Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mandat straż gminna - sprzedane auto

Featured Replies

Napisano

Dostalem wezwanie do zaplaty, a auto sprzedane prawie rok temu. orientujecie sie gdzie ta wiadomosc wpisac w tym quizie czy poprostu wyslac maila ze skanem umowy i nr sprawy?

Napisano

> Dostalem wezwanie do zaplaty, a auto sprzedane prawie rok temu.

Zgłosiłeś sprzedaż w WK? zlosnik.gif

Napisano

> Dostalem wezwanie do zaplaty, a auto sprzedane prawie rok temu. orientujecie sie gdzie ta wiadomosc

> wpisac w tym quizie czy poprostu wyslac maila ze skanem umowy i nr sprawy?

wyślij im skan ok.gif

Napisano

> Zgłosiłeś sprzedaż w WK?

Obstawiam, że nie. tongue.gif

Napisano

Kolega miał podobnie, wysłał im zwrotnie umowę kupna-sprzedaży. Odczepili się i tyle wink.gif

Napisano

> Dostalem wezwanie do zaplaty, a auto sprzedane prawie rok temu. orientujecie sie gdzie ta wiadomosc

A było zgłosić sprzedaż, to nic nie kosztuje ok.gif

Napisano

> A było zgłosić sprzedaż, to nic nie kosztuje

i co mu to da ?? nic mu to nie da. Dane maja z CEPIKu a do CEPIKu dodawane sa dane podczas rejestracji. Nawet jezeli zglosi w WK a nowy wlasciciel nie zarejestruje auta na sienie dalej jest ono na niego zarejestrowane

Napisano

> i co mu to da ??

ja bym wtedy odpisał SM, że nie jestem od roku właścicielem i że mają sobie sprawdzić w WK.

Napisano

> Zgłosiłeś sprzedaż w WK?

Nawet jak zgłosisz sprzedaż, to to nie jest odnotowane w CEPIK'u i do Ciebie będą przychodziły wszelkie wezwania.

Jakiś czas temu opisywałem na AK przygody w rodzinie i tam ktoś udzielił rady, że jak chce się podenerwować SM/GITD to można im po prostu napisać, że od dnia .... nie jestem właścicielem i "oddalcie się w bliżej nieokreślonym kierunku". Więc ostatnio ja wysłałem im taką informację i przysłali pismo, że w CEPIK'u nadal ja istnieję jako właściciel, na co im odpisałem, że WK został przeze mnie poinformowany o fakcie zbycia i niech sobie dokładniej sprawdzą dokumentację. Po tym piśmie przyszli mi miejscowi SM do domu, po powiedzeniu o co chodzi, wziąłem umowę, zasłoniłem dane kupującego i pokazałem im stempelek z WK. Nie byli zadowoleni, coś tam się odgrażali ...

Napisano

> wziąłem umowę, zasłoniłem dane kupującego i pokazałem im stempelek z WK.

A po co utajniłeś dane tego, co cię na kłopoty naraża? yikes.gif

Napisano

> A po co utajniłeś dane tego, co cię na kłopoty naraża?

ochrona danych osobowych zlosnik.gif

Napisano

> A po co utajniłeś dane tego, co cię na kłopoty naraża?

Takie kłopoty to nie kłopoty.

Napisano

jeśli to z Twojego miasta przejedź się z umową, rozmowa to zazwyczaj lek na całe zło tongue.gif

Napisano

Dla świętego spokoju wysłał bym poleconym ZPO oświadczenie, że pojazd został sprzedany w dniu tym i tym a fakt sprzedaży został zgłoszony do WK. Oczywiście bez danych kupującego. Można załączyć kopię umowy z zamazanymi danymi kupującego ale widoczna pieczątka lub kwitkiem z WK.

Rozmawiać to można z kumplami, z urzędami a zwłaszcza pasożytami rozmawia się na piśmie i przechowuje kwity na przyszłość.