Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wystarczy...

Featured Replies

Napisano

"Nadejszła wiekopomna chwiła" i czas ( z żalem ) odstawić cruisera na sen zimowy. Dzisiaj odbyłem ostatni kurs i na koniec zatankowałem zbiornik do pełna. Jeżdżę nim drugi sezon i pierwszy raz jest u mnie o tej porze tak ślisko na ulicach. I tylko to jest powodem "odstawki". Jak stanąłem dzisiaj przed światłami i po położeniu stopy na jezdni wyczułem "piękny" uślizg, to powiedziałem "basta"- dla mojego i innych bezpieczeństwa.

P.S.

Tak na prawdę został jeszcze jeden "kurs"- 06.12 jedziemy na motocyklach jako "Mikołaje" do przedszkola cool.gif.

Napisano

Ja tez już dawno zapomniałem o tym, że mam motór... frown.gif

Wczoraj jakiegoś zapaleńca na wiosce widziałem na bandicie.

Ale zakręty to brał "kwadratowo"...

Napisano

Ja też jeszcze w sobotę motomikołajkuje i potem zostaje tylko odpalanie co dwa tygodnie w garażu smile.gif

Ps.wstaw potem fotki z akcji wink.gif

Napisano

> Ja tez już dawno zapomniałem o tym, że mam motór...

> Wczoraj jakiegoś zapaleńca na wiosce widziałem na bandicie.

> Ale zakręty to brał "kwadratowo"...

nie ma dziwne. Ja też wczoraj zrobiłem 20km, ale kciuki z zimna to myślałem ze wsadze do dUUPy zlosnik.gif

Napisano

> nie ma dziwne. Ja też wczoraj zrobiłem 20km, ale kciuki z zimna to myślałem ze wsadze do dUUPy

Bylo rekawiczki zalozyc biglaugh.gif

wink.gif

Napisano
  • Autor

> Ehhh Yamcia już od dawna zimuje na stojakach

No cóż- kupiłem auto i... wzięła je żonka, więc mi zostaje albo "motuś" ( określenie mojego chrześniaka ok.gif ), albo miejski panic.gif. Wybór był prosty cool.gif- 2oo. Jednak bezpieczeństwo jest priorytetem ok.gif.

Napisano
  • Autor

> Ja też jeszcze w sobotę motomikołajkuje i potem zostaje tylko odpalanie co dwa tygodnie w garażu

> Ps.wstaw potem fotki z akcji

Nawet nie pomyślałem o tym, ale OK- może coś cyknę. Grunt, to uśmiechnięta "japa" dzieciaków ok.gifcool.gif.

Napisano

> Bylo rekawiczki zalozyc

mam smile.gif

Kupiłbym handbary ale okropnie wyglądają. Przymierzałem się do ogrzewanych manetek ale po co mi jak ogólnie nie ma frajdy z jazdy bo ciągle trzeba się fest skupiać na jeździe oponami które wogole nie trzymają drogi oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

> Bylo rekawiczki zalozyc

Ja jeździłem dzisiaj w rękawiczkach i gorąco wspominam grzane manetki w suzuki bbq.gif. Powolutku przymierzam się do założenia takowych w Kawasaki.

Napisano

No moja CBF'ka też jutro zaliczy wstawienie w sam kąt garażu na zimę, więc następne odpalenie dopiero na wiosnę. Niestety inaczej się nie da, jeżeli do garażu ma się też zmieścić samochód frown.gif

Napisano

>

No pewnie, że wystarczy: poniedziałek i wtorek spędzone w garażu, czas złożyć sprzęta...

Raport sytuacyjny: gaźniki umyte i przedmuchane w stanie rozebranym, oczyszczone świece, przedmuchany filtr powietrza, uzupełnione ciśnienie w kołach, posmarowana linka ssania oraz szpuli ogniowej biglaugh.gif uzupełniony poziom wody w aku, podmienione 2 śrubki grinser006.gif

Dzisiaj, w dniu górniczego święta smile.gif zakładam osłony wszelkiej maści i będzie można jechać na zaległe BT (skończyły się we wrześniu icon_eek.gif).

