Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chyba się wkurzy...

Featured Replies

Napisano

...jak zobaczy, że dostał gs500... hehe.gif

sSGmnhq.jpg

To już chyba skarpety byłyby lepsze wink.gif

Najlepszego Panowie! 20.GIF

Napisano

> ...jak zobaczy, że dostał gs500...

> To już chyba skarpety byłyby lepsze

> Najlepszego Panowie!

przeciez to chyba buell a nie GS

Napisano
  • Autor

> przeciez to chyba buell a nie GS

Czyli jednak renifery go lubią...! mikolaj.gif

Napisano

> Najlepszego Panowie!

Najlepszego...

BTW nudny jesteś z tym GS500... prawda jest taka że nawet gdybyś miał pierdylion koni i tak w górach na fajnych agrafkach każdy ogarnięty kierownik objedzie Cię jak chce na tym GS500 zlosnik.gif

Napisano

dla Ciebie też jestem cianiasem bo jeżdżę 60konnym autem a Ty Xrazy mocniejszym? zlosnik.gificon_rolleyes.gif

Napisano

> dla Ciebie też jestem cianiasem bo jeżdżę 60konnym autem a Ty Xrazy mocniejszym?

Zabrać go na przejażdżkę 300 km+ na 2OO. Zobaczymy czy dalej będzie taki twardy zlosnik.gifgrinser006.gifhehe.gifok.gif

Napisano
  • Autor

Wy też jesteście nudni z tym objeżdżaniem...

Napisano
  • Autor

> dla Ciebie też jestem cianiasem bo jeżdżę 60konnym autem a Ty Xrazy mocniejszym?

Nie, nie neguję ludzi, którzy kupują rzeczy rozumem, a nie sercem.

Kiedyś jak mi się powiększy rodzina to też zapragnę mieć kombi i tu będzie logika, choć jak Bozia pozwoli to będzie to RS6, więc trochę miejsca przy decydowaniu dla serca pozostanie.

Nie napinajcie się tak z tym GS500, to że nie wygląda, nie wzbudza żadnych emocji, nie znaczy, że nie dowozi ludzi tanio z punktu A do punktu B, a mam świadomość, że to wciąż podstawowe kryterium przy zakupie motocykli w naszym kraju!

Ludzie kupują Multiple (dlaczego nie stajecie w obronie tego cudu dizajnerstwa jak urządzane są na niego nagonki na HP? cfaniaczek.gif), będą też kupować gs500, nic w tym zdrożnego! ok.gif

P.S. W poście były życzenia i to one były najważniejsze! old.gifwink.gif

Napisano

sęk w tym ze wspomniana gsa też wzbudza emocje. Nie jechales nigdy pewnie tym na winklach. Przerzucasz tym z lewej na prawą jak rowerem. Myślę ze dobry kierownik by Ci na winklach odjechał sporo 270751858-jezyk.gif

zdrowych, spokojnych Swiąt smile.gif

Napisano
  • Autor

Większość motocykli o zacięciu sportowym tak jeździ, a przy okazji wyglądają i mają "lepsze" cyferki, więc dla mnie GS500 mógłby nie istnieć.

Nie musicie już tak ciągle powtarzać tego argumentu o objeżdżaniu na winklach, bo primo przyjąłem do wiadomości i z utęsknieniem wypatruję tych mścicieli na pierdzikółkach, których jednak mimo 1,5 sezonu na 2oo jeszcze nie widziałem (czyżby byli jak yeti...?), a po drugie, idąc do garażu w celu weekendowej przejażdżki chcę czuć podniecenie, a nie odruchy wymiotne (gdyby czekał tam na mnie motocykl "wzbudzający emocje" na poziomie tych generowanych przez GS500).

Nie musimy się rozumieć i zgadzać, bo każdy ma inne podejście do motocykli, mam 2oo tylko dla funu i żadne racjonalne argumenty mnie nie interesują.

