Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mondeo III PB opinie potrzebne

Featured Replies

Napisano

Mały edit - zdaje się że pomyliłem generacje, chodzi mi o MK III grinser006.gif

Witajcie.

Od dobrych dwóch tygodni przeszukuję ogłoszenia w poszukiwaniu samochodu ,,rodzinnego'' w budżecie do 15 tys pln.

Pomijam fakt, że od czytania tych wszystkich bredni w ogłoszeniach może rozboleć głowa... zbliżam się chyba do małego finiszu.

Pytanie o Forda Mondeo MK III silniki benzyna diesel odpada.

Z czym to się je ?

Że potrafią gnić wiem, w sumie zaliczyłem nawet epizod pracy w ASO Forda i wspominam te samochody dość dobrze z wyjątkiem 2.0 TDCi

Typowe bolączki ? Jak gazują się silniki 1.8 lub 2.0 ?

W zasadzie w tych pieniądzach to chyba jedne z najlepszych samochodów jakie znalazłem, chyba że cena nie bierze się z dobroci sprzedających.

Z góry wielkie piwo.gif za informacje ok.gif

Napisano

> Witajcie.

> Od dobrych dwóch tygodni przeszukuję ogłoszenia w poszukiwaniu samochodu ,,rodzinnego'' w budżecie

> do 15 tys pln.

> Pomijam fakt, że od czytania tych wszystkich bredni w ogłoszeniach może rozboleć głowa... zbliżam

> się chyba do małego finiszu.

> Pytanie o Forda Mondeo MK II silniki benzyna diesel odpada.

> Z czym to się je ?

> Że potrafią gnić wiem, w sumie zaliczyłem nawet epizod pracy w ASO Forda i wspominam te samochody

> dość dobrze z wyjątkiem 2.0 TDCi

> Typowe bolączki ? Jak gazują się silniki 1.8 lub 2.0 ?

> W zasadzie w tych pieniądzach to chyba jedne z najlepszych samochodów jakie znalazłem, chyba że

> cena nie bierze się z dobroci sprzedających.

> Z góry wielkie za informacje

Mam za sobą kilka kkm nawinięte Mondkiem z 2006 roku, 2.0 145KM. Bardzo dobrze go wspominam, świetnie jeździło mi się nim.

Moc wystarczająca choć czasami brakowało. Stosunkowo dobrze wyciszony. Z pewnością nie kupiłbym ze słabszym silnikiem, ponieważ auto swoje waży.

Przydałaby się skrzynia VI biegowa z VI jako nadbieg. Przy skrzyni V przy 100km/h na V biegu masz jakieś 2700 obrotów, a więc znośnie.

Technicznie w tym którym jeździłem byly np. problemy z kolektorem. Klapki stukały na wolnym obrocie i lekko dwumas dawał znać o sobie. Przebiegu samochód miał w granicach 150kkm.'

LPG w 2.0 145KM: wtrysk pośredni, więc montaż gazu jest możliwy.

Jedyna upierdliwość to regulacja luzów zaworowych na szklankach, a więc do wykonania regulacji musisz zdjąć wałek rozrządu zlosnik.gif i wymienić lub zeszlifować szklankę na odpowiedni wymiar.

Aczkolwiek nie jest to rocket science.

Napisano
  • Autor

> Mam za sobą kilka kkm nawinięte Mondkiem z 2006 roku, 2.0 145KM. Bardzo dobrze go wspominam,

> świetnie jeździło mi się nim.

> Moc wystarczająca choć czasami brakowało. Stosunkowo dobrze wyciszony. Z pewnością nie kupiłbym ze

> słabszym silnikiem, ponieważ auto swoje waży.

> Przydałaby się skrzynia VI biegowa z VI jako nadbieg. Przy skrzyni V przy 100km/h na V biegu masz

> jakieś 2700 obrotów, a więc znośnie.

> Technicznie w tym którym jeździłem byly np. problemy z kolektorem. Klapki stukały na wolnym obrocie

> i lekko dwumas dawał znać o sobie. Przebiegu samochód miał w granicach 150kkm.'

> LPG w 2.0 145KM: wtrysk pośredni, więc montaż gazu jest możliwy.

