Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Samurai dla kobitki

Featured Replies

Napisano

człowiek tak już ma że czasami musi posłuchać baby...

miało być BMW E12 - ale okazało sie za narowiste na mokrym

miało być Volvo 242 - ale nie wypaliło z winy Holendra zlosnik.gif

no więc teraz podoba jej się Suzuki Samurai.... czy tym się w ogóle da jeździć? Jaką wersję najlepiej kupić? Jak bardzo to się psuje przy założeniu miejskiej jazdy? Ile to pali? Czy bardzo rdzewieje? lepiej polift czy przedlift? zlosnik.gif

Napisano

> człowiek tak już ma że czasami musi posłuchać baby...

> miało być BMW E12 - ale okazało sie za narowiste na mokrym

> miało być Volvo 242 - ale nie wypaliło z winy Holendra

> no więc teraz podoba jej się Suzuki Samurai.... czy tym się w ogóle da jeździć? Jaką wersję

> najlepiej kupić? Jak bardzo to się psuje przy założeniu miejskiej jazdy? Ile to pali? Czy

> bardzo rdzewieje? lepiej polift czy przedlift?

lepiej Jimny, bardziej nowoczesny .. kolezanka smiga i daje rade ok.gif ostatnio z bratem zrobila w nim lift, podciela zderzak grinser006.gif

61d5e4.jpg

Napisano
  • Autor

> Kup jej lepiej Nive. Chyba że jest masochistką

ale to nie jest zwykła baba, ona potrafi pojechać E12 do pracy, albo Wołgą trasę 50km grinser006.gif

Napisano

> ale to nie jest zwykła baba, ona potrafi pojechać E12 do pracy, albo Wołgą trasę 50km

Samuraj to terenówka - twarda i niewygodna. Fajna do topienia w błocie ale w codziennym użytkowaniu to raczej kiepski pomysł. To już lepiej jak wyżej wspomniał kolega - Jimmy. Zresztą niech pojedzie na jazdę próbną. To zwykle skutecznie leczy (albo nie smile.gif)

Napisano

> no więc teraz podoba jej się Suzuki Samurai.... czy tym się w ogóle da jeździć? Jaką wersję

> najlepiej kupić? Jak bardzo to się psuje przy założeniu miejskiej jazdy? Ile to pali? Czy

2 dni jeździłem Jimnym.

Nowym, prosto za salonu i.....była to masakra.

Jeżeli chcesz jej kupić Samuraja i to na tak szerokich kołach to zapomnij.

A może po prostu znajdź ogłoszenie dowolnego Samuraja w swojej okolicy, podjedź i zrób jazdę próbną.

Wyleczysz się od razu, a kobita jeszcze szybciej.

To wspaniałe auto ale w teren - do miasta wybór gorszy niż Maluch.

Napisano

> 2 dni jeździłem Jimnym.

> Nowym, prosto za salonu i.....była to masakra.

> Jeżeli chcesz jej kupić Samuraja i to na tak szerokich kołach to zapomnij.

> A może po prostu znajdź ogłoszenie dowolnego Samuraja w swojej okolicy, podjedź i zrób jazdę

> próbną.

> Wyleczysz się od razu, a kobita jeszcze szybciej.

> To wspaniałe auto ale w teren - do miasta wybór gorszy niż Maluch.

znam dziewczyne ktora powie cos innego grinser006.gif jest zakochana w aucie i nie chce z niego wysiadac grinser006.gif

Napisano

jeśli będzie jej odpowiadać komfort podróżowania jak w skrzynce po jabłkach to kupuj zlosnik.gif

ciasno, twardo, spartańsko a buda tak czy siak zgnije zlosnik.gif

Napisano

kup jej nive zlosnik.gif

Napisano

to jest takie auto przy ktorym Cinquecento to wzor wygody - jesli to lubi i toleruje... niech ma zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> kup jej nive

jakby mniej paliła to czemu nie zlosnik.gif

ale Niva się nie podoba, podoba się Samurai zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Vitarka też dla kobity fajna a wygodniejsza

to się nie widzi, widzi sie tylko Samurai, ewentualnie kwadrat Jeep Cherokee, ale to za wielkie dla niej auto zlosnik.gif

Napisano

> to się nie widzi, widzi sie tylko Samurai, ewentualnie kwadrat Jeep Cherokee, ale to za wielkie dla

> niej auto

Jak lubi kanciaste to J70 serduszka.gifserduszka.gifserduszka.gif. A moja żonka uwielbia jeździć kanciastym Daihatsu Rocky i absolutnie zabroniła mi jego sprzedaży zlosnik.gif

picture2009%5C2511255221365.jpg

Napisano

Posłuchaj rady, zabierz ją na jazdę próbną, jak po 10 km po mieście nie zmądrzeje, to będziesz miał przynajmniej czyste sumienie.

