Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Obowiązkowe trzynastostykowe gniazdo elektryczne haka.

Featured Replies

Napisano

ZTCP to pamiętam ale jest niezałatana luka prawna i od decyzji diagnosty nie ma trybu odwoławczego.

Z drugiej strony decyzja nie jest ostateczna, bo możesz jechać na inna stację.

Generalnie diagności rządzą się swoimi prawami i dzięki temu jest jak jest.

Od decyzji nie ma ale skargę zawsze można napisać.

Napisano

Wątek przypomina mi sytuację kiedy Twoje alter ego zadało pytanie i Ty objawiłeś się jako specjalista w tym temacie. Teraz podobna sytuacja, śmiem twierdzić że wymyśliłeś sobie to wszystko żeby pokazać jakim to jesteś specjalistą w dziedzinie gniazd przyczepkowych.

Napisano

Od decyzji nie ma ale skargę zawsze można napisać.

Doo kogo?

Napisano

Doo kogo?

A komu tam podlegają SKP? Staroście? Wojewodzie?

Napisano
  • Autor

Wątek przypomina mi sytuację kiedy Twoje alter ego zadało pytanie i Ty objawiłeś się jako specjalista w tym temacie. Teraz podobna sytuacja, śmiem twierdzić że wymyśliłeś sobie to wszystko żeby pokazać jakim to jesteś specjalistą w dziedzinie gniazd przyczepkowych.

Tak, tak. Oczywiście.

Napisano

Dodam, że diagnosta należy do tych skrupulatnych i czepia się prawie wszystkiego. Rozporządzenia i prawo ruchu drogowego ma w jednym palcu i trudno go zagiąć.

Chyba ta stacja diagnostyczna ma u ciebie w okolicy monopol na stawianie pieczątek w dowodzie.

U mnie nie utrzymała by się długo na rynku jak by diagnosta się tak czepiał. Jest taka duża konkurencja, że sami zapraszają sms-kiem na przegląd, W promieniu 10km stacji diagnostycznych mam na pęczki.

Napisano

Chyba ta stacja diagnostyczna ma u ciebie w okolicy monopol na stawianie pieczątek w dowodzie.

U mnie nie utrzymała by się długo na rynku jak by diagnosta się tak czepiał.

To jest SKP dla fetyszystów i masochistów motoryzacyjnych...    :hehe: 

Napisano

podstawowe pytanie czy fiat sedici może wg dow rej ciągnąć przyczepę pow 750 kg Dmc. myślę , że nie . i po co mu gniazdo 13 pin? ja bym podbił to badanie bo tak na prawdę guzik mnie obchodzi kto sobie co podepnie do haka. może nawet teściową. problem będzie miał podczas kontroli na drodze kierowca a nie diagmosta.

Napisano

To jest SKP dla fetyszystów i masochistów motoryzacyjnych... :hehe:

Pracuje tam doskonale wyedukowany diagnosta i zawsze jest tam doskonale wyuczony klient który zawsze potwierdza zdanie diagnosty.

Napisano

Pracuje tam doskonale wyedukowany diagnosta i zawsze jest tam doskonale wyuczony klient który zawsze potwierdza zdanie diagnosty.

Ale... gdyby było tak, jak piszesz, to... świat uległ by samounicestwieniu, bo zawsze potwierdzający zdanie diagnosty doskonale wyuczony klient nie jest potrzebny doskonale wyedukowanemu diagnoście...   :hehe:    swoją "pozycję" ugruntujesz jedynie poprzez konflikt   :phi:

Napisano

Ale... gdyby było tak, jak piszesz, to... świat uległ by samounicestwieniu, bo zawsze potwierdzający zdanie diagnosty doskonale wyuczony klient nie jest potrzebny doskonale wyedukowanemu diagnoście... :hehe: swoją "pozycję" ugruntujesz jedynie poprzez konflikt :phi:

No niestety do tego to wszystko zmierza :( najpierw diagności szukają 6 brakujących pinów a potem wieczorem w tajemniczy sposób znikają tylne lampy z Terrano...

