Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

MY15 VeeDud Polo GTI -141kW z 1.8l

Featured Replies

Napisano

1.8-litre turbocharged 4 cylindry EA888 od Audiwaytogo.gif[...]

141kWwaytogo.gif, 320Nmwaytogo.gif

HtPRYH.jpg

ZxrDCE.jpg

$ugar, to moze drive.gif[...]

0-100km/h - 6.7seclizak.gif[...]

Max 236km/h

7s DSG i manual ...

No i cena spadla o $4khehe.gif do $25k ...

Rzecz najgorsza - 001.gif - podoba mi sie!panic.gif[...]

Kiedy VeeDud poprawi Q zeby auta sie na gwarancji nie rozlatywaly zeby mozna wreszczie kupicbuu.gif[...]angryfire.gif[...]

aTgTSe.jpg

dl9g4O.jpg

jp38Gp.jpg

RI4IMa.jpg

LUJsWr.jpg

tdDbjx.jpg

ikonka_photo2.gif Credits: VeeDUb Club South Africa...

Napisano
  • Autor

> U mnie w fabryce jeździ jeszcze stara Skoda 1,8T - niezawodnie - ale to było stare dobre 1,8T

hmm.gif nie mam problemow z 1.8Tidea.gif, ale ze wszystkim innym. TO Polozlosnik.gif - najgorszy, EDIT: najlepszy od konca w gamie VeeDud.... 001.gif[...]

Ale: 1.8l - napewno jest lepsze poz wzgledem awaryjnosci niz te 1.4l Tzlosnik.gif, pozostaje zobaczyc jak sie bedzie sprawdzala sie 7s DSG po "poprawach" ... Czas pokaze IMVHO... ale, juz mam kumpla w pracy, ktory ma silnik wymieniany w nowym S3 001.gif[...] - przejechal 4k km od wyjazdu z salonuhmm.gif[...] TO juz drugi przypadek w Oznono.gif[...] wiec zobaczymy jak te "wysilone" silniki sie beda sprawdzac ... niewiem.gif[...]

audi_sutherland__0006.jpg

> Lubię nią jeździć, bo silnik nieźle wyrywa

Pocket rockerwaytogo.gif[...]

S... podoba mi siehehe.gif[...]

Napisano

Szału nie ma jeśli chodzi o moc

Napisano

> Szału nie ma jeśli chodzi o moc

~192 KM to mało w takim małym aucie? Program i będzie 230 Km bez problemu

btw. bardzo przyjemne jest to polo cool.gif

Napisano
  • Autor

> Szału nie ma jeśli chodzi o moc

Daleki jestem od bycia fan boy, ale kredyt sie nalezy dla VeeDub...

Pokaz mi jakies inne auto obecnie w klasie minihmm.gif z takim kW/kg w takiej cenie hmm.gif.

2014_renault_clio_rs_launch_review_01-1212-m:610x450.jpg

2014_renault_clio_rs_launch_review_10-1212-m:610x450.jpg

Owszem masz Clio RS ale (przynajmiej u mnie) kosztuje wiecej ... no i nie ma automatichehe.gif[...], na to GTI malolaty sie IMVHO rzucaok.gif[..]

IMVHO nie maskromny.gif[...], jak na takie cos to wynik prawie 7sec jest IMVHO swietnywaytogo.gif[...]

Napisano
  • Autor

> Fabrycznie.

> Pewnie coś da się jeszcze wyciągnąć z tej jednostki

Pytanie ile tylko pozyje "ta jednostka"hmm.gif?

Napisano
  • Autor

> ~192 KM to mało w takim małym aucie? Program i będzie 230 Km bez problemu

> btw. bardzo przyjemne jest to polo

Stare IMVHO prowadzilo sie dobrzewaytogo.gif, to po zmianach co czytam jeszcze lepiejok.gif, jak dla mnie calosc jest IMVHO swietna ...