Pozdr. 20.GIF

Napisano

Zjedz z autostrady na Kudowe to masz szanse takich spotkać wink.gif

Właśnie w tym rzecz ze tego nie rozumiesz ze to co dla Ciebie jest podłogą dla innych....

Zresztą nie chce mi się juz pisać któryś raz tego samego smile.gif

Ps. Tak a propo właśnie wróciłem z ostatniej przejażdżki w tym roku. Akus wyjęty, bak pełny. Czekamy na wiosnę pub2.gif

Napisano
  • Autor

> Zjedz z autostrady na Kudowe to masz szanse takich spotkać

> Właśnie w tym rzecz ze tego nie rozumiesz ze to co dla Ciebie jest podłogą dla innych....

> Zresztą nie chce mi się juz pisać któryś raz tego samego

Autostradą jechałem tylko raz, żeby jak najszybciej nabić km do zdjęcia blokady w BMW (straszny muł do połowy obrotów), mimo to "mścicieli" nie odnotowałem... ok.gif

Temat zmierza w "tradycyjnym" kierunku, szkoda chyba klawiatur!? hmm.gif

Napisano

>

...

> Temat zmierza w "tradycyjnym" kierunku, szkoda chyba klawiatur!?

Dokładnie. Lepiej iść na HP pooglądać dziecko sąsiada Tłinsa grinser006.gif

Napisano

> Wy też jesteście nudni z tym objeżdżaniem...

Niestety się zgadzam... Ściska ich tam i ówdzie, że nie mają tego co ty, to się od miesięcy wyżywają jak na burej suce jacy to są "mistrze" kierownicy na gskach 500 i objeżdżają nimi zawsze i wszędzie wszystko włącznie z 200-konnmi sportami. Chyba w marzeniach sennych...

Napisano

> sęk w tym ze wspomniana gsa też wzbudza emocje. Nie jechales nigdy pewnie tym na winklach.

> Przerzucasz tym z lewej na prawą jak rowerem. Myślę ze dobry kierownik by Ci na winklach

> odjechał sporo

> zdrowych, spokojnych Swiąt

Weź już przestań pierdzielić o odjeżdżaniu gs-ka na zakrętach sportowej bemki, bo jesteś śmieszny...!!!

Mistrz drugiego planu się znalazł, który połyka jednym susem 200-konne sportowe maszyny czymś co bardziej przypomina rower z silnikiem niż motocykl i do tego robi to w pełnym "złożeniu" na zakręcie 90 stopni objeżdżając tych biedaczków od zewnętrznej, a potem znika im z oczu.

No ile mu odjedziesz jak się tym starociem, które ma silnik od kosiarki i brak jakiegokolwiek zawieszenia? No ile? 500 m może? 1000 RR nawet jakby tym jechał za przeproszeniem inwalida z obiema rękami w gipsie łyknie takiego grzmota i wiele mu podobny i silniejszych na pierwszej krótszej prostej i potem to sobie możesz nadrabiać "technikom"... Żeby kogoś objechać w zakręcie to jeszcze musisz z tym kimś w miarę równo do zakrętu dojechać...

Może chcesz mi powiedzieć, że koleś na GS szybciej wejdzie w zakręt niż niewyrobiony na 1000RR? No ile on może tym klamotem wejść nawet w średnio trudny zakręt, aby nie mógł tego tak samo zrobić żółtodziób na 1000RR mający do dyspozycji jedna z najlepszych obecnie motocykli sportowych na świecie, z superprecyzyjnym zawieszeniem kontrolą trakcji i absu i innymi bajerami, żeby odjechał tym GS, tak, że nikt go już nie dogoni i nie objedzie?

Sam jeżdżę na nieporównywalnie nowszym sprzęcie niż przysłowiowa GS i z 50% mocniejszym silnikiem i widziałem jak "leszcze" pokroju RSSS zachowywali się na drodze. Nawet w moim moto przy średnio trudnych zakrętach możliwości zawieszenia szybko kończyły się tam, gdzie te sportowe moto dopiero się rozkręcały. Tam gdzie ja wchodziłem w zakręt 140 km/h i to był koniec możliwość sprzętu (np. szybkie, dość rozległe, w miarę łagodne łuki) to te sporty wchodziły na oko po 180 km/h, bo po prostu odjeżdżały. Chciałbym tam wśród nas zobaczyć Gs jak objeżdża ta sporty jak taki GS przy 150 km/h zaczyna dochodzić do granic swoich wszelkich możliwości w jeździe na wprost, że o zakrętach nie wspomnę...

