Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lakier "fortepianowy"

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam ochotę przemalować kawałek mojej deski w Pugu na taki właśnie kolor (wersja poliftowa ma to fabrycznie). 

Czy żeby uzyskać taki efekt wystarczy użyć czarnego lakieru + bezbarwny dla połysku czy jest to bardziej skomplikowane??

Wysoka jakość materiałów, niezbyt staranny montaż i... przeładowana przyciskami konsola centralna. Czytelność zegarów jest dla odmiany wzorowa. /Peugeot

Napisano

Głęboka czerń i kilka warstw bezbarwnego. Plus dobra ręka prowadząca pistolet (w żadnym wypadku spray).

Ale... imho daruj sobie. Każdy pyłek, każdy paluch na tym widać.

Napisano

Za piano black w samochodach powinni lać designerów linijką po łapach :ogien:

Napisano
  • Autor
18 minut temu, kenickie napisał:

Głęboka czerń i kilka warstw bezbarwnego. Plus dobra ręka prowadząca pistolet (w żadnym wypadku spray).

Ale... imho daruj sobie. Każdy pyłek, każdy paluch na tym widać.

Wiem ,że niepraktyczne (ojciec ma w swoim aucie i faktycznie zakurzone i zapalcowane) ale ładnie sie prezentuje :)

Napisano
Godzinę temu, wesol napisał:

Mam ochotę przemalować kawałek mojej deski w Pugu na taki właśnie kolor (wersja poliftowa ma to fabrycznie). 

Nie lepiej poszukać oryginalnej części na podmianę?

Napisano
  • Autor
24 minuty temu, aviator napisał:

Nie lepiej poszukać oryginalnej części na podmianę?

Cały komplet to już nowy typ nawigacji, radio itp. 2000zł :)

Napisano
5 godzin temu, wesol napisał:

zakurzone i zapalcowane ale ładnie sie prezentuje :)

No to chyba nieco odmiennie, na swój sposób, pojmujesz słowo ładnie... :hehe:

Napisano

To jest porowate czy gładkie?

Najpierw podkład do plastików.

Potem podkład akrylowy. Jeśli porowate, na dwa lub więcej razy (w tym sensie że wyschnie, zmatować i psiknąć jeszcze raz), tak by zalało pory tworzywa.

Potem dopiero czarna baza i lakier bezbarwny, jak koledzy pisali tylko 2K w życiu 1K ze sprayu (choć spraye 2K też występują w przyrodzie).

Polerka.

To tak w telegraficznym skrócie.

Napisano
5 godzin temu, wesol napisał:

Wiem ,że niepraktyczne (ojciec ma w swoim aucie i faktycznie zakurzone i zapalcowane) ale ładnie sie prezentuje :)

Piano black, jak sama nazwa wskazuje, najlepiej zostawić na fortepiany... 

Napisano
1 godzinę temu, grogi napisał:

Piano black, jak sama nazwa wskazuje, najlepiej zostawić na fortepiany... 

Chyba że ktoś ma auto prowadzące się jak fortepian.  ;]

Napisano
25 minut temu, czachabrava napisał:

Niestety malo to praktyczne, bo w sloncu szybko widac swirle na lakierze.

Lepsze rysy na złocie, niż gładkie aluminium ;] :phi:.

Napisano

Właściciele SMaxow poliftowych często narzekają , ze każdy pyłek i odbity palec widac. Moze pomyśl w kierunku oklejenia czymś estetycznym-o ile kształt pozwoli. Jesli nie samemu to zlecić wykonanie.

Napisano
  • Autor
19 godzin temu, romano11 napisał:

No to chyba nieco odmiennie, na swój sposób, pojmujesz słowo ładnie... :hehe:

Ładnie wygląda jak jest czyste. Ja natomiast często czyszczę auto, lubie mieć pożądek w odróżnieniu od ojca.

Napisano
4 godziny temu, wesol napisał:

Ładnie wygląda jak jest czyste. Ja natomiast często czyszczę auto, lubie mieć pożądek w odróżnieniu od ojca.

Dokładnie. Pięknie wyglada w salonie, potem gorzej. Ja co prawda sprzątam auto praktycznie co tydzień bo spędzam w nim mnóstwo czasu i lubię dbać o swoje rzeczy ale z tym fortepianowym można oszaleć jak i z ekranami dotykowymi. 

Wolalbym okleić fajna folia (wzorów i kolorów nieskończona ilość) 

Napisano
4 minuty temu, Chorzyn napisał:

Dokładnie. Pięknie wyglada w salonie, potem gorzej. Ja co prawda sprzątam auto praktycznie co tydzień bo spędzam w nim mnóstwo czasu i lubię dbać o swoje rzeczy ale z tym fortepianowym można oszaleć jak i z ekranami dotykowymi. 

Wolalbym okleić fajna folia (wzorów i kolorów nieskończona ilość) 

Folia nie zawsze wyjdzie dobrze, szczegolnie jak mocno skomplikowany ksztalt. Jak ma byc porzadnie to hydrografika

Napisano
Dnia 10 maj 2017 o 09:58, wesol napisał:

ładnie sie prezentuje takie zakurzone i zapalcowane?

Ja mam czarne auto i wolalbym biale, bo przy czarnym naklad pracy zbyt duzy do krotkotrwalego efektu ŁAŁ:)

No ale kazdy co innego lubi miec.

Napisano
4 godziny temu, fanlan napisał:

Ja mam czarne auto i wolalbym biale, bo przy czarnym naklad pracy zbyt duzy do krotkotrwalego efektu ŁAŁ:)

Doskonale Cię rozumiem: też mam czarny bolid i całe szczęście, że wnętrze ma normalne, plastikowe :phi: wystarczy mi pucowanie nadwozia, efekt jest bardzo krótkotrwały, a gdybym jeszcze miał się onanizować nad wnętrzem... :pad:

Napisano
7 godzin temu, fanlan napisał:

Czarne pięknie wyglada w salonie i tam powinno pozostać ;] wiem bo mam ;] 

Napisano
12 godzin temu, romano11 napisał:

Doskonale Cię rozumiem: też mam czarny bolid i całe szczęście, że wnętrze ma normalne, plastikowe :phi: wystarczy mi pucowanie nadwozia, efekt jest bardzo krótkotrwały, a gdybym jeszcze miał się onanizować nad wnętrzem... :pad:

Jak nabylem moja czarnulke to zona zarzucila, ze nowemu nabytkowi posiwecam wiecej czasu na dopieszczanie:)

Teram mi to lotto stoi pod drzewerm czasem umyje .

Osobiscie wole czysto w srodku

Napisano

A czy usłyszałeś choć jedno słowo, choć raz marudzenie ze strony bolidu? No właśnie, a małżonka, nawet najbardziej dopieszczona, może coś rzucić, przez przypadek się jej wymknie kilka słów... :phi:

Czysto w środku? No pewnie, zarówno w pojeździe, jak i w małżonce...  :swinka:  :hehe:

Edytowane przez romano11

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.