Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pomiar grubosci lakieru przy zawieraniu ac

Featured Replies

Napisano

Kupuje auto. Sprzedajacy twierdzi ze bezwypadek lakier oryginal. Auto jest ameliniowe. Posrod slowotoku powiedzial ze kiedys facet z ubezpieczalni musial drugi raz przyjechac bo nie mial czujnika do aluminium. Zapytany o to twierdzil ze przy zawieraniu ac go mierzyli.

Moje pytanie czy komus z Was sie zdarzylo ze mierzyli wam auto przy ac czy koles wygadal sie ze byl u niego likwidator i auto jest bite???

Dzieki ;)

Napisano

Kupuje auto. Sprzedajacy twierdzi ze bezwypadek lakier oryginal. Auto jest ameliniowe. Posrod slowotoku powiedzial ze kiedys facet z ubezpieczalni musial drugi raz przyjechac bo nie mial czujnika do aluminium. Zapytany o to twierdzil ze przy zawieraniu ac go mierzyli.

Moje pytanie czy komus z Was sie zdarzylo ze mierzyli wam auto przy ac czy koles wygadal sie ze byl u niego likwidator i auto jest bite???

Dzieki ;)

Nigdy. Nawet oglądać czasem nie chcą. Zwykle proszą żebym zrobił zdjęcie auta komórką i przysłał MMSem.

Napisano

Mnie się zdarzyło. :ok: Nie pamiętam już jakie TU, bo to dawno i w poprzednim aucie, ale "ekspert" przysłany po zawarciu umowy przez internet objechał czujnikiem całe auto i skrupulatnie zapisywał grubość lakieru na poszczególnych elementach.

Napisano

Wyrywkowo TU wysyłają rzeczoznawcę przy zwieraniu ubezpieczenia.

Oczywiście nie oznacza to że nie mógł mieć takiej przygody przy likwidacji szkody ;)

Napisano

W Aliansie się spotkałem. Zdjęcia auta licznika i pomiar lakieru po całości.
Napisano

jak przeszedłem z PZU do bodaj Avivy to przyjechał agent z miernikiem lakieru

Napisano

Tak jak inni pisali wyżej - czasem mierzą lakier i zdjęcia robią, a czasem nawet nie przyjeżdżają auta obejrzeć ;]

Napisano

U mnie PZU mierzyło grubość lakieru na wszystkich elementach, kiedy rzeczoznawca przyjechał wyceniać szkodę (mała obcierka). Przy zawieraniu AC nigdy nie miałem takiej kontroli .. ani nawet rzeczoznawcy. Kiedyś agent zrobił zdjęcie. 

Napisano

W Alianzie się spotkałem. Zdjęcia auta licznika i pomiar lakieru po całości.

dokładnie takie coś miałem w moim przypadku + Pan zapisał, że pomiar na części auta niemożliwy - maska alu i błotniki plastykowe

Napisano

W Link4 mierzą lakier i bieżnik opony. Co ciekawe na nowe, tygodniowe opony z bieżnikiem 8mm pan spec wpisał 4mm....

Napisano

Co ciekawe na nowe, tygodniowe opony z bieżnikiem 8mm pan spec wpisał 4mm....

Trzeba było go zje.... tzn. zwrócić mu uwagę... :phi:

Napisano

Liberty do mnie przyjechało, zdjęcia i pomiar całego auta.

Przynajmniej potwierdzili że tylko zderzak był malowany

Napisano

W Generali nie chcieli ani zdjec ani nikt nie przyjechal ogladac auta.

LIFE IS TOO SHORT TO RIDE SHIT BIKES

Napisano

Liberty do mnie przyjechało, zdjęcia i pomiar całego auta.

Przynajmniej potwierdzili że tylko zderzak był malowany

Ale czujnikiem to chyba nie da rady określić grubości lakieru na plastikowym zderzaku :hmm:

Napisano

Dzieki ;)

Jeżeli zdjęcia sami zrobili przy zawieraniu pierwszej umowy AC, to wszystko. Dwukrotnie agent zostawiał mi aparat, żebym mu zrobił zdjęcia w dzień i je przesłał a on odbierał aparat przy okazji. Przy przedłużaniu nikt się nie pofatygował nigdy żeby sprawdzić, czy to auto jeszcze istnieje. AC zawierałem w PZU, Warcie i MTU na kilka różnych samochodów.

Napisano

Trzeba było go zje.... tzn. zwrócić mu uwagę... :phi:

A jak myślisz? :skromny: