Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Laguna do oceny

Featured Replies

Napisano

Witam. Wpadła mi w oko taka lala grinser006.gif

Co wstępnie można wywróżyć ze zdjęć, jak spisują się te silniki i czy są problemy z automatem? Wszystkie informacje na temat tego modelu będą dla mnie cenne.

Napisano

Ze zdjec nie wroze, ale one wszystkie maja tragiczny zderzak przedni czy to special edition?

Napisano

> Witam. Wpadła mi w oko taka lala

> Co wstępnie można wywróżyć ze zdjęć, jak spisują się te silniki i czy są problemy z automatem?

> Wszystkie informacje na temat tego modelu będą dla mnie cenne.

Kolega ma taki silnik z automatem - tyle że nie kombi...(nawet nie wiedziałem że takie silniki były w kombi) ma przejechane dobrze ponad 100kkm (150?) i poza łącznikami stabilizatora i jakąś niezbyt droga usterką elektryczną nic się nie działo... (z tym że ostatni raz z kolega rozmawialem na temat auta jakies pół roku temu)

Napisano

> Co wstępnie można wywróżyć ze zdjęć, jak spisują się te silniki i czy są problemy z automatem?

> Wszystkie informacje na temat tego modelu będą dla mnie cenne.

Ładna hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Ze zdjec nie wroze, ale one wszystkie maja tragiczny zderzak przedni czy to special edition?

Tam jest sporo plastiku więc może się jakoś odkształca niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> Ładna

A coś więcej dopiszesz, bo taki komentarz jest lekko bez sensu smirk.gif. Nie wiem ile powinna kosztować laguna z tego rocznika i w takim wyposażeniu jakim jest przedstawiana. Wiem, że dużo tracą na wartości, ale jaką powinna mieć cenę to niewiem.gif

Napisano

Sprawdzić czy nie bity i czy silnik w dobrej kondycji. Zrobić gumki w zawieszeniu, hamulce, amory i śmigać! Ale pamiętaj, że za te pieniądze (plus to co wsadzisz na dzień dobry grinser006.gif) można kupić równie dobry i pojemny nowy samochód. Nowy! old.gif

Napisano
  • Autor

> Sprawdzić czy nie bity i czy silnik w dobrej kondycji.

Ciężko będzie sprawdzić bo sporo tam siedzi plastiku grinser006.gif

> Zrobić gumki w zawieszeniu, hamulce, amory i śmigać!

Nawet jeśli sprzedający napisał prawdę o aucie i przebieg jest oryginalny to trzeba wymieniać te rzeczy, które wymieniłeś?

> Ale pamiętaj, że za te pieniądze (plus to co wsadzisz na dzień dobry ) można kupić równie dobry i pojemny nowy samochód. Nowy!

Tak, wiem. Panda lub Fabia będą najlepsze wink.gif

Napisano

>Ale pamiętaj, że za te pieniądze (plus to co wsadzisz na dzień dobry ) można kupić

> równie dobry i pojemny nowy samochód. Nowy!

I to mnie właśnie zniechęca do szukania używki

Napisano

MIalem F4R tylko bez automatu.

Silnik bardzo fajny, poprostu pasowal do Laguny. Palil cos kolo 10 itp. Mial tylko jedna wade - nie bylo do niego zamiennikow. Nie wiem jak dzis, ale za sprzeglo musialem zaplacic chyba 5 czy 6 tys a wymiana byla przy 160kkm.

Co do auta jako takiego - to jest juz OK, i nie ma co sie przejmowac historia LII przed liftami....

Ten egzemplarz - kupiony w PL, z gwarancja wiec latwo zweryfikowac hostorie, plus jestes zabezpieczony z kosztami poczatkowymi.

Pozniej moze byc drogo - np sprzeglo, czy tarcze tyl....

Co do ceny - to raczej do negocjacji, bo strasznie drogo jak za LIII

Napisano

> I to mnie właśnie zniechęca do szukania używki

Używki kupuje się do góra czterech, no powiedzmy dziesięciu tysięcy grinser006.gif. Jak ktoś normalny ma 50, to nie zastanawia się nad złomami w postaci ośmioletnich Passatów czy E60 hehe.giffacepalm%5B1%5D.gif, tylko kupuje nowy samochód. I nie musi to być Panda, ani Up! biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> Pozniej moze byc drogo - np sprzeglo, czy tarcze tyl....

Może zadam lamerskie pytanie, ale skoro jest automat to o jakim sprzęgle mowa oraz co z tym tarczami z tyłu, aż takie drogie?

> Co do ceny - to raczej do negocjacji, bo strasznie drogo jak za LIII

To jaka orientacyjnie powinna być cena za takie auto?

