Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szpera 100% - jeździł ktoś?

Featured Replies

Napisano

100% czyli popularne spawanie dyfra grinser006.gif

Czy ktoś z userów jeździł z takim patentem? Da się "cywilnie" jeździć ?

ps. teoretykom dziękuję bo wiem o co chodzi

Napisano

> 100% czyli popularne spawanie dyfra

> Czy ktoś z userów jeździł z takim patentem? Da się "cywilnie" jeździć ?

> ps. teoretykom dziękuję bo wiem o co chodzi

jeździłem z taką szperą ale kartem - niemiłosiernie zarzuca tyłem grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> jeździłem z taką szperą ale kartem - niemiłosiernie zarzuca tyłem

Kartem to ja też grinser006.gif Samochód poproszę

Napisano

> ps. teoretykom dziękuję bo wiem o co chodzi

Z przodu, czy z tyłu?

Napisano

Jezdzilem. dodatkowo auto mialo sprzeglo spiekowe. W zime szybciej nie pojedziesz bo kazdy zakret bokiem cool.gif

Napisano
  • Autor

> Jezdzilem. dodatkowo auto mialo sprzeglo spiekowe. W zime szybciej nie pojedziesz bo kazdy zakret

> bokiem

A jak się zachowuje poniżej prędkości granicznych? Czuć szarpanie w napędzie?

Napisano

Nie wystepowalo. Jedynie troche smiesznie prakuje sie tylem wink.gif

Napisano

> A jak się zachowuje poniżej prędkości granicznych? Czuć szarpanie w napędzie?

chociaz sam dyfer to nie wszsytko. Teraz ma przelozenie 3.15 ale maly rozstaw osi plus lekki tyl i jezdzi podobnie jak z dyfrem spietym na stale

Napisano

Mam takie wozidło-cywilnie raczej nie, szczególnie na śliskim, no i w tym przypadku spaw starcza na parę tys. km. zlosnik.gif

Dużo szybciej musisz skręcać, koła popiskują jak przy rozjechanej zbieżności na zakrętach, po prostej ,,prawie'' normalnie.

Mocy starcza ,,od biedy'' na drift na suchym na 2-ce, na mokrym jest fun. cool.gif

Napisano

Ujezdzam w tej chwili takie cos ale nie do konca. Fakt, jest szpera 100% ale dopinana hydraulicznie ulamek sekundy po zlapaniu poslizgu smile.gif) Pacjent to MB C124 3.0 a 5spd automatem zlosnik.gif Przednia zabawa zlosnik.gif

Napisano

> Ujezdzam w tej chwili takie cos ale nie do konca. Fakt, jest szpera 100% ale dopinana hydraulicznie

> ulamek sekundy po zlapaniu poslizgu ) Pacjent to MB C124 3.0 a 5spd automatem Przednia zabawa

Jesteś pewien, że następuje pełne spięcie?

Napisano

jeździłem jako pasażer i widziałem jak to jeździ stojąc z boku (BMW E30)

przy skręcaniu piszczą koła, przy parkowaniu jedno koło "przeskakuje", szybko zdzierają się opony

Napisano

> Jesteś pewien, że następuje pełne spięcie?

Wg producenta tak, pelne spiecie.

Napisano

Trochę uciążliwe w codziennej eksploatacji, ale jeśli to auto ma przede wszystkim sprawiać frajdę, to zdecydowanie polecam.

Napisano
  • Autor

> Trochę uciążliwe w codziennej eksploatacji, ale jeśli to auto ma przede wszystkim sprawiać frajdę,

> to zdecydowanie polecam.

To pomyślę grinser006.gif

Napisano

> To pomyślę

Tylko szybki skręt by się przydał- w Poldku chyba jest możliwy do wykonania tak jak w Maluchu.

Napisano

Teraz zajarzyłem, że pytasz odnośnie Poldka.

