Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakup nowej zabawki - dwa auta do oceny

Featured Replies

Napisano
Napisano

Beemka fajna, ale można poszukać lepiej wyposażonej.

Skoda - naprawdę chcialbys jeździć Skodą gdy bierzesz pod uwagę BMW?

Szukaj BMW lub Audi :ok:

Napisano

Ten silnik w BMW to porazka (problemy z rozrządem, pekajace glowice, itp.), poza tym nie kazdemu pasuje sposób "resorowania" tego auta, przed ew. zakupem konieczna jazda probna :]

pozdr.

Napisano

Musisz strasznie nie lubic swojej rodziny, jesli chcesz ich wozic tym BMW ;]

Napisano

Beemka fajna, ale można poszukać lepiej wyposażonej.

Skoda - naprawdę chcialbys jeździć Skodą gdy bierzesz pod uwagę BMW?

Szukaj BMW lub Audi :ok:

Omijaj także szerokim łukiem następujące marki - Subaru, Acura, Bentley, Cadillac, Dodge Toyota, Ford, Honda, Jaguar, Jeep, KIA, Hummer, Lamborghini, Infiniti, Isuzu, Lancia, Land Rover, Buick, Lexus, Lincoln, Łada, Chevrolet, Daewoo, Maserati, Ferrari, Mazda, Porsche, Suzuki, Mercury, MG, Mini, Aixam, Nissan, Oldsmobile, Chrysler, Opel, Peugeot, Trabant, Plymouth, Dacia, Polonez, Citroen, Pontiac, Daihatsu, Aston Martin, Proton, Renault, Fiat, Rolls-Royce, Rover, Saab, Hyundai, Seat, Ssang Yong, Tata, Tavria, UAZ, Volvo, Mitsubishi, Alfa Romeo, Wartburg

:hehe: :hehe:  :hehe: 

Napisano

Ten silnik w BMW to porazka (problemy z rozrządem, pekajace glowice, itp.), poza tym nie kazdemu pasuje sposób "resorowania" tego auta, przed ew. zakupem konieczna jazda probna :]

pozdr.

O co chodzi z tym resorowaniem, twarde czy co :hmm:

Napisano

O co chodzi z tym resorowaniem, twarde czy co :hmm:

Prowadzi sie jak... taczka, zawieszenie twarde, sztywne i do tego bardzo czuly i bezposredni uklad kierowniczy, a jesli jeszcze do tego dodamy niskoprofilowe opony runflat... no nie kazdemu przypadnie do gustu ;) ale jesli ktos lubi takie auta :ok:

pozdr.

Napisano
  • Autor

no wlasnie tez sie czego innego spodzewalem

Specjalnie zapytanie prowokacyjne :)

Jak widać skuteczne.

Na poważnie szukam auta sedan heatchbeck w cenie ok. 30k zł.

Kryzys wieku średniego mnie dopadł i chciałbym coś co by mi trochę frajdy sprawiło (jeżdżę focuse MK1 1,6).

Proszę o opinie powyższych autek.

Czy tak źle z tą BMW?

Skodę byłem oglądać niby stan OK, jazda próbna też OK, ale porównanie do focusa :)

Proszę o porady, a może jakieś inne autko ?????

Napisano

Czy tak źle z tą BMW?

Przejedz sie i sam ocen, jak sie spodoba to... szukaj czegos z R6 pod maska, bo kazde R4 w tym modelu czy to diesel czy benzyna to porazka.

pozdr.

Napisano

Czy tak źle z tą BMW?

Skodę byłem oglądać niby stan OK, jazda próbna też OK, ale porównanie do focusa :)

Oprócz tego, że nikt kto w przeciągu 8 lat robi 119 kkm nie zakłada LPG. Resztę dopowiedz sobie sam.

W 2011 roku samochód miał ok. 100 000 km.

