Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowy i30

Featured Replies

Napisano
23 minuty temu, wujekcybul napisał:

To teraz zobacz na statystyki sprzedazy w EU czy w PL i sie okaze czy cos musi czy nie musi. Hyundai ma luksusowa marke Genesis. Weszli z wielka pompa i po cichu sie wycofali. 

Z czym weszli? z jednym modelem za 300 tys hehe, marka egzotyk w EU, powodzenia równiez z i30

Napisano
Teraz, Rado_ napisał:

Z czym weszli? z jednym modelem za 300 tys hehe, marka egzotyk w EU, powodzenia równiez z i30

A to oni maja cokolwiek wiecej w ofercie?

Napisano
Teraz, Maciej__ napisał:

Nie mam pojęcia, ale w EU nic wiecej nie mieli

Napisano
  • Autor
33 minuty temu, Rado_ napisał:

No ale weszli mysleli, ze sie uda. Ja przewiduje sprora sprzedaz do flot dieselow i podstawowe 1.4 dla fizoli i to by bylo na tyle. W poprzednim i30 latwo bylo poznac wersje auta chociazby po kolach. To co na dorgach to podstawowe wersje czesto nawet bez podlokietnika. 

32 minuty temu, Maciej__ napisał:

G90 i G80 abstrakcja na EU. Maja dobra polityke serwisowa w USA to troche tego sprzedaja. Choc jak dla mnie to nadal to nie wyglada jak sedan premium. W PL kosztowal poad 300k wiec nie wiem kto to kupil?

Napisano
41 minut temu, Rado_ napisał:

nie wiem, ale jak patrzę na cenniki wersji, które by mnie interesowały, to i30 kosztuje podobnie jak Astra czy Focus, jest tańszy od Leona na przykład. Różnice są niewielkie. Nie kumam, czemu miałby być wyraźnie tańszy. W jakiejś gazecie motoryzacyjnej, którą przeglądałem kilka dni temu, było porównanie i30 właśnie z Astrą, Leonem i Focusem. I30 wygrał. Według testujących ma najlepiej zestrojone zawieszenie pod względem kompromisu komfort-osiągi, najlepiej się prowadzi, w testach na torze bije czasami przejazdów wszystkich innych, nawet teoretycznie najbardziej sportowo zestrojonego Leona. Do tego ma najlepsze hamulce. Wygląda na to, że to jest po prostu bardzo dobry kompakt, to i cena nie będzie najniższa w segmencie

Napisano
1 minutę temu, maro_t napisał:

Wygląda na to, że to jest po prostu bardzo dobry kompakt, to i cena nie będzie najniższa w segmencie

No właśnie. Ma dobrą gwarancje, jest mało awaryjny, fajny. Rozumiem że jak ktoś porównuje do BMW czy MB bo tam się płaci za znaczek. Ale do Opla czy Forda?

Napisano

Przed chwilą widziałem jechał i30. Na żywo wygląda całkiem OK. Co do cen, wszystko zależny ile finalnie kosztuje po uwzględnieniu zniżek, rabatów. Astra np. jest dużo tańsza od Skody. Nie wiem ajk inni, ale ja nie pztrze na auto, że mi sie podoba i muszę kupić mimo, że droższe i gorzej wyposażone od konkurencji. W kompaktach jest co wybierac, wiec jakbym był targetem, to żadnej marki nie odrzucam.

Napisano
11 minut temu, maro_t napisał:

nie wiem, ale jak patrzę na cenniki wersji, które by mnie interesowały, to i30 kosztuje podobnie jak Astra czy Focus, jest tańszy od Leona na przykład. Różnice są niewielkie. Nie kumam, czemu miałby być wyraźnie tańszy. W jakiejś gazecie motoryzacyjnej, którą przeglądałem kilka dni temu, było porównanie i30 właśnie z Astrą, Leonem i Focusem. I30 wygrał. Według testujących ma najlepiej zestrojone zawieszenie pod względem kompromisu komfort-osiągi, najlepiej się prowadzi, w testach na torze bije czasami przejazdów wszystkich innych, nawet teoretycznie najbardziej sportowo zestrojonego Leona. Do tego ma najlepsze hamulce. Wygląda na to, że to jest po prostu bardzo dobry kompakt, to i cena nie będzie najniższa w segmencie

