Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Padniete turbo, gdzie kupic, jak wymienic?

Featured Replies

Napisano

Witam,

Niestety po cwierc miliona km skonczylo sie turbo w czeskim wechuikule :-(

Jakiego swistaka kupic do silnika (ALH), regenerowany, nowy, chinski?

Ile to powinno kosztowac i ile za wymiane?

Rozumiem, ze jezeli auto kopci to lepiej je przywiezc na lawecie?

Edytowane przez Antoine

Napisano

Witam,

pół roku temu robiłem przy axr i oddałem do regeneracji ... robota z wyjmowaniem, regeneracją (wymiana zużytych części, wyważanie itd, i pół roku gwarancji), wkładaniem, ustawianiem plus jakieś pierdoły zamknęła się poniżej 1500 zł

Napisano

Regeneracja turbiny Garrett ze zmienną geometrią łopatek ok. 1200 pln w Res Turbo w Biłgoraju około 3 lat temu. Polecam.

Napisano

Regeneracja turbiny Garrett ze zmienną geometrią łopatek ok. 1200 pln w Res Turbo w Biłgoraju około 3 lat temu. Polecam.

Ciekawe skąd biorą podzespoły do Garreta, skoro ta firma nie oferuje części zamiennych.

Napisano

Z tego co się orientuję spora część firm regenerujących turbosprężarki robi to na częściach Melett. Ostatnio dobre opinie ma V-Tec Łowicz. Polecam zajrzeć na ich profil na Fb. Wrzucają tam zdjęcia ze swoich napraw.

Edytowane przez bochumil

Napisano

regenerowałem niedawno w octavi silnik bxe cała operacja trwała jeden dzień i kosztowała ok 1500zł jak narazie wszystko oki (15tkm)

Napisano

Ja posiadam ASV, również wymieniłem. Lecz z tego względu, że ktoś zrobił dziurę młotkiem w rdzeniu. Więc kupiłem rdzeń za 500 zeta chyba i po kłopocie. Bebechy w tym momencie nowe.

Napisano

Witam,

Jak chcesz samemu to wyciągnij turbo i weź na wymiane drugie w ICsie

Jak chcesz regenerować to chłopaki na MAN-ie na Helenówku profi zrobią.

Napisano
  • Autor

A jakie to koszta orientacyjnie?

Jak chcesz samemu to wyciągnij turbo i weź na wymiane drugie w ICsie

Jak chcesz regenerować to chłopaki na MAN-ie na Helenówku profi zrobią.

Napisano

albo możesz kupić sam koras /chra , i wsadzić do swojej muszli , koszt ok 500pln  za rdzeń 

Napisano

Ciekawe skąd biorą podzespoły do Garreta, skoro ta firma nie oferuje części zamiennych.

z tym garetem to niezły numer , niby nie da się zregenerować , a producent sam je regeneruje , tylko cwaniaki na aftermarket nie sprzedają zestawów naprawczych i kitują o niemożliwości regeneracji suszarki  ze zmienną geo 

Napisano

W tej samej firmie moj znajomy robił turbosprezarke z subaru, skonczylo sie z tego co pamiętam na 5 reklamacjach, szczytem było że oddali mu turbine gdzie kręcac wirnik palcami, ten tarł o obudowe. Po pierwszej regeneracji na lopatkach byly ślady jakby wywazania, 4 kolejne reklamacje i śladow jakby "cementu" na łopatkach już nie były. Mam gdzieś nawet zdjecia tych "przygód".

Napisano

A ja swoją użytkuję ponad 30 kkm i zero problemów.

Napisano

Spytam tak przy okazji. Czy jeśli stanęły tylko kierownice od zmiennej geometrii, to trzeba koniecznie regenerować/ wymieniać turbo? Może wystarczy rozruszać kierownice?

Napisano
  • Autor

Spytam tak przy okazji. Czy jeśli stanęły tylko kierownice od zmiennej geometrii, to trzeba koniecznie regenerować/ wymieniać turbo? Może wystarczy rozruszać kierownice?

Mozna rozruszac kierownice, albo kak mowil mechanik wymienic tylko je.

Napisano

Antek  , podałem Ci sprawdzone miejsca regeneracji turbo . Bez kombinacji  , blisko , sprawdzone wielokrotnie . Kwestia wymontuj / zamontuj . wymień olej z filtrem .

Napisano

Witam,

ja robiłem ze 2 lata temu w http://www.turbosprezarki.org/

Napisano

nie trzeba , wyjać z auta turbo  , oznaczyć punkty położenia muszli ''gorącej''   , rozebrać i wyczyścić z sadzy cały układ zmiennej geo

Napisano

nie trzeba , wyjać z auta turbo  , oznaczyć punkty położenia muszli ''gorącej''   , rozebrać i wyczyścić z sadzy cały układ zmiennej geo

Czasami geometria zacina się nie z powodu nagaru z sadzy, a wyrobienia się mechanizmu. Ostatnio miałem taki dziwny przypadek w Octavii. Turbo wymyte, przejrzane itd. Działało ok do czasu aż porządnie się zagrzało. Im bardziej rozgrzane tym gorzej chodziła geometria. Po wyjęciu z samochodu było ok, wszystko super. A problem dopiero wyszedł na hamowni, że rozgrzane turbo zaczyna żyć swoim życiem.

Napisano

Oferuje, ale nie piszą o tym w auroświecie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.