Potem czekam na suche drogi i hajda na koń yay.gif270635636-JUMP2.gif

Napisano

> mam

> Kupiłbym handbary ale okropnie wyglądają.

To poszukaj takich, które będą pasowały do Twojego motocykla. Ja u siebie założyłem z MZ'tki czy innego Simsona i powiem szczerze, że nawet dają radę. 20.GIFok.gif

Napisano

> No pewnie, że wystarczy: poniedziałek i wtorek spędzone w garażu, czas złożyć sprzęta...

> Raport sytuacyjny: gaźniki umyte i przedmuchane w stanie rozebranym, oczyszczone świece,

> przedmuchany filtr powietrza, uzupełnione ciśnienie w kołach, posmarowana linka ssania oraz

> szpuli ogniowej uzupełniony poziom wody w aku, podmienione 2 śrubki

> Dzisiaj, w dniu górniczego święta zakładam osłony wszelkiej maści i będzie można jechać na

> zaległe BT (skończyły się we wrześniu ).

> Potem czekam na suche drogi i hajda na koń

Mam pytanko hmm.gif Czy w tym swoim sprzęcie masz światła cofania? niewiem.gif20.GIFzlosnik.gifok.gif

Napisano

> Czy w tym swoim sprzęcie masz światła cofania?

Nie, bo nie mam wstecznego... grinser006.gifbiglaugh.gifhehe.gif

Ale mam halogeny i dodatkowe drogowe yay.gif270751858-jezyk.gif

Napisano

> Nie, bo nie mam wstecznego...

Dziwne, myślałem, że takie motocykle mają wsteczny grinser006.gif

> Ale mam halogeny i dodatkowe drogowe

Ja dumam nad dodatkową/wymi lampami ale nie wiem, czy przypadkiem po ich włączeniu silnik mi nie zgaśnie hahaha.gifhehe.gifzlosnik.gifok.gif

Napisano

Ja mam w planie odstawić w sobotę potworka do klatki. beksa.gif

Napisano

> Dziwne, myślałem, że takie motocykle mają wsteczny

Taaakie rzeczy to tylko w GoldWingu... grinser006.gif i jest to ZTCW realizowane przy pomocy rozrusznika... hmm.gif ale np. niektóre modele turystycznych BMW mają elektrycznie sterowaną i wysuwaną/napędzaną centralną podstawkę... to dopiero bajer! ! icon_eek.gifwaytogo.gif

> Ja dumam nad dodatkową/wymi lampami ale nie wiem, czy przypadkiem po ich włączeniu silnik mi nie

> zgaśnie

Daj spokój, ile masz mocy w koniach mechanicznych? hehe.gif Przeliczymy to na kW (1kM=0,736kW) i już będziesz wiedział, ile żarówek możesz zasilić bez ruszania się z miejsca... grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Ja mam w planie odstawić w sobotę potworka do klatki.

My się zbieramy na jutrzejsze motomikołajki w przedszkolu i żaden orkan nam nie przeszkodzi cool.gif. Strój już czeka. Jutro cukierki i w drogę.

Napisano

> Taaakie rzeczy to tylko w GoldWingu... i jest to ZTCW realizowane przy pomocy rozrusznika...

> ale np. niektóre modele turystycznych BMW mają elektrycznie sterowaną i wysuwaną/napędzaną

> centralną podstawkę... to dopiero bajer! !

Wiesz, że zawsze możesz sobie coś takiego założyć u siebie? hehe.gifzlosnik.gifok.gif

> Daj spokój, ile masz mocy w koniach mechanicznych?