Znajomy ma zaspany tak tył i do zabawy idealnie, a na co dzień nie jeździ ale na dojazdówkach da się żyć ok.gif

Napisano
  • Autor

> Teraz zajarzyłem, że pytasz odnośnie Poldka.

> Znajomy ma zaspany tak tył i do zabawy idealnie, a na co dzień nie jeździ ale na dojazdówkach da

> się żyć

Aaaa Burat ok.gif Ale jemu większego skrętu brakuje

Napisano
  • Autor

> Tylko szybki skręt by się przydał- w Poldku chyba jest możliwy do wykonania tak jak w Maluchu.

Z tego co wiem to nie

Napisano
  • Autor

> Ano brakuje, ale coś tam rzeźbi przed sezonem.

A coś wymyślił? Bo temat na PTK jakoś zamarł

Napisano

I jeszcze jedno- od momentu zaspawania mostu traktuj auto jako max. dwuosobowe.

Napisano
  • Autor

> I jeszcze jedno- od momentu zaspawania mostu traktuj auto jako max. dwuosobowe.

Tak jest w tej chwili ok.gif Na razie robię tylko rozeznanie. Zobaczymy w jakim stanie będzie mój nowy most grinser006.gif

Napisano

> I jeszcze jedno- od momentu zaspawania mostu traktuj auto jako max. dwuosobowe.

wyjaśnij mi proszę

Napisano

> wyjaśnij mi proszę

Co tu wyjaśniać? Przy załadowanym samochodzie z zaspawanym mostem siły działające na dyfer, zawieszenie i całe nadwozie będą na ciasnych zakrętach ogromne i długo tak nie pojeździ.

Napisano

> Co tu wyjaśniać? Przy załadowanym samochodzie z zaspawanym mostem siły działające na dyfer,

> zawieszenie i całe nadwozie będą na ciasnych zakrętach ogromne i długo tak nie pojeździ.

aha, czyli tak jak myślałem, ale nie byłem pewien i sądziłem, że jeszcze jakieś przeciwwskazania

Napisano

ja do reszty opinii bym dorzucił, jak nie masz dobrych zimówek z przodu to cofajac jest duzy problem na sniegu

koła tylne po prostu ciagna przednie jak chca wink.gif

Napisano
  • Autor

> ja do reszty opinii bym dorzucił, jak nie masz dobrych zimówek z przodu to cofajac jest duzy

> problem na sniegu

Cenna rada ok.gif ale odwilż idzie wink.gif

Napisano

Od razu biegnij do sklepu po zapas przegubów i krzyżaków. Nie polubią tego, chyba że zrobisz to na gratach od trucka albo inna rzeźba. Do poldka świetnie by pasowały tylne sanki od Nissana 200SX S14 zamontowane na konstrukcji rurowej smile.gif

Napisano
  • Autor

> Od razu biegnij do sklepu po zapas przegubów i krzyżaków. Nie polubią tego, chyba że zrobisz to na

> gratach od trucka

Co konkretnie od trucka chcesz wrzucić?

Napisano

Z tego co słyszałem cały napęd jest mocniejszy, jeśli nie to mnie popraw.

Napisano
  • Autor

> Z tego co słyszałem cały napęd jest mocniejszy, jeśli nie to mnie popraw.

Krzyżaki te same, most inny w mocowaniu, tragiczne hamulce. "Mocniejsze" jest przełożenie wink.gif

Napisano

W takim razie pozostaje karta stałego klienta w sklepie z częściami do poloneza wink.gif Albo kosztowne konwersje całego zawieszenia, ale wtedy raczej odpada opcja "Daily". A tak swoją drogą, potrzebna jest Ci ta szpera? Ja jeżdżąc Caro Plusem GSI nie miałem ani razu problemu żeby most nie spinał, a poldek lekko nie miał wink.gif Chyba, że latasz na jakieś treningi po torach, gdzie w gre wchodzą przekładki itp, to nie było pytania wink.gif