Także nie zazdrość koledze, kup sobie to co on, to przestaniesz gadać bajki o niezwyciężonych GS-ach i durniach kierownikach na 1000RR, którzy wydali kasę, a jeździć nie potrafią i każdy im może tyłek złoić... bo śmieszne to jest właśnie to, a nie to, że ktoś sobie kupuje 1000 RR na drugie moto.

Napisano

Ale ja mu nie zadroszcze smirk.gif

A Ty taki kozak zza klawiatury co na innym forum nawet się odezwać nie umie bo go jeszcze ktoś zidentyfikuje smirk.gif

Poza tym głównym przekazem było pokazanie ze głupia gska może przynieść satysfakcje właścicielowi wink.gif

Napisano

> Ale ja mu nie zadroszcze

> A Ty taki kozak zza klawiatury co na innym forum nawet się odezwać nie umie bo go jeszcze ktoś

> zidentyfikuje

> Poza tym głównym przekazem było pokazanie ze głupia gska może przynieść satysfakcje właścicielowi

A co ma moje nieodzywanie się na jakimś innym forum do sprawy? Jak zwykle unikasz zagłębienia się w aktualny temat odwracając od niego uwagę czymś zupełnie innym. To moja sprawa gdzie i kiedy chcę lub nie chcę się ujawniać i nie ma to nic wspólnego z kozaczeniem.

Napisano

Sprecyzuj określenie "jak zawsze" . Poza tym napisałem o meritum... Wesołych Świat smile.gif

Napisano

Jesli cos Cie ugryzlo to idz z tym do lekarza, a nie w Swieta wylewasz swoja zlosc na innych czerwona.gif

A co do tych nieogarniajacych, to w mojej okolicy juz kilku wacha kwiatki od spodu albo zostalo inwalidami bez reki czy nogi, bo przeceniali swoje umiejetnosci i dosiedli za mocnych sprzetow, zostawili rodziny, dzieci swieca.gif

Napisano

> Jesli cos Cie ugryzlo to idz z tym do lekarza, a nie w Swieta wylewasz swoja zlosc na innych

> A co do tych nieogarniajacych, to w mojej okolicy juz kilku wacha kwiatki od spodu albo zostalo

> inwalidami bez reki czy nogi, bo przeceniali swoje umiejetnosci i dosiedli za mocnych

> sprzetow, zostawili rodziny, dzieci

Nic mnie nie ugryzło tylko nie lubię gadania bzdetów. To samo można powiedzieć o Diterze, żeby nie nagadywał w te święta na RSSS, bo są święta.

Właśnie chodzi o to, że RSSS jeździ nie na byle czym i szczęśliwie ma się dobrze co oznacza, że w miarę ogarnia sprzęt mimo niedługiego stażu za kierownicą tego typu pojazdów. I oby tak dalej. Gadanie jednak, że każdy go może objechać w każdy możliwy sposób na sprzęcie sprzed 20 lat jest właśnie robieniem złośliwości i wyśmiewaniem bez powodu i bez racji.

Napisano
a nie widziales nigdzie drogi BEZ prostej? np. kawalek jakies 4,5 km i 36 zakretow po prawie 180 stopni .... tam sie liczy TYLKO technika bo nie ma gdzie wykorzystac mocy a przy tych predkosciach to zawias robi niewielka roznice
Napisano

> Najlepszego Panowie!

a ja miałem gs`a smile.gif

1056b82ff4f6.jpg

post-5057-14352527685815_thumb.jpg

Napisano

Panie prawniku. Ja nie najezdzam na RSSSa. Ja tylko staram się żeby w końcu zrozumiał że są ludzie których nie stać na motong za 100tysi i mają satysfakcje z posiadania gsa.

