Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pierwsze płonące auto które u dało sie uratować

Featured Replies

Napisano

Nie widziałem początku, ale... do tej pory dwa pożary auta które widziałem były w trybie "raczej nawet się nie staraj - bierz co popadnie i spadaj" - pożary rozprzestrzeniały się błyskawicznie, gasniczki te co to wozimy w autach to jakas lipa, jak do tego dołozymy nieskoordynowane dzialania to generalnie pozamiatane było w kilkadziesiąt sekund

Tu było inaczej...

Patrzę i widzę na przystanku Octavię i wóz strażacki plus 4 samochodowe gaśnice w okolicy

Skoda jak widać komora silnika po przejściach pożarniczych

Nie wiem czy strażacy cos pomogli bo byli w okolicy czy udało sie opanowac wcześniej

spieszyłem się i druga fotka nie wyszła - ale na ulicy obok leżał jeszcze jakiś kawałek czegoś takiego osmalonego... w pierwszej chwili myślałem, że było kawałkiem opony rozwalonej - ale to było raczej jak jakiś taki sporej średnicy zbrojony wąż gumowy...

Z fotek rozpoznacie diesel czy benzynka bo tez nie zwróciłem uwagi na klapę?

287754652-20140604_003.jpg

post-16121-14352524383676_thumb.jpg

Napisano

> Z fotek rozpoznacie diesel czy benzynka bo tez nie zwróciłem uwagi na klapę?

Pożar na tyle zdeformował tego Peugeota, że nawet do Skody stał się podobny, a co dopiero rozpoznawać rodzaj silnika

Napisano

Czy oby na pewno dało się uratować ? Ciekawe ile będzie kosztować naprawa?

zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Czy oby na pewno dało się uratować ? Ciekawe ile będzie kosztować naprawa?

tu "uratować" w sensie auto nie sppłonęło doszczętnie- tylko jednak udało sie pożar zatrzymac w komorze silnika... nie sądzę, żeby ktoś to naprawiał pewnie całka - pytanie tylko z ubezpieczenia czy z gwarancji

Napisano

> Z fotek rozpoznacie diesel czy benzynka bo tez nie zwróciłem uwagi na klapę?

1.4 TSI cool.gif

Napisano

No właśnie jak z ubezpieczalni to lepiej jakby się całkowicie sfajczyło niż później się z nimi bujać. Wrak wycenia eksperta powołają i się okaże że da się naprawić he he he

Napisano

> 1.4 TSI

Rozrząd się sypnął aż iskry poszły? I komp nie wyświetlił na desce "check engine" oraz informacji "uwaga, możliwy pożar silnika" ?? angryfire.gifyikes.gif

Napisano
  • Autor

> Eeeee, nie pierwsze...

dobra pierwsze z trzech które ja widziałem na żywo :-)

Napisano

Obstawiam szkodę całkowitą bo koszt naprawy niepołacalny. A pozostałości ubezpieczyciel wyceni na 90% wartości "sprzed", bo sporo udało się uratować hehe.gif

Napisano

Ubezpieczyciel jak ubezpieczyciel. Jak przyczyną była wada fabryczna to co? Gwarant naprawia albo daje nówke?

Krawiec

Napisano

alien.gif

chyba nie u nas w kraju he he he

a jeżeli już to panie odzyskanie kasy za 2 lata po sprawie w sądzie oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

> gdzie to bylo?

patrz: rejestracja i dodaj "A"

Napisano

Obawiam się, że nie pierwsze. By nie powielać be sensu info dam linka do FB jsk zapalił się mój maluch: LINK

Napisano

> Obawiam się, że nie pierwsze. By nie powielać be sensu info dam linka do FB jsk zapalił się mój

> maluch: LINK

Heh pechozol. frown.gif

Napisano

> Obawiam się, że nie pierwsze. By nie powielać be sensu info dam linka do FB jsk zapalił się mój

Dobrze, że tego zbiornika na Ciebie nie rozsadziło

Napisano

kolega mial lepiej kiedys bo mu sie palil zwykly Maluch ...w bagazniku, czyli z przodu. Bylo to dawno na trasie Torunskiej, ludzie zatrzymywali sie krzyczac z usmiechem, ze te auto to ma silnik z tylu grinser006.gif.

Zapalilo sie od zwarcia, luzny klucz spad na aku, rozgrzal sie do czerownosci i zaczal kopcic ta pseudo wykladzine bagaznika, dymu bylo podobno cala masa.

Napisano

Mój tata miał kiedyś seryjnego ST, jeszcze z metalowymi zderzakami. Któregoś razu zajarał mu się silnik. Ugasił piaskiem i nie wiem, czy coś jeszcze majstrował, ale z miejsca pojechał dalej. ok.gif

Napisano

> grilowana

Mi się swego czasu udało- z pomocą przypadkowego kierowcy- WIELKIE DZIĘKI ZA POMOC!!! ugasić PEUGETA 307 break ... zużyliśmy 2 albo 3 gaśnice i 2 butelki wody mineralnej.

Zapaliło się coś w komorze silnika w czasie jazdy na autostradzie w okolicach Legnicy.

Ze 100 hamowałem na ręcznym yikes.gif, jechałem z rodziną,

Nie życzę nikomu takich przeżyć

Nie wiem co się zapaliło autko sprzedałem znajomemu i do tej pory nim śmiga cool.gif