> Jedyna upierdliwość to regulacja luzów zaworowych na szklankach, a więc do wykonania regulacji

> musisz zdjąć wałek rozrządu i wymienić lub zeszlifować szklankę na odpowiedni wymiar.

> Aczkolwiek nie jest to rocket science.

Czyli LPG to kłopoty - regulacja zaworów pewnie kosztowna, a przy LPG ..... pójdę z torbami grinser006.gif

Napisano

> Czyli LPG to kłopoty - regulacja zaworów pewnie kosztowna, a przy LPG ..... pójdę z torbami

Jak sam ogarniesz (a jak pisałem - nie jest to jakiś wielki problem, bo masz łańcuch rozrządu, na przykłądzie silników VVTI, a tu pewnie będzie podobnie, a nawet łatwiej bo na wałku ssącym nie masz VVTI = masz za co zamocować koło zębate - odkrecasz napinacz, blokujesz łańcuch na kole zębatym żeby nie zmienił położenia względem zębatki, odkręcasz wałek i masz dostęp do szklanek) to koszt nie zabije, nawet zakładając kupno nowych szklanek.

Aczkolwiek porównując do śrubek Hondy jest to pewien problem. Do hydrauliki nie porównuję, bo takie porównanie nie ma sensu.

PS. Czemu Stream'a odpuściłeś?

PS2. Zerknij jak to wygląda:

KLIK - Mondeo 2.0 145KM

Napisano

A coz to sie stalo, ze najlepsza ze wszystkich Skoda idzie pod mlotek? icon_eek.gif

IMHO za te pieniadze szukalbym jakiegos Francuza, bo nie gnija ok.gif

Napisano
  • Autor

> A coz to sie stalo, ze najlepsza ze wszystkich Skoda idzie pod mlotek?

> IMHO za te pieniadze szukalbym jakiegos Francuza, bo nie gnija

Niestety tzw koleje losu spowodowały, że muszę rozkręcić nowy biznes by wyżyć i potrzebna gotówka, Octavia z wielkimi oporami dziś zmienia właściciela sick.gif jest mi bardzo żal, ale nie mam wyjścia. Dobrze że trafia w odpowiednie ręce ok.gif A ja stroję przed koniecznością zakupu używanego strucla co wywołuje u mnie odruch zwany ,,sraczką'' no.gif

Francuzów się naoglądałem i w zasadzie nie wiem co wybrać. Renault albo model mi nie pasi , albo jak już pasi to jest królową lawet, peugeoty w budżecie to zwykle 307 SW czyli z samozapłonem grinser006.gif , xara picasso nie przekonuje mnie obejrzałem kilka i to chyba nie dla mnie samochód.... gdzie się człowiek nie obróci tam kara.gif z tyłu

Napisano

> Niestety tzw koleje losu spowodowały, że muszę rozkręcić nowy biznes by wyżyć i potrzebna gotówka,

> Octavia z wielkimi oporami dziś zmienia właściciela jest mi bardzo żal, ale nie mam wyjścia.

> Dobrze że trafia w odpowiednie ręce A ja stroję przed koniecznością zakupu używanego strucla

> co wywołuje u mnie odruch zwany ,,sraczką''

> Francuzów się naoglądałem i w zasadzie nie wiem co wybrać. Renault albo model mi nie pasi , albo

> jak już pasi to jest królową lawet, peugeoty w budżecie to zwykle 307 SW czyli z samozapłonem

> , xara picasso nie przekonuje mnie obejrzałem kilka i to chyba nie dla mnie samochód....

> gdzie się człowiek nie obróci tam z tyłu

Laguna II po lifcie, albo C5 sie nie lapie w budzecie?

Napisano
  • Autor

> Jak sam ogarniesz (a jak pisałem - nie jest to jakiś wielki problem, bo masz łańcuch rozrządu, na

> przykłądzie silników VVTI, a tu pewnie będzie podobnie, a nawet łatwiej bo na wałku ssącym nie

> masz VVTI = masz za co zamocować koło zębate - odkrecasz napinacz, blokujesz łańcuch na kole

> zębatym żeby nie zmienił położenia względem zębatki, odkręcasz wałek i masz dostęp do

> szklanek) to koszt nie zabije, nawet zakładając kupno nowych szklanek.