Napisano

Czy tak źle z tą BMW?
Skodę byłem oglądać niby stan OK, jazda próbna też OK, ale porównanie do focusa

Te 2 podsumuję - Skoda dla siebie, BMW dla sąsiadów. Z zewnątrz nie widać, że wersja wyposażeniowa "zaślepka".

Podsunę Ci taki http://allegro.pl/seat-exeo-st-2-0-tfsi-211km-i5767128643.html pomysł - audi w cenie skody.

A jedyne skuteczne lekarstwo na kryzys wieku średniego to http://allegro.pl/mitsubishi-lancer-evo-x-i5782054587.html

Napisano

Te 2 podsumuję - Skoda dla siebie, BMW dla sąsiadów. Z zewnątrz nie widać, że wersja wyposażeniowa "zaślepka".

Podsunę Ci taki http://allegro.pl/seat-exeo-st-2-0-tfsi-211km-i5767128643.html pomysł - audi w cenie skody.

A jedyne skuteczne lekarstwo na kryzys wieku średniego to http://allegro.pl/mitsubishi-lancer-evo-x-i5782054587.html

A benzynowe silniki TFSI to takie dobre są? Podobno nie za bardzo.

A skrzynia w nim to nie multitronic? Podobno nie za dobre są.

Napisano

Skoda dla siebie? ;] Tak zle mu radzisz? ;]

Wlasnie BMW dla siebie niech bierze... tylko niekoniecznie ten egzemplarz, niech szuka lepszego :ok:

Exeo tez dobrze radzisz :ok:

Napisano
  • Autor

Podsunę Ci taki http://allegro.pl/se...5767128643.html pomysł- audi w cenie skody.
A jedyne skuteczne lekarstwo na kryzys wieku średniego to http://allegro.pl/mi...5782054587.html

Dobre szczególnie to drugie.

Tylko żonę bym musiał sprzedać :)

Chyba będę szukał skody octavi tylko z silnikiem 1,4 :/

Jak te 1,4 TSI się spisują?

Napisano

e90 to jedno z najgorzej prowadzacych sie bmw

niepotrzebie twarde, sztywne do tego runflaty - tragedia dla rodziny

zdecydowanie lepszy zawias jest w e46

Napisano

Chyba będę szukał skody octavi tylko z silnikiem 1,4 :/
Jak te 1,4 TSI się spisują?

Bez sensu. Nie zagazujesz, a ryzyko awarii wysokie - albo płyną tłoki, albo bierze olej, albo rwią się rozrządy. 1,4 TSi to wtopa.

Jeśli krytykuje go gazetka reklamowa VW http://www.auto-swiat.pl/eksploatacja/1-4-tsi-grozi-powaznymi-awariami/grxb9 to chyba nie jest dobrze.

Napisano

Kryzys wieku średniego mnie dopadł i chciałbym coś co by mi trochę frajdy sprawiło (jeżdżę focuse MK1 1,6).

Frajdy z jazdy szukasz i patrzysz na Skodę.... nie ogarniam koncepcji  :bzik:

Jeśli ma być frajda z jazdy, to BMW jest tu najwłaściwszym kierunkiem  :ok: . Egzemplarz może nie ten, bo to zaślepka edition.

Napisano

Frajdy z jazdy szukasz i patrzysz na Skodę.... nie ogarniam koncepcji  :bzik:

Jeśli ma być frajda z jazdy, to BMW jest tu najwłaściwszym kierunkiem  :ok: . Egzemplarz może nie ten, bo to zaślepka edition.

Dokladnie :ok:

Napisano
  • Autor

Dokladnie :ok:

To podpowiedzcie czego szukać w budżecie 30-35k zł.

W sumie to sedany lubię i takiego szukam.