A to kto kogo objedzie to bez znaczenia 20.GIF

Napisano

> a nie widziales nigdzie drogi BEZ prostej? np. kawalek jakies 4,5 km i 36 zakretow po prawie 180

> stopni .... tam sie liczy TYLKO technika bo nie ma gdzie wykorzystac mocy a przy tych

> predkosciach to zawias robi niewielka roznice

Tak, w Polsce takich dróg są ze trzy na krzyż, jeśli w ogóle taką znajdziesz. Tam każdy żółtodziób na 1000RR objedzie każdego speca na GS, bo przy zakręcie 180 stopni to prędkości wchodzenia w zakręt są znikome (fizyki nie przeskoczysz) i łatwe do osiągnięcia dla każdego, zaś kluczowe prędkości wychodzenia zależą już tylko od mocy i momentu obrotowego sprzętu. I żebyś nie wiem jak zaklinał rzeczywistość to GS-em na wyjściu nie przeskoczysz 1000 RR, które ma kontrolę trakcji i pozwala każdemu bezpiecznie dawać w palnik ile fabryka dała co skutkuje zostawieniem w tyle niemal każdego innego sprzętu. Śmiem twierdzić, że przy takim charakterze drogi to bardziej od mocy silnika liczą się hamulce, które pozwalają maksymalnie opóźnić hamowanie, a co za tym idzie szybciej dojechać do punktu złożenia w zakręt. Tu z kolei znowu przewaga 1000RR nad GS jest taka, że szkoda gadać. Jedna, cinka tarcza z przodu plus przednie zawieszenie z waty spowodują, że na tym odcinku spokojnie zółtodziób na 1000RR objedzie każdego "miszcza" na Gienku.

Napisano

widocznie nigdy taka droga nie jechales pozostan zatem przy swoim zdaniu a ja pozostane przy swoim i tak tak, supersport z pierdzylionem systemow i brakie dolu jest idealny na bardzo ciasne winkle

btw. na Lublinie chlopaki na SM objezdzali litrowe supersporty jak chcieli, bez systemow, jakies 50-60 kuca i zawias kanapowy z duzym skokiem

Napisano

> Także nie zazdrość koledze, kup sobie to co on, to przestaniesz gadać bajki o niezwyciężonych

Nikt nie zazrdosci rsss jednego z brzydszych ss w historii wink.gif

Po prostu niektorzy poczuli sie urazeni wysmiewaniem gs, ja jezdze 125 to juz w ogole wstyd przed Ryskiem...

Napisano

> widocznie nigdy taka droga nie jechales pozostan zatem przy swoim zdaniu a ja pozostane przy swoim

> i tak tak, supersport z pierdzylionem systemow i brakie dolu jest idealny na bardzo ciasne

> winkle

> btw. na Lublinie chlopaki na SM objezdzali litrowe supersporty jak chcieli, bez systemow, jakies

> 50-60 kuca i zawias kanapowy z duzym skokiem

Za to dół w GS jest mocarny, normalnie jak w Gold Wingu.

A na tym Lublinie to chłopaki ze supersportów wiedzieli, że ci z tych pierdzikółek się z nimi ścigają?

Napisano

> Najlepszego...

> BTW nudny jesteś z tym GS500... prawda jest taka że nawet gdybyś miał pierdylion koni i tak w

> górach na fajnych agrafkach każdy ogarnięty kierownik objedzie Cię jak chce na tym GS500

na górskie serpentyny to ja bym wolał drz 400 sm lub sv 650

Napisano

> Ty w ogóle umiesz jezdzic na moto?

> ile km zrobiłes?

A co to ma za znaczenie? Jak chcesz porozmawiać to użyj kontrargumentów w stosunku do tego co wyżej napisałem, a nie zaczynasz osobistą pyskówkę.