W skrócie: to jest jak UAZ, traktorek, głośne, podskakuje jak ping-pong, hałasuje okrutnie, pije jak smok, gnije przepotężnie, jest krótkie i wysokie, z małym rozstawem osi, latem max 90 km/h i to z obłędem w oczach, jak na asfalcie są koleiny to szykuj garsonkę do trumny, zimą masakra.

Napisano

> Posłuchaj rady, zabierz ją na jazdę próbną, jak po 10 km po mieście nie zmądrzeje, to będziesz miał

> przynajmniej czyste sumienie.

> W skrócie: to jest jak UAZ, traktorek, głośne, podskakuje jak ping-pong, hałasuje okrutnie, pije

> jak smok, gnije przepotężnie, jest krótkie i wysokie, z małym rozstawem osi, latem max 90 km/h

> i to z obłędem w oczach, jak na asfalcie są koleiny to szykuj garsonkę do trumny, zimą

> masakra.

nic dodać, nic ująć.

ok.gif

Napisano

> nic dodać, nic ująć.

Jezdzi u nas na wsi starsza pani seryjnym uazem i mowi ze wygodnie, a jak ktos jest mientka faja to go byle ziarnko uwiera grinser006.gif

Odnosnie tematu, nie ma wspomagania w 99% przypadkow i jest niewiele komfortu wink.gif da sie jechac 100/h / ale nie do tego to auto zbudowano. W terenie za to seryny samuraj z przyzwoita opona objezdza sporo pomotancow zlosnik.gif Wsadzic pania za kierman i poscigac po dziurach, jak nie ucieknie to bedzie jezdzic 270751858-jezyk.gif wspomaganie zawsze mozna dlozyzc a z reszta da sie zyc.

Napisano
  • Autor

jak w temacie?

da radę?

jaki silnik żeby nie żarło nie wiadomo ile?

Napisano

> jak w temacie?

> da radę?

> jaki silnik żeby nie żarło nie wiadomo ile?

Jesteś pewien, że nie chciałeś zapytać o Wranglera ? cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

> Jesteś pewien, że nie chciałeś zapytać o Wranglera ?

no tfu tak, Wrangler hehe.gifok.gifzlosnik.gif

Napisano

> no tfu tak, Wrangler

Wrangler jest piękny serduszka.gif

Ale nic Ci więcej o nim nie opowiem smile.gif

Napisano

> jak w temacie?

> da radę?

> jaki silnik żeby nie żarło nie wiadomo ile?

ale ktory?

Napisano

> no tfu tak, Wrangler

Akurat u ciebie to nie było takie oczywiste hehe.gif

Napisano

> no tfu tak, Wrangler

Myślę, że w willysie z komfortem byłoby jeszcze gorzej niż w suzuki wink.gif

Napisano
  • Autor

> Akurat u ciebie to nie było takie oczywiste

nie no tego bym jej nie zrobił zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> 20-letnie auto za 40000PLN?? Drogawo...

zauważyłem że ceny tych aut raczej są adekwatne do stanu, a nie wieku wink.gif

Napisano

> 20-letnie auto za 40000PLN?? Drogawo...

wcale nie jest drogo .. sa i po 200tys grinser006.gif wszystko kwestia co tam wsadzone

Napisano

> wcale nie jest drogo .. sa i po 200tys wszystko kwestia co tam wsadzone

Zgadza się, ale mimo wszystko 40k za dwudziestolatka to trochę dużo.