> Aczkolwiek porównując do śrubek Hondy jest to pewien problem. Do hydrauliki nie porównuję, bo takie

> porównanie nie ma sensu.

> PS. Czemu Stream'a odpuściłeś?

> PS2. Zerknij jak to wygląda:

> KLIK - Mondeo 2.0 145KM

Stream w zasadzie nadal rozważam, ale boję się trochę nietypowych części dostępnych tylko w ASO , a do japońców są strasznie drogie. Nie wiem ile będzie spalał taki 2.0 i-Vtec bez gazu, kolejna sprawa zakładanie LPG do tego tez jakoś mi nie pasuje.

Napisano
  • Autor

> Laguna II po lifcie, albo C5 sie nie lapie w budzecie?

Laguna po lifcie w tych pieniądzach nie jest dużo, C5 nie oglądałem przyznam muszę zerknąć.

Mondeo przemawia do mnie jako takim wyglądem i obszernością wnętrza.

Napisano

> Nie wiem ile będzie spalał taki 2.0 i-Vtec bez gazu, kolejna

> sprawa zakładanie LPG do tego tez jakoś mi nie pasuje.

pasuje, pasuje duzo lepiej a wrecz bezproblemowo w stosunku do forda czy toyoty....

Napisano

> Stream w zasadzie nadal rozważam, ale boję się trochę nietypowych części dostępnych tylko w ASO , a

> do japońców są strasznie drogie. Nie wiem ile będzie spalał taki 2.0 i-Vtec bez gazu, kolejna

> sprawa zakładanie LPG do tego tez jakoś mi nie pasuje.

Wszyscy mówią, że części zamienne (pomijam eksploatacyjne, a za takie uważam elementy napędu i zawieszenia typu sprzęgło, wahacze, tuleje wahaczy, amorki, sprężyny) nie są do tych aut potrzebne.

Sam byłem kilka miesięcy temu skłonny zaryzykować i kupić podobnego egzotyka, tj. FR-V. Nie wiem jak w przypadku Streama, ale do FR-V amorki, sprężyny tylko w ASO z cenami ASO. Elementy typu tuleje wahaczy dostępne od CR-V. Reszta różnie, trochę części podchodziło od CR-V I i Civica, trochę jest totalnie nietypowych i dedykowanych do FR-V, a więc jako nowe dostępne są jedynie w ASO.

Ostatecznie zniechęciła mnie dość zaawansowana korozja podwozia i nadkoli w egzemplarzu który chciałem kupić (autko bezwypadkowe, sam mierzyłem jej lakier i dookoła była oryginalna powłoka), a gwoźdźiem do trumny okazało się obejrzenie przypadkowej FR-V z 2006 lub 2007 roku (solidnie skorodowanej) i rozmowa z jej właścicielem którego spotkałem pod jednym z supermarketów... ale co ja piszę, przecież Hondy nie rdzewieją... screwy.gif

O współpracę z LPG akurat w przypadku K20A nie martwiłbym się.

Napisano

> Wszyscy mówią, że części zamienne (pomijam eksploatacyjne, a za takie uważam elementy napędu i

> zawieszenia typu sprzęgło, wahacze, tuleje wahaczy, amorki, sprężyny) nie są do tych aut

> potrzebne.

> Sam byłem kilka miesięcy temu skłonny zaryzykować i kupić podobnego egzotyka, tj. FR-V. Nie wiem

> jak w przypadku Streama, ale do FR-V amorki, sprężyny tylko w ASO z cenami ASO. Elementy typu

> tuleje wahaczy dostępne od CR-V. Reszta różnie, trochę części podchodziło od CR-V I i Civica,

> trochę jest totalnie nietypowych i dedykowanych do FR-V, a więc jako nowe dostępne są jedynie

> w ASO.

