Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Grande Punto 1,4, 6 biegowa skrzynia dla kobiety..

Featured Replies

Napisano

> to może polo ale w benzynie

Heh też o tym myślałam, ale wypadałoby już w cos nowszego zainwestować :-) ale dzięki za propozycje

Napisano

> 2007 niestety mnie nie interesuje, bo moje Polo jest z 2005, późny 2008 lub już 2009 i przebiegu

> nie ma napisanego

To już z góry Ci powiem, że z budżetem 20k zł i takmi wymogami co do silnika, rocznika i przebiegu to ciężko będzie coś zdrowego kupić z grande punto ok.gif

Za 18k zł sprzedałem z kumplem GP z 2009 1.2 bez klimy w te wakacje

Napisano

> To już z góry Ci powiem, że z budżetem 20k zł i takmi wymogami co do silnika, rocznika i przebiegu

> to ciężko będzie coś zdrowego kupić z grande punto

> Za 18k zł sprzedałem z kumplem GP z 2009 1.2 bez klimy w te wakacje

Nie znam sie na autach, moje Polo tez moze bylo bite, tego sie nie dowiem, dostałam je. Powaznie sie zastanawiam nad tymi:

http://otomoto.pl/fiat-grande-punto-bezwypadkowy-1-4-klima-C30263388.html

http://otomoto.pl/fiat-grande-punto-tylko-38000km-serwisowany-C30705019.html oraz

http://otomoto.pl/fiat-grande-punto-C29747816.html

Obawiam sie tylko, co do tego ogrzewania, czy da rade, bo na deske i narty musze jezdzic, a nie chce znowu marznąć jeszcze zanim na stok wskoczę.

Napisano

> Nie znam sie na autach, moje Polo tez moze bylo bite, tego sie nie dowiem, dostałam je. Powaznie

> sie zastanawiam nad tymi:

> http://otomoto.pl/fiat-grande-punto-bezwypadkowy-1-4-klima-C30263388.html

> http://otomoto.pl/fiat-grande-punto-tylko-38000km-serwisowany-C30705019.html oraz

> http://otomoto.pl/fiat-grande-punto-C29747816.html

> Obawiam sie tylko, co do tego ogrzewania, czy da rade, bo na deske i narty musze jezdzic, a nie

> chce znowu marznąć jeszcze zanim na stok wskoczę.

Co Ty masz z tym ogrzewaniem zlosnik.gif benzyna grzeje się momentalnie i jest gorąco ok.gif jeździłaś może wcześniej z niesprawnym termostatem i auto się nie grzało.

Jak już musi być od monachijskiego proboszcza grinser006.gif to brałbym granatowego, tylko kiera nie wygląda na seryjne obszywanie, ale mimo wszystko najlepszy z tym wszystkich, t-jet także naprawdę fajnie jedzie i pewnie szybciej niż Twoje 1.9 ok.gif

Napisano

> Co Ty masz z tym ogrzewaniem benzyna grzeje się momentalnie i jest gorąco jeździłaś może

> wcześniej z niesprawnym termostatem i auto się nie grzało.

> Jak już musi być od monachijskiego proboszcza to brałbym granatowego, tylko kiera nie wygląda na

> seryjne obszywanie, ale mimo wszystko najlepszy z tym wszystkich, t-jet także naprawdę fajnie

> jedzie i pewnie szybciej niż Twoje 1.9

Ogrzewanie musi byc, jak nie u faceta to w aucie przynajmniej smile.gif

Co do monachijskiego proboszcza - jestem niestety z tym krajem na codzien zwiazana i mam zaufanie. A co do mojego 1.9 to na predkosc nie narzekam, pkt zebrałam ostatnio smile.gif dzieki za rady, umowie sie obejrzec

Napisano

> Ogrzewanie musi byc, jak nie u faceta to w aucie przynajmniej

> Co do monachijskiego proboszcza - jestem niestety z tym krajem na codzien zwiazana i mam zaufanie.

> A co do mojego 1.9 to na predkosc nie narzekam, pkt zebrałam ostatnio dzieki za rady, umowie

> sie obejrzec

Związanie z krajem nie ma nic do tego, bo u nas same handlarze cool.gif Zobacz jakie ceny są zdrowych aut w Niemczech i zrozumiesz dlaczego u nas są dużo tańsze ok.gif

1.9 (chyba że masz 130PS )w polo 4 jakoś jedzie, ale uwierz 1.4 t-jet będzie przy tym małym potworem zlosnik.gif

Napisano

> Związanie z krajem nie ma nic do tego, bo u nas same handlarze Zobacz jakie ceny są zdrowych aut

> w Niemczech i zrozumiesz dlaczego u nas są dużo tańsze

> 1.9 (chyba że masz 130PS )w polo 4 jakoś jedzie, ale uwierz 1.4 t-jet będzie przy tym małym

>potworem

Dzięki za cenną uwagę, mam kilka dni jeszcze na przemyślenie.

