Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mercedes 190 który najlepszy ?

Featured Replies

Napisano

Pamiętam kiedyś mój kumpel miał jakiś automat w dieslu zlosnik.gif

Mułowaty ale bezproblemowy smile.gif

Które silniki polecacie ? są jakieś wersje ładniejsze z jakiegoś rocznika ?

Oczywiście nie mówię o cosworth a o jakiejś ludzkiej wersji smile.gif

Napisano
  • Autor

> idź na forum MB z resztą w zeszłym roku sporo na AK było o 190 tce i W124 i tak nie kupisz

oj powiem Ci że 190 bardzo mi robi smile.gif

nawet nie wiedziałem że jest taki kącik zlosnik.gif

a pokazywałeś gdzieś twojego paździerza ? grinser006.gif

Napisano

> Pamiętam kiedyś mój kumpel miał jakiś automat w dieslu

> Mułowaty ale bezproblemowy

> Które silniki polecacie ? są jakieś wersje ładniejsze z jakiegoś rocznika ?

To nie gra roli. Bezawaryjne sa wszystkie tak dłiugo jaksie to serwisuje i na bieżąco naprawia. problemem jest korozja która gryzie auto w wielu miejscach.

Napisano

ile masz wzrostu? jak więcej niż 170cm to odpuśc sobie to auto, ono jest dla karłów zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> ile masz wzrostu? jak więcej niż 170cm to odpuśc sobie to auto, ono jest dla karłów

176 zlosnik.gif więc koszykarzem nie jestem zlosnik.gif

Napisano

> ile masz wzrostu? jak więcej niż 170cm to odpuśc sobie to auto, ono jest dla karłów

nie przesadzaj - bo z tego by wynikało że seicento jest większe biglaugh.gif

Napisano

> nie przesadzaj - bo z tego by wynikało że seicento jest większe

miejsca dla kierowcy ma więcej hehe.gif

Napisano

> miejsca dla kierowcy ma więcej

chyba jak wywalisz przdni fotel a usiądziesz na tylnym

Napisano

Możesz szukać 190D 2.5 z ASB. Z tym, że to raczej w Niemczech, a jeśli już znajdziesz, to cena Ciebie zabije, więc i tak nie kupisz. Ergo - można zapomnieć o szukaniu W201. Na potwierdzenie zobacz

Napisano

> problemem jest korozja która gryzie auto w wielu miejscach.

W Ktorych ? bo moj 28 letni ma sie jak narazie bez mulher.gifbiglaugh.gif

Napisano

Jako karzel powiem Ci ze takie bzdety walisz, ze zal doopsko sciska

Mam 186 cztery lata bujalem sie nia w mlodosci, za mala nie byla, trzy czy cztery lata jeszcze do calkiem niedawna i tez dawalem rade. Gorzej jest z otyloscia, ale tez daje rade.

wink.gif

Napisano

Lysy, nie poruszyles kwesti czy ma byc w manualu czy w automacie, w diesel'u czy benzynie ? Co wazniejsze, ma byc tani w expluatacji, czy mozesz sobie pozwolic na to aby zlopal ?

W Manualu wystarczy Ci 2 D, w automacie bralbym 2,5 D

Jezeli moze zlopac, to jest tylko jedna alternatywa 260 E !

Auto absolutnie bezproblemowe, tyle, ze trzeba olej wymienic i tak jak pisal Dejv, robic to co trzeba, nigdy Cie nie zawiedzie, do ceku dowiezie, zawet jak Ci w nocy szczotki w alternatorze pojda i swiatla wypadna, to do Moskwy jeszcze bez problemu dojedziesz.

wink.gif

Napisano

> W Ktorych ? bo moj 28 letni ma sie jak narazie bez

W większości smirk.gif A przynajmniej tak utrzymuje fachowa prasa poświęcona young- i oldtimerom oraz spora rzesza właścicieli.

Naturalnie to nie dotyczy twojego MB190. W końcu to Twoje auto.

