Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ogrodzenie

Featured Replies

Napisano

Cały czas czekam.

@@Olleo   ;]   Się mi przypomniał wątek jak przyszedł klient na ogrodzenie   ;]   Masz już ? Pokaż co tam naprodukowali   ;]

Edytowane przez cumel

Napisano
  • Autor

@@Olleo ;] Się mi przypomniał wątek jak przyszedł klient na ogrodzenie ;] Masz już ? Pokaż co tam naprodukowali ;]

daj pan spokoj, dopiero wczoraj i dzis slupki montowali. Brama i furtki czekaja, az przesla wyprodukuja. No nie mam szczescia do ekip.
Napisano

W razie problemów z konfiguracją, wal śmiało. Ogarniemy      ;)   Ja teraz dumam nad sterowaniem elektrycznym rolet na 433Mhz, ze stałym kodem i sterowaniem w zależności od warunków zewnętrznych. 

jak ze stalym kodem to prosty temat :)

• 7 miesięcy później...
Napisano
Dnia 3.01.2017 o 18:48, Olleo napisał:
Dnia 3.01.2017 o 17:50, cumel napisał:

@@Olleo ;] Się mi przypomniał wątek jak przyszedł klient na ogrodzenie ;] Masz już ? Pokaż co tam naprodukowali ;]

daj pan spokoj, dopiero wczoraj i dzis slupki montowali. Brama i furtki czekaja, az przesla wyprodukuja. No nie mam szczescia do ekip.

Już stoi? :jem:

Pokaż co wymyślili.

Zrobiłem bramę, furtkę, zadaszenie na kosz. ;] Zostało zadeskować pola koło bramki i położyć dachówkę :oki: Na szczęście to już nie moja robota:phi:

100% aluminium ;] 

ps. Wyrobiłem się z terminem do dnia ;]

IMG_20170812_165151.jpg.595ac4f4f6871b50fec324a818a868b8.jpg

Napisano
  • Autor

Stoi od dawna. Nic wymyślnego.411371832f05ff6fc9edafbcd8586bb2.jpg60c750270eef06a680ee6b0240698191.jpg

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Orochimaru
Usunąłem nieregulaminowy cytat.

Napisano

Już stoi? :jem:
Pokaż co wymyślili.

U mnie niby zrobili to co chciałem, ale brama im się podczas malowania pokrzywiła i mówią, że tak się zdarza, bo wysoka temperatura. Gdzie dali ciała?

tapatalked

Napisano
12 minut temu, luccass napisał:

U mnie niby zrobili to co chciałem, ale brama im się podczas malowania pokrzywiła i mówią, że tak się zdarza, bo wysoka temperatura. Gdzie dali ciała?

tapatalked

Zdarza się ;] Ta ze zdjęcia była wyprostowana na 0 przekątne do 1mm po malowaniu proszkowym i grzaniu w piecu jedno skrzydło miało 8mm różnicy na przekątnych a drugie pozostało bez zmian :facepalm: Mało tego trochę ją zwichrowało, ale dało się wyprostować ;]

Napisano

Ile ta brama waży? ;] 

Edytowane przez Orochimaru
Usunąłem nieregulaminowy cytat.

Napisano
29 minut temu, analyzer64 napisał:

Ile ta brama waży? ;] 

Na szybko licząc nie więcej jak 50kg ;]

Napisano
6 minut temu, cumel napisał:

Na szybko licząc nie więcej jak 50kg ;]

Napęd można zasilić z akumulatora 12v ;] 

Napisano
Godzinę temu, analyzer64 napisał:

Napęd można zasilić z akumulatora 12v ;] 

Bramę przesuwną 8mb sam wynosiłem z warsztatu ;] Kolega się śmieje że nakręci mi filmik reklamowy jak jego 4 letnia córka zamyka i otwiera 6m bramę przesuwną :phi: Fajny materiał tylko lekko zdrożał i już tak tanio nie wychodzi.

Napisano
Dnia 15.08.2017 o 20:43, cumel napisał:

Bramę przesuwną 8mb sam wynosiłem z warsztatu ;] Kolega się śmieje że nakręci mi filmik reklamowy jak jego 4 letnia córka zamyka i otwiera 6m bramę przesuwną :phi: Fajny materiał tylko lekko zdrożał i już tak tanio nie wychodzi.

Można wykonać bramę z krótką przeciwwagą, bądź w ogóle bez niej?

Właśnie rozeznaję temat ogrodzenia, działka narożna i mam 60 metrów do zrobienia.

Napisano
17 minut temu, Majkiel napisał:

Można wykonać bramę z krótką przeciwwagą, bądź w ogóle bez niej?

Właśnie rozeznaję temat ogrodzenia, działka narożna i mam 60 metrów do zrobienia.

Bramę 5,6m światła zrobiłem na 7m profilu i działa świetnie. Bez przeciwwagi raczej niemożliwe.

Napisano
1 godzinę temu, cumel napisał:

Bramę 5,6m światła zrobiłem na 7m profilu i działa świetnie. Bez przeciwwagi raczej niemożliwe.

No to dla 4-rech metrów, cała brama wychodzi na 5 metrów profilu - tyle by mi weszło :) 

Napisano
Godzinę temu, rwIcIk napisał:

Czemu aż tak szeroko?

Taka byla stara 2 skrzydłowa, słupy zostały. Ale wyszło ok;]

Napisano
29 minut temu, Majkiel napisał:

No to dla 4-rech metrów, cała brama wychodzi na 5 metrów profilu - tyle by mi weszło :) 

Robiłem 4m na 5,5m profilu i działa. Wszystko zależy od samej konstrukcji bramy. Ni wszystkie wzory są na tyle sztywne żeby tak ryzykować.

Napisano
4 godziny temu, cumel napisał:

... Bez przeciwwagi raczej niemożliwe.

Są odważni na tym świecie ;)

Ciekawe ile kosztuje taki wynalazek ;)

Napisano
22 godziny temu, Majkiel napisał:

Są odważni na tym świecie

To raczej kwestia wytrzymałości wózków i ich mocowania, no i sztywności samej konstrukcji, niż to, że się nie da. Ja bym się raczej zastanawiał, ile potrwa, zanim się to zacznie psuć.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.