Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Drzwi wejsciowe antywlamaniowe - zamek

Featured Replies

Napisano

Deweloper zaklada takie drzwi. Jeden zamek shocked.gif W zwiazku z tym mam trzy pytania:

1. Co to za zamek yikes.gif Czemu taki dlugi klucz?

2. Da sie wymienic na inny zamek z zamykaniem od wewnatrz? Z jakas raczka przeciez nie bede klucza wsadzal.

3. Jest sens dokladac drugi zamek?

288015992-d2.jpg

288015992-d3.jpg

Bezpieczne te drzwi czy mnie okradna jak bede spal?

post-45983-14352526680978_thumb.jpg

Napisano

> 3. Jest sens dokladac drugi zamek?

W takich drzwiach to nie wiem czy dołożysz drugi zamek.

Napisano

> Deweloper zaklada takie drzwi. Jeden zamek W zwiazku z tym mam trzy pytania:

> 1. Co to za zamek

niewiem.gif

> Czemu taki dlugi klucz?

zeby bylo trudniej grzebac w zamku

> 2. Da sie wymienic na inny zamek z zamykaniem od wewnatrz? Z jakas raczka przeciez nie bede klucza

> wsadzal.

musisz sprawdzic dokladnie jakie to sa drzwi. Zamek pewnie da sie wymienic, ale najlepiej z modelem drzwi isc do jakiegos dobrego zakladu albo dystrybutora drzwi

watpie czy se da, mozesz sobie dolozyc lancuszek

> Bezpieczne te drzwi czy mnie okradna jak bede spal?

wygladaja solidnie, ale to czy ktos przez nie wlezie (a raczej ile czasu to zajmie) jest okreslone przez klase drzwi - w dokumentach od dewelopera albo na drzwiach bedziesz mial taka informacje

Napisano

klasa antywł. C czyli 5 min wiercenia smile.gif

W Dierre lubi sie zacinac koszt zamiennika ok 60/90zł org ok 150/180zł ogolnie dobra konstrukcja lecz w zi mie przy chlodnej klatce schodowej/wiatrolapie zimno wchodzi przez dzierke od klucza smile.gif no i mozna zobaczyc co sie dzieje w srodku smile.gif

Napisano

> 1. Co to za zamek Czemu taki dlugi klucz?

> 2. Da sie wymienic na inny zamek z zamykaniem od wewnatrz? Z jakas raczka przeciez nie bede klucza

> wsadzal.

Jaką mają klasę? C? To wystarczy.

Dołóż od wewnątrz zasuwkę, sztywny łańcuch lub jakiś zamek - np. prostą Gerdę np. Tytan.

Napisano

długi bo drzwi grube

> wsadzal.

wygodne - klucze zawsze masz pod ręką , z drugiej strony jak siedzisz w domu to nikt z zewnątrz nie otworzy frown.gif

po co , wygoda polega na jednym kluczu a nie całym pliku , najwyżej jakąś prostą zasuwkę do zamykania od środka

jak będą chcieli to i tak okradną - to nie kwestia drzwi

Napisano

> wsadzal.

Sam złodziej wejdzie oknem. Nawet dosyć wysoko. A zabrać się z giftami tą drogą trudniej. Montując gałkę od środka dajesz złodziejowi zielone światło do wpuszczenia kolegów i do wyniesienia dużych i ciężkich rzeczy z mieszkania. IMO lepiej mieć zamek na klucz również od środka.

Napisano

> Sam złodziej wejdzie oknem. Nawet dosyć wysoko. A zabrać się z giftami tą drogą trudniej. Montując

> gałkę od środka dajesz złodziejowi zielone światło do wpuszczenia kolegów i do wyniesienia

> dużych i ciężkich rzeczy z mieszkania. IMO lepiej mieć zamek na klucz również od środka.

nikt nie zabiera ciężkich i dużych rzeczy - chyba , że masz galerię dzieł sztuki

gotówka i biżuteria tylko, nawet laptopą nie opłaca się brać

Napisano

> wsadzal.

Z ktorego roku drzwi?

Obecnie jest plaga wlaman do mieszkan z takim i drzwiami bo rozpracowali te zamki i dopiero drzwi zdaje sie od 2012 sa zabezpieczone jakims innym typem zamka. Wczesniejsze roczniki sa rozpracowane. Wytrych uniwersalny u chinczyka kosztuje 200EUR.

U mnie na osiedlu bylo ostatnio wlamanie. Brak uszkodzen drzwi i zamka sick.gif

Nawet jest zalozone wydarzenie na fb z ostrzezeniem.

Zweryfikuj czy masz zamek z Lock Trap System. To jest juz ten nowy system.

A co do samego klucza, jest niewygodny ale jest na to rada smile.gif klucze skladane - nazywa sie scatto. Mozna kupic surowke albo zestaw wkladki z takim kluczem

drzwi_antywlamaniowe_dierre_kluczscstto3.jpgdrzwi_antywlamaniowe_dierre_kluczscatto2.jpgdrzwi_antywlamaniowe_dierre_kluczscatto%201.jpg

Napisano

> A co do samego klucza, jest niewygodny ale jest na to rada klucze skladane - nazywa sie scatto.

