Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Seat Ibiza do oceny...

Featured Replies

Napisano

Witam!

Co powiecie o TEJ Ibizie ?

Cena coś podejrzanie niska....

Napisano

> Witam!

> Co powiecie o TEJ Ibizie ?

> Cena coś podejrzanie niska....

bo promocja, odpuszczam jak coś takiego widzę

Napisano

Ja wiem czy taka podejrzanie niska, z tego co widzę to i tak ładnie te Ibizy III spadły z ceny shocked.gif większość stoi po 11-13k, więc biorąc pod uwagę że ta z ogłoszenia jest do opłat to takiej promocji nie ma tongue.gif niektóre stoją po 7-8k do opłat yikes.gif

Napisano

Okazja z Niemiec jak większość u nas. Nie wiem ile ona KM bo w opisie jest napisane 75 i 100 KM. Tylna klapa jest nierówna, być może źle wyregulowana lub spasowana.

Osobiście odpuszczam okazje z Niemiec a w szczególności auta od handlarzy.

Jeżeli nie masz obaw, to jedź i oglądaj.

Napisano

> Okazja z Niemiec jak większość u nas. Nie wiem ile ona KM bo w opisie jest napisane 75 i 100 KM.

> Tylna klapa jest nierówna, być może źle wyregulowana lub spasowana.

> Osobiście odpuszczam okazje z Niemiec a w szczególności auta od handlarzy.

> Jeżeli nie masz obaw, to jedź i oglądaj.

patrząc po obrotomierzu to to jest wersja 100KM, powinna miec tez tylne hamulce tarczowe

nie wiem czy to takie swiatło, ale to powinna byc wersja Signo, a w Signo była miękka deska, a ta sie swieci jakby była ta twarda hmm.gif

Napisano

Na czwartym zdjęciu widać różnice w odcieniu lakieru pomiędzy tylnymi lewymi drzwiami, tylnym słupkiem i zderzakiem

Napisano

> Na czwartym zdjęciu widać różnice w odcieniu lakieru pomiędzy tylnymi lewymi drzwiami, tylnym

> słupkiem i zderzakiem

Zgadza się, chmura się odbija w drzwiach. W przednich też, tyle że mniej.

Napisano

> Na czwartym zdjęciu widać różnice w odcieniu lakieru pomiędzy tylnymi lewymi drzwiami, tylnym

> słupkiem i zderzakiem

No, szczególnie że każdy lakier może wykazywać różnice pomiędzy zderzakiem a resztą... smirk.gif

Napisano

> Zgadza się, chmura się odbija w drzwiach. W przednich też, tyle że mniej.

Widzę, że jesteś przeciwnikiem każdej pomocy przy kupnie samochodu.

Jeśli sam nie chcesz pomóc koledze, to przynajmniej nie ironizuj...

Napisano

> No, szczególnie że każdy lakier może wykazywać różnice pomiędzy zderzakiem a resztą...

Wiem że są to tylko zdjęcia, ale drzwi i zderzak mają inny odcień niż tylny słupek (nie chodzi tylko o plastikowy zderzak.

To jest oczywiście do łatwego zweryfikowania przy ewentualnej kontroli "na żywo", lub należy poprosić o dodatkowe zdjęcia tego boku

Napisano

> Widzę, że jesteś przeciwnikiem każdej pomocy przy kupnie samochodu.

> Jeśli sam nie chcesz pomóc koledze, to przynajmniej nie ironizuj...

Jestem jedynie przeciwnikiem wyciągania wniosków odnośnie odcieni lakieru na podstawie zdjęć robionych szczotką drucianą.

Napisano

> Jestem jedynie przeciwnikiem wyciągania wniosków odnośnie odcieni lakieru na podstawie zdjęć

> robionych szczotką drucianą.

To są oczywiście przypuszczenia, które należy obowiązkowo zweryfikować "na żywo".

Ale są to jak już nazwałem dobre punkty zaczepienia przy sprawdzaniu samochodu

Napisano

> Wiem że są to tylko zdjęcia, ale drzwi i zderzak mają inny odcień niż tylny słupek (nie chodzi

> tylko o plastikowy zderzak.

> To jest oczywiście do łatwego zweryfikowania przy ewentualnej kontroli "na żywo", lub należy

> poprosić o dodatkowe zdjęcia tego boku

Po co?

Jeśli były naprawy lakiernicze to i tak trzeba popatrzeć od spodu co było wspawywane. Najlepsza jakość zdjęć nie pokaże co jest z płytą podłogową, a tylko to jest istotne.