W której gazecie czytałeś ten test? Bo jesli mówisz o auto moto, to aż tak pięknie nie było :)

Napisano
Teraz, senseikrk napisał:

W której gazecie czytałeś ten test? Bo jesli mówisz o auto moto, to aż tak pięknie nie było :)

nie pamiętam, być może w tej co piszesz, czytałem to w sklepie na szybko, bo nie kupuję takich gazet, szkoda mi pieniędzy ;]

Napisano

Maro_t pisali bardzo pozytywnie o I30, ale nie było aż tak kolorowo ;) im więcej siedzę  w zabawie testowania samochodów, tym bardziej odechciewa mi się oglądania tych wszystkich kanałów na yt, i czytania gazet. Większość osób,  ktire dostają auta z parków prasowych praktycznie w ogóle nie podaje  faktycznych wad.

Napisano
Dnia 24.03.2017 o 11:23, senseikrk napisał:

Maro_t pisali bardzo pozytywnie o I30, ale nie było aż tak kolorowo ;) im więcej siedzę  w zabawie testowania samochodów, tym bardziej odechciewa mi się oglądania tych wszystkich kanałów na yt, i czytania gazet. Większość osób,  ktire dostają auta z parków prasowych praktycznie w ogóle nie podaje  faktycznych wad.

dzisiaj będąc w ASO Kia poszedłem sobie obok do Hyundaia. Przejechałem się I30 1.4 turbo. Ogólnie, jak wnętrze tego auta mi się widzi średnio, tak jeździ się bardzo dobrze. Silnik dynamiczny i cichy, bardzo fajne prowadzenie i wyczucie drogi, jedyne do czego bym się trochę przyczepił to szum powietrza przy prędkościach autostradowych. A tak to naprawdę świetne auto: zwłaszcza podoba mi się zawieszenie. Jeździłem autem na felgach 17", prowadzi się bardzo dobrze, zakręty to czysta przyjemność, a z drugiej strony nie jest za twardy i na przykład progi zwalniające amortyzuje całkiem miękko. Mam wrażenie, że Koreańczycy dopiero w tej trzeciej generacji zrobili użytek z wielowahaczowego zawieszenia. Montują je od pierwszej wersji I30, ale dopiero teraz czuć, że to auto faktycznie prowadzi się jak trzeba.

A co do cen, to jeszcze oglądając w salonie dostałem na początek rozmowy 7% rabatu (na leasing), pani która też oglądała obok, dostała 9% na grupę zawodową. Taka pierwsza propozycja sprzedawcy. 

Moja opinia jest taka, że to fajne auto w normalnej cenie

Napisano
Dnia 18.03.2017 o 11:09, Marcin79 napisał:

taką kupiłem ale bez at. koszt takiej 6 to 120

ja całkiem dobrze wyposażoną Mazde 6 kupiłem za 90 koła brutto. Fakt, że silnik benzynowy 2.0.

Napisano
Dnia ‎25‎/‎03‎/‎2017 o 20:06, maro_t napisał:

dzisiaj będąc w ASO Kia poszedłem sobie obok do Hyundaia. Przejechałem się I30 1.4 turbo. Ogólnie, jak wnętrze tego auta mi się widzi średnio, tak jeździ się bardzo dobrze. Silnik dynamiczny i cichy, bardzo fajne prowadzenie i wyczucie drogi, jedyne do czego bym się trochę przyczepił to szum powietrza przy prędkościach autostradowych. A tak to naprawdę świetne auto: zwłaszcza podoba mi się zawieszenie. Jeździłem autem na felgach 17", prowadzi się bardzo dobrze, zakręty to czysta przyjemność, a z drugiej strony nie jest za twardy i na przykład progi zwalniające amortyzuje całkiem miękko. Mam wrażenie, że Koreańczycy dopiero w tej trzeciej generacji zrobili użytek z wielowahaczowego zawieszenia. Montują je od pierwszej wersji I30, ale dopiero teraz czuć, że to auto faktycznie prowadzi się jak trzeba.