> Ostatecznie zniechęciła mnie dość zaawansowana korozja podwozia i nadkoli w egzemplarzu który

> chciałem kupić (autko bezwypadkowe, sam mierzyłem jej lakier i dookoła była oryginalna

> powłoka), a gwoźdźiem do trumny okazało się obejrzenie przypadkowej FR-V z 2006 lub 2007 roku

> (solidnie skorodowanej) i rozmowa z jej właścicielem którego spotkałem pod jednym z

> supermarketów... ale co ja piszę, przecież Hondy nie rdzewieją...

> O współpracę z LPG akurat w przypadku K20A nie martwiłbym się.

FR_V to egzotyka w porownaniu do Streama który siedzi w calosci na accordzie...

Napisano

> FR_V to egzotyka w porownaniu do Streama który siedzi w calosci na accordzie...

Jeśli więc jest tak jak piszesz - to jedynie elementy poszycia i lampy (może jeszcze jakieś nietypowe elementy wnętrza) będą trudniej dostępne. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Jeśli więc jest tak jak piszesz - to jedynie elementy poszycia i lampy (może jeszcze jakieś

> nietypowe elementy wnętrza) będą trudniej dostępne.

Czyli jednak stream ??

Napisano

> Czyli jednak stream ??

Twoja decyzja zlosnik.gif

Jak potrzebujesz wozić tyle powietrza to może warto zaryzykować... smile.gif

Sprawdź jedynie blacharkę: spód, nadkola tył, dolne partie drzwi.

PS. Jeszcze w temacie spalanie: Accord 2.0 spala Koledze 12-15l LPG/100km w mieście. W trasie schodzi do 10/100. Stream spali podobnie, może odrobinę więcej.

Napisano

> jak już pasi to jest królową lawet, peugeoty w budżecie to zwykle 307 SW czyli z samozapłonem

Ostatnio jakiś Ford spłonął przed siedzibą Toyoty biglaugh.gif

Napisano

Samochód dobry, a wręcz można powiedzieć, że bardzo dobry za kwotę za jaką jest do kupienia. Przewaliłem kilka w tym miałem dłuższy epizod z 2.0 z gazem, tyle, że z automatem i gdyby nie ten automat (nie psuł się, ale wolny i zmulał auto) to bym jeździł dłużej, miałem fajną wersję w skórach, podgrzewane fotele i inne udogodnienia, samochód pewnie trzyma się drogi, obszerny.

30 tys na gazie i żadnych problemów nie zanotowałem, falowań, gaśnięcia itd, regulacja wspomnianych szklanek też nie była robiona i obiło mi się o ucho, że co 60 tys spokojnie starcza, więc jak założysz gaz to zapewne za Twojej kadencji nie będzie to dotykane, więc bez obaw. W automacie spalał mi 13 LPG, manual pewnie spokojnie do 11 zejdzie.

Silnik 1.8-nie jest zły, jak nie szalejesz to wystarczy. Miałem do handlu, oraz dla klientów szukałem, ostatni zakup w zimie, 240 tys przebiegu, polski salon, serwisowany ze stertą faktur, miał 3 wykwity korozji i w zasadzie to tyle, kupujący po jakimś czasie (mies/dwa) pisali mi maila, że są bardzo zadowoleni, spalanie po Wawie 9 l benzyny.

Korozja-wiesz już, że rdzewieją. Najbardziej wrażliwe są doły drzwi, warto znaleźć z rdzą, tylko bez dziur, taką niekoniecznie mocno zaawansowaną, wstawić do blacharza by zrobił (koszt ok 1000zł), jak dobrze zabezpieczy na 2-3 lata jest spokój, a dłużej raczej nie będziesz trzymał.

Wg mnie bardzo fajne samochody, uciekł mi ostatnio 2,5 V6, bo chciałem dla siebie na jakiś czas kupić.

Alternatywa to vectra 1.8 lub 2.2 147KM, choć na ładną 2.2 to 15 mało, ale 1.8 znajdziesz, koszty utrzymania podobne.

Niektórzy podpowiadają hondę stream, hmm...rudej pewnie więcej niż w mondku będzie, auto dobre, jak to japończyk, ale potem też trzeba będzie to sprzedać i mondeusz szybciej zejdzie niż mało znany w pl bądź co bądź stream.

