Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowy i30

Featured Replies

Napisano
12 minut temu, iwik napisał:

Prawidłowe pytanie brzmi: w którym samochodzie notorycznie psuje się katalizator powodując dalsze uszkodzenia silnika.

Doczytaj dokładnie co maro pisał. Popsuł się po pięciu latach. A na forach czytał o zassaniu elementów do silnika. I temu się dziwił. Nie pisał w jakich markach samochodów. Możesz nie lubić marki ale porównujesz do takiego VAGa, gdzie łańcuchy padały po 20 kkm.

A katalizator przy instalacji źle wyregulowanej instalacji LPG można zniszczyć w kilka miesięcy.

Różne rzeczy słyszałem o tych autach ale nie o regularnie padających katalizatorach. Zresztą spróbuj sam poszukać.

Napisano
7 godzin temu, marcindzieg napisał:

Doczytaj dokładnie co maro pisał. Popsuł się po pięciu latach. A na forach czytał o zassaniu elementów do silnika. I temu się dziwił. Nie pisał w jakich markach samochodów. Możesz nie lubić marki ale porównujesz do takiego VAGa, gdzie łańcuchy padały po 20 kkm.

A katalizator przy instalacji źle wyregulowanej instalacji LPG można zniszczyć w kilka miesięcy.

Różne rzeczy słyszałem o tych autach ale nie o regularnie padających katalizatorach. Zresztą spróbuj sam poszukać.

Jak to jest fizycznie moz;iwe, zeby cokolwiek z kata dostalo sie do silnika?

Napisano

Nie wiem, bo niby spaliny powinny pchać dokładnie w drugą stronę. Ale nasi mali koreańscy bracia wydumali chyba katalizator zintegrowany z kolektorem wydechowym (nie wiem czy w i20 czy bliźniaczej kii). Tu chyba prawdopodobieństwo jest większe takiego zdarzenia, to raz. A dwa ze jak padnie to taki element kosztuje worek srebrnikow.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Napisano
Godzinę temu, Maciej__ napisał:

TUTAJ na przykład jest artykuł, gdzie wspominają o tych usterkach katalizatora i piszą że w skrajnych przypadkach zdarza się przy tym uszkodzenie silnika, więc pewnie jest możliwe, tym bardziej że taki przypadek znam osobiście.

Napisano
2 godziny temu, Maciej__ napisał:

Pewnie zrobili jakiś wynalazek który to umożliwia. Tyle że z tego co piszą dotyczy to tylko silnika 1.2 a taki chyba w ogóle nie jest oferowany z i30 z tematu.

Napisano

Ktoś jeszcze oglądał nowe I30? Wczoraj oglądałem nowego Civica. Na żywo wygląda bardzo dobrze! Śmieszne jest tylko wyposażenie, bo wersja bazowa ma sporo asystentów , a nie ma radia?

Napisano
Dnia ‎2017‎-‎03‎-‎28 o 09:20, Marcin79 napisał:

pomyśleć , że kiedyś marki wybijały się na motorsporcie

Ach, piękne czasy. Konkurencja, różnice, charakter...fajne to było...ale czy nie wróci...(?)

Dnia ‎2017‎-‎03‎-‎28 o 09:43, wujekcybul napisał:

Pogadamy za rok jak beda wyniki sprzedazy w calej EU

Pogadamy na pewno, ale czy to jest wyznacznikiem prawdy? Polityka cenowa koncernów to wybitnie przemyślana strategia, żeby sprzedać tyle, ile się wyprodukuje. 6-miesięczne kolejki za danym modelem to chyba nie jest nikomu na rękę. Zatem prędzej uwierzę w zamach smoleński niż w złą kalkulację ceny nowego i30 czy w ogóle Hyundai'ów. Są drogie, nie jest to Dacia czy Passat z Gubina, ale są warte tej ceny i na pewno będą chętni. Bo póki co Koreańczycy łapią klientów innych marek, a nie tracą swoich. Na 100% będą mieli zniżkę formy jeśli chodzi o awaryjność, ale poziom jako taki będzie już tylko wyższy. Oczywiście nie widzę Hyundaia jako producenta aut pokroju nowej Giulii, ale taką, swoją Alfę 159 mogą zrobić jeszcze lepszą.

Pozdrawiam.