Seść, Pse Pana krolik.gifold.gifhehe.gifzlosnik.gifgrinser006.gif

> Przeliczymy to na kW (1kM=0,736kW) i już będziesz wiedział, ile żarówek możesz zasilić bez ruszania się z miejsca...

Rezerwa mocy się znajdzie pod warunkiem podmiany żarówek na diody spineyes.gif Wystarczy, że zamieniłem standardową przednią żarówkę na ksenonową facepalm%5B1%5D.gif Jak stałem na światłach, to mi silnik gasł bo ładowania nie było sciana.gifspineyes.gifhehe.gifok.gif

Napisano

> My się zbieramy na jutrzejsze motomikołajki w przedszkolu i żaden orkan nam nie przeszkodzi .

> Strój już czeka. Jutro cukierki i w drogę.

tak samo mam smile.gif motomikołajki w niedzielę w BB ok.gif tylko nie mam stroju mikołaja oslabiony.gif ale moto czerwone więc powinno być git zlosnik.gif

Napisano

> My się zbieramy na jutrzejsze motomikołajki w przedszkolu i żaden orkan nam nie przeszkodzi .

> Strój już czeka. Jutro cukierki i w drogę.

W Poznaniu nie ma Mikołajów crazy.gif

Napisano

> W Poznaniu nie ma Mikołajów

Ofkors, wy tam macie przecież Koziołki... grinser006.gifhehe.gif

Napisano

> Ofkors, wy tam macie przecież Koziołki...

Gwiazdory ignorancie 270751858-jezyk.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki serdeczne siudzi za zorganizowanie motomikołajek dla dzieci z przedszkola!!! Dla mnie rewelacja! Te uśmiechnięte buźki dzieciaków- bezcenne :-). Było pięciu Mikołajów, cukierki, parada wokół przedszkola, a kilku szczęśliwców nawet dosiadło mechaniczne rumaki :-). Był też ( o niespodzianko! )... śnieg- nieźle nam on namieszał hahaha.

P.S.

Powtórka w przyszłym roku!

Napisano
  • Autor

> Gwiazdory ignorancie

U nas Gwiazdor przychodzi 24 grudnia. 06.12 obowiązkowo Mikołaj.

Napisano

Tęsknota straszna rzecz... wink.gif

Byłem dzisiaj pojeździć po parkingu podziemnym i przetarłem sprzęt z kurzu.

Napisano
  • Autor

> Tęsknota straszna rzecz...

> Byłem dzisiaj pojeździć po parkingu podziemnym i przetarłem sprzęt z kurzu.

Ja muszę swoją maszynę jeszcze umyć z tej soli- przeca nie zostawię tego do wiosny na motocyklu. Tylko jak hmm.gif

Napisano

Mięczaki jesteśmy... icon_eek.gif

1450236_636174543087811_1042250591_n.jpg

Napisano

> Mięczaki jesteśmy...

Z Motomikołajek wracał pewnie zlosnik.gif

Napisano

> Mięczaki jesteśmy...

Nieee... to tzw, miszcz prostej... myślisz, że bez powodu jest zdjęcie "na prostej"? grinser006.gifhehe.gif na 1. zakręcie nie było czego zbierać... biglaugh.gifhahaha.gif

Napisano

> Nieee... to tzw, miszcz prostej... myślisz, że bez powodu jest zdjęcie "na prostej"? na 1.

> zakręcie nie było czego zbierać...

Nie określałbym na podstawie jednego zdjęcia (zrobionego dzisiaj) wink.gif

Napisano
  • Autor

> Mięczaki jesteśmy...

Jak wracałem w piątek od dzieciaków z przedszkola, to nie dość, że padał śnieg, to jeszcze na ulicy zrobiła się ślizgawica. Jakoś do garażu dojechałem bez wywrotki cool.gif. Najważniejsze jest jednak bezpieczeństwo i jazda jednośladem w takich warunkach jest zbyt niebezpieczna. Nie czuję się "mięczakiem" foch.gifgrinser006.gif.

