Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

baba nudzi

Featured Replies

Napisano

> jak jest problem z miejscem, to nie wiem, czy smart dużo pomoże. seicento jest raptem pół metra

> dłuższe

ale smark to smark, a nie jakieś SC zlosnik.gif

Napisano

> ...o Smarta, tego takiego małego 2 osobowego....

> wybijam jej to z głowy jak mogę no ale chyba będę musiał ulec

> jakiego szukać? ile jest sens na to wydać? dojedzie to z Holandii na kołach?

kup jej wołgę biglaugh.gif i załóż kamerę cofania

Napisano

> a może pandę z LPG?

> A na serio to może lepiej jakąś Aygo?

lepiej ruskiego smarta

Automobil_Oka_(2004).jpg

Napisano

Moja zakochała się w 500-tce serduszka.gif001.gif

I nareszcie mam spokojną głowę. Zaden z tego wynalazek. Niewiele dłuższe od Smarta (też o nim myślała). Kula sie nim czwarty rok i w sumie, to tylko naprawiałem złączkę (własciwie czyściłem) od czujki termometru i kleiłem ramkę mieszka skrzyni biegów. waytogo.gif

Napisano

> - sterownie nagrzewnicą - nie działa, naprawa droga, więc jesienią jedzie się do mechanika, żeby

> przestawił na grzanie a wiosną odwrotnie,

genialne hehe.gif

Napisano

Fajne auto.

Do miasta super, w trasie też nie narzekam (spalanie 3,2). Do jazdy w zimie koniecznie musi być możliwość wyłączania trakcji (nie wszystkie to mają)

Tylko ropniak - benzyna 80.000 i remont silnika.

Szukaj ful wypas - za 2-3 lata znajdziesz szybko nowego nabywcę.

Na wiosnę będę szukał nowego właściciela dla swojego - powiększenie rodziny.

Napisano

> ja żonie od zawsze powtarzam, ze jak sie parkować nie umie, to sie do samochodu nie wsiada

to nie jest takie proste. U mnie np. pod pracą parking wygląda tak:

288100591-Zdj%EAcie0116.jpg

I to jest jedna jego część. Ta luźniejsza hehe.gif. Druga jest za tym budynkiem. Naprawdę każdy centymetr ma znaczenie. Parkuje się w zasadzie na styk, wiedząc kto jest znajomy, kogo można zastawić, z której strony, nie raz już wysiadałem przez drzwi pasażera itd. Gdybym mieszkał w mieście, przejeżdżał kilka km, to bym kupił jakieś naprawdę małe i tanie toczydło na dojazdy, matiza na przykład. Miałem kiedyś i do takiego parkowania był idealny. Ale jeżdżę autostradą, po drogach pozamiejskich i jednak pewniej i bezpieczniej czuję się w nowocześniejszym i większym aucie. Ale parkowanie boli. I nie jestem babą zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> to nie jest takie proste. U mnie np. pod pracą parking wygląda tak:

nooo tragedia tam jest ostatnio, a chyba budują nowy biurowiec? będzie jeszcze więcej luda do parkowania? zlosnik.gif

Napisano

jak Ciebie nie przeraża remont silnika w granicach 8 tyś. zł, to bierz. Kolega takiego ostatnio naprawiał, i tyle wyszło na fakturze z gratami i robocizną. Auto kompletnie nie trzymało kompresji, olej wcinało, też jeździło nim dziewczę które miesiąc wcześniej kupiło ten wynalazek za podobną kwotę co remont.

U mnie na parkingu rok czasu z dobrym okładem stał taki czerwony należący do sąsiadki. Pewnego dnia przestał jeździć. Chyba ktoś się nad nim ulitował, bo pięknego dnia zniknął ok.gif

Napisano

> jak Ciebie nie przeraża remont silnika w granicach 8 tyś. zł, to bierz.

icon_eek.gif

za tyle to się kupuje sprawnego smarta w całości mlot.gif

Kapitalka silnika w smarcie (dobra robota i części poza ASO) to koszt 1500-1800 zł.