> Mozna kupic surowke albo zestaw wkladki z takim kluczem

O ja Cię... icon_eek.gifyikes.gif jaką to ma wielkość: jak tabliczka czekolady? Takie klucze to mam do garażu lub piwnicy... grinser006.gifhehe.gif

Napisano

> nikt nie zabiera ciężkich i dużych rzeczy - chyba , że masz galerię dzieł sztuki

Znam przypadek, gdzie całe mieszkanie wyczyścili. Razem z meblami. Sąsiedzi myśleli, że ktoś się wyprowadza.

Wynoszenie oknem jest nie tylko niewygodne, ale też zwraca uwagę. A jak można wyjść drzwiami, to czemu z tego mieliby nie skorzystać?

Napisano

> Zweryfikuj czy masz zamek z Lock Trap System. To jest juz ten nowy system.

Po czym to można poznać?

> A co do samego klucza, jest niewygodny ale jest na to rada klucze skladane - nazywa sie scatto.

Mam taki zlosnik.gif On ma sens jak się nosi tylko jeden klucz. Ja noszę cały komplet (2 od mieszkania, garaż, śmietnik, skrzynka pocztowa) i wygodniej mi przypiąć do kółka ten zwykły.

Napisano

Ja mam takie drzwi fabrycznie z drugim zamkiem który ma gałkę od środka. Nie wiem czy one różnią się konstrukcją, ale można spytać firmy która serwisuje drzwi czy można dołożyć ok.gif

Zakładam że z serwisem i tak będziesz miał kontakt, bo brak maskownic wskazuje że klucze są tymczasowe i wkładka będzie później wymieniona.

Napisano

> O ja Cię... jaką to ma wielkość: jak tabliczka czekolady? Takie klucze to mam do garażu lub

> piwnicy...

az zmierzylem - 3x8 cm smile.gif

Napisano

> Po czym to można poznać?

Nie mam pojecia. Ja dostalem info od producenta, ze mam stary typ frown.gif i musze wymienic w obliczu tego, ze juz jedno mieszkanie na klatce opedzlowali frown.gif

> Mam taki On ma sens jak się nosi tylko jeden klucz. Ja noszę cały komplet (2 od mieszkania, garaż,

> śmietnik, skrzynka pocztowa) i wygodniej mi przypiąć do kółka ten zwykły.

Zgoda, ja nie nosze innych kluczy na codzien. I ten skladany dobrze pasuje do kieszeni

Napisano
  • Autor

> klasa antywł. C czyli 5 min wiercenia

> W Dierre lubi sie zacinac koszt zamiennika ok 60/90zł org ok 150/180zł ogolnie dobra konstrukcja

> lecz w zi mie przy chlodnej klatce schodowej/wiatrolapie zimno wchodzi przez dzierke od klucza

> no i mozna zobaczyc co sie dzieje w srodku

A moze dodatkowo cos elektronicznego dolozyc? Widzialem na ich stronie maja jakies zamki elektroniczne.

Napisano
  • Autor

> Jaką mają klasę? C? To wystarczy.

> Dołóż od wewnątrz zasuwkę, sztywny łańcuch lub jakiś zamek - np. prostą Gerdę np. Tytan.

Wlasnie sek w tym czy mozna dolozyc zlosnik.gif?

Napisano
  • Autor

> długi bo drzwi grube

> wygodne - klucze zawsze masz pod ręką , z drugiej strony jak siedzisz w domu to nikt z zewnątrz nie

> otworzy

Dlatego musze dolozyc jaies ustrojstwo ktore mam w Delcie od srodka przekrecam normalnie a nie kluczem.

Zawsze mialem dwa zamki dlatego sie dziwie.

Napisano
  • Autor

> Z ktorego roku drzwi?

Dopiero je beda montowac wiec zakladam 2014/2015 to zdjecie z pierwszego etapu.

> Zweryfikuj czy masz zamek z Lock Trap System. To jest juz ten nowy system.

ok.gif

O to jest fajowe 20.GIF Kupie sobie.

Napisano

> Sam złodziej wejdzie oknem. Nawet dosyć wysoko. A zabrać się z giftami tą drogą trudniej. Montując

> gałkę od środka dajesz złodziejowi zielone światło do wpuszczenia kolegów i do wyniesienia

> dużych i ciężkich rzeczy z mieszkania. IMO lepiej mieć zamek na klucz również od środka.

Zamki z gałkami od środka obracają się na półtora obrotu, a z klucza z zewnątrz na dwa i gałką nie otworzysz drzwi zamkniętych kluczem.

Napisano

> Zamki z gałkami od środka obracają się na półtora obrotu, a z klucza z zewnątrz na dwa i gałką nie

> otworzysz drzwi zamkniętych kluczem.

