Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ubezpieczenie do gory nogami... - juz wyplacone...jak dziala

Featured Replies

Napisano

> Polecisz, przechwyca sie ...

No ale musza potwierdzić pomiar, czy dostaniesz w tyłek bo świadek zeznał, że leciałeś nadświetlną?

Krawiec

Napisano

Co byś miał robić tutaj za taką kase?

Bo w sumie jak na nasze warunki to gigantyczne pieniądze. (jak dla normalnego obywatela nie będącego prezesem jakiegoś banku albo innej spółki giełdowej).

Krawiec

Napisano
  • Autor

> No ale musza potwierdzić pomiar, czy dostaniesz w tyłek bo świadek zeznał, że leciałeś nadświetlną?

Wszystkie liczniki w Highway Patrol sa wkalibrowane.

0507-ds_vzss-ab208_03.jpg

Nie musi byc np pomiaru z radar na pokladzie, jesli on jedzie 130km/h, to mu licznik wskazuje 130km/h i lecisz 30.GIF

0506-ds_baxr8-ab202_02.jpg

0507-ds_vzss-ab208_07.jpg

Ze swiadkiem, to roznie od stanu, u mnie musi byc jakis dowod, w innych, slowo prawozadnego obywatela wystarcza... tak jest np w New Zealand.zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Co byś miał robić tutaj za taką kase? [...]

Mialem, budowali nowa infratukture w PL, to byla normalna stawka dla contractors.

Jak skalkulujesz, koszt zycia, musze do domu jechac raz na 2-3 miesiace, etc etc to sie nie oplaca, jesli w tym czasie stawki na miejscu sa $850 za dzien....

Napisano

> Oj Pipp, Pipp, powiem ci, ze te Kumho sa 100x lepsze niz Pirelli czy Continental - czy jakie tam

> g... bylo z fabryki.

Jasne, jasne...opowieści typu przejechałem na gazie z Rybnika do Sosnowca, a więc LPG to najlepsze paliwo, tanie i 100x lepsze niż jakieś siuśki, które leją w fabryce...i na stacji.

BMW powinno jeździć na Conti, żeby się trzymać lub na Michelin jeśli long distance chcesz robić. Kumho pasuje do Kii Carens. 270751858-jezyk.gif Ewentualnie do innych Great Wall, Big Hole, BYD kup i mi... hehe.gif

> Opony run flat

A to już nie moja wina...

> halas, nie przetrwaly nawet 30,000 km [...]

Jakie? Conti możliwe, Micheliny nie.

> kazde przebicie run flat, to nowa opona - nikt ci tego nie zalata...

A na czym to w Ozilandii można przebić oponę? Na piasku? zlosnik.gif

> Popatrzylem, i Continental liczy $430 za jedna run flat, Kumho, ktore sa cichsze, lepiej sie

> trzymaja, liczyl $320

Jak Kumho lepiej trzyma od Conti...to Dacia ma lepsze właściwości jezdne od BMW.

Pozdro.

Napisano

>

> Kumho pasuje do Kii Carens.

hmm.gif jezdzisz audi ?

sprawdz na czym wyjezdza z fabryki np Q7 zlosnik.gif

Napisano

> U mnie na wsi do dzis po cichu stosuja bardzo dobra funkcje wychowawcza (wobec malolatow)- laduja

> cie do paddy wagon, zostawiaja na sloneczku i ida na lunch[...]

> Wierz mi w 50C po 1-2h jak posiedzisz, to mlodziesz sie uczy... [...] raportow nie trzeba pisac, a

> ty nie masz nic w papierach... kiedys przyjdziesz i podziekujesz...

> Nie ma jak dobra krata, ze smierdzacym platikiem[...]

Koncepcja dobra. Do czasu jak jakiś małolat ze słabym serduchem im tam nie zejdzie.

Napisano

> BMW powinno jeździć na Conti, żeby się trzymać lub na Michelin jeśli long distance chcesz robić.

> Kumho pasuje do Kii Carens. Ewentualnie do innych Great Wall, Big Hole, BYD kup i mi...

mam takie wrazenie ze 20 lat temu zobaczyles Kie pride i na tym sie zatrzymala twoja znajomosc tej marki.cos podobnego maja fani Vidablju hehe.gif

Napisano

Nie dożyję chyba czasów takiej normalności w PL shocked.gif

P.S. Pamiętacie jak OZI opisywał sposób i procedurę reklamacji (nie swoich) transakcji kartą kredytową? To też był kosmos... ok.gif

Napisano

> Nie stary, wiekszosc 17latkow pracuje, ba nie znam zadnych ktorzy nie... "ty za to zaplacisz"

jak u Was nauka wygląda?

