Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

brak nadkoli z przodu

Featured Replies

Napisano

Bardziej bym się martwił o błotniki wink.gif

Napisano
  • Autor

chodzi mi bardziej o alternator bo jest "goły" Chodzi mi o to że mam dosyć nisko i chaczy mi przy skreceniu kół

Napisano

Może grozić. Woda z błotem może zrobić spustoszenie, nie mówiąc już o kamieniach. Tylne nadkola ok ale przednie zrób bo koszt nadkoli a koszt naprawy tego co może się stać to przepaść

Napisano

a co jesli auto obnizone i kolo uderza w nadkole/trze o nie ? ja myslalem cos dociac i na wkrety jakos oslonic ten alternator smile.gif

Napisano

> otoz mam Cc 900 i z przodu nie mam nadkoli czy cos grozi silnikowi ? czy osprzętowi ?

ogólnie to moim zdaniem zawiasy i ograniczniki dostają trochę brudu wtedy... Widziałem SC bez przednich nadkoli i wydaje mi się to złym pomysłem...

Napisano

> ogólnie to moim zdaniem zawiasy i ograniczniki dostają trochę brudu wtedy... Widziałem SC bez

> przednich nadkoli i wydaje mi się to złym pomysłem...

bull shit, u mnie nie ma nawet jak nadkoli zamontować, nie mam ich i jest mi z tym dobrze, jedyny problem to skrzypiące ograniczniki ale da sie przeżyć, z nadkolami tez potrafią skrzypieć

Napisano

Majkel_Szorti masz rację. Jeździłem przez kilka dni bez tych plastików i po kilku przejazdach w deszczową pogodę zawias był cały ochlapany i w piachu.

Napisano

> czyli bawić sie w osłone tego altka czy olać to ?:P

Wjedziesz raz w większą kałużę i altek do wymiany lub regeneracji

Napisano

> Wjedziesz raz w większą kałużę i altek do wymiany lub regeneracji

Nie przesadzaj. W firmówce nie ma nadkoli odkąd go kupiliśmy, na kałuże nikt uwagi nie zwraca i problemów żadnych nie ma.

Napisano

> czyli bawić sie w osłone tego altka czy olać to ?:P

Ja bym coś docinał. Zaszkodzić nie zaszkodzi, a jednak altek będzie osłonięty. Zwłaszcza w takiej porze roku jak teraz. Sól, woda, piach, błoto ok.gif

Napisano

> bull shit, u mnie nie ma nawet jak nadkoli zamontować, nie mam ich i jest mi z tym dobrze, jedyny

> problem to skrzypiące ograniczniki ale da sie przeżyć, z nadkolami tez potrafią skrzypieć

no i wieczny syf w drzwiach, idelanie żeby ubrudzić nówki spodnie smile.gif

Napisano

> no i wieczny syf w drzwiach, idelanie żeby ubrudzić nówki spodnie

Ciekawe czy by szło jakoś zamontować takie osłony jak są w G IV /Toledo II żeby nie waliło piachem w drzwi hmm.gif

P7197384.jpg

Napisano

> no to znajdź patent przy wypchanych nadkolach

wypchalem bude i zrobilem tak :

obawialem sie zeby nie zamokly i nie zaszly blotem przetwornice od zenonow, ktore byly ochraniane przez nadkola, ucialem nadkole tak ze siedzi na wszystkich otworach i zakrywa dostep do altka , i z drugiej strony do skrzyni, zakrywa przetwornice, ale nie ma go tam gdize kolo mi o nie tarlo przy skreconym gwincie i nie ma go przy wypchanej budzie

da sie ok.gif

Napisano

> czyli ten rancik do ucięcia ?

wiecej wycialem,

rancik caly i po ukosie cialem w strone budy (a nie w strone zdesia )

coprawda wneki drzwi sa odsloniete, ale to mi akurat nie przeszkadza, ale wszystko inne jest zakryte wink.gif

Napisano

To zaraz zaraz błotniki do budy nie są przyklejane? u mnie ta luka jest zaklejona taką masą uszczelniającą i żaden syf na zawiasy i ogranicznik nie leci. Macie foty jak to u was wygląda? wink.gif

Napisano

> To zaraz zaraz błotniki do budy nie są przyklejane? u mnie ta luka jest zaklejona taką masą

> uszczelniającą i żaden syf na zawiasy i ogranicznik nie leci. Macie foty jak to u was wygląda?

oryginalnie jest klejone zlosnik.gif