Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jedni wychodzą z EU

Featured Replies

Napisano

> ale... a ile tego VW jest jeszcze niemieckiego ? Metka i rodowod. Reszta to wesola tworczosc

> ksiegowego . No chyba ze "made in... " jest tam gdzie odbywa sie finalny montaz.

dla nas chyba każda opcja jest dobra, bo lepsza niż fabryka / montownia u naszych sąsiadów.

Napisano

> Nie wiem jak wypadają fabryki. Wiem, że jakośc aut made in EU jest żenująca, w tym aut z Polski.

W porównaniu do? Bo IMO tylko Japończycy EU przebijają.

Napisano

> W porównaniu do? Bo IMO tylko Japończycy EU przebijają.

Nie tylko Japończycy. Korea ostatnio też.

Napisano

> Nie tylko Japończycy. Korea ostatnio też.

a już na pewno chiiałaby być tak ( i sporo kasy na to wydała) postrzegana ta korea

Napisano

> a już na pewno chiiałaby być tak ( i sporo kasy na to wydała) postrzegana ta korea

Do Japonii im jeszcze sporo brakuje, ale UE zostawili w tyle.

Napisano

> A kto spawał klucze dynamometryczne w fabryce silników Toyoty w Wałbrzychu?

Nie wiem kto niewiem.gif

Napisano

> Nie wiem kto

Polscy robotnicy, była afera parę lat temu.

Napisano

> Czyli mniej więcej to :

Czyli mniej więcej to, o czym było wiadomo już w kwietniu. Z tymi hitami poczekałbym aż oficjalnie producent coś potwierdzi.

Ostatni hit to taki, że biorą pod uwagę tereny tuż za miedzą, więc chyba wracam do nauki germańskiego hehe.gif

Może nie przewalimy sprawy tak jak z fabryką MB hmm.gif

Napisano

> Polscy robotnicy, była afera parę lat temu.

Było wiele afer i to niekoniecznie ze źródłem w PL, ale nadal uważam, że o jakość dbamy lepiej niż wiele krajów z EU, z Włochami na czele hehe.gif

Napisano

> Było wiele afer i to niekoniecznie ze źródłem w PL, ale nadal uważam, że o jakość dbamy lepiej niż

> wiele krajów z EU, z Włochami na czele

No w przypadku Włochów, to nawet Turcy są lepsi hehe.gif Nie zmienia to faktu, że nie kupię auta made in Poland, może na tle UE i nie jest tak źle, ale generalnie i tak poziom jest bardzo niski...

Napisano

> No w przypadku Włochów, to nawet Turcy są lepsi Nie zmienia to faktu, że nie kupię auta made in

> Poland, może na tle UE i nie jest tak źle, ale generalnie i tak poziom jest bardzo niski...

Nie kupuj aut europejskich, bo tam w większości są komponenty made in Poland. Zresztą w japońskich i nawet chińskich można już coś znaleźć 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Nie kupuj aut europejskich, bo tam w większości są komponenty made in Poland. Zresztą w japońskich

> i nawet chińskich można już coś znaleźć

Nie kupuję aut made in EU ok.gif

Napisano

> Nie kupuję aut made in EU

Pamiętaj, żeby mieć na uwadze coraz więcej japońskich i koreańskich aut produkowanych w EU, Rosji, albo Turcji zlosnik.gif

Napisano

> Pamiętaj, żeby mieć na uwadze coraz więcej japońskich i koreańskich aut produkowanych w EU, Rosji,

> albo Turcji

Biorę to pod uwagę i kupuję auta made in Japan skromny.gif

Napisano

> Czyli co, kolejny producent, wyrobów którego nie należy kupować? Wiadomo, że jakość polskich

> fabryk to żenada

Mam nadzieję, że nie wszystkim zależy na likwidacji tego o polskie i na wzroście bezrobocia w Polsce.

Napisano

> Drogą eliminacji można założyć że to Ford.

A może to tylko producent części/podzespołów

Napisano

> Mam nadzieję, że nie wszystkim zależy na likwidacji tego o polskie i na wzroście bezrobocia w

> Polsce.

A to są POLSKIE fabryki? hehe.gif