Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mercedes i rdza

Featured Replies

Napisano

> Mercedes to jedyna marka jaka rdzewieje na Florydzie.

hehe.gif

Powinni tego użyć w haśle reklamowym. Ekolodzy byliby wniebowzięci, że Mercedesy tak szybko ulegają biodegradacji wink.gif

Napisano

> Powinni tego użyć w haśle reklamowym. Ekolodzy byliby wniebowzięci,

Właśnie: powinni w tej sytuacji dostrzec jej pozytywne aspekty i przekuć to w sukces; w końcu tylko im się ta sztuka udała... grinser006.gif

Napisano

> TTTM patrząc na ulice

Znajac zycie to nie TTTM tylko 3/4 jezdzacych w Polsce mercow to szroty z zachodu powypadkowe,skladane z kilku to rdza wychodzi grinser006.gif.

Napisano

Słynna S klasa z tego samego rocznika dodaj E klasę - mogą się wymienić rdzą ok.gif

Napisano

> No skoro już temat poruszony. Bo ja sam zawsze chciałem taki zarzucić tu.

> Czy Mercedes się kiedyś tłumaczył dlaczego oni blachy nie cynkują?

Cynkują od modelu W211, czyli E-klasy po okularniku. Jednak poszli po rozum do głowy...

Napisano

> Cynkują od modelu W211, czyli E-klasy po okularniku. Jednak poszli po rozum do głowy...

No nie wiem... Mercedes nie ma być dla plebsu i ma się rozpaść po kilku latach... zlosnik.gif

Napisano

> Znajac zycie to nie TTTM tylko 3/4 jezdzacych w Polsce mercow to szroty z zachodu

> powypadkowe,skladane z kilku to rdza wychodzi .

nie wiem, ja zazwyczaj mam koreańce .... tongue.gif

Napisano

> Znajac zycie to nie TTTM tylko 3/4 jezdzacych w Polsce mercow to szroty z zachodu

> powypadkowe,skladane z kilku to rdza wychodzi .

podobnie jak 3/4 innych aut, na których aż tak bardzo rdzy nie widać.

Koleżanka miała C-klasę od nowości. Rocznik około 2001. Bez żadnych przygód wypadkowych. Naprawdę fajny samochód - wygodny, silnik V6 bardzo przyjemny,fajnie się tym jeździło, ale rdzewiał już w 2008 roku. Normalnie wykwity rdzy na progach, w otworach drzwiowych w okolicach uszczelek. I to nie jakieś drobne rdzawe naloty, normalne rude placki.

Napisano

> podobnie jak 3/4 innych aut, na których aż tak bardzo rdzy nie widać.

> Koleżanka miała C-klasę od nowości. Rocznik około 2001. Bez żadnych przygód wypadkowych. Naprawdę

> fajny samochód - wygodny, silnik V6 bardzo przyjemny,fajnie się tym jeździło, ale rdzewiał już

> w 2008 roku. Normalnie wykwity rdzy na progach, w otworach drzwiowych w okolicach uszczelek. I

> to nie jakieś drobne rdzawe naloty, normalne rude placki.

Niestety to jest duży problem, na tyle duży że w 2004 wprowadzono dodatkowe zabezpieczenie antykorozyjne, które można poznać po dodatkowej literze C na początku kodu lakieru.

W mojej C-klasie (już z nowym lakierem) miałem malowaną maskę (wpis w karcie gwarancyjnej), pewnie po jakimś odprysku - jest to jedyne miejsce gdzie wylazła korozja.