Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hayka na pierwsze moto

Featured Replies

Napisano

Wreszcie znalazlem poparcie dla wszystkich twardzieli ktorzy twierdza, ze kupia mocniejsze, bo starczy na dluzej i nie beda odkrecac, zreszta Hayky nie jest taka mocna, bo i tak trzeba sie nogami odpychac

enjoy 7:56 biglaugh.gif

wink.gif

Napisano

> Wreszcie znalazlem poparcie dla wszystkich twardzieli ktorzy twierdza, ze kupia mocniejsze, bo

> starczy na dluzej i nie beda odkrecac, zreszta Hayky nie jest taka mocna, bo i tak trzeba sie

> nogami odpychac

> enjoy 7:56

>

Ale gdzies trzeba ogladać dalej, czy ot tak kilka hayek pojechało i już confused.gif

Napisano

> Ale gdzies trzeba ogladać dalej, czy ot tak kilka hayek pojechało i już

chodzi o to, ze hayka to ujnia, trzeba sie nogami odpychac

Napisano

Słyszałem strzały...

Napisano

Co za chłam... straciłem 15 sekund życia.

Napisano

Co oni niszczą te motocykle...

Napisano

Zupełnie inny świat ...

i dlaczego jest tam 99% czarnych ? zlosnik.gif

Napisano

> Wreszcie znalazlem poparcie dla wszystkich twardzieli ktorzy twierdza, ze kupia mocniejsze, bo

> starczy na dluzej i nie beda odkrecac, zreszta Hayky nie jest taka mocna, bo i tak trzeba sie

> nogami odpychac

> enjoy 7:56

>

to jest compton??

po co oni wsadzajom tam przedłuzane wachacze bez zastrzałów wzmacniajacych, gdy fabryka daje krótki z zastrzałami wzmacniajacymi?

dlaczego nie jezdzom tam w 1 czesciowych kombi z garbem, w PL wiecej ludzi ma dobre kombi .

Napisano

Zapytałbym się raczej gdzie są kaski!?

Napisano

> Zapytałbym się raczej gdzie są kaski!?

nie są wymagane, zresztą jak jezdza 15mph to po co kask zlosnik.gif

Napisano

> nie są wymagane, zresztą jak jezdza 15mph to po co kask

A po co komu kask do "8" czy wolnego slalomu na egzaminie? hehe.gif

Nie pamiętam już czy przypadkiem do przestawiania motocykla nie trzeba już mieć zapiętego kasku zlosnik.gif

Napisano

> A po co komu kask do "8" czy wolnego slalomu na egzaminie?

> Nie pamiętam już czy przypadkiem do przestawiania motocykla nie trzeba już mieć zapiętego kasku

trzeba wink.gif masz sie przygotowac do jazdy, a dopiero potem ruszasz z motocyklem wink.gif

Napisano
  • Autor

Czy mozna na egzaminie do przestawienia motocykla na nim usiasc ? I przepchac nogami?

wink.gif

Napisano

> Czy mozna na egzaminie do przestawienia motocykla na nim usiasc ? I przepchac nogami?

Kiedys nie mozna bylo i pewnie dalej tak jest.

Napisano

> Pacziemu?

Nie mam pojecia, jakis "madry" wymyslil kiedys i tak zostalo, a egzaminatorzy zwracaja na to uwage. Moze zeby kogos motocykl nie przycisnal do ziemi przy takich manewrach niewiem.gif

Napisano

> Nie mam pojecia, jakis "madry" wymyslil kiedys i tak zostalo, a egzaminatorzy zwracaja na to uwage.

> Moze zeby kogos motocykl nie przycisnal do ziemi przy takich manewrach

zlosnik2.gifzlosnik2.gifzlosnik2.gif

Więcej widziałem fiknięć na prawo przy przestawianiu moto bez siadania. grinser006.gif

Napisano

> Więcej widziałem fiknięć na prawo przy przestawianiu moto bez siadania.