Napisano

208 GTI

Napisano

> Daleki jestem od bycia fan boy, ale kredyt sie nalezy dla VeeDub...

> Pokaz mi jakies inne auto obecnie w klasie mini z takim kW/kg w takiej cenie .

> Owszem masz Clio RS ale (przynajmiej u mnie) kosztuje wiecej ... no i nie ma automatic[...], na to

> GTI malolaty sie IMVHO rzuca[..]

> IMVHO nie ma[...], jak na takie cos to wynik prawie 7sec jest IMVHO swietny[...]

Dziwna sprawa. Clio RS w Euro jest tylko z automatem 6b. /edit. w OZ tez/

edit. moze cos zle doczytalem ;-) chodzilo Ci o to, ze w Polo mozna nie miec automata?

Napisano

> Fabrycznie.

> Pewnie coś da się jeszcze wyciągnąć z tej jednostki

skoda octavia I RS 1.8t miała 180 KM a to tylko 10 KM mniej

Napisano
  • Autor

> Dziwna sprawa. Clio RS w Euro jest tylko z automatem 6b. /edit. w OZ tez/

Nie, ja zlepanic.gif[...] Masz racje, Clio ma 6s auto, Clio ... Z Megane mamy problem;zlosnik.gifGT jest tylko manual ... a szkoda!buu.gif[..]

2014_renault_clio_rs_launch_review_13-1212-460x272.jpg

> edit. moze cos zle doczytalem ;-) chodzilo Ci o to, ze w Polo mozna nie miec automata?

Polo w obecnej wersji - przynajmniej u mnie i w South Africa tez manual nie widzialem - jest tylko w automat AFAIK. W tej MY 15 ma byc manual i DSG.hmm.gif

Napisano

Seryjnego może nie ma devil.gif. Ale jeśli już konstruowali taka zabawkę to powinni zrobić min. 230KM i wtedy byłaby już frajda z jazdy

Napisano

A powiedz mi jakie rodzaje noPb są u Was? Bo kurcze w EU nie słyszałem o takiej mani padających silników...

Napisano
  • Autor

> A powiedz mi jakie rodzaje noPb są u Was? Bo kurcze w EU nie słyszałem o takiej mani padających

> silników...

hmm.gif, Audi ma problem z bioracym olejem, ale nie robi zadnego problemu z wymiana jesli przekracza 500ml/1k kmzlosnik.gif[...] ... dostajesz nowy silnik.

Wrzuc w google "audi engine oil issues" to zobaczysz ze dosc powszechne w US, OZ, NZ, Singapore, J, Malaysia, China etc... wiec IMVHO to nie benzyna ... Asia-Pacific uzywa innej niz USidea.gif[...]

Patrzylem dosc powaznie na S3 - i tak chetnie kupie, ale poczekam co i jak ... Jak narazie wiekszych problemow nie widze, ale duzo ludzi ma auta zamowione - wiec czas -rok/dwa pokaze czy problem dalej jest czy niehmm.gif.

Zalezy od stanu.hmm.gif

U mnie masz standardowa E10 - od lat - uprzedzajac pytania, hmm.gif od lat na tym drive.gif - jesli dobrze pamietam stalo sie standardem w 2004-5 i ani BMW nie mialo zadnych problemow - pierwsze wymienione na gwarnacji akurat drive.gif na 95;], drugie przez 60,000km nie bylo problemow - ani tym bardziej zadna inna marka ktora mialem nie miala zadnych problemowhmm.gif[...] z silnikem....

Czyli masz E10 ktora jest 91+10 Ethanol = 94RON lub 91RON

Potem mamy Premium 95 RON, i w zaleznosci od marki Mobil vs Shell vs BP vs 7 Eleven etc - 98-100RON - Super...

