Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

da się to wyciągnąć?

Featured Replies

Napisano

i czy w ogóle jest sens, jeśli miało by to wiązać się z kilogramem szpachli i nowym lakierem.

mam takie lekkie wgniotki na tym rancie po lewej i prawie stronie auta. nie są to ostre załamania.

156884wgniotkaa.jpg

Napisano

> i czy w ogóle jest sens, jeśli miało by to wiązać się z kilogramem szpachli i nowym lakierem.

> mam takie lekkie wgniotki na tym rancie po lewej i prawie stronie auta. nie są to ostre załamania.

Gorsze sam wyciągałem.

Napisano

Napisz sobie tutaj e-mail http://dufal.pl/, w zalaczniku daj fotki i powinni powiedziec czy bedzie slad po naprawie.

Napisano

> Gorsze sam wyciągałem.

Takie centralnie na przegięciu blachy? A jak to robiłeś?

Napisano
  • Autor

ok. Zapytam. Dzieki

Napisano

Da się. Śladu nie będzie zlosnik.gif

Napisano

pewnei ze sie da wink.gif gorsze wyciagali u mnie w aso po zeszlorocznym gradobiciu w tychach grinser006.gif

jesli nie malowane drzwi to sladu nie bedzie, jak malowane to odprysnie grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Takie centralnie na przegięciu blachy? A jak to robiłeś?

a z jednej to mi wózek z markietu przywalił tuk.gif

Napisano
  • Autor

> pewnei ze sie da gorsze wyciagali u mnie w aso po zeszlorocznym gradobiciu w tychach

droga impreza?

> jesli nie malowane drzwi to sladu nie bedzie, jak malowane to odprysnie

wszystko ori

Napisano

> Takie centralnie na przegięciu blachy? A jak to robiłeś?

Powoli smile.gif

Nigdy nie było perfekcyjnie, ale było znacznie lepiej = zamiast wgniecenia które psuło humor, udawało mi się je zmniejszyć do wgnieceń które trudno było zauważyć. Do tego stopnia że jak oddawałem samochód po leasingu to inspektor nawet ich nie zauważył.

Napisano

> ok. Zapytam. Dzieki

koledze wycenili takie cus na 150zl u Dufala.

Napisano

> Powoli

> Nigdy nie było perfekcyjnie, ale było znacznie lepiej = zamiast wgniecenia które psuło humor,

> udawało mi się je zmniejszyć do wgnieceń które trudno było zauważyć. Do tego stopnia że jak

> oddawałem samochód po leasingu to inspektor nawet ich nie zauważył.

Możesz zdradzić jak to zrobiłeś ?

HanYs

Napisano

> Możesz zdradzić jak to zrobiłeś ?

> HanYs

już pewnie nie pamięta , nie wszystkie sny się pamięta

Napisano

> Gorsze sam wyciągałem.

chyba w wozie drabiniastym, bo na załamaniu blachy to bez szpachli nawet fachowiec nie wyciągnie na zero.

Napisano

> chyba w wozie drabiniastym, bo na załamaniu blachy to bez szpachli nawet fachowiec nie wyciągnie na

> zero.

Głupoty kolego opowiadasz

Napisano

poszukaj w okolicy firmy która się zajmuje wyciąganiem takich wgniotek coś jak Trotek.pl

Napisano

> Gorsze sam wyciągałem.

Odkręć boczek drzwi i zobacz czy przypadkiem od drugiej strony nie idzie samemu wypchnąc wgniecenia...

Napisano

> Głupoty kolego opowiadasz

>

to jest wyciągnięcie na chama, nie ma to nic wspólnego z całkowitym usunięciem wgniecenia. Pozostanie po tym załamanie i żeby je usunąć do końca to albo szpachla albo wymiana drzwi.

Te filmiki są zmontowane, a Ty łykasz jak pelikan. Pokaż to blacharzowi to Cię wyśmieje.

Napisano

> to jest wyciągnięcie na chama, nie ma to nic wspólnego z całkowitym usunięciem wgniecenia.

