Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie auto do 8-10kzl

Featured Replies

Napisano

Witam w najblizszym czasie bedziemy chcieli zmienic drugi samochod w rodzinie.

Samochod ogolnie ma stac i byc jako zapasowy w razie awarii lub mojej potrzeby dojazdu do pracy. Prawdopodobny przebieg roczny okolo 3-4kkm.

Mielismy juz wloszczyzne, japonca, france i osobiscie chcialbym sprobowac np niemca... ale najwiekszy wybor to magiczne TDI. Sa jakies silniki ktore nie sa padakami 90-110-115km? Czy brac i szukac 1.6 2.0?

Dzieki za rady.

Go Hard or Go Home

Napisano

jak  ma  stać  to może  małą  benzynke  typu 1.2 

Napisano
4 minuty temu, slawek_l_83 napisał:

... ale najwiekszy wybor to magiczne TDI. Sa jakies silniki ktore nie sa padakami 90-110-115km? Czy brac i szukac 1.6 2.0?

Ja mam 110KM które nie jest padaką i właśnie trzymam tak dla 2-3 tyś km rocznie, tylko nie wiem po co.

Chyba czas sie będzie zaraz pozbyć. Ogólnie mogę polecić 90-110, jak znajdziesz niezajechane.

A może jakieś SDI?

Napisano

Jak masz francę i nie narzekasz, to kup kolejną. Dorzuć ze 2-3kzł i poszukaj Twingo II z 1.2 16V 75KM.

Napisano
  • Autor
jak  ma  stać  to może  małą  benzynke  typu 1.2 

Tylko ktora? Corsa ibiza ?

Go Hard or Go Home

Napisano
  • Autor
Ja mam 110KM które nie jest padaką i właśnie trzymam tak dla 2-3 tyś km rocznie, tylko nie wiem po co.
Chyba czas sie będzie zaraz pozbyć. Ogólnie mogę polecić 90-110, jak znajdziesz niezajechane.
A może jakieś SDI?

O sdi myslalem ale tego na rynku jest malo. A 90 juz jest spory wybor.

Go Hard or Go Home

Napisano
  • Autor
Jak masz francę i nie narzekasz, to kup kolejną. Dorzuć ze 2-3kzł i poszukaj Twingo II z 1.2 16V 75KM.

Nie chce nic wiecej dolozyc. Mam france jestem zadowolony ale chcialbym sprobowac wiekszosci marek samochodowych aby jakis poglad na samochody miec dlatego teraz chcialbym niemca. A za 8-10kzl celowalbym w clio lub megane 1.4 lub 1.6.

Go Hard or Go Home

Napisano
  • Autor
5 godzin temu, technix napisał:

ale  clio  lub  megane to nie  Niemiec 

Dlatego napisałem odpowiedź do kolegi, że jeżeli miałbym już brać france to zamiast twingo II kupiłbym clio lub megane... ale teraz przyszła kolej na niemca :) lub niemco-hiszpanie czyli seata np....

Napisano

Za takie pieniądze kupisz fajną astre 2 I jeszcze kasy zostanie. Chyba że to za duże.  

Napisano
13 godzin temu, slawek_l_83 napisał:

i osobiscie chcialbym sprobowac np niemca... ale najwiekszy wybor to magiczne TDI. Sa jakies silniki ktore nie sa padakami 90-110-115km? Czy brac i szukac 1.6 2.0?

oczywiście szukaj benzyny chyba że chcesz i sławetnego tdi spróbować

co do auta jeżeli niemiec to golfik :) znajdzie się ładna IV

ewentualnie coś bardziej premium ale to już co wolisz...

Napisano
  • Autor
4 godziny temu, robertharnas napisał:

Za takie pieniądze kupisz fajną astre 2 I jeszcze kasy zostanie. Chyba że to za duże.  

Rozważałem tą opcje ale który silnik?

3 godziny temu, bielaPL napisał:

oczywiście szukaj benzyny chyba że chcesz i sławetnego tdi spróbować

co do auta jeżeli niemiec to golfik :) znajdzie się ładna IV

ewentualnie coś bardziej premium ale to już co wolisz...

Właśnie nad golfikiem/borą myślałem lub spróbowanie b5/b5fl tylko nie wiem czy passacika by nie chcieli buchnąć :)

Wiem, że tymi modelami aut nawet po roku czy dwóch niewiele bym stracił na zakupie bo ludzie jak muchy lepią się do VW hahahaha

Napisano

Ja bym pomyślał nad Astrą II 1.6 8V. :ok: Albo np. Vectra B V6 - zależy ile masz szaleństwa w sobie. ;)

Napisano
2 godziny temu, slawek_l_83 napisał:

Rozważałem tą opcje ale który silnik?

