Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Grande Punto 1,4, 6 biegowa skrzynia dla kobiety..

Featured Replies

Napisano

> wszystkie znaczki powinny byc czerwone, na kierownicy niebieski czyli był wymieniany.Nie jestem

> pewny ale chyba jeden halogen p.mgielny ma srebrny drugi czarny

Dokładnie, robiony przez Mirasa, wystarczy spojrzeć na tytuł : Mały miejski Pocisk ... od razu uciekałbym od takiego ogłoszenia, typowy mirek. Za taką kasę lepiej odpuścić roczniki 2009 jeżeli mają być zdrowe, minimum 20k trzeba mieć.

Napisano

> Dokładnie, robiony przez Mirasa, wystarczy spojrzeć na tytuł : Mały miejski Pocisk ... od razu

> uciekałbym od takiego ogłoszenia, typowy mirek. Za taką kasę lepiej odpuścić roczniki 2009

> jeżeli mają być zdrowe, minimum 20k trzeba mieć.

I właśnie tyle będę mieć :-D

Napisano

> wspomaganie podczas nagłego hamownia.

A czesem nie bylo tego wczesniej tylko bez migania kierunkami przy takim hamowaniu??

Wydaje mi sie, ze mam HBA w GP zlosnik.gif

Napisano

> A czesem nie bylo tego wczesniej tylko bez migania kierunkami przy takim hamowaniu??

> Wydaje mi sie, ze mam HBA w GP

wciśnij awaryjnie hamulec, nie włączą się awaryjne ok.gif

Napisano

> wciśnij awaryjnie hamulec, nie włączą się awaryjne

To nie wlacza, ale hebel robi sie taki, ze wszystko co sie da, to laduje z przodu kabiny zlosnik.gif

Kilka razy mialem okazje sprawdzic.

Napisano

> I właśnie tyle będę mieć :-D

20 to minimum, szukaj krajówki, nie napalaj się na 16v bo i tak nie jedzie, szukałbym 1,4 8v albo 1.2 8v w wersji Estiva

Napisano

> To nie wlacza, ale hebel robi sie taki, ze wszystko co sie da, to laduje z przodu kabiny

> Kilka razy mialem okazje sprawdzic.

chodziło mi o szybkie awaryjne, to dodali w my2009

Napisano

> chodziło mi o szybkie awaryjne, to dodali w my2009

Dodali chyba tylko samo mryganie, bo samo HBA bylo juz wczesniej wink.gif

Napisano

Bzdety wypisujesz. Czerwone znaczki ma my2008, a my2009 ma inny wzor dekla.

Napisano

O nastepny po eMule zlosnik.gif 1.4 16v ma na atrapie napisane StarJet, poza jakimis niedobitkami.

Napisano

> Dodali chyba tylko samo mryganie, bo samo HBA bylo juz wczesniej

Bylo moze i tak, ale to nie byl standard. ok.gif

Napisano

> Bzdety wypisujesz. Czerwone znaczki ma my2008, a my2009 ma inny wzor dekla.

sam bzdety piszesz, dekle wprowadzono razem z fl i czerwonymi znaczkami, nie interesują mnie jakieś ulepy poskładane z resztek w fabrykach

Napisano

> O nastepny po eMule

Tatuś tak miał na imię? Naprawdę mi przykro

>1.4 16v ma na atrapie napisane StarJet, poza jakimis niedobitkami.

Miały, tak mj srebrne 1.3 i czerwone 130ps 1.9, no i co z tego?

Napisano

> Bylo moze i tak, ale to nie byl standard.

Bo nie był do końca, hydrauliczny asystent hamowania, komponent układu hamulcowego ESP, a jak jesteś taki szpec to wiesz, że esp nie było w serii.

Napisano

> Bo nie był do końca, hydrauliczny asystent hamowania, komponent układu hamulcowego ESP, a jak

> jesteś taki szpec to wiesz, że esp nie było w serii.

A jak byl ESP to i HillHolder, HBA, EBD i czasem MSR gdy GP posiadal ASR.

Napisano

> O nastepny po eMule 1.4 16v ma na atrapie napisane StarJet, poza jakimis niedobitkami.

Nie kazdy, eDonkey zlosnik.gif

Napisano

> sam bzdety piszesz, dekle wprowadzono razem z fl i czerwonymi znaczkami, nie interesują mnie jakieś

> ulepy poskładane z resztek w fabrykach

Widzialem nie jednego z 2008 i mialy czerwone znaczki.

Napisano

> Tatuś tak miał na imię? Naprawdę mi przykro

Słuchaj miernoto, od mojego ojca to się możesz... wiesz co.

> Miały, tak mj srebrne 1.3 i czerwone 130ps 1.9, no i co z tego?