Napisano

500ka 1,4 sie sprawdza, pozatym ze duzo pali... - do 11l w trasie, w miescie przy spokojnej jezdzie ok 7,7l

Napisano

> 500ka 1,4 sie sprawdza, pozatym ze duzo pali... - do 11l w trasie, w miescie przy spokojnej jezdzie

> ok 7,7l

Malizna, moj chłop ma prawie 2m wzrostu, nie da rady smile.gif

Napisano

> 500ka 1,4 sie sprawdza, pozatym ze duzo pali... - do 11l w trasie, w miescie przy spokojnej jezdzie

> ok 7,7l

To w tej trasie trzeba sporo deptać, aby tyle spaliła... Mi tyle pali tylko po niemieckich autostradach, ale wtedy to jest jazda do oporu...

Napisano

> Malizna, moj chłop ma prawie 2m wzrostu, nie da rady

To przymierz go też do GP, bo się nie zmieści... wink.gif

Ja w GP mam fotel na maks w dół, i niewiele miejsca nad głową, a mam 1.86m...

Napisano

No tak nie strasz, bez przesady zlosnik.gif mój wujek (człowiek o rozmiarach 2x2) jeździł spokojnie GP, a i parę lat Seicentem się poruszał wink.gif

Napisano

> To przymierz go też do GP, bo się nie zmieści...

> Ja w GP mam fotel na maks w dół, i niewiele miejsca nad głową, a mam 1.86m...

Da rade, nie martw sie, do Polo sie spokojnie miesci i fotel tez wygodny smile.gif

A teraz pytanie za 100pkt, jak sie ma instalacja gazowa do GP? Jakas awaryjnosc, jakie spalanie? A odnosnie silnikow 8v czy 16v - jakies problemy itp?

Napisano

> To przymierz go też do GP, bo się nie zmieści...

> Ja w GP mam fotel na maks w dół, i niewiele miejsca nad głową, a mam 1.86m...

Ale masz w GP szklany dach, a ten zabiera troche miejsca nad glowa zlosnik.gif

Napisano

> Ale masz w GP szklany dach, a ten zabiera troche miejsca nad glowa

Czy tak dużo zabiera? hmm.gif

Napisano

> Z 5cm pewnie bedzie, trzeba by pomierzyc.

No ale też regulacja wysokości fotela nie jest we wszystkich GP, a standardowe siedzisko jest z owe 5cm wyżej...

Napisano

> Da rade, nie martw sie, do Polo sie spokojnie miesci i fotel tez wygodny

> A teraz pytanie za 100pkt, jak sie ma instalacja gazowa do GP? Jakas awaryjnosc, jakie spalanie? A

> odnosnie silnikow 8v czy 16v - jakies problemy itp?

zakładałem lpg niecały rok temu, dałem chyba 2700zł, minimalne spalanie w trasie jakie udało mi się osiągnąć to 6,5 l lpg / 100km czyli ok, 15,5zł na 100km, hehe.gif a przy dość dynamiczne jeździe w trasie spala za ok 20zł / 100km, instalaca zrobiła już ponad 50tyś km i ma się idealnie, nie wiem że mam gaz w aucie. Jedyny minus instalacji to tankowanie co 300km no.gif zakładając że oszczędzam ok 20zł na 100km mając lpg w aucie, to 2700zł zwróciło mi się po 13 500km, czyli zakładając roczny przebieg 60 000 km, oszczędzam 12 tyś zł.

Napisano

> Da rade, nie martw sie, do Polo sie spokojnie miesci i fotel tez wygodny

> A teraz pytanie za 100pkt, jak sie ma instalacja gazowa do GP? Jakas awaryjnosc, jakie spalanie? A

> odnosnie silnikow 8v czy 16v - jakies problemy itp?

wszystkie znoszą bez problemów, gorzej z dobrą instalką pod t-jet

btw nie wiem czemu ten temat jest na MK, a nie na IKP?

Napisano

> No ale też regulacja wysokości fotela nie jest we wszystkich GP, a standardowe siedzisko jest z owe

> 5cm wyżej...