Napisano

problemem jest rdza i w 2.0 klapki w kolektorze - poza tym fajne auto.

Chyba na ford klub polska, albo mondeo klub polska, widziałem fajny egzemplarz do sprzedania.

Napisano

> problemem jest rdza i w 2.0 klapki w kolektorze - poza tym fajne auto.

> Chyba na ford klub polska, albo mondeo klub polska, widziałem fajny egzemplarz do sprzedania.

Akurat dla mnie fora forda to przypadek, że kupując samochód z tego forum trzeba podwójną czujność mieć. Tam towarzystwo wciska sobie nawzajem różne sztrucle opisując och i ach, wiele egz pochodzi od handlusów co przytargali od turka już cofnięte, zrobili poprawkę w pl, a potem nagle klubowiczami się stali, bo fordziachy się sypać zaczęły, a po roku igiełka wystawiana na sprzedaż. Normalnej userii to tam może 10-20%, reszta to dzieciuchy (niezależnie od peselu), które kupiły najtańsze egzemplarze i potem próbują je zutylizować w obrębie forum, zachwalając produkt.

Wystarczy poczytać co wrzucają do oceny przed zakupem, np MK IV z converse+ w titaniumie za 25-30 tysia z 2010r i rozprawiają czy czasami nie za drogi? hehe.gif Autentyczny przypadek, jak koleś wkleił samochód warty ponad 40 tys, zrobiony przez zaliczkowców na 25 tysia i podjarany kupowacz się zastanawiał czy aby nie za dużo chce ten sprzedawca... zlosnik.gif z ogło widać, ze to zaliczkowiec, zero telefonu, same dane techniczne samochodu bez żadnego opisu z błędami stylistycznymi i językowymi, ale cena zaćmiła rozum.

Odnośnie zaliczkowców to znowu wysyp, wczoraj wieczorem na olx z 6 szt było wstawionych, czyli sieci zarzucone...

Napisano

też mam średnią opinię o tych forach, po moim dłuższym pobycie na forum passata to już w ogóle jest kontrast.

Ale czasami widać konkretne opisy i konkretne auta smile.gif

Napisano

.

> Odnośnie zaliczkowców to znowu wysyp, wczoraj wieczorem na olx z 6 szt było wstawionych, czyli

> sieci zarzucone...

Podaj linka tak z ciekawości...

Napisano

> .

> Podaj linka tak z ciekawości...

Poczyszczone już, widać moderatorzy do pracy przyszli...

Generalnie przeglądaj sobie otomoto czy olxa w popołudniowych godzinach (otomoto szybko i sprawnie usuwa zaliczkowe ogłoszenia), jak spotkasz samochód wypasiony a prawie 50% taniej niż powinien kosztować, ze skromnym opisem, bez nr telefonu to na bank zaliczka. Napisz maila, zobaczysz co się stanie wink.gif

Wcz była np insignia 2010 czy 2011 za niespełna 28 tys, jetka jakaś wypasiona za 25, passat cc poniżej 30 tys z 2010r, jakieś audi. Głównie dotyczy to samochodów marek premium, lub porządanych.

Najsmutniejsze jest to, że ludzie się na to łapią wtapiając po 20-30 tys na zaliczkę, inna sprawa, że wałki ewoluowały i podrabiane są całe strony portali z ogłoszeniami, czy strony firm kurierskich, gdzie ofiara ma list przewozowy z nadanym swoim nabytkiem i transport "porusza się" czyli śledzi przesyłkę i widzi, że nadany na statek, że statek wypłynął itd, daje to czas zaliczkowcom na opróżnienie kont.

Napisano

Jeździłem mondkiem trochę. Silnik 1.8 pb. Trochę słaby silnik ale jako tako jedzie. Rozsądnie serwisowane zdaje się być pancerne. Rdza owszem ale nie jakaś bardzo groźna raczej powiezchniowa i wszelkie ranty . Autko miało 425kkm jak go ostatnichi raz miałem w łapach ...

Napisano

> problemem jest rdza i w 2.0 klapki w kolektorze - poza tym fajne auto.

> Chyba na ford klub polska, albo mondeo klub polska, widziałem fajny egzemplarz do sprzedania.