Jakoś Denus zrozumiał żart, a Ciebie to przerosło. Nie dziwi mnie to. Jak się chwilę zastanowisz to może zrozumiesz o czym jest dyskurs. zlosnik.gif

Napisano

> sam bzdety piszesz, dekle wprowadzono razem z fl i czerwonymi znaczkami, nie interesują mnie jakieś

> ulepy poskładane z resztek w fabrykach

Trochę ignorant jesteś, akurat może bym Ci uwierzył, gdybym nie miał takiego ulepa od nowości na parkingu pod domem. Ale doradzaj dalej... widzę, że się rozkręcasz zlosnik.gif

Napisano

> Nie kazdy, eDonkey

A i owszem, stąd ostatnia część mojej wypowiedzi skromny.gif

Napisano

> Trochę ignorant jesteś, akurat może bym Ci uwierzył, gdybym nie miał takiego ulepa od nowości na

> parkingu pod domem. Ale doradzaj dalej... widzę, że się rozkręcasz

Możesz schować się do jamki ze swoim ulepem, rozkręcaj się dalej ok.gif

Napisano

> Dokladnie, jeden czarny, drugi srebrny. Dodatkowo ma ciemne przednie reflektory, fabrycznie byly

> srebrne. Do tego mam wrazenie, ze na grillu jest dolozony napis t-jet/multijet, a raczej

> powinno byc tam pusto przy zwyklym 1.4 16V. Jak nic walony przodem.

Na dodatek świeżo robiony, bo brak jakichkolwiek śladów pod przednią tablicą rejestracyjną...

Aczkolwiek lampy nie musiały być zmieniane, bo takie były w wersji Racing (nie było jej w PL), na to wskazują fotele z tej wersji...

I właśnie w Racingach nie było ASR (brak na desce rozdzielczej)...

I nie było też tempomatu...

Napisano

> Bzdety wypisujesz. Czerwone znaczki ma my2008, a my2009 ma inny wzor dekla.

Dekla, czyli kołpaków? Tyle, że tu masz alu 16'.... zlosnik.gif

Napisano

> 20 to minimum, szukaj krajówki, nie napalaj się na 16v bo i tak nie jedzie, szukałbym 1,4 8v albo

> 1.2 8v w wersji Estiva

Wlasnie nie szukam 1.2 tylko interesuje mnie wylacznie benzyna i 1.4

A co mozecie powiedziec o tych dwoch autkach?

http://otomoto.pl/fiat-grande-punto-C29747816.html oraz

http://otomoto.pl/fiat-grande-punto-tylko-38000km-serwisowany-C30705019.html

tylko prosze konkrety a nie jakies pierdoly pociskacie o d. marynie smile.gif z gory dzieki za zainteresowanie i konkretne odpowiedzi, pozdrawiam serdecznie

ps. jeszcze tego znalazlam http://tablica.pl/oferta/fiat-grande-punto-sliczny-igielka-CID5-ID3FuOP.html

Napisano

> Dekla, czyli kołpaków? Tyle, że tu masz alu 16'....

Masz mnie, dla mnie dekiel to kołpak blush.gif ale w sumie to precyzyjnie kołpaków zlosnik.gif

Napisano

> Dobry pomysl? Warto sie w ten silnik pchac z ta skrzynia?

> Kiedys powozilem aurisa z 6stka i na szoxstce to nawet nie utrzymywal predkosci :/

> Kolezanka szuka do miasta autka i czasem na wypad za miasto

do miasta się nadaje, mocy wystarczy do spokojnej jazdy

do skrzyni trzeba się przyzwyczaić, trochę więcej wajchowania. Stilo daje radę 5ka- od 60km/h, 6-ka od 80km/h i nawet przyspiesza.

Napisano

> Wlasnie nie szukam 1.2 tylko interesuje mnie wylacznie benzyna i 1.4

> A co mozecie powiedziec o tych dwoch autkach?

> http://otomoto.pl/fiat-grande-punto-C29747816.html

powinny być jasne lampy z przodu, felgi polakierowane na czarno,

oraz

> http://otomoto.pl/fiat-grande-punto-tylko-38000km-serwisowany-C30705019.html

jak dla mnie robiony coś z prawym przodem. (wywróżyłem to z piwa)

> tylko prosze konkrety a nie jakies pierdoly pociskacie o d. marynie z gory dzieki za

> zainteresowanie i konkretne odpowiedzi, pozdrawiam serdecznie

> ps. jeszcze tego znalazlam

> http://tablica.pl/oferta/fiat-grande-punto-sliczny-igielka-CID5-ID3FuOP.html

straszny ulep, już dawno nie widziałem tak słabo spasowanego auta, drzwi od kierowcy to jest totalnie inna bajka.... listwy od sporta a brak lotki na klapie, brak klimatyzacji

Napisano

> powinny być jasne lampy z przodu, felgi polakierowane na czarno,

A nie mógł lamp przełożyć i felg pomalować? zlosnik.gif

> straszny ulep, już dawno nie widziałem tak słabo spasowanego auta, drzwi od kierowcy to jest

> totalnie inna bajka.... listwy od sporta a brak lotki na klapie, brak klimatyzacji

Bo to nie Sport, tylko Racing... zlosnik.gif

Napisano

> Masz mnie, dla mnie dekiel to kołpak ale w sumie to precyzyjnie kołpaków

Tak więc wychodzi na to, że padło które masz nie jest jednak wyznacznikiem standardów... zlosnik.gif

Napisano

> A nie mógł lamp przełożyć i felg pomalować?

