Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

temat o Vectrze C

Featured Replies

Napisano

Dzień dobry,

proszę mi powiedzieć ile podtlenku LPG będzie paliło coś takiego

Dodatkowo może ktoś coś złego w tym aucie widzi? (chociaż niepodany przebieg z góry + komis = dyskwalifikacja z automatu..? )

Jakie są bolączki takich Vectr sprzed lifta? hmm.gif

edit: pytanie też o wersję GTS... to oprócz wyglądu ma jakieś inne "specjalne" 'podzespoły'? (a/la m-technic w BMW) Czy wszystko jest 'uniwersalne'?

Napisano

> proszę mi powiedzieć ile podtlenku LPG będzie paliło coś takiego

0d 8-9 w górę

> Dodatkowo może ktoś coś złego w tym aucie widzi?

kierownica obszyta na nowo i to przez amatora, zmęczony fotel kierowcy

> edit: pytanie też o wersję GTS... to oprócz wyglądu ma jakieś inne "specjalne" 'podzespoły'?

obniżone zawieszenie

Napisano

> Dzień dobry,

Siema wink.gif

> proszę mi powiedzieć ile podtlenku LPG będzie paliło coś takiego

Od 9 przy spokojnej jeździe na trasie (jadąc dynamiczniej koło 10-11, górnego poziomu nie sprawdzałem wink.gif) do 14 w mieście, oczywiście można więcej jak się ktoś postara ale 14 to już jazda całkiem żwawa. Minimalnie w mieście 11-12 trzeba liczyć jeżdżąc spokojnie bez wielkich korków.

> Dodatkowo może ktoś coś złego w tym aucie widzi? (chociaż niepodany przebieg z góry + komis =

Wydaje mi się że skóra na kierownicy niefabryczna. Poza tym ma duża wadę patrząc na zdjęcia- nie jest to GTS wink.gif

> dyskwalifikacja z automatu..? )

Automatami się nie interesowałem za bardzo, wiem że przedlifty miały jakieś problemy z automatami- chłodnica oleju mi się coś kojarzy, poczytaj w necie najlepiej. Poprawili po liftingu. Jeździłem 1,9 150km poliftem z automatem i skrzynia działa znośnie

> Jakie są bolączki takich Vectr sprzed lifta?

Ja tam nie narzekam, prawie 2 lata zero usterek smile.gif Jedyny ból że lubią silniki olej i jak się but.gif to trzeba często kontrolować. Zawieszenie z tyłu wymaga po jakimś przebiegu trochę uwagi- wahacze górne, stabilizator (łączniki i gumy stabilizatora najczęściej)

> edit: pytanie też o wersję GTS... to oprócz wyglądu ma jakieś inne "specjalne" 'podzespoły'? (a/la

> m-technic w BMW) Czy wszystko jest 'uniwersalne'?

Dużo sztywniejsze zawieszenie, wg mnie aż do przesady ale w zakrętach jak przyklejony na 17" drive.gif Do tego wizualnie inny przód, tzn lampy z ciemnymi wkładami i ładniejszy zderzak, inny zderzak tył, nakładki progowe, lepiej profilowane, twardsze fotele, kierownica 3-ramienna przed liftem. Zawieszenie elementy zamienne (poza sprężynami, amorami, stabilizatorami, wahacze te same).

Napisano
  • Autor

nie pytałem o automat tylko czy to ogłoszenie trzeba 'automatycznie' zdyskawalifikować zlosnik.gif

znalazłem GTSa... -> http://tablica.pl/oferta/opel-vectra-c-w-wersji-gts-1-8-ben-lpg-2003r-CID5-ID3csTT.html

poprosiłem gościa, żeby coś 'od serca' napisał o tym aucie i:

"Witam,

urwać można tyle co na paliwo. Cena stopniała z 19 900 -> 18-700 do 17 700 zł.

Co do auta:

- butla LPG musi zostać wymieniona do kwietnia

- prawy przód coś puka

- zawór zwrotny na przewodzie z serwa hamulcowego przepuszcza podciśnienie

- poci się między skrzynią a silnikiem na 11tys. km dolałem 1200 ml oleju

Tak wsiadać i jechać. Sprzedaje go bo zbieram fundusze na wkład własny do kredytu mieszkaniowego."