A ja jakos specjalnie nie zwracalem na to uwagi, ale pewnie latwiej odskoczyc niz gdy sie siedzi na moto, nie wiem zlosnik.gif

Napisano

> nie są wymagane, zresztą jak jezdza 15mph to po co kask

Spedziłem rok w USA i w miejscowości w której byłem istniała niepisana (ale przestrzegana) umowa że do 25 mil/h policja nie czepia sie kasków. Cała masa ludzi jeżdziła na moto jak sie da ale nie przekraczali właśnie 25 mph. Natomiast poza miastem to juz była inna bajka...

Napisano

Przydałoby się to u nas, bo jak się przylansować na jakimś bulwarze jak kask na głowie...!? niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> Przydałoby się to u nas, bo jak się przylansować na jakimś bulwarze jak kask na głowie...!?

JAk sie ma urok osobisty jak a, to sie nie trzeba lansowac biglaugh.gif

wink.gif

Napisano

> Kiedys nie mozna bylo i pewnie dalej tak jest.

Zdawałem w zeszłym roku w lipcu. Można przestawiać siedząc

Napisano

> Zdawałem w zeszłym roku w lipcu. Można przestawiać siedząc

We Wrocławiu też można było jak robiłem prawko!

Napisano

To chyba jakis wyjatek danych WORD'ow wink.gif. W W-wie nie mozna bylo o czym nawet niedawno mowil mi znajomy instruktor.

Z reszta jak sam kiedys robilem A to nawet egzaminator cos o tym wspominal aby tak nie przestawiac moto zlosnik.gif. Ale w W-wie to mieli dziwne przypadki, raz ktos zlamal noge na gorce, innym razem ktos inny wjechal w sciane przy hamowaniu awaryjnym rotfl.gif

Napisano

> We Wrocławiu też można było jak robiłem prawko!

pare lat temu jak w WRC zdawalismy z mulher.gif to instruktor nas przestrzegal przed podpychaniem motocykla siedzac okrakiem a egzaminator wprost powiedzial ze motocykla nie nalezy 'przepychac' na wskazane miejsce siedzac na nim, dodal tez zeby uwazac i sie nie wywalic z motocyklem bo ktos tam kiedys sie uszkodzil podczas przepychania.

Napisano

Bo motocykl to nie hulajnoga!

Tak mi powiedział instruktor, jak na kursie zapytałem, czy można wyprowadzić motocykl z "garażu" siedząc na nim! wink.gif

Napisano

> Bo motocykl to nie hulajnoga!

> Tak mi powiedział instruktor, jak na kursie zapytałem, czy można wyprowadzić motocykl z "garażu"

> siedząc na nim!

no i wlasnie dlatego nie mozna wink.gif ale widac ze co egzaminator to inaczej wink.gif

Napisano

> Zupełnie inny świat ...

> i dlaczego jest tam 99% czarnych ?

i w dodatku wszyscy z nadwagą hehe.gif

Napisano

> i w dodatku wszyscy z nadwagą

Dlatego na takich dużych motórach jeżdżom... 650 by się pod nimi złamała, nie mówiąc o ruszeniu z miejsca... zlosnik.gif

Napisano

W Warszawie nie można.

Napisano

> W Warszawie nie można.

Z tego co pamiętam, zadanie polegało na przestawieniu motocykla z punktu A do punktu B. Nie miało znaczenia w jaki sposób - ważne, że silnik nie mógł pracować.

A swoją drogą teraz zawsze wyprowadzam motocykl z garażu siedząc na nim. Tak jest dla mnie wygodniej.

Napisano

> Z tego co pamiętam, zadanie polegało na przestawieniu motocykla z punktu A do punktu B. Nie miało

> znaczenia w jaki sposób - ważne, że silnik nie mógł pracować.

wyprowadzenie z "garażu" w Wawie masz to zrobić nie siedząc na nim tylko prowadząc

> A swoją drogą teraz zawsze wyprowadzam motocykl z garażu siedząc na nim. Tak jest dla mnie

> wygodniej.

ja różnie, w zależności od okoliczności, jak jest bardzo ciasno wolę na moto, jak jest trochę miejsca, wolę obok

Napisano

> i w dodatku wszyscy z nadwagą

Dobrobyt!