A co do cen, to jeszcze oglądając w salonie dostałem na początek rozmowy 7% rabatu (na leasing), pani która też oglądała obok, dostała 9% na grupę zawodową. Taka pierwsza propozycja sprzedawcy. 

Moja opinia jest taka, że to fajne auto w normalnej cenie

No dobra, tylko po co kupowac takie I30 skoro za podobne pieniadze mozna miec Golfa lub Astre K ;)

Poza tym wersja 1,4T to bedzie pewnie margines sprzedazy...

Hyundai czy Kia w realiach EU mialy sens jak byly tansze niz konkurencja.

Napisano
11 minut temu, Maciej__ napisał:

No dobra, tylko po co kupowac takie I30 skoro za podobne pieniadze mozna miec Golfa lub Astre K ;)

Te wszystkie kompakty są dzisiaj tak podobne i kosztują tak podobnie, że gdybym miał dziś wybierać, to pewnie decydowałyby szczegóły, jakieś niuanse w prowadzeniu, które dla mnie są istotne, czy możliwość skonfigurowania dokładnie takiej wersji jak chcę (nie lubię dopłacać za zbędne gadżety, ale jest też kilka rzeczy, które chciałbym mieć). Na pewno Astra czy Golf nie ma u mnie punktów na start tylko dlatego że jest Astrą czy Golfem. Jeśli już, to bardziej Hyundai, bo w rodzinie mam dobre doświadczenia z Koreańcami. No i 5 lat gwarancji bez limitu mocno kusi.

14 minut temu, Maciej__ napisał:

Poza tym wersja 1,4T to bedzie pewnie margines sprzedazy...

Dla mnie to jedyny sensowny silnik w tym samochodzie.

Napisano

Astra K 1.4t w dobrej kompletacji koło 75k do wyjazdu na drogę.

Ile sobie państwo życzą za i30 1.4t? Jak więcej niż za astrę to... nie jestem targetem :hehe:

5 lat gwarancji jest OK, ale nie wierzę w to "bez limitu", bo na stronie hyundaia już jest gwiazdka przy tych 5 latach...

Edytowane przez iwik

Napisano
8 godzin temu, iwik napisał:

Ile sobie państwo życzą za i30 1.4t? Jak więcej niż za astrę to... nie jestem targetem :hehe:

5 lat gwarancji jest OK, ale nie wierzę w to "bez limitu", bo na stronie hyundaia już jest gwiazdka przy tych 5 latach...

nie znam szczegółów gwarancji, ale znam na przykład takiego i20, w którym gdzieś na dwa miesiące przed końcem pięcioletniej gwarancji (przebieg 140 tys) padł katalizator. W taki sposób, że jego części zostały zassane do silnika (nie wiem jak to możliwe bo to przecież element wydechu, ale w internecie też piszą o takich przypadkach). Samochód dostał na gwarancji nowy silnik i katalizator. Więc gwarancja działa.

Porównujesz I30 z Astrą, a jeździłeś chociaż jednym i drugim?

Napisano
18 godzin temu, bergerac napisał:

ja całkiem dobrze wyposażoną Mazde 6 kupiłem za 90 koła brutto. Fakt, że silnik benzynowy 2.0.

silnik 145 ps  i wersja motion ?

Napisano
  • Autor

Cennikowo podobne wyposażenie drożej.
Napisano
2 godziny temu, maro_t napisał:

nie znam szczegółów gwarancji, ale znam na przykład takiego i20, w którym gdzieś na dwa miesiące przed końcem pięcioletniej gwarancji (przebieg 140 tys) padł katalizator. W taki sposób, że jego części zostały zassane do silnika (nie wiem jak to możliwe bo to przecież element wydechu, ale w internecie też piszą o takich przypadkach). Samochód dostał na gwarancji nowy silnik i katalizator. Więc gwarancja działa.
Porównujesz I30 z Astrą, a jeździłeś chociaż jednym i drugim?