Napisano

> za tyle to się kupuje sprawnego smarta w całości

> Kapitalka silnika w smarcie (dobra robota i części poza ASO) to koszt 1500-1800 zł.

no taniej nic nie wyszło, wszystko z fakturkami miało być i tak wyszło, nie inaczej wink.gif

Napisano

> nooo tragedia tam jest ostatnio, a chyba budują nowy biurowiec? będzie jeszcze więcej luda do

> parkowania?

taaa, ale podobno ma mieć swój parking podziemny. zlosnik.gif

Na razie castorama nas goni ze swojego parkingu. Nawet wprowadzili przez nas płatny parking hehe.gif

Napisano

> to nie jest takie proste. U mnie np. pod pracą parking wygląda tak:

to jest chore sick.gif taka firma, i nie zapewnia miejsc?

chyba bym wolał wykupic jakies miejsce na parkingu castoramy.

Napisano

> to jest chore taka firma, i nie zapewnia miejsc?

> chyba bym wolał wykupic jakies miejsce na parkingu castoramy.

firma, dla której pracuję nie jest od tego. Od zapewnienia miejsc jest zarządca budynku, w którym firma wynajmuje lokal. Kwestia jak to jest określone w umowach, a tego nie wiem. Ogólnie w Krakowie w większości biurowców są problemy z parkowaniem, bo tak budują. Tam gdzie nie ma problemów, czynsze są strasznie wysokie. Czyli coś za coś. Zresztą, cały Kraków to jeden wielki problem z parkingiem: w centrum, pod biurowcami, na osiedlach starych, nowych, pod urzędami, szpitalami itd.

Dlatego przede wszystkim nie warto mieć dużego samochodu. Najmniejszy spełniający wymagania ok.gif

Napisano

> chyba bym wolał wykupic jakies miejsce na parkingu castoramy.

a co ma firma do miejsc parkingowych? parking w miescie to towar deficytowy. firmy nie interesuje jak docierasz i co robisz z transportem. no chyba ze dla prezesa czy siakiegos dyrektora, to jest element pakietu.

Napisano

Pracuję w Banku na Kazimierzu i też Bank mi nic nie zapewnia. Mój dojazd to mój problem.

Napisano

> Dlatego przede wszystkim nie warto mieć dużego samochodu. Najmniejszy spełniający wymagania

U mnie wprost przeciwnie. Skoro opłata za postój w strefie nie zależy od wielkości auta a parkować i tak musze to biorę ten większy bo miejsca przy chodniku teraz łatwiej znaleźć.

Napisano

> a co ma firma do miejsc parkingowych?

a dużo. moja żona pracuje w szpitalu i ma zapewnione miejsce na wydzielonym terenie. płatne, ale ma. podjeżdża i nie musi sie martwić, czy będzie, czy nie

Napisano

> Pracuję w Banku na Kazimierzu i też Bank mi nic nie zapewnia. Mój dojazd to mój problem.

no nie wiem. może jesteś sprzątaczką, to wtedy tak.

moja kuzynka pracuje w banku w Katowicach i ma zapewnione miejsce na parkingu podziemnym

Napisano
  • Autor

> no nie wiem. może jesteś sprzątaczką, to wtedy tak.

> moja kuzynka pracuje w banku w Katowicach i ma zapewnione miejsce na parkingu podziemnym

a ja jak byłem młody to grałem w kosza i byłem murzynem.... ludzie czy do Was nie dociera że każdy przypadek jest inny, jak ktoś robi w banku na starówce gdzie każdy "kawałek podłogi" jest na wagę złota to nie ma fizycznej możliwości żeby miał stałe miejsce parkingowe zlosnik.gif Katowice to miasto-autostrada bez starówki więc może tam jest łatwiej zlosnik.gif

Napisano

> no nie wiem. może jesteś sprzątaczką, to wtedy tak.

> moja kuzynka pracuje w banku w Katowicach i ma zapewnione miejsce na parkingu podziemnym

Wg ciebie firmy powinny zapewniac parking kazdemu pracownikowi? rotfl.gif

Sprawdz sobie ile kosztuj wynajecie miejsca parkingowego w centrum miasta i pozniej glos takie bzdury hehe.gif

U mnie w korpo na 300 osob, parking pod budynkiem ma max 30 a to i tak duzo jak na warszawskie warunki ok.gif

Zazwyczaj miejsca sa tylko dla managerow lub dyrektorow z adekwatnymi do tego zarobkami.