IMG_1873-300x225.jpg

e10_420.jpg

Cenowo masz:

E10

91+ zazwyczaj 2c-4c

95 panic.gif + zazwyczaj 15c

Diesel + 20c

98 +22-25c

EORclh.jpg

Napisano

> nie pomyslalem, jak to sie w EU sprzedaje?

Zapomniałem o Ford Fiesta ST. TG uznało że lepsza od CLIO RS i 208 GTI.

Napisano
  • Autor

> Zapomniałem o Ford Fiesta ST. TG uznało że lepsza od CLIO RS i 208 GTI.

048-1_zpsa816cb8a.jpg

Tez jest, ale - Polo IMVHO ma cos czego ci nie majahmm.gif - jak to nazwachmm.gif??? Legende? niewiem.gif[...]

Generacje rozpoznaja te siedzenia ... (plaid)waytogo.gif[...]

gti.jpg

VW+Plaid.jpg

Dwa, wielu narzeka, ze malo ... hmm.gif a IMVHO takie auta sa swietna zabawkawaytogo.gif, ktora moze byc calkowicie dobra na codzienne taczki - tak, to stwierdzenie faceta dobrze po 30tce ktory mial/ma juz pare V8sspineyes.gif i na widok GTI zawsze sie usmiecham - wiem kryzys wieku sredniego001.gif[...]

105-1_zps446e386f.jpg

Poza tym jesli 20-25% wszystich sprzedanych Golf u mnie to GTI to w tym aucie i GTI musi cos byc (dobregook.gif)

Napisano
  • Autor

> Seryjnego może nie ma . Ale jeśli już konstruowali taka zabawkę to powinni zrobić min. 230KM i

> wtedy byłaby już frajda z jazdy

Bylabywaytogo.gif, ale gdzies czytalem - a juz wiemzlosnik.gif gdzie, ze cenowo wtedy na wielu rynkach by w Octavia uderzyli, a takto masz malutkie taczki 141kW, potem ciut wieksze taczki 162kW, a potem cie skasuja za GTIzlosnik.gif

I jestok.gif[...] (przynajmnije i punktu widzenia porflela dla nichzlosnik.gif)

0.jpg

Napisano

> Daleki jestem od bycia fan boy, ale kredyt sie nalezy dla VeeDub...

> Pokaz mi jakies inne auto obecnie w klasie mini z takim kW/kg w takiej cenie .

Nie macie Fiesty ST? Bo w EU to nie tylko najlepszy maly hothatch ale jeszcze najtanszy.

Napisano

> Tez jest, ale - Polo IMVHO ma cos czego ci nie maja - jak to nazwac??? Legende? [...]

GTI może i jest marką samą w sobie, ale osobiście i zupełnie subiektywnie Ci napiszę, że jak myślę o hothatch, to myślę o Reno zlosnik.gif

Reno sobie markę w segmencie hothatch wyrobiło cięzką pracą, przez wiele generacji ich samochodów klasy B i C.

Napisano

> GTI może i jest marką samą w sobie, ale osobiście i zupełnie subiektywnie Ci napiszę, że jak myślę

> o hothatch, to myślę o Reno

> Reno sobie markę w segmencie hothatch wyrobiło cięzką pracą, przez wiele generacji ich samochodów

> klasy B i C.

I koncertowo spieprzylo ja nowym Clio smile.gif

Napisano
  • Autor

> Nie macie Fiesty ST? Bo w EU to nie tylko najlepszy maly hothatch ale jeszcze najtanszy.

Jest, te byly popularne wsrod ciut starszych malolatow ...zwanej wtedy u mnie XR4

fiesta-xr4_600-620x414.jpg

Ten w przebrzydkiej usmiechajacej sie budzie nie widzialem od miesiecy, wiec moze juz nawet nie mahmm.gif, az zobacze na www.