Z tego co pamiętam to remont tylnego zawieszenia też chyba do tanich nie należy. Wg mnie jest przekombinowane jak na ten typ auta.

Napisano

> Z tego co pamiętam to remont tylnego zawieszenia też chyba do tanich nie należy. Wg mnie jest

> przekombinowane jak na ten typ auta.

Tragedii nie ma . Jest tylko jeden warunek : ori części lub b.dobre zamienniki . Ogólnie fordowskie zawieszenia są trwałe.

Problem może natomiast dotyczyć przekładni kier. jeżeli jest taka jak w foce mk2 to po ok. 150-200kkm trzeba regenerowac

Napisano

> Z tego co pamiętam to remont tylnego zawieszenia też chyba do tanich nie należy. Wg mnie jest

jak na jaki typ? To klasa D, a nie matiz wink.gif

Dobre i trwałe. Nie wybacza tanich zamienników.

Napisano

hehe wlasciciel alfy romeo pisze o kosztach zawieszenia ok.gif

4 gumy po 30pln czy tam 50pln to chyba raczej nie jest dramat

Napisano

> Dobre i trwałe. Nie wybacza tanich zamienników.

To jak w każdym innym aucie. Dziwi mnie tylko że w sumie w tanim kombi zastosowali tak rozbudowane zawieszenie. W Bmw rozumiem ale tutaj po co?

Napisano
  • Autor

> Tragedii nie ma . Jest tylko jeden warunek : ori części lub b.dobre zamienniki . Ogólnie fordowskie

> zawieszenia są trwałe.

> Problem może natomiast dotyczyć przekładni kier. jeżeli jest taka jak w foce mk2 to po ok.

> 150-200kkm trzeba regenerowac

Właśnie czytałem i o przekładni i o zawieszeniu tylnym, że potrafią dać popalić. Cóż oby było taniej, niż remonty diesla i takie tam dwumasy, wtryski i sprężarki smile.gif

Napisano

> .

> Podaj linka tak z ciekawości...

O proszę, przyszedł wieczór i pojawiła się ta sama co wczoraj...

6569832400_1403893541.png

8069196800_1403893951.png

Proceder musi być opłacalny bo hurtowo wystawiają.

7005076700_1403895063.png

Napisano

> Co powiedzie o takim Mondku ?

> http://allegro.pl/ford-mondeo-kombi-2002-rok-1-8-16v-igla-i4338441644.html ?

> Owszem ze zdjęć to i wróżka nie wywróży, ale może coś ktoś przyuważy ??

No igła Panie grinser006.gif jak masz niedaleko to jedź i oglądaj, bo te zdjęcia to zrobione tek celowo żeby nie dało się nic zobaczyć.

Napisano
  • Autor

> No igła Panie jak masz niedaleko to jedź i oglądaj, bo te zdjęcia to zrobione tek celowo żeby nie

> dało się nic zobaczyć.

grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> tu masz

Fajna, ale Poznań frown.gif no i bardziej w kombi chcę wejść.

Jak te silniki v6 się sprawują? Rozrząd na pasku ?

Napisano

> Fajna, ale Poznań no i bardziej w kombi chcę wejść.

> Jak te silniki v6 się sprawują? Rozrząd na pasku ?

Kolega w MKII mial V6, i chwalil sobie, zrobil nim 250 tys km i dalej gdzies po Polsce sie kula.

Napisano
  • Autor
ok.gif
Napisano

> Właśnie czytałem i o przekładni i o zawieszeniu tylnym, że potrafią dać popalić. Cóż oby było

> taniej, niż remonty diesla i takie tam dwumasy, wtryski i sprężarki

Przekladnia koszt regeneracji ok 800-900 pln i spokój na 150-200 kkm .

Zawias trwalszy niż w pasniku b5fl . Części tanie w sumie .

Napisano

> Przekladnia koszt regeneracji ok 800-900 pln i spokój na 150-200 kkm .

