Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

3,4 mln japońskich aut do kontroli

Featured Replies

Napisano

> Rozumiem, że wszystkie ASO, których to dotyczy są poinformowane?

> klikenmachen

Po raz kolejny upadek legendy niezawodności no.gifoslabiony.gif

Napisano

> Po raz kolejny upadek legendy niezawodności

a co takiego sie zepsulo w tych 3 mln aut?

Napisano

> a co takiego sie zepsulo w tych 3 mln aut?

Absolutnie nic. Akcja prewencyjna, bo teoretycznie może się coś stać.

Napisano

czy ja wiem lizak.gif wezwanie do serwisu 3,4mln aut z powodu 5 przypadków na świecie raczej nie jest upadkiem niezawodności a dbaniem o klienta icon_rolleyes.gif ważne że nikt z powodu tej usterki nie ucierpiał, a sami producenci nie udają, że nie ma problemu jak wspomniany w artykule Mercedes i BMW smirk.gif

Napisano

> a sami producenci nie udają, że nie ma problemu jak wspomniany w artykule Mercedes i BMW

A skąd wiesz, że Mercedes i BMW mają ten problem? Bo jakiś pismak napisał, że mogą mieć?

Napisano

> czy ja wiem wezwanie do serwisu 3,4mln aut z powodu 5 przypadków na świecie raczej nie jest

> upadkiem niezawodności a dbaniem o klienta ważne że nikt z powodu tej usterki nie ucierpiał,

> a sami producenci nie udają, że nie ma problemu jak wspomniany w artykule Mercedes i BMW

To jest wynik ciecia kosztów na badanie przed produkcjne ok.gif

Firmy musza co roku mieć nowy model albo lifting starego a potem akcje nawrotowe ok.gifsmirk.gif

Napisano

kreatywne zabijanie firmy w imię źle rozumianego bezpieczeństwa - nie ma bata, żeby przy kontroli 3,5 miliona aut nie zepsuć następnych 5 przypadków. sciana.gif

Napisano

> czy ja wiem wezwanie do serwisu 3,4mln aut z powodu 5 przypadków na świecie raczej nie jest

> upadkiem niezawodności a dbaniem o klienta ważne że nikt z powodu tej usterki nie ucierpiał,

Taaa dbaniem o klienta. Po takim pijarze jaki konkurencja zgotowała toyocie na rynku amerykańskim to dmuchają na zimne.

Napisano

nie tak od razu. Japończycy przynajmniej się przyznają do błędów i naprawiają bez problemów.

Jakieś 3 lata temu byłem na akcji serwisowej swoim audi-wadliwe cewki zapłonowe. W audi sprawdzali i wadliwe wymieniali, ale np. w VW, Seat etc. już nie było takiej akcji, chociaż cewki są te same.

Napisano

> nie tak od razu. Japończycy przynajmniej się przyznają do błędów i naprawiają bez problemów.

taa poczytaj sobie historię z niektórymi firmami z Japonii, które pod dywan namiętnie zamiatały takie problemy przez lata

Napisano

> nie tak od razu. Japończycy przynajmniej się przyznają do błędów i naprawiają bez problemów.

> Jakieś 3 lata temu byłem na akcji serwisowej swoim audi-wadliwe cewki zapłonowe. W audi sprawdzali

> i wadliwe wymieniali, ale np. w VW, Seat etc. już nie było takiej akcji, chociaż cewki są te

> same.

to samo w secie mi powiedzieli z cewkami...

Napisano

taa... najlepiej klepać wadliwe silniki jak 1.4 tsi i iść w zaparte, że są ok...

Napisano

mylisz się i to bardzo, powiedz mi który europejski producent idzie ta droga

popatrz 5 przypadków wezwanie kilka mln aut do sprawdzenia.

a teraz producenci europejscy, notorycznie powtarzające się usterki/wady podzespołów i z modelu na model upychanie tych komponentów dalej - gdzie tu widzisz upadek??

Napisano

> mylisz się i to bardzo, powiedz mi który europejski producent idzie ta droga

> popatrz 5 przypadków wezwanie kilka mln aut do sprawdzenia.

> a teraz producenci europejscy, notorycznie powtarzające się usterki/wady podzespołów i z modelu na

> model upychanie tych komponentów dalej - gdzie tu widzisz upadek??

Dokładnie tak. Ja jestem cały czas pod wrażeniem jak do mojej już dość starej Corolli importowanej prywatnie z usa Toyota Motor Poland sprowadziła ZA DARMO nowy ECU, bo zdarzały się jego awarie i w związku z tym w Stanach była akcja naprawcza. Nie muszę chyba już dodawać, że wymiana w ASO też była free. To się nazywa dbanie o klienta! Jaka inna firma by na to poszła?

Napisano

Racja, z tej legendy to już coraz mniej zostaje.

Napisano

> Racja, z tej legendy to już coraz mniej zostaje.

gdyby tylko inni czerpali z tych "złych wzorców Toyoty"