> Bo to nie Sport, tylko Racing...

dopije piwo i ide do jamki grinser006.gif

Napisano

> Tak więc wychodzi na to, że padło które masz nie jest jednak wyznacznikiem standardów...

Za skomplikowane to dla mnie. Standardowo to GP ma kołpaki, a nie jakieś tam alumfelgi. zlosnik.gif

Napisano

> powinny być jasne lampy z przodu, felgi polakierowane na czarno,

> oraz

> jak dla mnie robiony coś z prawym przodem. (wywróżyłem to z piwa)

> straszny ulep, już dawno nie widziałem tak słabo spasowanego auta, drzwi od kierowcy to jest

> totalnie inna bajka.... listwy od sporta a brak lotki na klapie, brak klimatyzacji

Dzieki za konkrety.

Jeszcze mam wazne dla mnie pytanie odnosnie ogrzewania. Moj tata mial Punto kilka dobrych lat temu i jak jezdzilismy w zimie na narty to slabo grzal, moze to sie na przestrzeni lat zmienilo, nie wiem. Moj Diesel 1,9 w ubiegla zime grzal dobrze na dluzsze trasy w gory na narty, bo do pracy 8km to nie mowie, nawet nie zdarzyl sie rozgrzac, ale interesuje mnie w GP jak to jest i czy faktycznie lepiej wziac 1.2 niz 1.4? Jakies sugestie? Obawiam sie, ze 1.2 po zmianie z 1.9 bedzie za slaby, bo lubie czasami depnac w pedal... Dajcie znac co myslicie. Dzieki z gory

Napisano

> 20 to minimum, szukaj krajówki, nie napalaj się na 16v bo i tak nie jedzie, szukałbym 1,4 8v albo

> 1.2 8v w wersji Estiva

Jak poznac w ogl ze to akurat jest 1.2 8v albo 1.4 8v? Nie we wszystkich jest wogole napisane ile maja KM. Hmm, jakies wskazowki? Albo przyklad. Bede wdzieczna. Bo czas ucieka a ja bez auta moge zostac boje_sie.gif

Napisano

> czy faktycznie lepiej wziac 1.2 niz 1.4? Jakies sugestie? Obawiam sie, ze 1.2 po zmianie z 1.9

> bedzie za slaby, bo lubie czasami depnac w pedal... Dajcie znac co myslicie. Dzieki z gory

Ojciec ma GP 1.2 i z ogrzewaniem jest wszystko ok, a do tego jak dla mnie bardzo szybko łapie 90 st.

Ale jeśli chodzi o osiągi to jest padaczka, z resztą niewiele lepiej jest w 1.4. Nie spodziewaj się cudów, przy 1.9 TDI to będą muły smile.gif

Napisano

> Jak poznac w ogl ze to akurat jest 1.2 8v albo 1.4 8v? Nie we wszystkich jest wogole napisane ile

> maja KM. Hmm, jakies wskazowki? Albo przyklad. Bede wdzieczna. Bo czas ucieka a ja bez auta

> moge zostac

No ale w ogłoszeniach nie piszą pojemności, czy co? grinser006.gif

Z resztą zawsze można zajrzeć w dowód, bo pod maską to faktycznie ciężko rozróżnić 1.2 od 1.4.

Chyba dopiero 1.4 16v wygląda inaczej.

Napisano

> Ojciec ma GP 1.2 i z ogrzewaniem jest wszystko ok, a do tego jak dla mnie bardzo szybko łapie 90

> st.

> Ale jeśli chodzi o osiągi to jest padaczka, z resztą niewiele lepiej jest w 1.4. Nie spodziewaj się

> cudów, przy 1.9 TDI to będą muły

No cos trzeba kupic, bo Polo jedną noga już jest sprzedane.

Jedynie 1,4 95KM chyba zostaje, bo te co maja 77KM to wszyscy mnie tu uswiadamiaja, ze "muł". Diesla juz nie chce, za drogo wychodzi i cena ciagle skacze.

Napisano

> No cos trzeba kupic, bo Polo jedną noga już jest sprzedane.