Napisano
Dnia 30.03.2017 o 07:40, Maciej__ napisał:

Zapytaj tych co tjuningowali kupując strumenice z Allegro, jak katalizator padł, a potem wyłuskiwali z silnika ich zawartość ;) Wydech wbrew pozorom działa w dwie strony.

Edytowane przez teg

Napisano
Dnia 29.03.2017 o 23:53, iwik napisał:

Prawidłowe pytanie brzmi: w którym samochodzie notorycznie psuje się katalizator powodując dalsze uszkodzenia silnika. Z relacji tutaj wynika ze jest to nie tylko w przypadku aut z instalacjami LPG, a tutaj akurat hyundai znalazł pretekst po prostu doskonale wiedząc że problemem jest wada fabryczna a nie LPG. Postępowanie godne marki premium...

Dokładnie na to wygląda. Kolegi służbowe i20 też miało wpadkę z katalizatorem. Auto było na gwarancji, bez lpg, ale Hyundai odmówił naprawy tłumacząc się opóźnionym o 2 tys.km przeglądem okresowym. Rachunek za wymianę na prawie 11000 zł firma jakoś przełknęła ale dla osoby fizycznej to byłby szok.

Napisano
  • Autor
Dnia 2.04.2017 o 11:22, Tomrad napisał:

Dokładnie na to wygląda. Kolegi służbowe i20 też miało wpadkę z katalizatorem. Auto było na gwarancji, bez lpg, ale Hyundai odmówił naprawy tłumacząc się opóźnionym o 2 tys.km przeglądem okresowym. Rachunek za wymianę na prawie 11000 zł firma jakoś przełknęła ale dla osoby fizycznej to byłby szok.

Fizol by kupil silnik z rozbitka naprawa auta za 11k jest pozbawiona sensu.

Napisano

Ktoś jeszcze z Was oglądał nowe I30? Kolejne pismaki piszą o świetnej jakości wnętrza I30... może oni dostają jakieś inne samochody? Wezmę na testy tego i30.

Napisano
Ktoś jeszcze z Was oglądał nowe I30? Kolejne pismaki piszą o świetnej jakości wnętrza I30... może oni dostają jakieś inne samochody?

Dostają możliwość przetestowania samochodu np. na Majorce. Jakbym dostał taką wycieczkę z hotelem za free tez bym pisał pozytywnie o aucie.

Napisano
4 minuty temu, iwik napisał:

Dostają możliwość przetestowania samochodu np. na Majorce. Jakbym dostał taką wycieczkę z hotelem za free tez bym pisał pozytywnie o aucie.

Jaki sens mają zatem takie testy? Prowadząc swojego bloga widzę ile ściem jest w tych wszystkich testach w gazetach, a w szczególności na yt. Ma moje pytanie, zadane jednej z gwiazd yt,  dlaczego nie wymienił większości wad pewnego samochodu, uzyskałem odp: bo to był filmik promujący.... dosłownie ręce mi opadły. Najleosze jest to, że zawsze mówi,  iż u niego jest tylko prawda o samochodach, bez żadnych ściem.

Dzięki temu mój blog szybko łapie zainteresowanie...

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, senseikrk napisał:

Jaki sens mają zatem takie testy? Prowadząc swojego bloga widzę ile ściem jest w tych wszystkich testach w gazetach, a w szczególności na yt. Ma moje pytanie, zadane jednej z gwiazd yt,  dlaczego nie wymienił większości wad pewnego samochodu, uzyskałem odp: bo to był filmik promujący.... dosłownie ręce mi opadły. Najleosze jest to, że zawsze mówi,  iż u niego jest tylko prawda o samochodach, bez żadnych ściem.

Dzięki temu mój blog szybko łapie zainteresowanie...

Nie maja. Wiekszosc sie masturbuje nad autami. Troche negatywnych cech daje Marek z Drives. Gdyby z top gear nie zrobili programu rozyrywkowego to tez bylby fajny jesli chodzi o minusy auta. Ja ogladam tylko walkthrough najczesciej robione przez amerykanow i czasy przyspieszen. I jak sie ostatnio podniecali 1.2 w kysz kysz a wyszlo, ze zwykle 1.6 w HRV jedzie podobnie.

Napisano

Zobacz sobie kanał żony Marek Drives- "jest pięknie". Tak zenujacego testu jeszcze nie wiedziałem, s oglądałem tylko jej test Mini Countryman. 