Napisano

hmm o ile pamiętam to fred pisał kiedyś że robił kulig za terrano ???

w takim wypadku diagnosta nie powinien w ogóle zrobic takiego badania

bo może gośc z sedici też będzie chciał robic kulig (zwłaszcza jak było 4x4) ? 

:phi:

Napisano
  • Autor

hmm o ile pamiętam to fred pisał kiedyś że robił kulig za terrano ???

Oj, coś Ci się chyba pomieszało.

Napisano
  • Autor

podstawowe pytanie czy fiat sedici może wg dow rej ciągnąć przyczepę pow 750 kg Dmc. myślę , że nie . i po co mu gniazdo 13 pin? ja bym podbił to badanie bo tak na prawdę guzik mnie obchodzi kto sobie co podepnie do haka. może nawet teściową. problem będzie miał podczas kontroli na drodze kierowca a nie diagmosta.

Jak Skoda Felicia 1.3 MPI może ciągnąć 900kg to Sedici pewnie może jeszcze więcej.

Napisano

Oj, coś Ci się chyba pomieszało.

może, a nie opisywałeś ze ktoś robił u ciebie ?

w każdym razie sytuacja z zastosowaniem haka aktualna ;)

Napisano

Jak Skoda Felicia 1.3 MPI może ciągnąć 900kg to Sedici pewnie może jeszcze więcej.

to , że ma wpisane w dow rej 900 kg ( pewnie z z hamulcem ) nie znaczy , że taką może ciągnąć . zależy jeszcze jaką felicja ma dmc i masę własną .dmc przyczepy z hamulcem nie może przekroczyć dmc pojazdu . dmc przyczepy bez hamulca nie może przekroczyć połowy masy wł pojazdu ale max 750 kg.

jako diagnosta uważam , że "twój " diagnosta źle zinterpretował przepis. ja bym przepuścił taki hak.

Napisano

A to felicja jest jakimś wyznacznikiem ile może mieć uciągu inne auto? Mój sebring z 2.7 V6 ma tylko 550kg uciągu na haku. Jak sam widzisz wielkość, masa jak i moc auta nie idą zawsze w parze z kg na haku

Ile faktycznie ma sedici to nie wiem.

Edytowane przez Danielpoz.

Napisano

to , że ma wpisane w dow rej 900 kg ( pewnie z z hamulcem ) nie znaczy , że taką może ciągnąć . zależy jeszcze jaką felicja ma dmc i masę własną .dmc przyczepy z hamulcem nie może przekroczyć dmc pojazdu . dmc przyczepy bez hamulca nie może przekroczyć połowy masy wł pojazdu ale max 750 kg.

jako diagnosta uważam , że "twój " diagnosta źle zinterpretował przepis. ja bym przepuścił taki hak.

Nie mnoży się DMC auta przez 1,33?

Napisano
  • Autor

A to felicja jest jakimś wyznacznikiem ile może mieć uciągu inne auto? Mój sebring z 2.7 V6 ma tylko 550kg uciągu na haku.

A z hamulcem?

Edytowane przez fred77

Napisano

No niestety do tego to wszystko zmierza :( najpierw diagności szukają 6 brakujących pinów a potem wieczorem w tajemniczy sposób znikają tylne lampy z Terrano...

hmm, a nie założył ich pod wpływem, hmm, chwili, do drezyny?

Napisano

Tak na świeżo w temacie, chwilę temu robiłem badanie haka do wbicia do dowodu - 35 zł i dziesięć minut, gniazdo 7 pin zatwierdzone bez problemów.

Na pytanie o obowiązku 13 pinów odpowiedź była prosta - co potrzebujesz to zakładasz i masz. Dla nich oba gniazda są dobre

wysłane z telefonu

Napisano

A to felicja jest jakimś wyznacznikiem ile może mieć uciągu inne auto? Mój sebring z 2.7 V6 ma tylko 550kg uciągu na haku. Jak sam widzisz wielkość, masa jak i moc auta nie idą zawsze w parze z kg na haku

Ile faktycznie ma sedici to nie wiem.

Mam sedici

wg danych w dowodzie rejestracyjnym:

Q1 1200 kg ( z hamulcem)

Q2 400 kg (bez hamulca)

Edytowane przez Jeery

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.