> Pozostanie po tym załamanie i żeby je usunąć do końca to albo szpachla albo wymiana drzwi.

> Te filmiki są zmontowane, a Ty łykasz jak pelikan. Pokaż to blacharzowi to Cię wyśmieje.

chyba Ciebie wyśmieje ktoś kto się tym zajmuje smirk.gifsmirk.gifsmirk.gif

Napisano

> Te filmiki są zmontowane, a Ty łykasz jak pelikan. Pokaż to blacharzowi to Cię wyśmieje.

Sam wyciągałem podobne wgniotki używając trzonków śrubokrętów, kluczy płaskich, kciuka grinser006.gif i drewnianych patyczków. Wystarczy mieć odrobinę zdolności manualnych i wyobraźni przestrzennej grinser006.gif. A jak ktoś w dzieciństwie sklejał samoloty z "małego modelarza", to już luzik ok.gifbiglaugh.gif. Tytułowe wgniecenie, jak tylko da się do niego dostać od wewnątrz oceniam na jakieś pół godziny roboty, a jestem amatorem i nie zajmuję się nawet podobnymi rzeczami zawodowo facepalm%5B1%5D.gif. Zrób sobie doświadczenie - walnij widelcem w puszkę po (na przykład) paprykarzu szczecińskim grinser006.gif i używając tylko sztućców z szuflady kuchennej spróbuj to wyprostować. Zapewniam, że odkryjesz w sobie nowy talent ok.gifhehe.gifzlosnik.gif.

Napisano

Dokładnie takie samo wgniecenie wyciągał mi Dufał w Megane II zapłaciłem 150zł. Nie ma śladu do dziś.

Napisano
  • Autor

> też ładnie

widać na filmie, jak takie wgniotki na rancie wyciągnął ok.gif

Napisano

kup odpowiedni zestaw do tego i sam to zrobisz, tylko najpierw zapoznaj się z instrukcją lub sprawdź na YouTube jak się to robi smile.gifsmile.gif

Napisano
  • Autor

a to ciekawe - DUFAL mi odpisał 150-200 PLN/szt.

Napisano

> Możesz zdradzić jak to zrobiłeś ?

> HanYs

Kupiłem taki zestaw za $20 a potem to juz krok po kroku - odtłuszczasz, nakładasz klej, czekasz az wystygnie, zakładasz imadło i wyciągasz az klej puści. I tak w kółko. Czasem trzeba sie dłuższa chwile pobawić zanim wyjdzie dobry efekt.

Na załamaniu nigdy nie osiągniesz perfekcji, ale jesteś w stanie tak zrobic ze bedzie bardzo trudno zauważyć - trzeba wiedzieć gdzie było zeby znaleźć.

Napisano

> Kupiłem taki zestaw za $20 a potem to juz krok po kroku - odtłuszczasz, nakładasz klej, czekasz az

> wystygnie, zakładasz imadło i wyciągasz az klej puści. I tak w kółko. Czasem trzeba sie

> dłuższa chwile pobawić zanim wyjdzie dobry efekt.

> Na załamaniu nigdy nie osiągniesz perfekcji, ale jesteś w stanie tak zrobic ze bedzie bardzo trudno

> zauważyć - trzeba wiedzieć gdzie było zeby znaleźć.

Masz jakiś link do tego zestawu??

Napisano

> to przepłaciłeś strasznie

> http://allegro.pl/sm16-pops-a-dent-usuwanie-wgniecen-z-karoserii-aut-i4427338261.html

> BTW - takim zestawem narożnika nie wyciągnę, ale sprzęt faktycznie kosztuje grosze

Tak działa nawet ok.gif

Tylko jakby ktoś chciał robić naprawiany kiedyś element to nie polecam.

Bratu odskoczył lakier bezbarwny a mnie pękła szpachla na drzwiach zlosnik.gif

Na elementach których nikt wcześniej się nie dotykał to ok.