Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra 1.6 2011 r. 115KM

Featured Replies

Napisano

Zady i walety poproszę. :phi::ok:

A poważnie - coś ją dyskwalifikuje przy wyborze? ;)

Ale ktory model Cie interesuje? :]

w tym roczniku moze byc H lub J...

Napisano

H :ok:

A lpg chcesz? :-)

Napisano
Pyrekcb, dnia 11 Marz 2016 - 10:23 PM, napisał:

Zady i walety poproszę. :phi::ok:

A poważnie - coś ją dyskwalifikuje przy wyborze? ;)

Umiesz korzystać z szukajki to pogrzeb, bo nie chce mi się w kolko tego samego pisać.

Niedawno ktoś o taka pytal.

Napisano
  • Autor

Umiesz korzystać z szukajki to pogrzeb, bo nie chce mi się w kolko tego samego pisać.

Niedawno ktoś o taka pytal.

Szukałem. :ok:

I czytałem podlinkowany watek, ale z niego za wiele nie wynika. :phi:

Dalej nie wiem, czy ww. auto ma "przesłony w kolektorze"  za 2 i pół koła, zmienne fazy rozrządu, etc. ;]

Auto będzie bez gazu, z małymi przebiegami rocznymi (max. 5tkm). :ok:

Aktualnie ma ponad 120tkm. :ok:

Napisano

Podaj symbole silnika.

Jak 2011 i 115KM to A16XER jak u mnie ze zmiennymi fazami rozrzadu.

Napisano
  • Autor

Jak 2011 i 115KM to A16XER jak u mnie ze zmiennymi fazami rozrzadu.

Bać się tych "faz"? :phi:

Napisano

Siadają zazwyczaj koła zmiennych faz rozrządu, koszt jednego koła 700-800 zł. Jest ich dwa.

Ale nie jest to jakaś nagminna awaria, aczkolwiek zależności ile auto przejechało to naprawa trafia na pierwszego albo drugiego właściciela.

Napisano
Pyrekcb, dnia 14 Marz 2016 - 7:22 PM, napisał:

Bać się tych "faz"? :phi:

Kompletnie się tym nie przejmuje, mam dopiero 80kkm nalatane, szybciej silnik gazem wykoncze, a jak cos pada to wymieniam niezależnie od kwoty.

Napisano
  • Autor

Daj VIN auta to dostaniesz całe wyposażenie, oznaczenie silnika etc.

Dobra, kupiony, odebrany - teraz już nie ma co deliberować. :phi:  :phi:  :phi:

Fajne autko na pierwszy rzut kilkunastu km. :oki:

Tylko coś gwiżdże przy wyższych prędkościach przy szybie kierowcy - jakieś uszczelki obadać? :hmm:

Napisano

Tylko coś gwiżdże przy wyższych prędkościach przy szybie kierowcy - jakieś uszczelki obadać? :hmm:

dwa wyjścia z sytuacji:

- przyzwyczaić się

- podgłośnić radio

;];l;]:hehe:

pamiętaj że ople się nie psują, one tylko udają ;]

Napisano

Możliwe że nakładka lusterka się wypięła i szczelinka gwiżdże.

pzdr

Napisano
  • Autor

Zerknąłem i sprawa się wyjaśniła - wytarta/odgnieciona uszczelka (ta włochata część) na jakieś 2-3mm - pewnie ktoś przewód od anteny cymbała przycinał (auto poleasingowe). Zakleiłem paskiem wyciętym z dętki i cisza. :phi:

Ubezpieczone, zatankowane - jutro mogę podstawić Bratu pod blok - niech Mu służy. :ok::phi:

Napisano
  • Autor

Będzie Pan zadowolony ;]

Powiem Ci, że autko całkiem poprawne - irytują tylko te włączniki kierunków/wycieraczek, ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia. ;]

Może i ja bym się zastanowił nad czymś takim dla maużonki? ;)

Napisano

Nie wiem o co chodzi ludziom z tymi manetkami. Od pierwszego razu kiedy wsiadłem do auta nawet tego nie zauważałem. Ale tak jak piszesz, do wszystkiego można się przyzwyczaić ;) .

Astra jest poprawnym autem- jak każdy model ma swoje wady i zalety ale ogólnie jest OK.

Napisano
  • Autor

Nie wiem o co chodzi ludziom z tymi manetkami. Od pierwszego razu kiedy wsiadłem do auta nawet tego nie zauważałem. Ale tak jak piszesz, do wszystkiego można się przyzwyczaić ;) .

Astra jest poprawnym autem- jak każdy model ma swoje wady i zalety ale ogólnie jest OK.

No jak można nie zauważyć? :phi:

Pykniesz za mocno (właczysz na stałe kierunek), chcesz wyłączyć i pykasz w drugą stronę włączając drugi kierunek. Z grubsza tak wyglądała moja jazda przez pierwsze kilkaset metrów po wyjeździe z dixi caru... ;l  ;l ;l

Napisano

No jak można nie zauważyć? :phi:

Pykniesz za mocno (właczysz na stałe kierunek), chcesz wyłączyć i pykasz w drugą stronę włączając drugi kierunek. Z grubsza tak wyglądała moja jazda przez pierwsze kilkaset metrów po wyjeździe z dixi caru... ;l  ;l ;l

Też tak miałem, gdy kiedyś wziąłem Astrę III na testy ;]

Napisano

Aby wyłączyć migający stale kierunek wystarczy jeszcze raz włączyć ten sam, nie przeciwny.

Napisano

Aby wyłączyć migający stale kierunek wystarczy jeszcze raz włączyć ten sam, nie przeciwny.

Trzeba przyznac, ze zbyt logiczne to nie jest ;]

Napisano

Po 3 latach turlania się tym czyms jest to normalne, po 1 kontakcie absolutnie nie.