Trochę słabo ponad litr oleju na 11kkm hmm.gif

Napisano

> nie pytałem o automat tylko czy to ogłoszenie trzeba 'automatycznie' zdyskawalifikować

mlot.gif w każdym razi o automacie się coś niecoś dowiedziałeś przy okazji wink.gif

> znalazłem GTSa... -

> poprosiłem gościa, żeby coś 'od serca' napisał o tym aucie i:

> "Witam,

> urwać można tyle co na paliwo. Cena stopniała z 19 900 -Co do auta:

> - butla LPG musi zostać wymieniona do kwietnia

> - prawy przód coś puka

> - zawór zwrotny na przewodzie z serwa hamulcowego przepuszcza podciśnienie

> - poci się między skrzynią a silnikiem na 11tys. km dolałem 1200 ml oleju

> Tak wsiadać i jechać. Sprzedaje go bo zbieram fundusze na wkład własny do kredytu mieszkaniowego."

> Trochę słabo ponad litr oleju na 11kkm

Plus że koleś prywatny a nie handlarz. Na fotkach wygląda na zadbaną, wnętrze nie wymęczone. Co do oleju to bym powiedział że bardzo mało jak na te silniki wink.gif Ludzie piszą że nawet do 5l / 10kkm potrafią brać, moja 2,2 2l łyka na 10tys i trochę mnie to wnerwia, ale ponoć TTTM, podobno nie warto nic z tym robić bo po remoncie mieli to samo albo i gorzej. Jak jeździsz spokojnie nie bierze prawie nic, łyka jak się but.gif. Cenę GTS-y trzymają lepszą, ja za swojego też przepłaciłem. Co z Beemką, nie mów że zepsułeś? wink.gif

Napisano
  • Autor

> w każdym razi o automacie się coś niecoś dowiedziałeś przy okazji

> Plus że koleś prywatny a nie handlarz. Na fotkach wygląda na zadbaną, wnętrze nie wymęczone. Co do

> oleju to bym powiedział że bardzo mało jak na te silniki Ludzie piszą że nawet do 5l / 10kkm

> potrafią brać, moja 2,2 2l łyka na 10tys i trochę mnie to wnerwia, ale ponoć TTTM, podobno nie

> warto nic z tym robić bo po remoncie mieli to samo albo i gorzej. Jak jeździsz spokojnie nie

> bierze prawie nic, łyka jak się . Cenę GTS-y trzymają lepszą, ja za swojego też przepłaciłem.

> Co z Beemką, nie mów że zepsułeś?

interesuje mnie też dlaczego w kwietniu trzeba butle wymienić.... homologacja przecież jest na 10 lat- czyżby założył używkę? No i nie wiadomo co z tym hamulcem, o którym pisze...

Mam na oku jeszcze Forda. A w zasadzie to sam nie wiem co chce zlosnik.gif

Beemka wczoraj na spontanie sprzedana, bez ogłoszenia zlosnik.gif

Napisano

> interesuje mnie też dlaczego w kwietniu trzeba butle wymienić.... homologacja przecież jest na 10

> lat- czyżby założył używkę? No i nie wiadomo co z tym hamulcem, o którym pisze...

Ile lat w Polsce jest? Musiała by na gazie prawie od nowości latać niewiem.gif Jak używka to śmierdzi druciarnią no.gif

> Mam na oku jeszcze Forda. A w zasadzie to sam nie wiem co chce

> Beemka wczoraj na spontanie sprzedana, bez ogłoszenia

hehe smile.gif tylko takie 1,8 przy beemce to będzie muł straszny wink.gif

Napisano

> znalazłem GTSa... -

> poprosiłem gościa, żeby coś 'od serca' napisał o tym aucie i:

> "Witam,

> urwać można tyle co na paliwo. Cena stopniała z 19 900 -Co do auta:

> - butla LPG musi zostać wymieniona do kwietnia

zapytać o tą butle o co chodzi z jej wymianą, ale wygląda na to, że LPG od nowości hmm.gif

> - prawy przód coś puka

po 200 tysiach na PL drogach ma prawo, u mnie na 150kkm zawieszenie wręcz jęczało (do sprzedaży nie doszliśmy co jęczy) i chrupało (wymienione łożyska mcPherson). Zawiecha tania nie jest, ale w miarę wytrzymała.

