Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odswiezenie/zmiekczenie skorzanych foteli

Featured Replies

Napisano

Poleccie jakis specyfik do odswiezenia czarnej skory na fotelach. Raczej od dluzszego czasu nikt nic z nia nie robil. Powierzchnia nie jest popekana, jest dosc twarda iwidoczne sa delikatne rysy. 

Napisano

mydło do skór i potem kilka sesji z tłuszczem do skór licowych. Nic innego Ci tak skóry nie odżywi i nie zmiękczy.

Proces jest dość czasochłonny, szczególnie pierwsza sesja z mydłem i wymaga ładnej pogody, ale efekty są bdb.

Napisano
res_040caf8b4a57d70139f03214ea814772_450x450_g9oa.jpg

Mam używam polecone przez Vadero !

Potwierdzam, dość czasochłonne, ale warto

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Napisano
6 minut temu, slawek_l_83 napisał:

Mam używam polecone przez Vadero !

i zaniedbaną, wysuszoną skórę pociągniętą jakimiś nabłyszczaczami to wyciągnie?

Napisano
1 minutę temu, Ozarek napisał:

Czy aż tak zaniedbaną to nie wiem, ja przypuszczam, że w Lagunie przez 8 lat nikt skóry nie czyścił żadnymi specjalnymi specyfikami dopiero ja zacząłem i powiem, że wygląda ona bardzo ładnie. Możesz kiedyś podjechać na Osiedle i pooglądasz - ja stosuje środek 4-5x na rok i jestem zadowolony.

Napisano
1 godzinę temu, Ozarek napisał:

Bardzo ładnie zmiękcza.

Natomiast jak masz jasną skórę, mocno zabrudzoną to ja już nie mam siły się z tym bawić i jadę do Vodoo ;]

Napisano
1 godzinę temu, slawek_l_83 napisał:

Czy aż tak zaniedbaną to nie wiem, ja przypuszczam, że w Lagunie przez 8 lat nikt skóry nie czyścił żadnymi specjalnymi specyfikami dopiero ja zacząłem i powiem, że wygląda ona bardzo ładnie. Możesz kiedyś podjechać na Osiedle i pooglądasz - ja stosuje środek 4-5x na rok i jestem zadowolony.

jak będę miał na czym to potestuję kiedyś. W Forku mam stary dobry, gruby welur ;)

9 minut temu, Vadero napisał:

Natomiast jak masz jasną skórę, mocno zabrudzoną to ja już nie mam siły się z tym bawić i jadę do Vodoo ;]

leń ;] ale po czyszczeniu kiedyś skóry zestawem mydło + tłuszcz wiem co to znaczy ;) niemniej efekt jest świetny.

Napisano
3 minuty temu, Ozarek napisał:

jak będę miał na czym to potestuję kiedyś. W Forku mam stary dobry, gruby welur ;)

Welur mam po środku stołków na bokach skóra - wg mnie lepsze rozwiązanie na zimę i lato niż pełna skóra :)

Chodź musiałbym na dłużej pojeździć autem w pełnej skórze.

Napisano
Teraz, slawek_l_83 napisał:

Welur mam po środku stołków na bokach skóra - wg mnie lepsze rozwiązanie na zimę i lato niż pełna skóra :)

Chodź musiałbym na dłużej pojeździć autem w pełnej skórze.

w Lancii miałem taką kombinację i jest to zdecydowanie lepsze niż pełna skóra niewentylowana.

Napisano

Polecam środki Gliptone do czyszczenia i konserwacji skóry.

Słyszałem tez same dobre rzeczy o COLOURLOCK. 

Napisano
34 minuty temu, dzidzia napisał:

Słyszałem tez same dobre rzeczy o COLOURLOCK. 

Też słyszałem tylko dobre rzeczy o nich. A co najciekawsze, to jest polska firma.

Napisano

Ja używam Tenzi Leder Clean a później Leder Care. Z działania jestem zadowolony, clean czyści dobrze, nawet ślady z jeansów. Care zabezpiecza. Dodatkowo preparaty nie są drogie a opakowania starczą długo ...

Napisano

To teraz powiedzcie mi co zrobić żeby skóra na kierownicy i siedzeniach nie była taka świecąca? Czy jest coś co nada jej taki ładny, matowy, miękki wygląd?

Nie znoszę takiej wyślizganej skóry na siedzeniach i kierownicy. Obrzydliwie to wygląda.

Napisano
35 minut temu, Azbest napisał:

To teraz powiedzcie mi co zrobić żeby skóra na kierownicy i siedzeniach nie była taka świecąca? Czy jest coś co nada jej taki ładny, matowy, miękki wygląd?

Nie znoszę takiej wyślizganej skóry na siedzeniach i kierownicy. Obrzydliwie to wygląda.

Mam i polecam http://allegro.pl/gliptone-gt11-gt12-zestaw-do-czyszczenia-skory-i6375591441.html

.

Napisano
2 godziny temu, Azbest napisał:

Pewnie wystarczy porządnie wyczyścić i zabezpieczyć. Ale uwaga, część preparatów do pielęgnacji skór też nabłyszcza i trzeba kupić odpowiedni. Ja nawet nie przypuszczałem, że skóra po czyszczeniu będzie tak dobrze wyglądać, a była brudna i błyszcząca.

Napisano
4 godziny temu, Azbest napisał:

a na to jest powiem ci taki środek prawie w każdym markecie dostępny - takie żólte, wyglada jak rozwodniony wosk, wali jak pasta do butów - świetnie matowi i dość dobrze czyści :)

Napisano

Podlacze sie do tematu. Co myslicie o srodku z Ikei "ABSORB - Środek do pielęgnacji skóry". Ja tego uzywalem do tapicerki skorzanej w Lagunie i w obecnym Superbie. Dla mnie efekt byl ok, wiec nie probowalem nic innego. Jest to ok, czy robie duza krzywde mojej tapicerce? 

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.