Ja biore pod uwage wylacznie wersje z regulacja fotela porownujac ilosc miejsca nad glowa

Napisano

> zakładałem lpg niecały rok temu, dałem chyba 2700zł, minimalne spalanie w trasie jakie udało mi się

> osiągnąć to 6,5 l lpg / 100km czyli ok, 15,5zł na 100km, a przy dość dynamiczne jeździe w

> trasie spala za ok 20zł / 100km, instalaca zrobiła już ponad 50tyś km i ma się idealnie, nie

> wiem że mam gaz w aucie. Jedyny minus instalacji to tankowanie co 300km zakładając że

> oszczędzam ok 20zł na 100km mając lpg w aucie, to 2700zł zwróciło mi się po 13 500km, czyli

> zakładając roczny przebieg 60 000 km, oszczędzam 12 tyś zł.

Dzieki ! Bardzo wazna informacja, a gdzie robiles? Ja w ASO Fiata widzialam dwie ceny 3290zl i 4250zl co raczej tanie nie jest niestety.

Napisano

> Dzieki ! Bardzo wazna informacja, a gdzie robiles? Ja w ASO Fiata widzialam dwie ceny 3290zl i

> 4250zl co raczej tanie nie jest niestety.

nie, instalacje mam firmy BRC i była zakładana w zakładzie gdzie specjalizują się w instalacjach LPG ok.gif

Napisano

> zakładałem lpg niecały rok temu, dałem chyba 2700zł, minimalne spalanie w trasie jakie udało mi się

> osiągnąć to 6,5 l lpg / 100km czyli ok, 15,5zł na 100km, a przy dość dynamiczne jeździe w

> trasie spala za ok 20zł / 100km, instalaca zrobiła już ponad 50tyś km i ma się idealnie, nie

> wiem że mam gaz w aucie. Jedyny minus instalacji to tankowanie co 300km zakładając że

> oszczędzam ok 20zł na 100km mając lpg w aucie, to 2700zł zwróciło mi się po 13 500km, czyli

> zakładając roczny przebieg 60 000 km, oszczędzam 12 tyś zł.

Piotrku, jaki masz silnik w swoim GP?

Napisano

> Ale masz w GP szklany dach, a ten zabiera troche miejsca nad glowa

w 500ce wlasnie szklany dach powoduje ze jest wiecej miejsca nad glowa... 893goodvibes.gif

Napisano

> To spalanie w trasie niezle jak na skrzynię od ciągnika rolniczego

zawsze tankuje tak po przejechaniu 300km, jak zatankowałem w trasie za 45zł to sam do siebie się smiałem, fakt faktem że trasa i jazda do 120km/h nocą, ale w trasie normalnie mieszczę się spokojnie w tych 20zł na 100km

Napisano

> zawsze tankuje tak po przejechaniu 300km, jak zatankowałem w trasie za 45zł to sam do siebie się

> smiałem, fakt faktem że trasa i jazda do 120km/h nocą, ale w trasie normalnie mieszczę się

> spokojnie w tych 20zł na 100km

To ja obecnie przy silniku 1.9 diesel zeby 330 km przejechac place 100zl, za 150zl wyjezdzilam 460km.

Napisano

> Dobry pomysl? Warto sie w ten silnik pchac z ta skrzynia?

jedzie ale sporo pali

Napisano

> zawsze tankuje tak po przejechaniu 300km, jak zatankowałem w trasie za 45zł to sam do siebie się

> smiałem, fakt faktem że trasa i jazda do 120km/h nocą, ale w trasie normalnie mieszczę się

Co przy masie GP, krótkiej skrzyni jest bardzo przyjemnym wynikiem.

Na marginesie:

Przy butli LPG montowanej we wnękę koła 15" (a tak to w GP chyba jest) powinieneś mieć zasięg w granicach 500km.

Napisano

> Co przy masie GP, krótkiej skrzyni jest bardzo przyjemnym wynikiem.

> Na marginesie:

> Przy butli LPG montowanej we wnękę koła 15" (a tak to w GP chyba jest) powinieneś mieć zasięg w

> granicach 500km.

A ile ma litrow butla w LPG?

Napisano

dobry wynik, ale co ciekawe 1.4 16v dużo więcej nie pali, jak kumpel miał sporta z tym silnikiem to podobnie przejeżdżał, jazda emeryt mode smile.gif

Napisano

> Na marginesie:

> Przy butli LPG montowanej we wnękę koła 15" (a tak to w GP chyba jest) powinieneś mieć zasięg w

> granicach 500km.

ale pełnowymiarowe nie mieści się, miejsce na dojazdówkę ok.gif

Napisano

> A ile ma litrow butla w LPG?

wyszukam w google za Ciebie....