Szczerze mówiąc znam kilkanaście mondków w tym przedziale przebiegowym i nie słyszałem żeby ktoś przekładnię regenerował, więc śmiem stwierdzić, że to dotyczy sprowadzanych "igieł" co to wskazanie licznika niekoniecznie ma cokolwiek wspólnego z przebiegiem smile.gif

> Zawias trwalszy niż w pasniku b5fl . Części tanie w sumie .

Dokładnie, a w pasku również jest trwały. Z resztą pisałem już, że to solidny samochód (poza rudą) nie mający specjalnych bolączek i nie koszący po kieszeni dziwnymi akcjami.

Napisano

> Niestety tzw koleje losu spowodowały, że muszę rozkręcić nowy biznes by wyżyć i potrzebna gotówka,

> Octavia z wielkimi oporami dziś zmienia właściciela jest mi bardzo żal, ale nie mam wyjścia.

> Dobrze że trafia w odpowiednie ręce

Mariusz, obiecuje będziemy dbać o nią ok.gif wczoraj trochę pojeździłem więcej, trochę też tak mocno, inaczej niż na jeździe próbnej i jest fajnie grinser006.gif a spalanie mocno zaskakuje, oczywiście pozytywnie grinser006.gif

Jeszcze raz powodzenia w zakupie ok.gif

btw. chyba lepszego testera tdi vs tsi na forum nie ma, i to nawet tej samej mocy w tym samym aucie grinser006.gif

Napisano

> Szczerze mówiąc znam kilkanaście mondków w tym przedziale przebiegowym i nie słyszałem żeby ktoś

> przekładnię regenerował, więc śmiem stwierdzić, że to dotyczy sprowadzanych "igieł" co to

> wskazanie licznika niekoniecznie ma cokolwiek wspólnego z przebiegiem

kilka postów wcześniej pisałem że przekładnia jest slaba jeśli to ta sama konstrukcyjnie co w foce mk2...

a przebiegi jak najbardziej prawdziwe - auta przedstawicieli handlowych ale to może inna grupa użytkowników zlosnik.gif

> Dokładnie, a w pasku również jest trwały. Z resztą pisałem już, że to solidny samochód (poza rudą)

> nie mający specjalnych bolączek i nie koszący po kieszeni dziwnymi akcjami.

Napisano
  • Autor

> Mariusz, obiecuje będziemy dbać o nią wczoraj trochę pojeździłem więcej, trochę też tak mocno,

> inaczej niż na jeździe próbnej i jest fajnie a spalanie mocno zaskakuje, oczywiście

> pozytywnie

> Jeszcze raz powodzenia w zakupie

> btw. chyba lepszego testera tdi vs tsi na forum nie ma, i to nawet tej samej mocy w tym samym aucie

Wiem, że będziecie dbać obiecałeś grinser006.gif, a ja już kupiłem wczoraj......... Renault Megane II kombi z 2006 roku smile.gif 1,6 16v w stanie bardzo zadowalającym grinser006.gif przynajmniej na razie.

Co do testów pomiędzy TDi a TSi mam nadzieję, że powalczysz trochę o dobre imię TSi tak bym tu na AK nie uchodził za jedynego nawiedzonego biglaugh.gif

Cieszę się, że jesteście zadowoleni..... teść jeszcze nie wie busted.gifhahaha.gif

Napisano

> Wiem, że będziecie dbać obiecałeś , a ja już kupiłem wczoraj......... Renault Megane II kombi z

> 2006 roku 1,6 16v w stanie bardzo zadowalającym przynajmniej na razie.

niech się sprawuje ok.gif końcówka megane II wiec powinno być dobrze

> Co do testów pomiędzy TDi a TSi mam nadzieję, że powalczysz trochę o dobre imię TSi tak bym tu na

> AK nie uchodził za jedynego nawiedzonego

> Cieszę się, że jesteście zadowoleni..... teść jeszcze nie wie

za 2-3 tygodnie będzie jakaś dłuższa trasa to potestuje grinser006.gif choć mi na razie podobało się kręcenie tego auta a nie eco jazda grinser006.gif napisze kiedyś dłuższy wątek, ale to za kilka miesięcy jak poznamy auto i będe miał okazje więcej pojeździć.

a teść... może się nie zorientuje? grinser006.gif