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, senseikrk napisał:

Zobacz sobie kanał żony Marek Drives- "jest pięknie". Tak zenujacego testu jeszcze nie wiedziałem, s oglądałem tylko jej test Mini Countryman. 

Nie ma co ogladac bo to powinna fajna babka pokazac co Jej sie z damskim okiem podoba a nie testowac.

Napisano
3 godziny temu, wujekcybul napisał:

Nie ma co ogladac bo to powinna fajna babka pokazac co Jej sie z damskim okiem podoba a nie testowac.

Żenujący jest język jakiego używa..

Napisano

Azvz ciekawosci zrobilem konfiguracje u mnie w CZ i z jakims dodatkiem wyszlo w przeliczeniu na polskie 115tys pln....poszaleli.

To samo co Fiat z tym nowym kombi reklamuje sie ze od 330tys CZK a obok Focus kombi od 319tys CZK....

Swiat wariuje Hyundai w cenie Golfa, Fiat drozszy od Forda...

Napisano
7 godzin temu, senseikrk napisał:

W ogóle mam wrażenie, że ost czasy samochody podrożały..

Samochody podrożały, ale i nasze wymagania wzrosły - patrzymy na wersje z dalszej części cenników ;]

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, rwIcIk napisał:

Samochody podrożały, ale i nasze wymagania wzrosły - patrzymy na wersje z dalszej części cenników ;]

Sek w tym, ze sa iditotyczn ekonfiguracje np do golfa przed liftingiem w standardzie nie bylo kierownicy multifunkcyjnej dopiero max wersja miala. To samo teraz jest np w Suzuki Ignis. Ja biore auta z placu nie czekam na wyprodukowanie pol roku i wtedy zaczyna sie problem. Hyundai zazwyczai schodzi w podstawowych wersjach i tak np wiele uzywek nawet podlokietnika nie ma. Ot taka troche dziwna polityka poroducentow. Dlatego IMO Chevrolet to byl strzal w dziesiatke szkoda, ze juz go tu nie oferuja. Good value for money.

Napisano
3 minuty temu, wujekcybul napisał:

Sek w tym, ze sa iditotyczn ekonfiguracje np do golfa przed liftingiem w standardzie nie bylo kierownicy multifunkcyjnej dopiero max wersja miala. To samo teraz jest np w Suzuki Ignis. Ja biore auta z placu nie czekam na wyprodukowanie pol roku i wtedy zaczyna sie problem. Hyundai zazwyczai schodzi w podstawowych wersjach i tak np wiele uzywek nawet podlokietnika nie ma. Ot taka troche dziwna polityka poroducentow. Dlatego IMO Chevrolet to byl strzal w dziesiatke szkoda, ze juz go tu nie oferuja. Good value for money.

Dla mnie najwiekszym absurdum jest czasem brak tempomatu :facepalm:

Chyba tylko Francuzi daja juz od najnizszych wersji, a taka Kia, Hyundai czy Toyota dopiero od polowy skali :hehe:

Kto teraz kupi auto wieksze niz klasa B bez tego?

Napisano
  • Autor
Teraz, Maciej__ napisał:

Chyba tylko Francuzi daja juz od najnizszych wersji, a taka Kia, Hyundai czy Toyota dopiero od polowy skali :hehe:

Specjalnie tak robia zebys wyzsza wersje wybral. Pol biedy jak mozna dodac w garazu ale nie wszedzie to mozliwe. Kowalski jak kupuje to zacisnie zeby i sie bez tego obejdzie.

Napisano
4 minuty temu, Maciej__ napisał:

Ty zobacz jak to robi Lexus.

;l

Napisano

Byłem w Poznaniu na targach i powiem szczerze, że ładne auto im wyszło.8]:)

Napisano
2 godziny temu, Rylu napisał:

Byłem w Poznaniu na targach i powiem szczerze, że ładne auto im wyszło.8]:)

Jak zatem oceniasz jakość wnętrza?

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, senseikrk napisał:

Jak zatem oceniasz jakość wnętrza?

Cos sie czepil skoro 1.4 NA w Hyundaiu jest tyle co TSI w golfie. Bez zastanowienia ide po das auto. 1.4T jest bardzo drogie wklejalem tu co mozna kupic u konkurencji. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.