GRANDE PUNTO - PZTZP/U 630/200 - 56L,

alternatively ZTW 630/200 - 48L

Napisano

> wyszukam w google za Ciebie....

> GRANDE PUNTO - PZTZP/U 630/200 - 56L,

> alternatively ZTW 630/200 - 48L

To bylo nie mile smile.gif nie musze sie na wszystkim znac a i tego tez wiedziec nie musze, dzieki za info

Napisano

A teraz z innej beczki, jak sprawdzić czy licznik nie był kręcony??

Napisano

> A teraz z innej beczki, jak sprawdzić czy licznik nie był kręcony??

Nie zawsz sie da stwierdzic czy byl krecony, czy jest ori. W ASO po nr VIN, jesli samochod byl serwisowany, lub komputerem diagnostycznym ewentualnie wzrokowo patrzac na zuzycie poszczegolnych elementow pojazdu.

Napisano

> Nie zawsz sie da stwierdzic czy byl krecony, czy jest ori. W ASO po nr VIN, jesli samochod byl

> serwisowany, lub komputerem diagnostycznym ewentualnie wzrokowo patrzac na zuzycie

> poszczegolnych elementow pojazdu.

A jesli to niemiec? To w naszym polskim ASO ciezko chyba to sprawdzic, chyba ze sie mylę?

Napisano

> A jesli to niemiec? To w naszym polskim ASO ciezko chyba to sprawdzic, chyba ze sie mylę?

Jesli tam byl serwisowany w ASO, a czynnosci wpisywane do bazy to bedzie.

Ale aby uzyskac takie dane to chyba trzeba isc z dowodem rejestracyjnym i wlascicielem lub miec znajomosci w ASO.

Napisano

> Jesli tam byl serwisowany w ASO, a czynnosci wpisywane do bazy to bedzie.

> Ale aby uzyskac takie dane to chyba trzeba isc z dowodem rejestracyjnym i wlascicielem lub miec

> znajomosci w ASO.

A jak jest na czerwonych blachach na slasku, to tez mozna to sprawdzic? Chodzi mi o tego

http://otomoto.pl/fiat-grande-punto-C29747816.html

Sprawdzilam na gieldzie niemieckiej i faktycznie moze sie zdarzyc ze takie przypadki gdzies moga istniec z takim niskim przebiegiem.

I wogole to wydaje mi sie, ze ma inny dekiel na silniku niz inne GP z tego co sie przygladalam teraz. Jutro sie okaze, jade ogladac.

Napisano

> A jak jest na czerwonych blachach na slasku, to tez mozna to sprawdzic? Chodzi mi o tego

> http://otomoto.pl/fiat-grande-punto-C29747816.html

> Sprawdzilam na gieldzie niemieckiej i faktycznie moze sie zdarzyc ze takie przypadki gdzies moga

> istniec z takim niskim przebiegiem.

> I wogole to wydaje mi sie, ze ma inny dekiel na silniku niz inne GP z tego co sie przygladalam

> teraz. Jutro sie okaze, jade ogladac.

Do sprawdzenia potrzebny jest nr VIN, ktory widnieje w dowodzie i wlasciciel pojazdu.

Ciekawe czy sprzedawca zgodzi sie podjechac do ASO celem sprawdzenia historii.

Jesli zdobedziesz nr VIN, to moze ktos z AK bedzie mial mozliwosc sprawdzenia.

Napisano

> Do sprawdzenia potrzebny jest nr VIN, ktory widnieje w dowodzie i wlasciciel pojazdu.

> Ciekawe czy sprzedawca zgodzi sie podjechac do ASO celem sprawdzenia historii.

> Jesli zdobedziesz nr VIN, to moze ktos z AK bedzie mial mozliwosc sprawdzenia.

Jutro dam znać :-) dzięki za zainteresowanie

Napisano

> ale pełnowymiarowe nie mieści się, miejsce na dojazdówkę

185/65R15 mieści się bez problemu

Napisano

Nie jestem specjalnym znawcą, ale obudowa filtra wygląda normalnie, jak w 16v. Za to nie wiem co tam wisi między podszybiem a obudowa filtra, bo na tablecie słabo widać.

Napisano

> Co przy masie GP, krótkiej skrzyni jest bardzo przyjemnym wynikiem.

dokładnie, dlatego dziwie się że niektórzy śmieją się z lpg ok.gif

> Na marginesie:

> granicach 500km.

powinienem ale zawsze jakoś tak tankuje w granicach 300km

Napisano

> Jutro dam znać :-) dzięki za zainteresowanie

mogę Ci sprawdzić historie auta jeśli masz vin pojazdu. ok.gif jak coś to wal na PW.