Napisano

> Może zadam lamerskie pytanie, ale skoro jest automat to o jakim sprzęgle mowa oraz co z tym

nie wiem jak jest w automacie, u mnie w manualu koszty byly jak powyzej, zamiennikow brak.

> tarczami z tyłu, aż takie drogie?

Wymyslili sobie tarcze zespolone z bebnem i lozyskiem. O ile dobrze pamietam tyl kosztowal z klockami >3 tys pln

Swiece jeszcze byly drigie do tego silnika - co 60kkm wydatek 1200pln

> To jaka orientacyjnie powinna być cena za takie auto?

Napisano
  • Autor

> Wymyslili sobie tarcze zespolone z bebnem i lozyskiem. O ile dobrze pamietam tyl kosztowal z klockami

Nie patrzyłem, ale wydaje mi się, że po tylu latach od wejścia na rynek powinno być już sporo tańszych zamienników.

> Swiece jeszcze byly drigie do tego silnika - co 60kkm wydatek 1200pln

icon_eek.gif co tam siedzą za świece boje_sie.gif

Napisano

> Nie patrzyłem, ale wydaje mi się, że po tylu latach od wejścia na rynek powinno być już sporo

> tańszych zamienników.

> co tam siedzą za świece

Jedynie takie byly dostepne w ASO. Ale jak pisalem to bylo 5 lat temu i moze dzis sprawa wyglada inaczej. moze da sie to samo kupic taniej. Sprawdz w ASO i poza.

Napisano

> Używki kupuje się do góra czterech, no powiedzmy dziesięciu tysięcy . Jak ktoś normalny ma 50, to

> nie zastanawia się nad złomami w postaci ośmioletnich Passatów czy E60 , tylko kupuje nowy

> samochód. I nie musi to być Panda, ani Up!

Taaa, bo ktoś kto wydał 200+ kpln na E60, będzie nim 15 lat jeździł, aż cena spadnie do 10 kpln.

Jakoś dziwnym trafem kilkuletnie samochody tego typu się sprzedają.

Nawiasem mówiąc - wskaż mi nowe, sensowne auto do 50kpln, które zastąpi E60, Meśka E klasę czy nawet taką Lagunę. Zaznaczam - DO 50kpln w całości, a nie w pierwszej wpłacie.

Napisano

Jezdzilem takowa...

Ma stosunkowo ekonomiczny silnik jak na doladowana benzyne...

Na miescie (ja jezdzilem w Krakowie) spokojnie zamkniesz sie w 15 l/100 km. Nawet jak pojezdzisz sportowo to NIGDY nie przekroczyla 20 l/100 km...

Napisano

> I to mnie właśnie zniechęca do szukania używki

taaaa..dacie:))))

naprawde swietny pomysl:)

poziom halasu gratis hehe.gifhehe.gif

Napisano

> Jedynie takie byly dostepne w ASO. Ale jak pisalem to bylo 5 lat temu i moze dzis sprawa wyglada

> inaczej. moze da sie to samo kupic taniej. Sprawdz w ASO i poza.

bez problemu i za normalna kase ok.gif

Napisano

> Nawet jeśli sprzedający napisał prawdę o aucie i przebieg jest oryginalny to trzeba wymieniać te

> rzeczy, które wymieniłeś?

nie

w zawieszeniu nie robilem nic a dobijam do 140 tys. Do 200 powinno dojechac bez problemow

Napisano

co do automatu to bez wiekszych problemow jak sie wymienia olej w skrzyni. Co 80-100 tys.

auto jak auto, zajrzec w historie i kupowac jak sie podoba. Troche niski poziom wyposazenia ale jak Ci nie przeszkadza to brac i cieszyc sie autem.

Napisano

> w zawieszeniu nie robilem nic a dobijam do 140 tys...

Co z cewkami?

Jedyna znana mi Laguna z 2.0 turbo wyssała od właściciela 3.tys za cewki po 80.kkm icon_rolleyes.gif

Poza tym auto absolutnie bezawaryjne.

Napisano

> Co z cewkami?

mam klekota.

> Jedyna znana mi Laguna z 2.0 turbo wyssała od właściciela 3.tys za cewki po 80.kkm

> Poza tym auto absolutnie bezawaryjne.

Napisano

> Jezdzilem takowa...

> Na miescie (ja jezdzilem w Krakowie) spokojnie zamkniesz sie w 15 l/100 km.

Zależy od korków. które w naszym mieście występują.

Nawet jak pojezdzisz

> sportowo to NIGDY nie przekroczyla 20 l/100 km...

Mam co prawda 2.0 bez turbo, ale takie spalanie to przy jeździe autostradowej pewnie 170 km/h. Bo wiem że auto jest super wyciszone i żal nie pojechać szybciej a to kosztuje wyższe spalanie. Przy jeździe podmiejskiej spalanie będzie na pewno znacznie niższe.