Na różnych moto ok. 40 tyś. km. I nie ośmieliłbym się powiedzieć o sobie, że umiem jeździć, ale przejechałem je jednak bezwypadkowo i bezkolizyjnie po całym kraju i zagranicy, z obciążeniem i bez, na drogach górskich i na autostradach oraz w centrach miast. Mam za sobą kilka sezonów jazdy. Średni rocznie polski motocyklista robi ok. 6 tys. km. Coś więcej?

A Ty ile i czy Ty w ogóle umiesz jeździć na moto?

Napisano

> na górskie serpentyny to ja bym wolał drz 400 sm lub sv 650

Ale diter męczy ludzi tym GS 500 jako przykładem supermoto pogromcy każdego supersporta kierowanego przez ciamajdę. Ja Ciebie diter pytam czy ty widziałeś kiedyś ogarniętego kierownika na GS 500? To moto dla początkujących i żaden ogarnięty tym archaicznym klamotem nie jeździ.

Napisano

> Ale diter męczy ludzi tym GS 500 jako przykładem supermoto pogromcy każdego supersporta kierowanego

> przez ciamajdę. Ja Ciebie diter pytam czy ty widziałeś kiedyś ogarniętego kierownika na GS

> 500? To moto dla początkujących i żaden ogarnięty tym archaicznym klamotem nie jeździ.

Jezdza podobnymi sprzetami, bo:

1. Nie potrzebuja mocniejszej/szybszej maszyny i drogi nie traktuja jak tor wysciowy

2. Lubia takie stare sprzety, tym bardziej zachowane w dobrym stanie, a nie nowoczesne plastiki

3. Nie stac ich na nowsze moto

4. Jazda na moto jest dla nich pasja, a nie sposobem na wyzycie sie i podniesienie adrenaliny

5. Wola wygode, a nie pozycje w chinskie S

6. Potrzebuja uniwersalnego sprzetu, a nie czegos co nadaje sie glownie na tor.

Mozna tak wymieniac w nieskonczonosc.

Napisano

> Jezdza podobnymi sprzetami, bo:

> 1. Nie potrzebuja mocniejszej/szybszej maszyny i drogi nie traktuja jak tor wysciowy

> 2. Lubia takie stare sprzety, tym bardziej zachowane w dobrym stanie, a nie nowoczesne plastiki

> 3. Nie stac ich na nowsze moto

> 4. Jazda na moto jest dla nich pasja, a nie sposobem na wyzycie sie i podniesienie adrenaliny

> 5. Wola wygode, a nie pozycje w chinskie S

> 6. Potrzebuja uniwersalnego sprzetu, a nie czegos co nadaje sie glownie na tor.

> Mozna tak wymieniac w nieskonczonosc.

I bardzo dobrze, popieram, dla każdego coś dobrego, niech każdy jeździ tym czym chce i najważniejsze, żeby nie wyśmiewał przy tym innych, nawet jaki ich jakimś cudem objeżdża starym Gienkiem.

Napisano

> A co to ma za znaczenie? Jak chcesz porozmawiać to użyj kontrargumentów w stosunku do tego co wyżej

> napisałem, a nie zaczynasz osobistą pyskówkę.

> Na różnych moto ok. 40 tyś. km. I nie ośmieliłbym się powiedzieć o sobie, że umiem jeździć, ale

> przejechałem je jednak bezwypadkowo i bezkolizyjnie po całym kraju i zagranicy, z obciążeniem

> i bez, na drogach górskich i na autostradach oraz w centrach miast. Mam za sobą kilka sezonów

> jazdy. Średni rocznie polski motocyklista robi ok. 6 tys. km. Coś więcej?