Dobrze jakby dało się to zagazować - ehh polska rzeczywistość finansowa :(

Napisano

skoro to forum motoryzacyjne, wnioskuję o bana za umieszczenie bmw i pticy w jednym poście  :facepalm:

pytanie o "zabawki" już Koledzy zadali  ;l  ;l

Napisano

Oprócz tego, że nikt kto w przeciągu 8 lat robi 119 kkm nie zakłada LPG. 

bzdura. to nie jest reguła. ja rocznie robie 10 tys a i tak zakładam lpg

Napisano

legacy IV 2.0 lub 2.5

Napisano

bzdura. to nie jest reguła. ja rocznie robie 10 tys a i tak zakładam lpg

No proszę Cię. To auto zostało zagazowane w Niemczech... Tam potrafią liczyć, szczególnie jeśli instalacja Prince`a kosztuje pod 2 kE.

Poza tym nie przeczytałeś ze zrozumieniem drugiej części mojego postu. Ten samochód w 2011 r miał ok 100 000 km. To było 4 lata temu. Przy takim przyroście rzeczywisty przebieg tej BMki to ok. 200 000 km.

Napisano

W sumie to sedany lubię i takiego szukam.

Dobrze jakby dało się to zagazować - ehh polska rzeczywistość finansowa :(

No jak czego szukac? BMW :ok:  e90 albo e60 :ok:

Napisano

legacy IV 2.0 lub 2.5

Jak kiedys pytalem o takie Legacy to pisales, ze bez sensu i lepiej szukac Accorda ;]

Napisano

lepsze to od skody a accordeon jest pospolity wiec w kategorii zabawki slabo sie miesci

Napisano

lepsze to od skody a accordeon jest pospolity wiec w kategorii zabawki slabo sie miesci

Takie 2,4noPB to chyba nie glupi pomysl ;)

Tylko, ze pewnie ciezko znalezc cos sensownego...

Napisano

Poza tym nie przeczytałeś ze zrozumieniem drugiej części mojego postu. Ten samochód w 2011 r miał ok 100 000 km. 

przeczytałem. pytanie skąd to wiesz? na podstawie zdjęć auta?

Napisano

Takie 2,4noPB to chyba nie glupi pomysl ;)

Tylko, ze pewnie ciezko znalezc cos sensownego...

Cos sensownego sporo kosztuje...

Na szkoleniu poznalem kolesia ktory sam sprowadzil sobie Accorda. Rok 2003 silnik 2,4 przebieg 147kkm wyposazenie pelna opcja biala skora itd... koszt auta ze sprowadzeniem i rejestracja 29400zl. Auto poogladalem i powiem, ze wyglada jak nowe, blacha zdrowa i nigdzie nie bylo oznak korozji... jedynie cena za tak stary samochod nieco powala.

LIFE IS TOO SHORT TO RIDE SHIT BIKES

Napisano

Widocznie ma dojscie gdzie trzeba :]

pozdr.

Napisano

legacy IV 2.0 lub 2.5

Śmiało mogę polecić choć serwis tani nie będzie

Napisano

Śmiało mogę polecić choć serwis tani nie będzie

Czesci eksploatacyjne chyba nie odbiegaja mocno od sredniej w tym segmencie?

Napisano

Dokladnie. Czesci sa na normalnym poziomie ( nie mowie tu o svx :) ) a mechanikow ktorym na slowo subaru zapalaja sie $$$ w oczach tez juz jest coraz mniej.

Napisano

Prowadzi sie jak... taczka, zawieszenie twarde, sztywne i do tego bardzo czuly i bezposredni uklad kierowniczy, a jesli jeszcze do tego dodamy niskoprofilowe opony runflat... no nie kazdemu przypadnie do gustu ;) ale jesli ktos lubi takie auta :ok:

pozdr.

Po wymianie czegoś lubi trzeszczeć a i miejsca w tym bmw nie ma za wiele...

Napisano

Z forum BMW. Wrzuć VIN do googla.

Wysłane z mojego XT1032 przy użyciu Tapatalka

Napisano
Napisano

Jeśli chodzi o bmw e90/e91 jest sztywno to fakt dodatkowo mam 18tki ale akurat lubię tak prowadzące się auta a nie pontony.