Napisano
  • Autor

> GTI może i jest marką samą w sobie, ale osobiście i zupełnie subiektywnie Ci napiszę, że jak myślę

> o hothatch, to myślę o Reno

Ale jak spytasz 10 osob co to jest "hot hatch" 8 odpowie ze VeeDub, a dwie nie bedzie mialo pojecia o czym mowiszhehe.gif[....]

> Reno sobie markę w segmencie hothatch wyrobiło cięzką pracą, przez wiele generacji ich samochodów

> klasy B i C.

Zgadzam sie, ale to juz jest dla bardziej zainteresowanych... hmm.gif. Biore np przyklad Skoda Octavia, marka calkowicie nie znana, i co 70-80 % Octavia jaka lud kupuje to RSzlosnik.gif- znaczy ktos odrobil lekcje, popatrzyl co to jest, jak drive.gif etc ...

Moze z czasem sie zmieni, ale jak narazie ile juz 6-7 lat tu sa i nic sie nie zmienilo.zlosnik.gif RS sie sprzedaje, reszta ... lezy na placu... Ile jest nowych Superb z 2010,2011 roku, pardon teraz to Dealer Coffee Carzlosnik.gif[...]

2014_skoda_octavia_rs_launch_review_04-0322-450x240.jpg

Napisano

> Ale jak spytasz 10 osob co to jest "hot hatch" 8 odpowie ze VeeDub, a dwie nie bedzie mialo pojecia

> o czym mowisz[....]

U Was prawdopodobnie nie ma w ogóle Reno, stąd takie zdziwienie.

Ciekawy czy google zwraca wyniki zależne od lokalizacji.

Ja wpisałem w google grafika "hothatch". Sam sprawdź zlosnik.gif

Na pierwszym ekranie były tylko dwa VW (Golf i Scirocco) występujące po 1 raz. A tak to sama Francja, trochę Fordów (tez mają dobry wkład w ten segment) i nawet Kia Cee'd zlosnik.gif

Napisano

> Jest, te byly popularne wsrod ciut starszych malolatow ...zwanej wtedy u mnie XR4

> Ten w przebrzydkiej usmiechajacej sie budzie nie widzialem od miesiecy, wiec moze juz nawet nie ma,

> az zobacze na www.

Tą którą pokazałeś na zdjęciu u nas skończyli sprzedawać w 2008r.

Obecnie jest taka:

ford_fiesta_st_5-door_14_01.jpg

ford_fiesta_st_5-door_in_14_01.jpg

Ford-Fiesta-ST-wersja-produkcyjna-14.jpg

2013-Ford-Fiesta-ST-UK-2.jpg

Napisano
  • Autor

> U Was prawdopodobnie nie ma w ogóle Reno, stąd takie zdziwienie.

Alez sa, ale w zasadzie oprocz hot hatch sie nie sprzedawalohmm.gif teraz, Megane pare ludzi kupilo, jesli dobrze pamietam sprzedali 5k aut w 2013hmm.gif[...]

> Ciekawy czy google zwraca wyniki zależne od lokalizacji.

> Ja wpisałem w google grafika "hothatch". Sam sprawdź

> Na pierwszym ekranie były tylko dwa VW (Golf i Scirocco) występujące po 1 raz. A tak to sama

> Francja, trochę Fordów (tez mają dobry wkład w ten segment) i nawet Kia Cee'd

hehe.gif Civic Type R wyplulo:D pierwszy

A images tak, sam zobacz: Protonhehe.gif[...], Porsche ...

287953762-ho.jpg

post-1538-14352526120257_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Tą którą pokazałeś na zdjęciu u nas skończyli sprzedawać w 2008r.

> Obecnie jest taka:

waytogo.gif, ale to nie jest tak popularne jak tamtenhmm.gif, dlaczego niewiem.gif[...] bo kosztuje taniej, tamto doslownie znikalo z placow hmm.gif, moze ksztalthmm.gif[...]

Napisano

> Porsche ...

To jakieś słabe VT Scirocco z przodem Porsche biglaugh.gif