Padający katalizator i uwalenie silnika przy 140kkm nie świadczy dobrze o jakości auta, które (głównie cenowo) aspiruje do miana 'koreańskiej toyoty', zwłaszcza że jak piszesz nie jest to przypadek jednostkowy.
Nie jeździłem i30 i przy cenie którą sobie życzą nawet nie zamierzam wsiadać. Jak koledzy napisali wyżej - auto dobre pewnie dla floty z 25% rabatem (jeśli ta gwarancja rzeczywiście obowiązuje 5 lat* bez wykluczeń)
* cytat ze strony hyundaia: " Prosimy zwrócić uwagę, że warunki 5-letniej Gwarancji Bez Limitu Kilometrów Hyundai w ostatnim czasie uległy zmianie. W zależności zarówno od daty produkcji jak i czasu realizacji zamówienia oraz okresu magazynowania, dany pojazd może być objęty gwarancją na poprzednich warunkach, opisanych w książce gwarancyjnej. Prosimy o kontakt z lokalnym dealerem Hyundai. "

Edytowane przez iwik

Napisano
2 godziny temu, Marcin79 napisał:

silnik 145 ps  i wersja motion ?

Rocznik: 2016

Silnik: 2.0 145KM

Skrzynia: 6 MT

Nadwozie: 4drzwi

Wyposażenie: SkyBUSINESS

Napęd: 4x2

Lakier: Jet Black (41W)

Napisano
47 minut temu, iwik napisał:

Padający katalizator i uwalenie silnika przy 140kkm nie świadczy dobrze o jakości auta, które (głównie cenowo) aspiruje do miana 'koreańskiej toyoty', zwłaszcza że jak piszesz nie jest to przypadek jednostkowy.
Nie jeździłem i30 i przy cenie którą sobie życzą nawet nie zamierzam wsiadać. Jak koledzy napisali wyżej - auto dobre pewnie dla floty z 25% rabatem (jeśli ta gwarancja rzeczywiście obowiązuje 5 lat* bez wykluczeń)
* cytat ze strony hyundaia: " Prosimy zwrócić uwagę, że warunki 5-letniej Gwarancji Bez Limitu Kilometrów Hyundai w ostatnim czasie uległy zmianie. W zależności zarówno od daty produkcji jak i czasu realizacji zamówienia oraz okresu magazynowania, dany pojazd może być objęty gwarancją na poprzednich warunkach, opisanych w książce gwarancyjnej. Prosimy o kontakt z lokalnym dealerem Hyundai. "

no właśnie. Nie jeździłeś, nie zamierzasz wsiadać, a cena jest w zasadzie taka sama jak za wszystkie inne kompakty. Proponuję porównać cenniki. Mnie interesuje silniki benzynowy z turbo około 150KM i gdzie bym nie patrzył, czy to Opel, Hyundai, czy Ford  to wychodzi mi około 80 tys. pln za to co bym chciał. Oczywiście jest kwestia konkretnego wyposażenia i rabatów, ale to wszystko kosztuje podobnie. Golf czy Leon są droższe, Francuzi i Japończycy w zasadzie nie mają auta spełniającego moje wymagania.

A zepsute i20 to auto firmowe, uzywane przez różne osoby do tłuczenia się po mieście. Owszem, awaria nie powinna się zdarzyć, ale serwis zachował się jak należy i auto wróciło z naprawy z nowym silnikiem. Jak wspomniałeś o Toyocie, to właśnie tak samo jak w Toyocie. Tam też podobno wymieniali wadliwe silniki bez problemów.

Edytowane przez maro_t

Napisano
Dnia ‎2017‎-‎03‎-‎24 o 10:29, maro_t napisał:

Musiałby Hyundai wykonać jakiś gigantyczny skok jakościowy jeśli chodzi o zawieszenie. Dotychczasowa wersja I30 kołysze jak łódź, a pasażerowie z tyłu to na chorobę morską mogą zapaść tak tym buja.

Napisano

Oglądałem dzisiaj I30, ale nie jeździłem. Z zewnątrz auto mi się tak samo podoba,  jak miesiąc temu, kiedy go pierwszy raz oglądałem. Wnętrze jest ok, ale system multimedialny wygląda tragicznie- z navi lepiej. Wnętrze jest typowe dla koreanćow, czyli masa średniej jakości plastików. Wnętrze nie jest jakoś super przestronne. Po ustawieniu fotela kierowcy pod siebie i zajęciu miejsca ma tylnej kanapie kolanami dotykam do oparcia fotela, także szału nie ma.

W testach niesamowicie wychwalaja ten samochód , lecz statyczne, poza ładnym wyglądem zewtrzym, nic specjalnego.

Chrom we wnętrzu jest udawany...

Napisano
3 godziny temu, bergerac napisał:

Rocznik: 2016

Silnik: 2.0 145KM

Skrzynia: 6 MT

Nadwozie: 4drzwi

Wyposażenie: SkyBUSINESS

Napęd: 4x2

Lakier: Jet Black (41W)

to takie, to wiem, że po tyle chodzą ale pewnie nawet nie masz xenonów 

Napisano
2 godziny temu, Marcin79 napisał:

to takie, to wiem, że po tyle chodzą ale pewnie nawet nie masz xenonów 

Tak wygląda wyposażenie:

58d92bac8b004_Zrzutekranu2017-03-27o17_11_18.png.e2808b368c87096557788e6d4f74101f.png

Kupowana w okolicach września. Nie pamiętam czy ma ksenony, ja nią nie jeżdzę.

Edytowane przez bergerac

Napisano
7 godzin temu, senseikrk napisał:

Oglądałem dzisiaj I30, ale nie jeździłem. Z zewnątrz auto mi się tak samo podoba,  jak miesiąc temu, kiedy go pierwszy raz oglądałem. Wnętrze jest ok, ale system multimedialny wygląda tragicznie- z navi lepiej. Wnętrze jest typowe dla koreanćow, czyli masa średniej jakości plastików. Wnętrze nie jest jakoś super przestronne. Po ustawieniu fotela kierowcy pod siebie i zajęciu miejsca ma tylnej kanapie kolanami dotykam do oparcia fotela, także szału nie ma.

W testach niesamowicie wychwalaja ten samochód , lecz statyczne, poza ładnym wyglądem zewtrzym, nic specjalnego.

Chrom we wnętrzu jest udawany...

takie samo mam wrażenie: z zewnątrz może być, w środku poprawnie, poza tym sterczącym tabletem (wolę jak są wkomponowane w deskę), bez większego polotu, ale schludnie. Miejsca z przodu dużo, z tyłu nie za dużo (trochę więcej niż w moim Bravo, ale w poprzednim I30 było więcej miejsca z tyłu). Trzeba by z tym samochodem dłużej mieć styczność, ale oceniam, że to jest właśnie taki samochód, który niczym bardzo nie zachwyca, ale też nie ma większych wad. W wersji 1.4 turbo jeździ przyjemnie, prowadzi się pewnie, ma bardzo dobry kompromis między pewnością prowadzenia w zakrętach, stabilnością nadwozia, a komfortem resorowania, wszystko jest tam gdzie powinno, nic nie skrzypi i tyle. Jeśli do tego będzie w miarę bezawaryjny, to wychodzi kompakt idealny dla kogoś, kto nie oczekuje za dużo emocji, ale też lubi jak auto prowadzi się pewnie.

Napisano
Dnia ‎2017‎-‎03‎-‎24 o 09:19, wujekcybul napisał:

To teraz zobacz na statystyki sprzedazy w EU czy w PL i sie okaze czy cos musi czy nie musi. Hyundai ma luksusowa marke Genesis. Weszli z wielka pompa i po cichu sie wycofali

Chodzi mi o to, że Hyundai brzmi tanio, koreańsko, byle jak i kojarzy się z gnijącą blachą pod którą siedzi silnik Mitsubishi. Mamy jednak rok 2017 i nie można myśleć, że Hyundai ma być tańszy od VW/Opel bo nie jest...europejskim wypasem(?)

Hyundai jest bardzo, bardzo europejski, dopracowany, syntetyczny (tak jak lubimy) i nie ma realnych powodów (poza wizerunkiem bazującym na dawnej opinii), żeby być tańszy od królów europejskich flot (VAG/Opel/Ford). Bzdurą jest też to, że Hyundai jest premium. Mówi się tak "no bo droższy". Ale to jest po prostu bardzo dobry izolator w europejskim stylu.

Realnie i namacalnie więcej powodów, żeby być uznanym marką budżetową ma np. Nissan. Jego modele nie powinny być droższe od "świętej trójcy", ale oczywiście Nissan brzmi mocno jak GT-R i dumnie jak Sunny w dieslu. Hyundai brzmi niestety jak...drapiący papier toaletowy.

Szkoda bo...powinno się oceniać sprawiedliwie, a nie...wizerunkowo. A Kia/Hyundai zasługują na uznanie nie mniejsze niż auta uznawane za...solidne.

Napisano
13 minut temu, p i p p napisał:

Chodzi mi o to, że Hyundai brzmi tanio, koreańsko, byle jak i kojarzy się z gnijącą blachą pod którą siedzi silnik Mitsubishi. Mamy jednak rok 2017 i nie można myśleć, że Hyundai ma być tańszy od VW/Opel bo nie jest...europejskim wypasem(?)

Hyundai jest bardzo, bardzo europejski, dopracowany, syntetyczny (tak jak lubimy) i nie ma realnych powodów (poza wizerunkiem bazującym na dawnej opinii), żeby być tańszy od królów europejskich flot (VAG/Opel/Ford). Bzdurą jest też to, że Hyundai jest premium. Mówi się tak "no bo droższy". Ale to jest po prostu bardzo dobry izolator w europejskim stylu.

Realnie i namacalnie więcej powodów, żeby być uznanym marką budżetową ma np. Nissan. Jego modele nie powinny być droższe od "świętej trójcy", ale oczywiście Nissan brzmi mocno jak GT-R i dumnie jak Sunny w dieslu. Hyundai brzmi niestety jak...drapiący papier toaletowy.

Szkoda bo...powinno się oceniać sprawiedliwie, a nie...wizerunkowo. A Kia/Hyundai zasługują na uznanie nie mniejsze niż auta uznawane za...solidne.

pomyśleć , że kiedyś marki wybijały się na motorsporcie 

Napisano
  • Autor
36 minut temu, p i p p napisał:

Pogadamy za rok jak beda wyniki sprzedazy w calej EU.

Napisano

Hyundai jako marka może nie jest jakoś specjalnie namaszczona, ale człek oczekuje sporych rabatów, niezłego wypasu i niezawodności, by nie żałować zakupu ;]

Mnie nie było straszne kupić w 2006 r. Chevroleta made by Daewoo, ale 15 tys. taniej od Astry z wypasem jaki chciałem :ok:

Napisano

Dokładnie. Muszą mieć jakiś atut nawet jeśli auto jest tej samej klasy co golf. Cenią się jak golf, ale czy na pewno samochód w środku jest tej samej jakości? Wyciszenie, plastiki, itd. ?
Jeśli tak to atutem może być ta pełna 5 letnia gwarancja i brak fochow w przypadku wpadek jakosciowych jak w przypadku tych nieszczęsnych katalizatorów w i20 (inni producenci tez dają możliwość przedłużenia gwarancji).
Jeśli tego nie będzie to sorry, muszą walczyć ceną. A jeśli auto jest jednak gorsze jakościowo niż golf to i cena musi być niższa i serwis lepszy niż VAG.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Napisano

Oj I30 w środku daleko ma do Golfa, Astry,  a nawet Leona po lifcie. Deska jest wykonana w większości z twardego plastiku, chrom jest z plastiku, tablet bez navi wygląda koszmarnie. Jakościowe lepsze wnętrze ma obecną Kia Ceed.

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, senseikrk napisał:

Oj I30 w środku daleko ma do Golfa, Astry,  a nawet Leona po lifcie. Deska jest wykonana w większości z twardego plastiku, chrom jest z plastiku, tablet bez navi wygląda koszmarnie. Jakościowe lepsze wnętrze ma obecną Kia Ceed.

Ceed w bidnej wersji odstaje od konkurencji podobna bidna wersje ma Octavia. Musze sie przejsc pomacac to i30.

Napisano
Godzinę temu, senseikrk napisał:

W Golfie nie siedziałem ale z Astrą i Leonem to przesadziłeś.

Napisano

Mialem podobne odczucia ,w porownaniu w moja Giulietta  wnetrze I30 wypada  blado ,jakies takie plastikowe 

Edytowane przez darekpdkp

Napisano
1 godzinę temu, wujekcybul napisał:

Ceed w bidnej wersji odstaje od konkurencji podobna bidna wersje ma Octavia. Musze sie przejsc pomacac to i30.

Siedziałem w tej wersji prime, czy jak tam się ona nazywa. Materiały przyjemne w dotyku są tylko na szczycie deski rozdzielczej. Po wielkim zachwycie w prasie o na YT spodziewałem się czegoś naprawdę spoko, a rzeczywistość okazała się bardzo przeciętna. Może to też wynika z faktu, iż do Hyundaia pojechałem testowym nowym Mini Countryman? 

Serio, nawet Leon jest lepiej wykonany...

Giulietta to klasa premium przy I30! 

Ten system multimedialny,  przecież bez navi to wygląda koszmarnie z tym mniejszym ekranem.

Napisano
  • Autor
Dnia ‎2017‎-‎03‎-‎28 o 12:09, senseikrk napisał:

Siedziałem w tej wersji prime, czy jak tam się ona nazywa. Materiały przyjemne w dotyku są tylko na szczycie deski rozdzielczej. Po wielkim zachwycie w prasie o na YT spodziewałem się czegoś naprawdę spoko, a rzeczywistość okazała się bardzo przeciętna. Może to też wynika z faktu, iż do Hyundaia pojechałem testowym nowym Mini Countryman? 

Serio, nawet Leon jest lepiej wykonany...

Giulietta to klasa premium przy I30! 

Ten system multimedialny,  przecież bez navi to wygląda koszmarnie z tym mniejszym ekranem.

Ciekawe czy maja apple car play. Nawigacja producenta nie premium to syf. Lepiej odpalic google lub automape.

Napisano
Dnia 28.03.2017 o 09:53, iwik napisał:

Dokładnie. Muszą mieć jakiś atut nawet jeśli auto jest tej samej klasy co golf. Cenią się jak golf, ale czy na pewno samochód w środku jest tej samej jakości? Wyciszenie, plastiki, itd. ?
Jeśli tak to atutem może być ta pełna 5 letnia gwarancja i brak fochow w przypadku wpadek jakosciowych jak w przypadku tych nieszczęsnych katalizatorów w i20 (inni producenci tez dają możliwość przedłużenia gwarancji).
Jeśli tego nie będzie to sorry, muszą walczyć ceną. A jeśli auto jest jednak gorsze jakościowo niż golf to i cena musi być niższa i serwis lepszy niż VAG.

W firmie mamy i20 z gazem założonym prze dilera i co, padły 3 katalizatory i hyundai nie uznał gwarancji. 

Napisano
Dnia 16.03.2017 o 13:05, wujekcybul napisał:

Natchniony AS zajrzalem na strone hyundaia bo myslalem, ze pismaki sie pomylily. Otoz hyundai i30 z mega mocnym 136KM silnikiem diesela w najwyzszej wersji kosztuje uwaga 100.500 PLN. Porownam to do najlepiej sprzedajacego sie kompaktu VW. Golf 115KM - osiagi podobne 92.000 . 150KM 101.890 PLN a GTD 184KM 120.000. Oczywiscie w wersjach najwyzszych.

I teraz tak na powaznie bez hejtu dla kogo to auto? Ani to mocne ani rewolucyjne ani mocne ani oszczedne. Konkurencja w postaci 163KM Astry diesel kosztuje 93.000 PLN w najbogatszej wersji.

1.0T 120KM 3 cyl wersja comfort 83200 PLN Astra 1.4 125KM wersja najwyzsza 78.000PLN, Golf Highline 1.4 125KM 83.000. Wersja 1.4T hyundaia jakas abstrakcja. 

Floty lykna 95KM classic Plus za pewnie 72k brutto ale cala reszta to sukcesu nie wroze.

2017-Hyundai-i30-PLACEMENT-1-626x382.jpg

A ceny grand santa fe widziałeś?

a na ulicy spotkałeś :) ?

coś się komuś pomyliło z tymi taczkami.

tak , miałem Hujdaja. Ix35. Wytrzymałem 12 mcy .. Uraz do końca życia :/

Napisano
1 godzinę temu, sdss napisał:

W firmie mamy i20 z gazem założonym prze dilera i co, padły 3 katalizatory i hyundai nie uznał gwarancji. 

...i cały misterny plan zrobienia z hyundaia marki "premium" lub przynajmniej na poziomie VW czy toyoty w pi...u :hehe:

Jednak tylko cena na poziomie powyższych :lol:

Napisano
1 godzinę temu, sdss napisał:

nie uznał bo?

Napisano
10 minut temu, iwik napisał:

...i cały misterny plan zrobienia z hyundaia marki "premium" lub przynajmniej na poziomie VW czy toyoty w pi...u :hehe:

Diler naprawić :) ale mam kolejny problem korozją klapy, znany problem jak z katalizatorem:) naprawić ale Hyundai nie chcieć dać zastępczy, flota auta do pracy dziwne podejście. Pewnie znowu Diler weźmie na klatkę. Taka to gwarancja.

Napisano
12 minut temu, maro_t napisał:

nie uznał bo?

Diler podobno nie miał papiera z centrali że można gazować:)

Edytowane przez sdss

Napisano
27 minut temu, sdss napisał:

czyli dealer zamontował instalację LPG bez zgody producenta, czyli gwarancja producenta pa pa. Pozostaje właśnie gwarancja dealera, czyli norma. Dobrze, że dealer się poczuł do naprawy.

Z mojego doświadczenia na podstawie pierwszego i drugiego modelu i30 z gwarancją nigdy nie było problemów. Fakt, że w drugim i30 był tylko wymieniany jakiś moduł bluetooth, ale w pierwszym były nawet za darmo wymienione elementy zawieszenia, które już nie podlegały gwarancji. Ot, dobra wola ASO.

Napisano
33 minuty temu, sdss napisał:

Ale to raczej standard w przypadku instalacji LPG montowanych przez dealera.

Napisano
12 minut temu, Maciej__ napisał:

Ale to raczej standard w przypadku instalacji LPG montowanych przez dealera.

czyli w większości przypadków jak wyjeżdżasz z salonu autem z LPG, to już bez gwarancji producenta?

Napisano
3 minuty temu, maro_t napisał:

czyli w większości przypadków jak wyjeżdżasz z salonu autem z LPG, to już bez gwarancji producenta?

W Oplu chyba jest fabryczna.

Narazie diler daje radę, kto płaci nie ma znaczenia, byle by sprawnie naprawili,  moja i30 ma już 21tys narazie nic się nie dzieje, poza rdzawym nalotem na zgrzewie klapy:) końcówka produkcji chyba już wszystko poprawili :)

Napisano
3 minuty temu, sdss napisał:

W Oplu chyba jest fabryczna.

Narazie diler daje radę, kto płaci nie ma znaczenia, byle by sprawnie naprawili,  moja i30 ma już 21tys narazie nic się nie dzieje, poza rdzawym nalotem na zgrzewie klapy:) końcówka produkcji chyba już wszystko poprawili :)

ojciec ma z 2012 albo 2013 roku i do dziś tylko ten moduł bluetooth wymieniał, bo coś się zacinał. Przebieg ma z 60 tys.

Napisano
4 godziny temu, iwik napisał:

A który z nich uznaje gwarancje jak zagazujesz samochód? W ogóle jest taki?

Napisano

A który z nich uznaje gwarancje jak zagazujesz samochód? W ogóle jest taki?

Prawidłowe pytanie brzmi: w którym samochodzie notorycznie psuje się katalizator powodując dalsze uszkodzenia silnika. Z relacji tutaj wynika ze jest to nie tylko w przypadku aut z instalacjami LPG, a tutaj akurat hyundai znalazł pretekst po prostu doskonale wiedząc że problemem jest wada fabryczna a nie LPG. Postępowanie godne marki premium...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.