Napisano

> W Ktorych ? bo moj 28 letni ma sie jak narazie bez

no bez przesady. baby benz najgorzej z ówczesnej gamy znosi problem korozji. co nie znaczy że źle. jak Tobie sie trafił rodzynek - pogratulować. ale niestety inne nie bronią się tak dobrze.

Napisano

> Jako karzel powiem Ci ze takie bzdety walisz, ze zal doopsko sciska

> Mam 186 cztery lata bujalem sie nia w mlodosci, za mala nie byla, trzy czy cztery lata jeszcze do

> calkiem niedawna i tez dawalem rade. Gorzej jest z otyloscia, ale tez daje rade.

nie wale bzdur tylko trochę w tym aucie niestety spędziłem i wiem co to znaczy nie czuć nóg po przejechaniu nim 1600km. Zaporożec ZAZ 968 ma więcej miejsca na nogi niż toto zlosnik.gif Mam 189cm wzrostu i jak nie muszę to do tego nie wsiadam zlosnik.gif

287860644-377226_4245220781008_625441244_n.jpg

zlosnik.gif

post-14970-14352525277881_thumb.jpg

Napisano

> chyba jak wywalisz przdni fotel a usiądziesz na tylnym

bzdura, zastanawiam się czy Wy w ogóle kiedyś siedzieliście w 190? albo czy wszyscy jesteście takimi kurduplami? hehe.gif

To auto ma źle zaprojektowaną kabinę pasażerską, mówię to ja, miłośnik starych trypli zlosnik.gif W tym aucie nie da się ustawić fotela tak, żeby nie mieć podkurczonych kolan w dodatku fajera jest nieregulowana i ślizga się praktycznie non stop po udach. Masakryczny produkt dla masochistów hehe.gif

Napisano

> bzdura, zastanawiam się czy Wy w ogóle kiedyś siedzieliście w 190? albo czy wszyscy jesteście

> takimi kurduplami?

> To auto ma źle zaprojektowaną kabinę pasażerską, mówię to ja, miłośnik starych trypli W tym aucie

> nie da się ustawić fotela tak, żeby nie mieć podkurczonych kolan w dodatku fajera jest

> nieregulowana i ślizga się praktycznie non stop po udach. Masakryczny produkt dla masochistów

Zgadzam się z tym. W 190 siedzi się tak, jakby ktoś wyjął fotel i postawił taboret. Nawet przy zamykaniu drzwi trzeba na łokieć uważać. Mam 179 cm wzrostu.

Napisano

> Zgadzam się z tym. W 190 siedzi się tak, jakby ktoś wyjął fotel i postawił taboret. Nawet przy

> zamykaniu drzwi trzeba na łokieć uważać. Mam 179 cm wzrostu.

Zawsze można szukać W124. Problem będzie ten sam, egzemplarze którymi można się zainteresować od pewnego czasu znalazły się poza zasięgiem finansowym większości zainteresowanych.

Napisano

Jechałem kilka razy 190-tką z 2.5D i manualem. Mam 178cm wzrostu i nie odczułem braku miejsca jako kierowca ani jako pasażer. Z tyłu nie siedziałem, więc nie wiem.

Napisano

> bzdura, zastanawiam się czy Wy w ogóle kiedyś siedzieliście w 190? albo czy wszyscy jesteście

> takimi kurduplami?

> To auto ma źle zaprojektowaną kabinę pasażerską, mówię to ja, miłośnik starych trypli W tym aucie

> nie da się ustawić fotela tak, żeby nie mieć podkurczonych kolan w dodatku fajera jest

> nieregulowana i ślizga się praktycznie non stop po udach. Masakryczny produkt dla masochistów

mam 176 cm, mój kumpel ma 185 cm (przez kilka lat miał 190-kę) - trochę nią pojeździliśmy i jakoś żaden z nas nie narzekał...

możę po prostu Ty masz jakieś krzywe nogi ? biglaugh.gif