> Jedynie 1,4 95KM chyba zostaje, bo te co maja 77KM to wszyscy mnie tu uswiadamiaja, ze "muł".

> Diesla juz nie chce, za drogo wychodzi i cena ciagle skacze.

Szału nie robią, w dodatku skrzynia krotka...

Napisano

> Szału nie robią, w dodatku skrzynia krotka...

To zacznijmy inaczej: silnik od 1.4, benzyna lub gaz, od 2008r, max 80tys przebiegu, bezwypadkowy aha i co wazne do max 24tys zl = jedyne co zostaje to GP, Pandy, Twingo i innych małych popychaczy nie chce, nawet jakby mi ktos milion zl w prezencie jeszcze dorzucał.

Napisano

> Wlasnie nie szukam 1.2 tylko interesuje mnie wylacznie benzyna i 1.4

> A co mozecie powiedziec o tych dwoch autkach?

> http://otomoto.pl/fiat-grande-punto-C29747816.html oraz

> http://otomoto.pl/fiat-grande-punto-tylko-38000km-serwisowany-C30705019.html

> tylko prosze konkrety a nie jakies pierdoly pociskacie o d. marynie z gory dzieki za

> zainteresowanie i konkretne odpowiedzi, pozdrawiam serdecznie

> ps. jeszcze tego znalazlam

> http://tablica.pl/oferta/fiat-grande-punto-sliczny-igielka-CID5-ID3FuOP.html

1.2 jedzie podobnie jak 1.4 8v także nie odrzucałbym go

Nie rozumiem, na siłę szukasz z Niemczech jakiś szrotów od Mirasów, a tyle egzemplarzy można krajowych kupić.

Ciężko porównać, inne wyposażenie na zachód, brak halogenów wszędzie, u nas estiva blue&me miała w standardzie tak jak i radio ze sterowaniem w kierownicy.

Żaden z nich nie ma znaczków giugiaro, ale różnie z nimi było w 2009, jednak ostatni biały to widać, że dziadostwo, za takie pieniądze nie oczekiwałbym zresztą niczego innego... znaczek giugiaro tylko z jednej strony, na tylnej klapie miras znaczek punto chyba po browarze naklejał ...

Napisano

> To zacznijmy inaczej: silnik od 1.4, benzyna lub gaz, od 2008r, max 80tys przebiegu, bezwypadkowy

> aha i co wazne do max 24tys zl = jedyne co zostaje to GP, Pandy, Twingo i innych małych

> popychaczy nie chce, nawet jakby mi ktos milion zl w prezencie jeszcze dorzucał.

a moze Focus z giełdy ak??

Napisano

> Słuchaj miernoto, od mojego ojca to się możesz... wiesz co.

> Jakoś Denus zrozumiał żart, a Ciebie to przerosło. Nie dziwi mnie to. Jak się chwilę zastanowisz to

> może zrozumiesz o czym jest dyskurs.

Nie interesują mnie Twoje wywody, jak masz coś to zapraszam na priv, a tym czasem nie śmieć tematu skoro nie masz nic do powiedzenia, jak widać...

Napisano

> To zacznijmy inaczej: silnik od 1.4, benzyna lub gaz, od 2008r, max 80tys przebiegu, bezwypadkowy

> aha i co wazne do max 24tys zl = jedyne co zostaje to GP, Pandy, Twingo i innych małych

> popychaczy nie chce, nawet jakby mi ktos milion zl w prezencie jeszcze dorzucał.

Silnik poznasz po zdjeciach, wyszukaj sobie w grafice google i wszystko jasne, jak ktoś porządny sprzedaje, to wszystko dokładnie opisze w ogłoszeniu.

np.

http://otomoto.pl/fiat-grande-punto-salon-pl-i-wl-serwisowany-bezw-C30305864.html

Napisano

> 1.2 jedzie podobnie jak 1.4 8v także nie odrzucałbym go

> Nie rozumiem, na siłę szukasz z Niemczech jakiś szrotów od Mirasów, a tyle egzemplarzy można

> krajowych kupić.

> Ciężko porównać, inne wyposażenie na zachód, brak halogenów wszędzie, u nas estiva blue&me

> miała w standardzie tak jak i radio ze sterowaniem w kierownicy.

> Żaden z nich nie ma znaczków giugiaro, ale różnie z nimi było w 2009, jednak ostatni biały to

> widać, że dziadostwo, za takie pieniądze nie oczekiwałbym zresztą niczego innego... znaczek

> giugiaro tylko z jednej strony, na tylnej klapie miras znaczek punto chyba po browarze

> naklejał ...

Nie szukam na siłę z Niemiec auta, takie są na rynku, najlepiej kupiłabym takie za 20tys, a to co pokazałeś za drogie dla mnie tyle kasy nie wezmę.

Napisano

to może polo ale w benzynie grinser006.gif