Jeśli drzwi były malowane (np obcierka parkingowa) to efekt złego przygotowania powierzchni wyjdzie i tak dopiero po dłuższym czasie.

Napisano

> Jestem jedynie przeciwnikiem wyciągania wniosków odnośnie odcieni lakieru na podstawie zdjęć

> robionych szczotką drucianą.

Nawet jeśli zdjęcia będą robione profi lustrzanką, to odbijające się elementy otoczenia zawsze będą wpływały na błędne oceny.

Wydaje mi się, że na zdjęciach można zobaczyć jedynie bardzo niechlujnie wykonane naprawy (ewidentnie źle spasowane elementy itp.). Można jakieś wnioski wyciągnąć na podstawie zdjęć wnętrza (o ile nikt auta nie "przygotował" do sprzedaży).

Wszystko inne można odkryć jedynie podczas oględzin pojazdu.

Napisano

> To są oczywiście przypuszczenia, które należy obowiązkowo zweryfikować "na żywo".

> Ale są to jak już nazwałem dobre punkty zaczepienia przy sprawdzaniu samochodu

IMO najmniej istotne. Większość samochodów sprowadzanych i wiekowych jest malowanych i jeśli mają dobry stan techniczny to w niczym to im nie ujmuje.

Nie rozumiem dlaczego ludzie przykładają taką wagę do błyskotliwości lakieru w 10cio letnim samochodzie

Napisano

> Nawet jeśli zdjęcia będą robione profi lustrzanką, to odbijające się elementy otoczenia zawsze będą

> wpływały na błędne oceny.

> Wydaje mi się, że na zdjęciach można zobaczyć jedynie bardzo niechlujnie wykonane naprawy

> (ewidentnie źle spasowane elementy itp.). Można jakieś wnioski wyciągnąć na podstawie zdjęć

> wnętrza (o ile nikt auta nie "przygotował" do sprzedaży).

> Wszystko inne można odkryć jedynie podczas oględzin pojazdu.

Zdjęcia mogą jedynie pokazać stan ogólny blacharki, w sensie czy jest ruda czy nie i czy jest pognieciony czy nie. Tak samo wnętrza, czy zarzygane czy normalne. Reszty nie widać

Napisano

Otóż to.

Napisano

> Po co?

> Jeśli były naprawy lakiernicze to i tak trzeba popatrzeć od spodu co było wspawywane. Najlepsza

> jakość zdjęć nie pokaże co jest z płytą podłogową, a tylko to jest istotne.

> Jeśli drzwi były malowane (np obcierka parkingowa) to efekt złego przygotowania powierzchni wyjdzie

> i tak dopiero po dłuższym czasie.

A no po to, żeby podchodząc do samochodu nie zaślepił błysk lakieru zmniejszający czujność.

Ja widząc coś takiego bardzo długo przypatrywałbym się temu bokowi, patrząc pod samochód, pod uszczelki, w bagażniku. Po ocenie bym wiedział, czy jest to właśnie szkoda parkingowa, czy zderzenie z czołgiem.

Powtarzam kolega prosił o pomoc więc widząc to coś podejrzanego, informuję o tym.

Natomiast Ty negujesz tego typu wpisy, jakbyś był za każdym razem zainteresowany sprzedażą samochodu...

Napisano

> słupkiem i zderzakiem

Samochod wiekowy pewnie mial niejedna naprawe po obierce czy stluczce. Nie spodziewalbym sie samochodu nielakierowanego.

Napisano

> Natomiast Ty negujesz tego typu wpisy, jakbyś był za każdym razem zainteresowany sprzedażą

> samochodu...

Neguje tego typu wpisy bo czasem ludziom prawdziwe okazje uciekają z przed nosa. Za to rozchwytywane są "błyszczące perełki".

Napisano

> IMO najmniej istotne. Większość samochodów sprowadzanych i wiekowych jest malowanych i jeśli mają

> dobry stan techniczny to w niczym to im nie ujmuje.

> Nie rozumiem dlaczego ludzie przykładają taką wagę do błyskotliwości lakieru w 10cio letnim

> samochodzie

w Szwecji też potrafią w komisach malować dla przyszłego klienta. Z jednej strony ludzie w PL nochem kręcą na takie praktyki, a z drugiej oczekują nówki w każdym miejscu mimo, że auto ma swoje lata i przebieg zlosnik.gif

Napisano

> Po co?

> Jeśli były naprawy lakiernicze to i tak trzeba popatrzeć od spodu co było wspawywane. Najlepsza

> jakość zdjęć nie pokaże co jest z płytą podłogową, a tylko to jest istotne.