Napisano

> firma, dla której pracuję nie jest od tego. Od zapewnienia miejsc jest zarządca budynku, w którym

> firma wynajmuje lokal. Kwestia jak to jest określone w umowach, a tego nie wiem. Ogólnie w

> Krakowie w większości biurowców są problemy z parkowaniem, bo tak budują. Tam gdzie nie ma

> problemów, czynsze są strasznie wysokie. Czyli coś za coś. Zresztą, cały Kraków to jeden

> wielki problem z parkingiem: w centrum, pod biurowcami, na osiedlach starych, nowych, pod

> urzędami, szpitalami itd.

> Dlatego przede wszystkim nie warto mieć dużego samochodu. Najmniejszy spełniający wymagania

I to jest między innymi powód pokochania mojej 40-tys. "pipidówki", z której za skarby bym się nie wyniósł do dużego miasta yay.gif

W moim mieście nie płaci się za parkowanie yay.gif

Parkingów na ogół pod dostatkiem w promieniu 200-300m od dowolnego punktu w mieście yay.gif

A jak zatęsknię za korkami, bandyckimi cenami za parkowanie i spacerem pośród tłumu, to kilkadziesiąt minut i jestem w 3M, Toruniu czy Bydgoszczu yay.gif

A jak zechcę to 10 min. jazdy mam do przepięknych jezior i lasów yay.gif

PS

A, ha! I Nasza straż miejska NIE MA fotoradaru 270635636-JUMP2.gif

Napisano

wszystko fajnie, tylko wydaje mi się, że jednak wolę pracować w dużym mieście i zarabiać według stawek w tym mieście, bo nawet płacąc wszędzie za parkowanie wychodzi mi to na plus, niż gdybym zarabiał według stawek 40-sto tysięcznej pipidówy i nie płacił za parkowanie zlosnik.gif

Napisano

> wszystko fajnie, tylko wydaje mi się, że jednak wolę pracować w dużym mieście i zarabiać według

> stawek w tym mieście, bo nawet płacąc wszędzie za parkowanie wychodzi mi to na plus, niż

> gdybym zarabiał według stawek 40-sto tysięcznej pipidówy i nie płacił za parkowanie

A ja wolałbym zarabiać ile zarabiam na miejscu. Jednak dojazdy 40km nie są tragedią i zarabiam w mieście gdzie się płaci za parkowanie cfaniaczek.gif

A propos zarobków w tej "pipidówwie", to teraz nieco sadły ale jeszcze kilka lat temu ludzie z tych "nie pipidów" tylko mogli pomarzyć o zarobkach jakie tu były. Kojarzysz takie zakłady jak International Paper, czy Jabil (dawny Philips)? Tysiące miejsc pracy na taką "pipidówę" biglaugh.gif. Teraz płace są trochę niższe ale na tle Polski najgorzej nie jest. ok.gif

Napisano

> a dużo. moja żona pracuje w szpitalu i ma zapewnione miejsce na wydzielonym terenie. płatne, ale

> ma. podjeżdża i nie musi sie martwić, czy będzie, czy nie

a nie dużo. to jest parametr wynagrodzenia jak kazdy inny, zalezny od polityki firmy i lokalizacji. nie można "oczekiwać" tego od firmy, jak napisałeś.

moja żona ma miejsce w centrum Wawy pod PKIN z któego korzystamy oboje. ja pracuje pod tym samym adresem i nie mam miejsca zapewnionego. to miejsce kosztuje ok 500 PLN miesiecznie (podziemne), naziemne chyba 300 pln.

wniosek? żaden. moja firma tylko top stanowiskom zapewnia parking, a jej - wszystkim. wg Ciebie panie sprzątające też powinny wtedy mieć takie miejsca?

Napisano

> moja żona ma miejsce w centrum Wawy pod PKIN z któego korzystamy oboje. ja pracuje pod tym samym adresem i nie mam miejsca zapewnionego. to miejsce kosztuje ok 500 PLN miesiecznie (podziemne), naziemne chyba 300 pln.

ok, nie bede sie kłócił, bo nigdy w Wawie nawet nie byłem, ale skoro u was parking miesięcznie kosztuje 300, u mojej żony 14zł, a ja mam za darmo, to chyba wszystko zależy od widzimisię firmy