Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dealer - udostępnienie auta

Featured Replies

Napisano

Czy kupując samochód zdarza wam się możliwość "pożyczenia auta" na coś więcej niż kilkuminutowa przejażdżka? VW i Skoda nie zachwyca w tej kwestii. Robię w sumie 30 kkm rocznie i chciałbym mieć pewność że mam wygodny samochód. Kiedyś dostałem na miesiąc Skodę Rapid i szczerze mówiąc męczyłem się w nim (fotele). Odpłatność (niewielka) wchodzi też w grę. 

W Citroenie udostępniają auto na kilka godzin jak się pogada dobrze ;) 

Napisano

Ja od jakiegoś czasu chcąc dobrze przetestować auto, biorę model zbliżony do interesującego mnie z wypożyczalni na 2-3 dni.

Napisano

w salonie Toyoty dali nam na weekend aurisa...

poprosili jednak o trasę do 300km ;)

ale wcześniej kopiliśmy u nich avensisa i przymierzaliśmy się do zmiany...

tak z ulicy u nas w polszy chyba ciężko jest dostać samochód na ten przysłowiowy weekend...

Napisano
Godzinę temu, lucash napisał:

Czy kupując samochód zdarza wam się możliwość "pożyczenia auta" na coś więcej niż kilkuminutowa przejażdżka? VW i Skoda nie zachwyca w tej kwestii. Robię w sumie 30 kkm rocznie i chciałbym mieć pewność że mam wygodny samochód. Kiedyś dostałem na miesiąc Skodę Rapid i szczerze mówiąc męczyłem się w nim (fotele). Odpłatność (niewielka) wchodzi też w grę. 

Zwykle przed zakupem biorę auto na dobę. Nigdy nie było z tym problemu (m.in u Skody).

Problem był jedynie w Volvo, bo interesował mnie model schodzący i wyprzedali dema.

Napisano

Jakbym mial salon i wczesniej nie kupilbys ode mnie auta premium np BMW a chcialbys sobie Skoda polatac i pozniej kupic jedna to bym na drzewo wyslal. U nas przy takich realiach jakie sa to tylko frimy kupuja a fizole to ulamek kwoty. Dilerzy czasem oferuja auto na weekend np Opel albo pobieraja drobna oplate. Idz do wypozyczalni i zaplac za jeden dzien i pojedzisz.

Napisano
  • Autor

Ale w wypozyczalni specyfikacja auta jest ograniczona. Zastanawiam sie nad ta opcją też. Nie liczę na darmowe latanie autem przez weekend. Wystarczy 1 dzień wtedy prztestuję sobie jazdę miejską, autostradową i już jakieś 3 godziny w aucie mi wystarczą. 

Napisano

Ale w wypozyczalni specyfikacja auta jest ograniczona. Zastanawiam sie nad ta opcją też. Nie liczę na darmowe latanie autem przez weekend. Wystarczy 1 dzień wtedy prztestuję sobie jazdę miejską, autostradową i już jakieś 3 godziny w aucie mi wystarczą. 

Specyfikację to możesz właśnie zobaczyć/przetestować nawet na krótkiej jeździe w salonie.

Mając auto na 2-3 dni pojeździsz nim w różnych warunkach, dzień/noc, zapakujesz coś co przewozisz itp.

Będziesz też w stanie ocenić co w danej wersji jest ok, a czego właśnie w specyfikacji ci brakuje.

Do tego jeśli auto ma już jakiś przebieg, widać co się zużywa we wnętrzu, zawieszeniu itd.

Oczywiście jeśli dealer udostępni auto na dłużej to nie ma konieczności korzystania z wypożyczalni.

Jednak z własnego doświadczenia wiem, że nie będąc klientem danego salonu lub nie mając dobrych kontaktów, dealerzy niechętnie udostępniają samochody na dłużej.

Napisano
1 godzinę temu, lucash napisał:

Wystarczy 1 dzień wtedy prztestuję sobie jazdę miejską, autostradową i już jakieś 3 godziny w aucie mi wystarczą. 

Jako "człowiek z ulicy" też nie dostałem na łikend, nawet nie na dzień, tylko przejażdżka przez miasto i po A do bazy, z specjalistą ds. sprzedaży na pokładzie.

Ale z salonu nikt mnie nie wyganiał, więc śmiało możesz te 3 godzinki posiedzieć w bolidzie... :phi::hehe:

Napisano
4 godziny temu, lucash napisał:

Ogólnie jest z tym problem. Dealerzy udostępniają takie auta, ale flotom a klient indywidualny idzie na drzewo. Co chcesz konkretnie kupić?

Napisano
  • Autor

Małe z automatem. Celuję w VW Up (Seat, Skoda ew). Właśnie z takimi autami jest problem w wypożyczalniach bo automatów jest jak na lekarstwo. 

Napisano
7 minut temu, lucash napisał:

Małe z automatem. Celuję w VW Up (Seat, Skoda ew). Właśnie z takimi autami jest problem w wypożyczalniach bo automatów jest jak na lekarstwo. 

W tej klasie w naszym kraju raczej żaden dealer nie będzie miał automatu na demo. Przerabiałem na własnej skórze.

Napisano

W 3citi z ulicy Toyka mi dala na weekend Verso i Avensisa swego czasu. W Oplu "po znajomosci" Insignie.

Hujdaje, Citroeny, Pugi allVWgroup-zapomnij

Napisano

Wiele lat temu dealer dał mi Saaba 9-3 na weekend i zadziałało to - kilka lat później kupiłem.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.