Napisano

> Zgadza się, ale mimo wszystko 40k za dwudziestolatka to trochę dużo.

jesli jest po renowacji i praktycznie wszystko ma nowe (od ramy, przez elektryke po kompletne zawieszenie) to 20-latkiem jest tylko z dowodu rejestracyjnego wink.gif

ostatnio ogladalem Wranglera 18-letniego za 7tys .. ale byl ruiną. przyzwoity YJ to koszt 15-30tys. TJ 25-45tys.. albo i wiecej wink.gif

Napisano

> a nie wiem, powiedzmy do 30 kzł

> klik:

> http://www.marktplaats.nl/a/auto-s/jeep/...previousPage=lr

> ?

do 30tys spokojnie znajdziesz YJ oraz TJ - polecam tego 2giego jako ze zawias ma cywilizowny na sprezynach, a nie resorach tak jak YJ.. roznica w komforcie jazdy kolosalna

jak odroznic YJ od TJ? YJ ma kwadratowe swiatla, a TJ okragle. roznia sie tez rocznikowo , ale nie pamietma do kiedy kilepali YJ

warta rozpatrzenia jest wersje z 4.0 .. niestety skrzynia manual

Napisano

> warta rozpatrzenia jest wersje z 4.0 .. niestety skrzynia manual

a nie było ich ze skrzyniami automatycznymi?

o ile 2,5 zdecydowanie manual o tyle do 4.0 to imho automat tylko

Napisano

> a nie było ich ze skrzyniami automatycznymi?

> o ile 2,5 zdecydowanie manual o tyle do 4.0 to imho automat tylko

pewnie ze sa, tylko ze bardzo rzadko wystepuja na naszym rynku - wiekszosc to manuale

Napisano
  • Autor

powiem szczerze że akurat w tym wypadku wolałbym mniejszy silnik, bo auto bedzie dziennie tłuc 40-50km

co jest nie tak z tym 2,5? osiągi nie mają specjalnego znaczenia, teraz jest Punto II 1.2 zlosnik.gif

Napisano

> powiem szczerze że akurat w tym wypadku wolałbym mniejszy silnik, bo auto bedzie dziennie tłuc

> 40-50km

> co jest nie tak z tym 2,5? osiągi nie mają specjalnego znaczenia, teraz jest Punto II 1.2

ten 2.5 fatalnie rozpedza Wranglera, zeby nie napisac ze nie rozpedza, a wyprzedzanie nim .. co ja pisze, jakie wyprzedzanie hehe.gif

spalanie w miescie moze doskoczyc do 25L ... a tyle to 4.0 łyka wink.gif no, moze tez 35 ... ale trzeba by go katowac icon_rolleyes.gif

4.0 w trasie pali 16L .. ten 2.5 zejdzie moze do 12-13L wink.gif a jesli jest LPG to roznica zadna

z reszta umowmy sie - wlasciciele Jeepow nie rozmawiaj o spalaniu skromny.gif te auta palą tyle ile zdążą palacz.gif

btw nie wiem czy silniki 2.5 sa zle .. wiem natomiast ze 4.0 sa najlepsze grinser006.gif znajomy mechanik mowil ze przy zakupie Wranga z 2.5 trzeba zwrocic uwage czy nie puszcza blekitnego obloczku z wydechu i czy biegi wchodza bez zgrzytania .. jesli ktores z dwoch wystepuje odpuscic sobie

Napisano
  • Autor

ok wczoraj oglądałem Jimnyego 1.3 z dachem z brezentu + tył tez tak w połowie brezentem nakryty, taki śmiszny... jakies ewidentne fuckupy w tym aucie? bo wstępnie się podoba babie zlosnik.gif

Napisano

> ok wczoraj oglądałem Jimnyego 1.3 z dachem z brezentu + tył tez tak w połowie brezentem nakryty,

> taki śmiszny... jakies ewidentne fuckupy w tym aucie? bo wstępnie się podoba babie

Rdza, jak to w Suzuki - warto obejrzeć dokładnie od spodu, szczególnie podłogę z tyłu. Poza tym w sumie chyba OK - widziałem jakieś narzekania na pneumatykę sterującą sprzęgiełkami w piastach (niektórzy wymieniają na ręczne). Mam takiego od 2011 (tyle, że ze stałym dachem) i bardzo go lubię. zlosnik.gif

Napisano

> ok wczoraj oglądałem Jimnyego 1.3 z dachem z brezentu + tył tez tak w połowie brezentem nakryty,

> taki śmiszny... jakies ewidentne fuckupy w tym aucie? bo wstępnie się podoba babie

jak kobita ma mniej niż 180 cm wzrostu i mniej niż 100 cm w pasie to będzie dobre auto smile.gif