W Astrze II celuj w silniki 1,7DTi - nie do zajechania.

Napisano
  • Autor
5 minut temu, AstraC napisał:

Ja bym pomyślał nad Astrą II 1.6 8V. :ok: Albo np. Vectra B V6 - zależy ile masz szaleństwa w sobie. ;)

Szczerze to myślałem nawet nad Astrą Cabrio z 2.0T lub 3d/5d z motorem 2.0T :) ale wiem, że rozrządy i inne pierdoły są droższe niż do pierdziawek 1.2 - 1.4, a taka V6 to jeszcze półka wyżej z cenami części :)

Jedyny minus opla większa utrata wartości niż vw.

Napisano
  • Autor
57 minut temu, Pietro_M napisał:

W Astrze II celuj w silniki 1,7DTi - nie do zajechania.

Jakie koszty rozrządu i innych rzeczy do silnika? Jak z kulturą pracy?

Napisano

Na 100% pewne części są droższe - rozrząd z wymianą w VB V6 to jak pamiętam 1300zł. (z pompą wody) Sprzęgło drugie tyle.

Jeśli chodzi akurat o Astrę II to ta już nie bardzo tanieje, bo to dobry samochód jest. :ok: Będzie taka najbardziej zdroworozsądkowa. :ok:

Napisano
5 godzin temu, slawek_l_83 napisał:

super 

gdyby  nie  podwójne  poduchy  silnika  to kokpit  by  wyrwało 

Napisano
Dnia 01/22/2017 o 18:27, slawek_l_83 napisał:

Witam w najblizszym czasie bedziemy chcieli zmienic drugi samochod w rodzinie.

Samochod ogolnie ma stac i byc jako zapasowy w razie awarii lub mojej potrzeby dojazdu do pracy. Prawdopodobny przebieg roczny okolo 3-4kkm.

Mielismy juz wloszczyzne, japonca, france i osobiscie chcialbym sprobowac np niemca... ale najwiekszy wybor to magiczne TDI. Sa jakies silniki ktore nie sa padakami 90-110-115km? Czy brac i szukac 1.6 2.0?

Dzieki za rady.

Go Hard or Go Home

Jezdze ostatnio (jako posazer) ibizami z 1.2 i z 1.9 101km po jakims tam programie niby. Moje odczucia sa takie ze to 1.2, pomijajac osiagi wcale zle nie jezdzi i na miasto bym bral. Co do 1.9 w tym aucie to nie dziwie sie ze nie ktorzy twierdza ze tdi potrafi sie samo otrzepac ze sniegu :hehe:. osiagi to ma dobre ale na miasto to bym tego nie chcial bo ani radia by nie szlo posluchac. Generalnie tanie auto to i wygluszen malo. Moje wrazenia porownuje do wspomnianej astry g 1.6 8v ktora mam od paru lat. Ogolnie astra z tym silnikiem na miasto...fajny pomysl bo ma krotka skrzynie i jedzie od dolu ale czy jest sens trzymac takie 1.6 dla 4kkm rocznie przy tych cenach oc? Wg mnie mozna lepiej :)

Napisano

W 1.9 TDI - przynajmniej w Passacie B5FL 130 kuca z 6 biegową skrzynią - strasznie mnie w mieście denerwowowało że moc się szybko kończyła i wachlowałem biegami jak głupi żeby nadążyć za jakimiś Seicento:facepalm:

Napisano
7 godzin temu, slawek_l_83 napisał:

Mam taką prawie 5 lat i około 40kkm przebiegu w tym czasie. Kultury może nie ma, mocy też nie najwięcej, ale odwdzięcza się bezawaryjnością i mega niskim spalaniem. 

Napisano
Godzinę temu, cesarz napisał:

W 1.9 TDI - przynajmniej w Passacie B5FL 130 kuca z 6 biegową skrzynią - strasznie mnie w mieście denerwowowało że moc się szybko kończyła i wachlowałem biegami jak głupi żeby nadążyć za jakimiś Seicento:facepalm:

no  proszę,  zaraz  cie  rozniosą. 

Napisano
  • Autor
10 godzin temu, Hansior napisał:

Ogolnie astra z tym silnikiem na miasto...fajny pomysl bo ma krotka skrzynie i jedzie od dolu ale czy jest sens trzymac takie 1.6 dla 4kkm rocznie przy tych cenach oc? Wg mnie mozna lepiej :)

Hmmm październiku za 2.0 płaciłem 440zł za OC więc tragedii nie ma ;)

Napisano
  • Autor
9 godzin temu, pixel napisał:

grande punto 1.2 lpg

Fiat już był... chce czegoś innego - nie narzekałem na niego w ogóle przez 15 lat ani razu na drodze nie stanął ale jednak chce spróbować innych marek - po prostu kaprys aby wyrobić sobie opinię na temat marek samochodowych...