> A Ty ile i czy Ty w ogóle umiesz jeździć na moto?

poka mi jeszcze tylną oponę i slidery na butach i kolanach, wtedy mozemy porozmawiać

Napisano

> Ale diter męczy ludzi tym GS 500 jako przykładem supermoto pogromcy każdego supersporta kierowanego

> przez ciamajdę. Ja Ciebie diter pytam czy ty widziałeś kiedyś ogarniętego kierownika na GS

> 500? To moto dla początkujących i żaden ogarnięty tym archaicznym klamotem nie jeździ.

jezdza chociazby motocyklowi kurierzy. chociazby w Warszawie

Napisano

> poka mi jeszcze tylną oponę i slidery na butach i kolanach, wtedy mozemy porozmawiać

Najpierw ty pokaż swoje. A poza tym co to ma do tematu ile i jak ja jeżdżę? Czy to jakoś rzutuje na to co napisałem, że bzdurą jest, że GS-ka objedzie 1000RR?

Napisano

> jezdza chociazby motocyklowi kurierzy. chociazby w Warszawie

tak i to w tej warszawie robią oni sobie śmiechy z 1000RR? I to w tej Warszawie są te kręte drogi o długości 4,5 km z 36 zakrętami o kącie 180 stopni, na których coraz to kolejny superrider łoi bogacza na 1000RR?

Napisano

> Najpierw ty pokaż swoje. A poza tym co to ma do tematu ile i jak ja jeżdżę? Czy to jakoś rzutuje na

> to co napisałem, że bzdurą jest, że GS-ka objedzie 1000RR?

bo po tych kilku rzeczach mozna pozanc umiejetnosci kierownika hehe.gif

GSem łatwiej jezdzic w miejskich korkach

Napisano

> Nic mnie nie ugryzło tylko nie lubię gadania bzdetów. To samo można powiedzieć o Diterze, żeby nie

> nagadywał w te święta na RSSS, bo są święta.

To chyba ja dałem się sprowokować przez RS'a zupełnie niepotrzebnie podjąłem rękawice... żałuję bo jak już za młodu mnie uczyli głupiemu trzeba ustąpić tym bardziej jak jest synusiem ustawionym na wysokim stanowisku przez tatusia dilera... tyle z mojej strony

BTW Merry X-mas i jestem zmęczony tym całym świątecznym jedzeniem a na dodatek zaczął padać deszcz ze śniegiem a miałem jutro w planie pojeździć na moim GS'ie

Napisano

Facet umiesz czytać ze zrozumieniem? Czy ja gdziekolwiek napisałem ze GS jest lepszy od RR? Powtarzam po raz kolejny ze wbrew temu co napisał RSSS można mieć frajdę z posiadania takiego suzuki.

Widzę ze RSSS odpuścił, ale niestety ktoś go musiał zastąpić smirk.gif

Napisano

> wojtuś i Ty tutaj? nie byłes przypadkiem na ściagaczu lub FŚM?

??? chyba nie wiem o czym mowa smile.gif

Napisano

> ??? chyba nie wiem o czym mowa

ale na FSM chyba istniejesz? wink.gif

Napisano

> ale na FSM chyba istniejesz?

kiedys sie tam logowalem ale nie jestem tam czestym gosciem

Napisano

> kiedys sie tam logowalem ale nie jestem tam czestym gosciem

ja w sumie też raczej czytam niż się udzielam. Nawet nie rozumiem tej fascynacji chudowem... smile.gif

Napisano

> Facet umiesz czytać ze zrozumieniem? Czy ja gdziekolwiek napisałem ze GS jest lepszy od RR?

> Powtarzam po raz kolejny ze wbrew temu co napisał RSSS można mieć frajdę z posiadania takiego

> suzuki.

> Widzę ze RSSS odpuścił, ale niestety ktoś go musiał zastąpić

Ale RSSS nigdzie nie napisał, że nie można mieć frajdy z posiadania innego moto niż jego 1000RR.

Napisano

> Ale RSSS nigdzie nie napisał, że nie można mieć frajdy z posiadania innego moto niż jego 1000RR.

chcę czuć podniecenie, a nie odruchy wymiotne (gdyby czekał tam na mnie motocykl "wzbudzający emocje" na poziomie tych generowanych przez GS500).

hehe.gif

Napisano

> Najlepszego Panowie!

Tyle jadu przez jeden obrazek... ogarnijcie sie ludzie... oslabiony.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.