Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Czy u was jest podobnie? Ledwie tydzień temu u mnie w mieście spadł śnieg, pomroziło, następnie przyszła odwilż i wiele dróg w moim mieście przypomina poligon. Nie sposób w niektóre dziurska (kratery) nie wpaść i coś uszkodzić. Jak ja nie znoszę zimy, w dodatku wszystko uwalone błotem pośniegowym, no po prostu mnie trafia, jak co roku z resztą. Macie jakiś podgląd na wojewódzkie i krajowe, też tam jest "księżycowy krajobraz" ?

Pozdrawiam.

Napisano

U mnie jest ciekawie na osiedlówce, w której kopano kanalizację na koło 3 metrów wgłąb, a potem wykop zwyczajnie zasypano bez zagęszczania ziemi warstwami. Siada to co dwa tygodnie. Ostatnie "poprawki" robili już w mróz - sypali destrukt w śnieg (!) i zagęszczali płytą. Teraz mróz puścił i znowu wszystkie "poprawki" plus więcej miejsc zapadły się dosłownie pod ziemię. I póki tego całkiem do dna nie rozkopią i nie poprawią poprzez prawidłowe zasypanie z zagęszczaniem warstwami, to lata tak może siadać.

Co do tego, co opisujesz, to jest niechlujstwo i niegospodarność zarządców dróg, którzy przy ciepłej pogodzie jeszcze w październiku olali wypełnienie gorącą płynną masą bitumiczną pęknięć w jezdniach (tzw. uszczelnianie nawierzchni). Wlazła w te pęknięcia woda, marznąć rozsadziła nawierzchnię i porozdzielała od siebie jej warstwy, a teraz samochody to kołami wyrzucają i mielą na drobne.

Napisano

U nas od 3 dni pada, krajowki biale, ze ciezko slad dojrzec, rano S8 miejscami tak oblodzona, ze 40km/h sznur aut podazal.

Blota nie mamy tylko biale zaspy, teraz -10C za oknem.

Napisano

> Czy u was jest podobnie?

Nie. Jeździ się całkiem dobrze.

Skoro dostałeś prawo jazdy tylko na lato, to chyba nie masz uprawnień do jazdy zimą, więc czemu narzekasz? grinser006.gif

Napisano

> Nie. Jeździ się całkiem dobrze.

> Skoro dostałeś prawo jazdy tylko na lato, to chyba nie masz uprawnień do jazdy zimą, więc czemu

> narzekasz?

Napisal, ze nie znosi zimy i dziur w serze swajcarskim ukrytych pod blotem, skad od razu wniosek, ze kolega ma "letnie PR"?

Napisano

Ogólnie jestem pozytywnie zaskoczony, bo latem i wiosną położyli nową nawierzchnię na kilku ulicach i na razie jest w porządku, ale słabo sypią. Szklanka wszędzie frown.gif

Napisano

Mnie wkurzają tony piachu i soli sypane na chodniki sciana.gif Jak to teraz wygląda i po to komu jest potrzebne? facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

A pomyśl sobie jakie dziury wyjdą po zimie...

Napisano

> Mnie wkurzają tony piachu i soli sypane na chodniki Jak to teraz wygląda i po to komu jest

> potrzebne?

Po to żebyś się nie połamał. Wygląda fatalnie jak obecna pogoda, ale lepsze to niż lód i ślizgawica dla przechodniów.

Napisano

Jak się nie podoba to zawsze możesz się wynieść do Marka na Florydę. Tak jest trochę cieplej. wink.gif

Napisano
  • Autor

Dowiedziałem się że nawet na krajówkach pojawiło się sporo dziur, a to dopiero początek zimy więc moje niezadowolenie jest uzasadnione zlosnik.gif

Napisano

> Jak się nie podoba to zawsze możesz się wynieść do Marka na Florydę. Tak jest trochę cieplej.

Mi sie zachciało zimy i pojechałem w góry. Ale tu zimy tez nie ma frown.gif

Napisano

> Czy u was jest podobnie? Ledwie tydzień temu u mnie w mieście spadł śnieg, pomroziło, następnie

> przyszła odwilż i wiele dróg w moim mieście przypomina poligon. Nie sposób w niektóre dziurska

> (kratery) nie wpaść i coś uszkodzić.

u mnie niezmiennie zima

bialo mrozno i oby tak dalej smile.gif

Napisano

> u mnie niezmiennie zima

> bialo mrozno i oby tak dalej

Tak dalej to moze lepiej nie, jak sniegu bedzie przybywac w tym tempie to na swieta mozemy zostac uziemieni totalnie.