Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wyrejestrowanie auta

Featured Replies

Napisano

mogę wyrejestrować auto, pozbyć się blach , nie opłacać oc i garażować auto przez Xlat nie ponosząc żadnych kosztów a za X lat je znowu zarejestrować ?

Napisano

> mogę wyrejestrować auto, pozbyć się blach , nie opłacać oc i garażować auto przez Xlat nie ponosząc

> żadnych kosztów a za X lat je znowu zarejestrować ?

Niema możliwości powtórnej rejestracji auta wyrejestrowanego. Ale możesz sprzedać znajomemu z niemiec i później odkupić.

Napisano
  • Autor

> Niema możliwości powtórnej rejestracji auta wyrejestrowanego. Ale możesz sprzedać znajomemu z

> niemiec i później odkupić.

nie takiej opcji ????? aż mi się wierzyć nie chce....np mam pseudo youngtimera i chce go sobie zachować na lata ale nie mam ochoty płacić 800pln rocznie za oc

Napisano

> nie takiej opcji ????? aż mi się wierzyć nie chce....np mam pseudo youngtimera i chce go sobie

> zachować na lata ale nie mam ochoty płacić 800pln rocznie za oc

blachy jako zabytek

Napisano

> mogę wyrejestrować auto, pozbyć się blach , nie opłacać oc i garażować auto przez Xlat nie ponosząc

> żadnych kosztów a za X lat je znowu zarejestrować ?

Tylko ciężarowe i nie x lat tylko określoną liczbę miesięcy, zdaje się max 12.

Napisano
  • Autor

> Tylko ciężarowe i nie x lat tylko określoną liczbę miesięcy, zdaje się max 12.

to jak to jest , że ludzie trzymają po ileś lat w szopie auto , ktoś je znajduje kupuje i rejestruje ?

Napisano

> to jak to jest , że ludzie trzymają po ileś lat w szopie auto , ktoś je znajduje kupuje i

> rejestruje ?

rejestruje czy przerejestrowuje?

Napisano

> Niema możliwości powtórnej rejestracji auta wyrejestrowanego. Ale możesz sprzedać znajomemu z

Od stycznia 2011 mozna ponownie rejestrowac auto, nawet jezeli wlasciciel wciaz jest ten sam. Wazne zebys caly czas mial karte pojazdu.

Napisano

> Od stycznia 2011 mozna ponownie rejestrowac auto, nawet jezeli wlasciciel wciaz jest ten sam. Wazne

> zebys caly czas mial karte pojazdu.

Mozna...Zdajesie,ze w jednym,konkretnym przypadku-wyjazd pojazdu z tego pieknego kraju i jego rejestracja w innym kraju a nastepnie jego powrot.

Napisano

> Mozna...Zdajesie,ze w jednym,konkretnym przypadku-wyjazd pojazdu z tego pieknego kraju i jego

> rejestracja w innym kraju a nastepnie jego powrot.

Niech mi ktoś powie co ustawodawca miał na myśli, czemu taki zakaz ma służyć? yikes.gif

Napisano

> Niech mi ktoś powie co ustawodawca miał na myśli, czemu taki zakaz ma służyć?

Składowaniu złomu po stodołach i podwórkach! I jest to jak najbardziej słuszny zakaz old.gif.

Napisano

A w jaki sposób "znajomy z Niemiec" zarejestruje auto u siebie bez dokumentów?

Napisano

W zeszłym roku interesowałem się tematem, bo też mam samochód, który chciałbym 'trzymać pod kocem przez x lat' i doszedłem do wniosku, że można zrobić tak: "sprzedać" samochód Janowi Kowalskiemu, zgłosić ten fakt tylko i wyłącznie do ubezpieczalni, a po x latach "kupić" z powrotem swój samochód. Wtedy UFG będzie ścigać Jana, a nie nowego nabywcę za brak ciągłości polisy OC wink.gif

Napisano

> A w jaki sposób "znajomy z Niemiec" zarejestruje auto u siebie bez dokumentów?

