Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dobra, jak się włamać do własnego auta.

Featured Replies

Napisano

Pany sprawa jest taka. Zamarzły mi drzwi na amen. W sensie cały mechanizm zamka, odmrażacz nic nie daje. Nie mogę włożyć naładowanego akumulatora. Poradźcie coś. przez klapę się nie da, bo tam jest jakiś syf i kluczyk nie wchodzi. W drzwiach od pasażera wypadła mi cześć bębenka razem z kluczem jak wyjmowałem. A ten od kierowcy też nie daje się ruszyć. Centralny by otworzył, jakby tylko był prąd...

Napisano

Pany sprawa jest taka. Zamarzły mi drzwi na amen. W sensie cały mechanizm zamka, odmrażacz nic nie daje. Nie mogę włożyć naładowanego akumulatora. Poradźcie coś. przez klapę się nie da, bo tam jest jakiś syf i kluczyk nie wchodzi. W drzwiach od pasażera wypadła mi cześć bębenka razem z kluczem jak wyjmowałem. A ten od kierowcy też nie daje się ruszyć. Centralny by otworzył, jakby tylko był prąd...

3170_cegla_pelna.jpg

Napisano
  • Autor

To jest kącik merytoryczny, naprawdę musisz? Jak wyjmę uszczelkę to na drut pójdzie?

Napisano

Zapalniczka - podgrzewaj przed włożeniem do zamka grot kluczyka, kilka prób i na pewno otworzysz. 

Napisano

To jest kącik merytoryczny, naprawdę musisz? Jak wyjmę uszczelkę to na drut pójdzie?

Nagrzej w domu cegłę nad gazem i potem przyłóż do zamka.

Napisano

Wrzątkiem polać zamek ewentualnie klamkę całą, potem wd40 coby wodę wyrzucił, przetestowałem u siebie

Napisano

Po co zamykales auto bez akumulatora i to jeszcze w garazu?  ;l

Nie mozesz podgrzac zamka suszarka?

Napisano

Daleko od domu masz ten samochód?

Ja po prostu biorę przedłużacz i ogrzewam suszarką.

Napisano
  • Autor

Auto na parkingu podziemnym, nie mam przedłużacza, z 50 może 70 metrów bym potrzebował.

Napisano

Auto na parkingu podziemnym, nie mam przedłużacza, z 50 może 70 metrów bym potrzebował.

Nie masz przypadkiem darmowego Assistance do OC?

W pakiecie powinno być awaryjne otwieranie auta.

Napisano

@@twinsen

Na drzwiach jest plastikowa listwa,po jej zdjęciu zobaczysz duże otwory. Ale nie pamiętam przez,który da się odpowiednio manewrując np.śrubokrętem przy zamku otworzyć drzwi.Tylko jedna uwaga,ja mam 3d.

Napisano

delikatnie podważ górny róg drzwi czy to kierowcy czy pasażera, przygotuj sobie coś co będzie można wsadzić pomiędzy nadwozie a odgięte drzwi, jakiś długi i w miarę sztywny drut z zakrzywioną końcówką aby złapać klamkę i liczyć na łut szczęścia,innym sposobem jest podniesienie przodu auta i odkręcenie dolnej osłony silnika , potrzebować też będziesz przewodów rozruchowych podłączasz do klem i akumulatora i pilotem otwierasz auto,

lub tak jak koledzy sugerują grzać grot kluczyka  i powoli rozruszać zamek zastosować smar penetrujący

Edytowane przez jaro190

Napisano

Z odginaniem drzwi na takim mrozie bym nie ryzykował, raz że szyba może polecieć a dwa że drzwi już zostaną odgięte i będzie pizgało jak u mnie... prawdopodobnie poprzedni właściciel tak robił z drzwiami pasażera i teraz przy ponad 100km/h wieje tym rogiem.

Grzej czymś do skutku, przedłużacz 50m to nie taki straszny koszt, no albo zapalniczka i po grocie, do tego tony odmrażacza, lać ile wlezie. Nie puści od razy, do tego trzeba cierpliwości, godzinę, może dwie, ale w końcu puści ;)

Napisano

hah dopadło mnie to samo.... wziąłem aku do podładowania, stilo kilka dni stało nie ruszane, w weekend schodzę z aku i psikus...klamki ani drgną, przez bagażnik tez nie da rady bo zamek zapchany, póki co czekam na odwilż ;) u mnie wd-40, odmrażacz a nawet termofor z gorącą wodą póki co nie pomogły. Zastanawiałem się nad polaniem drzwi ciepłą wodą i może by się udało tylko zaraz problem by powrócił ze zdwojoną siłą ;)

Napisano
  • Autor

Dobra - udało mi się. Przedłużacz i wziąłem suszarkę do włosów. Niecałe 5 minut nadmuchu w zamek i okolice i puściło, drzwi otwarte ;]

Dzięki wszystkim za sugestie. Swoją drogą, Stilo to już nie auto do otwarcia drutem czy piłeczką pingpongową. Wg mnie jest dość pancerne żeby je ukraść :)

Napisano
  • Autor

A tak jeszcze na marginesie problemu - podczas próby otwierania rozleciał mi się zamek w drzwiach pasażera. Normalnie wkładka wyszła razem z kluczem :O :O

Czy ASO jest w stanie dorobić jeden bębenek, czy czeka mnie wymiana wszystkich zamków w tym stacyjki i grota kluczyka?

Napisano

KIedyś do Fiata dorobiłem sobie sam 1 bębenek (kupując komplet zamienników i przekdłając zapadki z innych bębenków i układając odpowiednio)

Więc to - tak w ogólności - żadna filozofia.

Natomiast to był zamek z BBM (tak isam był w sejcentach, albeach, palio, siena) ale w Stilo to chyba już inne, płaskie?

Napisano
  • Autor

KIedyś do Fiata dorobiłem sobie sam 1 bębenek (kupując komplet zamienników i przekdłając zapadki z innych bębenków i układając odpowiednio)

Więc to - tak w ogólności - żadna filozofia.

Natomiast to był zamek z BBM (tak isam był w sejcentach, albeach, palio, siena) ale w Stilo to chyba już inne, płaskie?

Tak wygląda to co mi wyszło razem z kluczem:

post-129378-0-76420900-1483959535_thumb.jpg

post-129378-0-95358800-1483959545_thumb.jpg

Napisano

Wyszedł Ci tylko urwany fragment bębenka. Do wymiany na nowy i zgrania z obecnym kluczykiem.

Żadne tam ASO, szedłbym do fachowca od zamków albo samodzielnie jak nie masz 2 lewych rąk (pewnie trzeba zdjąc boczek drzwi, dobrać się do zamka (jest w klamce czy osobno w dziurze? Jak w klamce to wyjąc klamkę) i na włożonym w resztkę bębenka kluczyku wydobyć całą wkladkę)

No ale to raczej jak się ociepli.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.