Napisano

będziesz każde zdjęcie ze ścigacza wklejać? tongue.gif

Napisano

> będziesz każde zdjęcie ze ścigacza wklejać?

Ja mu pomogę zlosnik.gif

1471404_10153549349040363_1172411368_n.jpg

Napisano

> będziesz każde zdjęcie ze ścigacza wklejać?

Nie każde nono.gif, tylko pasujące do naszych dywagacji, a to akurat idealnie się wpisuje w rozważania o tym kiedy kończyć sezon. 20.GIF

Napisano

A ja odpuściłem odprowadzenie potworka na sen zimowy... ostatni wyjazd 2013 wciąż przede mną. tongue.gif

Napisano

Mój sprzet i żony właśnie w zeszły wekend został umyty, nabłyszczony, nasmarowaany aku naładowane i zatankowany.

Czeka na bezśniegowe i suche dni wink.gif niekonieczne do wiosny wink.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

No cóż- jednak nadal jeżdżę, bo się sucho zrobiło, a żonka autem do pracy jeździ. Tylko w paluchy zimno, ale w przyszłym roku grzane manetki ponoć mam dostać wink.gif.

Napisano

Od rana słoneczko smaży, po południu będzie 8 stopni, sezon 2013 uważam za zreaktywowany! yay.gif

Chwilę odczekam aż nocne zawilgocenie zostanie rozjeżdżone przez puszkarzy i śmigamy!

Napisano

> Od rana słoneczko smaży, po południu będzie 8 stopni, sezon 2013 uważam za zreaktywowany!

> Chwilę odczekam aż nocne zawilgocenie zostanie rozjeżdżone przez puszkarzy i śmigamy!

+2*C u mnie pod lasem sick.gifbeksa.gifok.gif

Napisano

> +2*C u mnie pod lasem

U mnie śnieg leży zlosnik.gif

Za żadne skarby nie dałbym się teraz wpakować na moto icon_rolleyes.gif

Napisano

Nie wiedziałem,że Gliwice leżą na Suwalszczyźnie... wink.gif

Napisano

> U mnie śnieg leży

Ehhh, takiemu to dobrze beksa.gif U mnie śnieg był ale gdzieś go zabrali, przesączył się przez pył udający piasek rotfl.gif

> Za żadne skarby nie dałbym się teraz wpakować na moto

Jakbym chciał to i tak nie mogę. Ciasto skończyłem ukręcać i teraz sobie radośnie rośnie hehe.gifzlosnik.gifok.gif

Napisano

> Ehhh, takiemu to dobrze U mnie śnieg był ale gdzieś go zabrali, przesączył się przez pył udający

> piasek

No zasp to u mnie też nie ma zlosnik.gif

Ot tak - miejscami po kilka mm frown.gif

> Jakbym chciał to i tak nie mogę. Ciasto skończyłem ukręcać i teraz sobie radośnie rośnie

Ja tam ide na gotowca grinser006.gif

Napisano

Gra nie warta świeczki, więcej pucowałem po jeździe niż jeździłem! wink.gif

Napisano

> Nie wiedziałem,że Gliwice leżą na Suwalszczyźnie...

Akurat w tych okolicach dziś śniegu nie było, całkiem ładna pogoda, słońce świeciło, tylko odrobinę chłodno... cfaniaczek.gif Żeby nie to, że czasu brak, a maszyna odstawiona już do zimowego snu, to pewnie bym dziś pośmigał cool.gif

Napisano

W Warszawie dziś +9, więc 50 km nawinięte, ostatnie w tym roku (nie sezonie) grinser006.gif.

Bodaj 7 motonitów po drodze naliczyłem, więc co najmniej niech żałują Ci, co mają okresowe ubezpieczenie hehe.gif

Na razie tylko myjnia, reszta glancu w wolnych chwilach. ok.gif

Wesołych Świąt! mikolaj.gif i akcesoryjnych prezentów biglaugh.gif