Napisano
  • Autor
9 godzin temu, gray napisał:

Mam taką prawie 5 lat i około 40kkm przebiegu w tym czasie. Kultury może nie ma, mocy też nie najwięcej, ale odwdzięcza się bezawaryjnością i mega niskim spalaniem. 

Wczoraj akurat miałem okazję posłuchać pracy i kultury tego silnika bo koleżanka kupiła - mówię stanowcze NIE!

Napisano

w październiku  kolego  to ja za  corse  płaciłem 340zl a za  omege  2.0 16V 530zl.

obecnie cena za omę  to  1300 zł,  za  corse  jeszcze nie wiem,  ale  za astre  2 1.6 płaciłem  teraz  730 

Napisano
  • Autor
10 godzin temu, cesarz napisał:

Coś o tym wiem, kolega ma 1.5 DCI i jak startujemy ze świateł to ja u siebie jadę na 2 pod 100km/h a on musi zapinać 4 trochę go to wkurza :)

Napisano
2 minuty temu, slawek_l_83 napisał:

Wczoraj akurat miałem okazję posłuchać pracy i kultury tego silnika bo koleżanka kupiła - mówię stanowcze NIE!

ha ha ha 

czemu 

nie  chcesz  być  prawdziwym Polakiem 

wiesz  prawdziwy polak  to albo  ma albo  wiecznie  marzy  o TDI,  najlepiej w  pasku 

Napisano
  • Autor
Teraz, technix napisał:

ha ha ha 

czemu 

wiesz  prawdziwy polak  to albo  ma albo  wiecznie  marzy  o TDI,  najlepiej w  pasku 

Nie wytrzymałbym długo w środku jakbym miał tego słuchać... wolę już chodzić na piechotę....

Co do TDI kolega ma w seacie toledo 110KM i o dziwo jest tam w miarę cicho jak się rozgrzeje..

Szczerze to kupiłbym kolejny samochód z motorem 2.0/2.0T od Renault bo ten silnik jest trwały i idealny do miasta (jedzie się na 5 biegu już od 60km/h - normalnie da się przyspieszyć) za to na trasie jest sporo głośniej ( w stosunku do diesla) bo przy 110km/h mamy już 3100 obr.

Napisano
2 godziny temu, technix napisał:

ha ha ha 

czemu 

Ale Ty musisz mieć kompleksy:facepalm:.

Napisano
6 godzin temu, slawek_l_83 napisał:

Co do TDI kolega ma w seacie toledo 110KM i o dziwo jest tam w miarę cicho jak się rozgrzeje..

Miałem Ibizę 1,9 TDi ATD (100 KM) - bardzo fajne autko, ale mówienie o kulturze pracy silnika to z poczuciem humoru. Naprawdę niewiele mu brakuje do samodzielnego otrzepania się ze śniegu.

Inna sprawa, że w budżecie 1 AKowej wypłaty nie masz żadnych szans znalezienia sensownego TDi. Być może benzynę 1,2 albo 1,4, ale z tym też nie będzie łatwo.

Napisano
Dnia 22.01.2017 o 18:27, slawek_l_83 napisał:

Prawdopodobny przebieg roczny okolo 3-4kkm.

Przy takim przebiegu porozglądaj się za A6 / Passatem 2.8 :]:]:] 

Napisano

Za te pieniądze to porządnego diesla nie znajdziesz. Tak ogólnie po co Ci diesel skoro auto będzie więcej stać niż jeździć? Benzyna pewniejsza. Nie dość ze tańsze opłaty (mniejsza poj) to jak masz dobry akumulator to zawsze zapali. A z dieslem to loteria

Napisano
  • Autor

Miałem Ibizę 1,9 TDi ATD (100 KM) - bardzo fajne autko, ale mówienie o kulturze pracy silnika to z poczuciem humoru. Naprawdę niewiele mu brakuje do samodzielnego otrzepania się ze śniegu.
Inna sprawa, że w budżecie 1 AKowej wypłaty nie masz żadnych szans znalezienia sensownego TDi. Być może benzynę 1,2 albo 1,4, ale z tym też nie będzie łatwo.

Yyyy 10kzl za TDI z 2000/2r to malo?