17 latek juz pracuje? yikes.gif

> Mylisz pojecia, ja ci pokazuje, ze jest nieuchronnosc kary, na takich co chca system oszukac...

na pewno to zgadza się wpływ kasy do budżetu państwa, nieuchronnosc kary powinna byc na sprawcy, a nie na wlascicielu pojazdu, czy ważne by ktokolwiek poniosl kare za innego wykroczenie

troszkę Wam sprali mózg skoro uważasz to za nieuchronność kary, to jest po prostu "nieważne kto nabroił - hajs musi się zgadzać"

aha, nie jestem nieśmiertelny i staram się na drodze nie odwalać masakrycznych cudów, ale nie ukrywam, ze nie jestem nieomylny i czasami coś mnie poniesie

Napisano
  • Autor

> jak u Was nauka wygląda?

To zalezy od stanu, ale generalnie zaczynasz szkole jak masz 5-6lat, 6-7 lat szkoly podstawowej, i 4-6lat szkoly sredniej. Edukacja jest obowaizakowa do 15-17 roku zycia, zalezy od stanu...

Ale co ma nauka wspolnegoconfused.gif??? pracuja Maccas, KFC, Hungry's Jack, Take-away, kluby, roznosza gazety.. etc.etc

Pracuja po szkole -3-4h, w weekend etc. idea.gif[...]

> 17 latek juz pracuje?

Nawet 14 latki pracujazlosnik.gif, ktos musi te burgers przewracaczlosnik.gif

http://mcdonalds.com.au/careers/working-here/requirements

> na pewno to zgadza się wpływ kasy do budżetu państwa, nieuchronnosc kary powinna byc na sprawcy, a

> nie na wlascicielu pojazdu, czy ważne by ktokolwiek poniosl kare za innego wykroczenie

> troszkę Wam sprali mózg skoro uważasz to za nieuchronność kary, to jest po prostu "nieważne kto

> nabroił - hajs musi się zgadzać"

Nie do konca, hmm.gif , zgadzamy sie co do punktu pierwszego, do drugiego, nie widze po prostu innego rozwiazaniahmm.gif, ale to tez sie rozni od stanu do stanu.

> aha, nie jestem nieśmiertelny i staram się na drodze nie odwalać masakrycznych cudów, ale nie

> ukrywam, ze nie jestem nieomylny i czasami coś mnie poniesie

Jak kazdemuzlosnik.gif, moze ciut za mocno to powidzialemhmm.gif, sa nie jestesm swiety i nie jezdze 110km/h jak pisze 110km/h, ale biore pod uwage, pogode, warunki, ruch, etc. Jade pomiedzy 100km/h a 120km/h.

Jak bylem mlody, moze mlodszywink.gif, i chcialem sobie poszalec, to jechalem na tor i .... dawaj.001.gif[...]

Teraz srodek lat 30 - po prostu mi sie nie chcezlosnik.gif[...]

Napisano

> Nawet 14 latki pracuja, ktos musi te burgers przewracac

> http://mcdonalds.com.au/careers/working-here/requirements

a fuuu... Makszit... Pracowałem tam 6 months... pad.gif

> Jak bylem mlody, moze mlodszy, i chcialem sobie poszalec, to jechalem na tor i .... dawaj.[...]

Jak wygląda tam sytuacja z torami u was? jakieś płatności? sporo ich w okolicy macie?

Napisano
  • Autor

> a fuuu... Makszit... Pracowałem tam 6 months...

Wzycy to chyba przechodzilizlosnik.gif

> Jak wygląda tam sytuacja z torami u was? jakieś płatności? sporo ich w okolicy macie?

Byly trzy, teraz sa dwa, na jednym buduja domy, ale maja tor gdzes nowy zbudowac.

eastern-creek_4.jpg

Najwiekszy w Sydney to Eastern Creek, za mocih czasow placilo sie jakies $5-10 i jazda do woli, drag racing etc...