> Jeśli drzwi były malowane (np obcierka parkingowa) to efekt złego przygotowania powierzchni wyjdzie

> i tak dopiero po dłuższym czasie.

otóż to: ja np.: mam lakierowane w aucie 4 elementy, z czego faktyczna kolizja parkingowa dotyczyłą 1 elementu, a pozostałe 3 zostały przelakierowane w związku z wykwitami rudej. ale to już kwalifikuje auto jako składane z 3 części biglaugh.gif

Napisano

> otóż to: ja np.: mam lakierowane w aucie 4 elementy, z czego faktyczna kolizja parkingowa dotyczyłą

> 1 elementu, a pozostałe 3 zostały przelakierowane w związku z wykwitami rudej. ale to już

> kwalifikuje auto jako składane z 3 części

I będzie to widać na zdjęciach zlosnik.gif

Napisano

> Witam!

> Co powiecie o TEJ Ibizie ?

> Cena coś podejrzanie niska....

-Do opłat

-Śmierdzi mi umową na niemca

- Blachy wyklejanki z allegro

-Do obadania blacharsko co tam się działo, bo lewa tylna ćwiartka to raczej nie chmura odbita, pomimo że nie lubię wróżenia ze zdjęć to picasso się nie popisał pędzlując ją cokolwiek tam było

-Poproś o skany ks serwisowej, odpłatnie (za to bezprowizyjnie dla siebie) mogę zweryfikować pełną historię serwisową jeśli była serwisowana w DE (czasami udaje się za free jeśli udzieli ASO informacji)

Napisano

> otóż to: ja np.: mam lakierowane w aucie 4 elementy, z czego faktyczna kolizja parkingowa dotyczyłą

> 1 elementu, a pozostałe 3 zostały przelakierowane w związku z wykwitami rudej. ale to już

> kwalifikuje auto jako składane z 3 części

Dlatego trzeba rozróżnić poprawki lakiernicze od dzwona i wspawywanych ćwiartek i połówek których u nas...na pęczki, pomimo że ludzie nie zdają sobie z tego sprawy. Malowanie elementu po zarysowaniu to nic złego, tym bardziej jak zrobione dobrze, często z fabryki wyjeżdżają z malowanymi powtórnie jakimiś elementami. Często rycerze miernika oblecą dookoła i myślą że wiedzą o samochodzie wszystko, czyli-walony, nie brać...

Napisano

> -Do opłat

> -Śmierdzi mi umową na niemca

> -Nieopłacona

jak do opłat to chyba jasne ,że nieopłacona ;p

> - Blachy wyklejanki z allegro

obojętnie co założył ... nie napisał nigdzie ,że możliwość powrotu na kołach.

> -Do obadania blacharsko co tam się działo, bo lewa tylna ćwiartka to raczej nie chmura odbita,

> pomimo że nie lubię wróżenia ze zdjęć to picasso się nie popisał pędzlując ją cokolwiek tam

> było

> -Poproś o skany ks serwisowej, odpłatnie (za to bezprowizyjnie dla siebie) mogę zweryfikować pełną

> historię serwisową jeśli była serwisowana w DE (czasami udaje się za free jeśli udzieli ASO

> informacji)

wątpie , żeby miał książke serwisową. Handlarze z reguły się nią chwalą w ogłoszeniach

Napisano

> jak do opłat to chyba jasne ,że nieopłacona ;p

Poprawiłem się jak przeczytałem wink.gif

> obojętnie co założył ... nie napisał nigdzie ,że możliwość powrotu na kołach.

Sądzisz że zakładają to dla reklamy? cfaniaczek.gif

> wątpie , żeby miał książke serwisową. Handlarze z reguły się nią chwalą w ogłoszeniach

Skoro wkleił że serwisowany w ASO to można tak przypuszczać...choć wiadomo wielu wkleja "na wabia".

Tak czy siak cudów bym się nie spodziewał jeden z najtańszych egzemplarzy w niemcowni, nie przekroczył zapewne 2 tysi eur przy zakupie, więc...jaka kasa takie auto-proste smile.gif w podobnej cenie stoi w de od sprzedawcy Baladina, tu też właścicielem mógł być rodowity niemiec z Berlina Abdul Kebap zlosnik.gif

Napisano

Ja z góry takie aukcje odrzucam, szkoda czasu i nerwów.

Napisano

Sadze ze to auto jako jedno z niewielu ma oryginalny 10 letni seatowski zolty i wyplowialy lakier (kto mial to wie). A fotograf to chyba sie tylko pograza tymi zdjeciami - handlarz robiacy zdjecia w sloneczny dzien takiego lakieru strzela sobie prosto w kolano.