Go Hard or Go Home

Napisano
  • Autor
Ja bym wolal poszukac czegos z 1.8T jak juz chcesz koniecznie Volkswagena [emoji6]

Zadbanego to szukanie igly w stogu siana :(

Go Hard or Go Home

Napisano
  • Autor

Przy takim przebiegu porozglądaj się za A6 / Passatem 2.8 :]:]:] 

To wole superba 1 :) drogi serwis np rozrzadu i innych [kurza twarz] :(

Go Hard or Go Home

Napisano
  • Autor
Za te pieniądze to porządnego diesla nie znajdziesz. Tak ogólnie po co Ci diesel skoro auto będzie więcej stać niż jeździć? Benzyna pewniejsza. Nie dość ze tańsze opłaty (mniejsza poj) to jak masz dobry akumulator to zawsze zapali. A z dieslem to loteria

Wiem ale nauczony doswiadczeniem szukam stanu technicznego auta i bez rdzy a to czasami spelniaja auta z dieslem.

Go Hard or Go Home

Napisano
Dnia 24.01.2017 o 20:48, slawek_l_83 napisał:

10kzl za TDI z 2000/2r to malo?

15-17 letni TDi będzie miał przebiegi 250 - 1000 kkm. Więc nawet jak silnik będzie się jeszcze kręcił, to duuużo innych rzeczy będzie do wymiany.

Znam takie TDi, które ma poniżej 200 kkm, (ex-moja Ibiza), ale użytkownik jej nie chce sprzedać, bo jest świadomy, że musiałby dużo dołożyć żeby kupić auto w takim samym stanie - czyli operacja nie ma sensu. Być może oferując mu 10k byś go namówił do sprzedaży, ale dać 10 k za Ibizę z 2003 r. jest mało sensowne.

Napisano
Dnia 22.01.2017 o 18:27, slawek_l_83 napisał:

Prawdopodobny przebieg roczny okolo 3-4kkm.

Weź moje Audi, nie zorientuje się, że zmieniło właściciela przy takich przebiegach.;]

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, p i p p napisał:

Weź moje Audi, nie zorientuje się, że zmieniło właściciela przy takich przebiegach.;]

Poka poka :)

Napisano
7 godzin temu, slawek_l_83 napisał:

Poka poka

Proszzz...normalnie lady kolor i blask.;)

016.JPG

21 lat, 255 kkm, 125 KM, 200 km/h, drugi właściciel, 2 kpl. kół, napęd na 2 koła, dwójka na blachach, idealny na...drugie auto...chociaż...zero rdzy.:(:oki:

Napisano

125 KM ,  czyli  1.8 20V bez  Turbo 

czyli  muł  i pochłaniacz  oliwy... 

Napisano
7 godzin temu, technix napisał:

czyli  muł  i pochłaniacz  oliwy...

No zgadza się, wyprzedzanie dorożki trwa tyle, co ciąża słonia, a oleju pali tyle, co hybrydowy Auris benzyny.;]

Ale jest jak Sophia Loren, nikt nie wierzy w jej wiek...;)

Napisano
  • Autor
11 godzin temu, p i p p napisał:

Proszzz...normalnie lady kolor i blask.;)

016.JPG

21 lat, 255 kkm, 125 KM, 200 km/h, drugi właściciel, 2 kpl. kół, napęd na 2 koła, dwójka na blachach, idealny na...drugie auto...chociaż...zero rdzy.:(:oki:

Nie taki głupi hehe ale za audi to liczy rynek x2 w stosunku do passata :)

Napisano
4 minuty temu, slawek_l_83 napisał:

Nie taki głupi hehe ale za audi to liczy rynek x2 w stosunku do passata

Bo Audi jest 2x lepsze od Passata, 2x ładniejsze i 2x bardziej prestiżowe.:phi: Ciężko mówić ogólnie o cenach aut, które można mieć za rok pobierania 500+. Auto 100% pewne, założę się o duże pieniądze, że nikt nie ma bardziej szczegółowej historii auta od 10 lat i jest do jazdy z ogromną dozą przewidywalności...więc czekam na klienta do wiosny. Jeśli nie będzie chętnego, myję, odkurzam, woskuję, silikonuję, zmieniam olej, tankuję do pełna, kupuję plandekę oddychającą, demontuję akumulator i niech czeka, aż ktoś go będzie chciał spod siana wyciągnąć za X lat.

pzdr

Napisano
Bo Audi jest 2x lepsze od Passata, 2x ładniejsze i 2x bardziej prestiżowe.:phi: Ciężko mówić ogólnie o cenach aut, które można mieć za rok pobierania 500+. Auto 100% pewne, założę się o duże pieniądze, że nikt nie ma bardziej szczegółowej historii auta od 10 lat i jest do jazdy z ogromną dozą przewidywalności...więc czekam na klienta do wiosny. Jeśli nie będzie chętnego, myję, odkurzam, woskuję, silikonuję, zmieniam olej, tankuję do pełna, kupuję plandekę oddychającą, demontuję akumulator i niech czeka, aż ktoś go będzie chciał spod siana wyciągnąć za X lat.

pzdr

Szukałem też audi takiego ale c2 się trafił...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.