Znajomy z Niemiec nie ma obowiązku rejestracji auta. Ba, nawet nie musi go zabierać od sprzedającego.,

Napisano

> Znajomy z Niemiec nie ma obowiązku rejestracji auta. Ba, nawet nie musi go zabierać od

> sprzedającego.,

No dobra - ale jak znajomy z Niemiec "sprzeda" mi spowrotem auto na na podstawie jakich dokumentów będę mógł go zarejestrować w Polsce?

Napisano

> No dobra - ale jak znajomy z Niemiec "sprzeda" mi spowrotem auto na na podstawie jakich dokumentów

> będę mógł go zarejestrować w Polsce?

Umowa kupna-sprzedaży i normalne dokumenty które dostał kupując auto od Ciebie?

Napisano

> Umowa kupna-sprzedaży i normalne dokumenty które dostał kupując auto od Ciebie?

a dowód rejestracyjny?

Napisano

> Niech mi ktoś powie co ustawodawca miał na myśli, czemu taki zakaz ma służyć?

Żeby Cię wydoić z kasy w postaci składki OC, proste crazy.gif

Napisano

> W zeszłym roku interesowałem się tematem, bo też mam samochód, który chciałbym 'trzymać pod kocem

> przez x lat' i doszedłem do wniosku, że można zrobić tak: "sprzedać" samochód Janowi

> Kowalskiemu, zgłosić ten fakt tylko i wyłącznie do ubezpieczalni, a po x latach "kupić" z

> powrotem swój samochód. Wtedy UFG będzie ścigać Jana, a nie nowego nabywcę za brak ciągłości

> polisy OC

Pomijam to, że takie poświadczanie nieprawdy jest przestepstwem.

Kto to będzie ten Jan Kowalski? Jakiś słup? A jak przy ponownej rejestracji sprawdzą, że taki jegomość nie istnieje, to co wtedy?

Napisano

> To inaczej - na podstawie jakich dokumentów rejestrujesz używany samochód?

Przede wszystkim na podstawie ważnego dowodu rejestracyjnego.

A po wyrejestrowaniu auta dowód jest chyba kasowany?

Napisano
  • Autor

> Przede wszystkim na podstawie ważnego dowodu rejestracyjnego.

> A po wyrejestrowaniu auta dowód jest chyba kasowany?

no to co ? legalnie w tym kraju nawet auta nie można sobie postawić na kołkach w garażu ? bezsens facepalm%5B1%5D.gif

Napisano
  • Autor

> Przede wszystkim na podstawie ważnego dowodu rejestracyjnego.

> A po wyrejestrowaniu auta dowód jest chyba kasowany?

spisać umowę na kolesia z kosmosu , potem za X lat koleś z kosmosu wraca i odsprzedaje auto staremu właścicielowi. Do rejestracji auta potrzebna jest umowa / karta pojazdu / dowód rej. / blachy . Teoretycznie koleś z kosmosu powinien zapłacić przy kupnie samochodu podatek PCC , czego wiadomo, nie zrobi bo jest z kosmosu i nowy nabywca idąc do US w celu zapłaty PCC wpada chyba w niezłe łajno .... nie da się tego prościej wink.gif

Napisano

> spisać umowę na kolesia z kosmosu , potem za X lat koleś z kosmosu wraca i odsprzedaje auto staremu

> właścicielowi. Do rejestracji auta potrzebna jest umowa / karta pojazdu / dowód rej. / blachy

> . Teoretycznie koleś z kosmosu powinien zapłacić przy kupnie samochodu podatek PCC , czego

> wiadomo, nie zrobi bo jest z kosmosu i nowy nabywca idąc do US w celu zapłaty PCC wpada chyba

> w niezłe łajno .... nie da się tego prościej

Zgadza się, ale w pierwszym poście pisałeś o wyrejestrowaniu auta - stąd moje dywagacje.

Napisano

> no to co ? legalnie w tym kraju nawet auta nie można sobie postawić na kołkach w garażu ? bezsens

Można...Trzeba TYLKO płacić za niego ubezpieczenie hehe.gif Ot, ktoś komuś zrobił dobrze - i chyba nieprzypadkowo...