> - zawór zwrotny na przewodzie z serwa hamulcowego przepuszcza podciśnienie

wymienić zaworek

> - poci się między skrzynią a silnikiem na 11tys. km dolałem 1200 ml oleju

Uszczelnić i tyle, ja jeździłem 1.8/122 bez dolewek pomiędzy wymianami, ale na noPB.

> Tak wsiadać i jechać. Sprzedaje go bo zbieram fundusze na wkład własny do kredytu mieszkaniowego."

> Trochę słabo ponad litr oleju na 11kkm

Ideału nie znajdziesz, ludzie (komisy) tak sprzedają auta, że ukrywają wady i kupujesz jedną wielką niewiadomą, a tutaj masz wszystko na tacy i rzeczywiste, nawet przebieg > 200 kkm. icon_eek.gif

Jedyny powód dla którego ja bym nie kupił tego auta, to fakt, że miałem podobne i 122KM to mułek jest. No i czarny kolor - w mieście to ciągle trzeba ze szmatą wokół auta łazić.

Napisano

> znalazłem GTSa... -

Sprzedaje to auto już od początku lipca. Igła albo za duża cena

Napisano
  • Autor

> Sprzedaje to auto już od początku lipca. Igła albo za duża cena

No, a cenie pisał, że z niej schodzi.

Gdyby nie ten problem hamulcowy i olejowy to brałbym pod uwagę zakup tego auta, nawet z mały zapożyczeniem się.

Napisano

Dowiedz się o co chodzi z tą butlą, opcje są dwie:

- auto od nowości ma lpg

- przy montażu założono używaną butle

Napisano

> No, a cenie pisał, że z niej schodzi.

> Gdyby nie ten problem hamulcowy i olejowy to brałbym pod uwagę zakup tego auta, nawet z mały

> zapożyczeniem się.

Nie brać tego. Na 99% ulep. Od lipca dawno by "zaworek" zmienił. Podejrzewam, że grubsza sprawa z hamulcami.

Napisano
  • Autor

> Dowiedz się o co chodzi z tą butlą

Quote:

Lata od nowości na holenderskiej instalacji NECAM GSI montowanej w serwisie OPLA w Holandii. Auto było sprowadzone w 2010r.

Napisano

> Lata od nowości na holenderskiej instalacji

odpuść to auto

Napisano

> za dużo ze zdjęć i opisu nie wynika...

drobny handlarzyna to sprzedaje

> powiedzcie- jest stuprocentowy sposób na sprawdzenie przebiegu? W ilu miejscach jest zapamiętywany?

W ASO po VINie sprawdzisz historię serwisową i napraw gwarancyjnych o ile były robione w ASO. Przebieg w dwóch miejscach, zegary i hodometr

Napisano

> http://otomoto.pl/opel-vectra-gts-salonowy-gaz-sekwencyjny-C30858886.html

> powiedzcie- jest stuprocentowy sposób na sprawdzenie przebiegu? W ilu miejscach jest zapamiętywany?

Brak wpisu o bezwypadkowości może dać do myślenia, choć zdarza się, że były malowane np. drzwi lub błotnik, co nie dyskwalifikuje auta. Trzeba dokładnie obejrzeć.

Stuprocentowego sposobu nie ma. Bardzo łatwo i tanio można zrobić przebieg jaki chcesz, zarówno na zegarach jak i w hodometrze. Historia serwisowa powie prawdę... o ile auto odwiedzało ASO, w co wątpię w tym przypadku.

Kupić ładną Vectrę C jest BARDZO trudno.

Napisano

Kupując swoja Vectre przyjąłem zasadę nie oglądam ofert z polski tylko i wyłącznie ze swojego miasta. Oczywiście wcześniej sprecyzowałem sobie czego szukam.....i czekałem 4 miesiące aż się trafiła, praktycznie przyjechałem oglądnąć jak zjeżdżała z lawety. Handlarz nie miał nawet przygotowanych papierów zlosnik.gif Oczywiście zapewnił że dostanę komplet papierów gotowy do rejestracji. Spisaliśmy umowę przedwstępna dałem 1500 zeta zaliczki i czekałem na papiery. Najlepsze było zdziwienie gościa kiedy zadzwonił do mnie ze już ma wszystko oprócz papieru z urzędu celnego i mogę samochód zabierać. Ja powiedziałem ze dziękuję i że poczekam aż będzie wszystko yikes.gif Za dwa dni zadzwonił ze już wszystko ma i dobiliśmy targu.