Dzis niewiem.gif, EDIT: patrz i tak widze miedzy $75 a $200 zalezy co i czy caly dzien, czy jestesm Club Member etc...

Drogo sie zrobilopad.gif

Napisano

> sprawdz na czym wyjezdza z fabryki np Q7

Q7? Ja mam A4, które wyjechało z fabryki chyba na...Firestone'ach.

OZI mówi, że to na czym wyjechało z fabryki 1-er to lipa więc Kumho założył. Premium auto, premium gumy. Mnie osłabia widok W211 na gumach Wanli. oslabiony.gif

Kumho też mi nie pasuje do niemieckich wynalazków. Kumho/Hankook pasuje mi do Kia/Hyundai z racji pochodzenia...

Napisano

> mam takie wrazenie ze 20 lat temu zobaczyles Kie pride i na tym sie zatrzymala twoja znajomosc tej

> marki.

Wręcz przeciwnie. Dawna Kia bazująca na starych Mazdach była bardzo fajna, Pride był szalenie szybki. Tamte Kie były tanie, niezawodne, proste, brzydkie i miały mój ulubiony, japoński charakter. A teraz właśnie Kia z Tatralandii robiona pod europejskie gusta, robiona z innymi priorytetami stała się hitem sprzedaży i...tylko hitem sprzedaży. Jednak naprawdę auta te są nudne, przewidywalne...

To jest tak jak z Toyotą. Prawdziwa, magiczna, kultowa Toyota była wtedy, gdy nikt tego nie kupował. Marka miała 13 miejsce w sprzedaży. Teraz Toyota lideruje, a samochody są coraz gorsze.

Bo auta są albo dobre, albo masowe. Kii nie odbieram jej zalet i jakości. Ale jej sukces to różowo - europejski PR i nic innego. Także myślenie, że dawniej Kia to był syf, a teraz jest super jest błędne. Jest wręcz odwrotnie. A winę ponosi za to ten przytaczany europejski gust.

To samo dzieje się teraz z Dacią.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

[...]

> OZI mówi, że to na czym wyjechało z fabryki 1-er to lipa więc Kumho założył. Premium auto, premium

> gumy. [...]

Zalozylem Kumho bo jak poczytasz wszelkie testy runflat dostepnych u mnie na rynku - to Kumho byly na pierwszym miejscu - jesli dobrze pamietam cytat, "w koncu mozna rozmawiac w aucie"zlosnik.gif,

Highways sa betonowe lub asfalt jest zwirowy u mnie w stanie... i w koncu auto jakos zaczelo jezdzic po mokrymok.gif[...] i rozmowa byla slyszalna. Polecili mi je na forum BMW, sam je ludowi polecilem i nikt nie narzekal, wrecz przeciwnie...

Kumho_Ultra_High_Performance_Tyres_ECSTA_SPT.jpg

> Kumho też mi nie pasuje do niemieckich wynalazków. Kumho/Hankook pasuje mi do Kia/Hyundai z racji

> pochodzenia...

Tia, a Kia to dalej masa plastikuwink.gifzlosnik.gif? To jest 2013 a nie 1990wink.gif[...]

Tak jak Hyundai potrafi wyklepac auto nie lepsze niz nie jedna EU marka 001.gif, tak i Kumho potrafi wyklepac lepsza opone, co w tym dziwnegohmm.gifconfused.gif?

ku31new-260x290.jpg

Napisano

> Kumho/Hankook pasuje mi do Kia/Hyundai z racji

> pochodzenia...

no popatrz zlosnik.gif a ładuja je do AUDI hehe.gif

Napisano

> Wzycy to chyba przechodzili

Nie przesadzajmy...

Ale sporo ok.gif

> Byly trzy, teraz sa dwa, na jednym buduja domy, ale maja tor gdzes nowy zbudowac.

a tu to ja chyba najbliższy tor mam.... Chyba w Warszawie... czyli 50km od mnie

> Najwiekszy w Sydney to Eastern Creek, za mocih czasow placilo sie jakies $5-10 i jazda do woli,

> drag racing etc... ]

taka cena...

no to faktycznie chętnie bym poszalał na torze ok.gif Bezpieczniej ok.gif i bez mandatu ok.gif

> Dzis , EDIT: patrz i tak widze miedzy $75 a $200 zalezy co i czy caly dzien, czy jestesm Club

> Member etc...

> Drogo sie zrobilo