Do drzwi antywłamaniowych zamienię wkładkę na gałkę i zmieni mi się ilość obrotów i sposób zamykania? Czy masz na myśli dodatkowy zamek?

Napisano

> Do drzwi antywłamaniowych zamienię wkładkę na gałkę i zmieni mi się ilość obrotów i sposób

> zamykania? Czy masz na myśli dodatkowy zamek?

Mowa była o zmianie zamka a nie wkładki.

Napisano

> Mowa była o zmianie zamka a nie wkładki.

Jak zmienić zamek w drzwiach antywłamaniowych (czyli takich, co wypuszczają rygle co najmniej w trzy strony) na inny, niż fabryczny?

Napisano

> Dopiero je beda montowac wiec zakladam 2014/2015 to zdjecie z pierwszego etapu.

> O to jest fajowe Kupie sobie.

Drzwi dobre, solidne ok.gif

Nie wiem jak Twoje ale te z którymi miałem styczność miały fabryczne sztywne "łańcuchy" od środka, niektórzy montowali dodatkowo samozamykacze listwowe ALE jest jedno małe ALE....

O ile dobrze pamiętam to jest tam również fabryczny system zatrzaskiwania czyli wychodzisz, drzwi robią bam a Ty zostajesz na korytarzu bez klucza biglaugh.gifbiglaugh.gifbiglaugh.gif

A tę opcję składaną zamów sobie od razu u dewelopera powinno być taniej ok.gif

Napisano

> Jak zmienić zamek w drzwiach antywłamaniowych (czyli takich, co wypuszczają rygle co najmniej w

> trzy strony) na inny, niż fabryczny?

OK, wygrałeś.

Napisano

To drzwi Dierre Asso 5 lub Asso 5 eco blush.gif wersja bieda wink.gifhttp://www.dierre.pl/drzwi-antywlamaniowe-typu-asso/drzwi-wejsciowe-antywlamaniowe-typu-asso-5

To drzwi w klasie C, antywłamaniowe, więc teoretycznie możesz spać spokojnie wink.gif

Szkoda, że przy kupnie mieszkania nie dowiedziałeś się jakie drzwi będą. U nas na osiedlu tez montowali drzwi z jednym zamkiem, a my jako jedyni na ponad 120 mieszkań mamy drzwi z dwoma zamkami za niewielką dopłatą 893goodvibes.gif ale to trzeba myśleć zawczasu.

Dodatkowego zamka nie dołożysz sam, pozostaje majstrowanie kluczem również od strony mieszkania.

Możesz zamienić zamek na D-code, z odpowiednio wysoką opłatą grinser006.gif

Zadzwoń i zapytaj co i jak. Podaj nazwę inwestycji. http://www.dierre.pl/kontakt

A jak będą zmieniali wkładkę na docelową to dopytaj jaka jest dopłata do scatto

Napisano
  • Autor

> To drzwi Dierre Asso 5 lub Asso 5 eco wersja bieda

> http://www.dierre.pl/drzwi-antywlamaniowe-typu-asso/drzwi-wejsciowe-antywlamaniowe-typu-asso-5

> To drzwi w klasie C, antywłamaniowe, więc teoretycznie możesz spać spokojnie

ok.gif

> Szkoda, że przy kupnie mieszkania nie dowiedziałeś się jakie drzwi będą. U nas na osiedlu tez

> montowali drzwi z jednym zamkiem, a my jako jedyni na ponad 120 mieszkań mamy drzwi z dwoma

> zamkami za niewielką dopłatą ale to trzeba myśleć zawczasu.

Mam jeszcze czas bo oddadza we wrzesniu. To sa zdjecia z pierwszego etapu. Ale jak mi cene zaspiewaja to pewnie usiade z wrazenia. zlosnik.gif Ale bede zmuszony doplacic bo majstrowanie kluczem jest dla mnie nie do zaakceptowania w XXI.

Napisano

Taki standard Dierre tzw. "wyrwikieszeń". Teraz Dierre ma również klucze mniejsze. Zamek można bez problemu zamienić.

> wsadzal.

Z tego co pamiętam, to tylko drugi zamek. W Dierre często montowany był jeszcze sztywny łańcuch.

Jako dodatkowe zamknięcie od środka to tak. Jako dodatkowe zabezpieczenie, to raczej nie. Chyba, że będzie to kolejny atestowany zamek.

Nie ma takich drzwi, których "fachowcy" by nie otworzyli. Kwestia w jakim czasie i w jaki sposób.

Napisano

> Mam jeszcze czas bo oddadza we wrzesniu. To sa zdjecia z pierwszego etapu. Ale jak mi cene

> zaspiewaja to pewnie usiade z wrazenia. Ale bede zmuszony doplacic bo majstrowanie kluczem

> jest dla mnie nie do zaakceptowania w XXI.

Klucz składany w standardzie jest tylko jeden. Reszta na priv...