Napisano

Mój znajomy mechanik sprzedaje właśnie taką VC z tym silnikiem. Swoją, prywatną, nie na handel. A facet się specjalizuje w oplach, więc chyba druciarni dla siebie nie robił. Mogę podpytać czy aktualne jakby co.

Napisano
  • Autor

> Mój znajomy mechanik sprzedaje właśnie taką VC z tym silnikiem. Swoją, prywatną, nie na handel. A

> facet się specjalizuje w oplach, więc chyba druciarni dla siebie nie robił. Mogę podpytać czy

> aktualne jakby co.

chętnie waytogo.gif

podpytaj co i jak i zapodaj szczegóły smile.gif

gaz jest?

Napisano

> http://otomoto.pl/opel-vectra-gts-salonowy-gaz-sekwencyjny-C30858886.html

Po sterownikach można sprawdzić, ale niestety nie ma 100% pewności...

Napisano

> chętnie

> podpytaj co i jak i zapodaj szczegóły

> gaz jest?

Pytałem, aktualne. Namiary podam na prv.

Napisano
  • Autor

> Pytałem, aktualne. Namiary podam na prv.

dziękuje Tobie i reszcie userów z tego tematu waytogo.gif

aczkolwiek temat sie zdezaktualizował zlosnik.gif Inna fura wybrana

20.GIF

Napisano

> nikt od nas nie sprzedaje nic ciekawego?

Marecki sprzedaje moją ex-vectre na giełdzie.

Napisano
  • Autor

> Marecki sprzedaje moją ex-vectre na giełdzie.

"na szczęście" bez gazu, bo miałbym mega problem... zlosnik.gif

chcę z gazem, a brak dodatkowych funduszy na założenie, więc biere coś równie pewnego z gazem waytogo.gif

Napisano

> "na szczęście" bez gazu, bo miałbym mega problem...

> chcę z gazem, a brak dodatkowych funduszy na założenie, więc biere coś równie pewnego z gazem

Marecki sprzedaje diesla.

Napisano

> aczkolwiek temat sie zdezaktualizował Inna fura wybrana

pochwal się co kupiłeś

Napisano

> Marecki sprzedaje diesla.

Nie zmienia to faktu, ze "bez gazu" jest grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> pochwal się co kupiłeś

jeszcze nic, jutro jadę wink.gif

powiem tylko tyle- po 3 dniach w ogłoszeniach wybrałem coś pewnego myśląc racjonalnie i idąc na kompromis między tym co chciałem mieć, a tym z czym nie będzie miliona problemów zlosnik.gif

w piątek pewnie wrzucę co to jest, ale bez fajerwerków będzie smile.gif

gdybym miał nieograniczony czas na zakup auta to bym czekał i szukał rodzyny, ale tego czasu nie mam zlosnik.gif

Napisano

> idąc na kompromis między tym co chciałem mieć, a tym z czym nie będzie miliona problemów

czyżby tico z gazem hmm.gifgrinser006.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

Napisano

> czyżby tico z gazem

Gorzej. Ja wiem co... panic.gif

shhh.gif

Napisano

> Gorzej. Ja wiem co...

...jak już tak napisałeś to chyba coś na fał... grinser006.gif

Napisano

> czyżby tico z gazem

Przy wzroście tomeckiego pewnie ciężko by było się zapakować to tico.. zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Przy wzroście tomeckiego pewnie ciężko by było się zapakować to tico..

RAZ prowadziłem CC rotfl.gif

Napisano

> RAZ prowadziłem CC

Z tylnej kanapy??? grinser006.gif

Napisano

> Z tylnej kanapy???

z bagażnika zlosnik.gif

Napisano

> ...jak już tak napisałeś to chyba coś na fał...

Prorok jaki czy co? 270635636-JUMP2.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.