Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Taksówkarze reklamują Ubera

Featured Replies

Napisano

Osobiście korzystałem ostatnio z Ubera i niewątpliwymi zaletami są:

- niższa cena

- lepszy stan techniczny auta

- czystość

- kulturalniejsi kierowcy

- łatwość wskazania miejsca odbioru

- po kursie wysiadam, zamiast tracić czas na płacenie

- możliwość przejrzenia trasy po kursie

- możliwość przesłania linka innej osobie żeby śledziła przejazd

- brak taryf czasowych i strefowych

Mentalnie taksówkarze to dla mnie przeżytek. Zamiast starać się poprawić - a do poprawy jest sporo - potrafią tylko siłą wymuszać swoje "postulaty".

http://metrowarszawa.gazeta.pl/metrowarszawa/7,141637,21915526,warszawiacy-wsciekli-na-taksowkarzy-za-blokowanie-miasta.html#MT2

Napisano

Skoro wolisz być wożony przez anonimowego piekarza, a nie kierowcę zawodowego...

Napisano
1 minutę temu, aviator napisał:

a nie kierowcę zawodowego...

Hahahahahahahahaha.

Napisano
  • Autor
4 minuty temu, aviator napisał:

Skoro wolisz być wożony przez anonimowego piekarza, a nie kierowcę zawodowego...

A jaka to różnica, poza tym, że ostatnio w aucie zawodowego kierowcy był syf a u piekarza było czysto?

Napisano
10 minut temu, aviator napisał:

:hehe: mam sąsiada, nie wiem, jakie ma wykształcenie, ale jeździ taryfą i pracuje w ochronie, więc sam rozumiesz... :phi: z tym zawodowstwem to tak średnio Ci wyszło.

Napisano
27 minut temu, motomouse napisał:

Hahahahahahahahaha.

Oplułem ekran ;]

Napisano
Godzinę temu, romano11 napisał:

:hehe: mam sąsiada, nie wiem, jakie ma wykształcenie, ale jeździ taryfą i pracuje w ochronie, więc sam rozumiesz... :phi: z tym zawodowstwem to tak średnio Ci wyszło.

Słabo mnie to wszystko..., bo i tak nie korzystam. Ale taryfa, taryfie nie równa. Nie ma przymusu jeżdżenia pojazdami jakieś badziewnej korporacji, można sobie wybrać. Taki Krakow Airport Taxi na przykład ma kierowców w garniturkach i samochody max. 5-letnie, a z tego co wiem skargi pasażerów traktowane są poważnie w centrali... Jakieś badania lekarskie, testy trzeba przejść, a taki przypadkowy gość z Ubera nic nie musi. Wszystko jest pięknie jak nic się nie wydarzy. Nie wiadomo nawet, czy do OC zgłosił, że będzie używał auta zarobkowo...

Napisano
3 godziny temu, aviator napisał:

Kogo??? :D

Napisano

ja tam nie mogę doczekać się jak za 3 lata będę oprotestowywać pierwsza autonomiczna taxi nad Wisła [emoji23][emoji23]
pewnie zamiast lać olej na szyby to będą kolczatki rozwijać [emoji23]

Napisano
  • Autor
4 godziny temu, aviator napisał:

Taki Krakow Airport Taxi na przykład ma kierowców w garniturkach i samochody max. 5-letnie, a z tego co wiem skargi pasażerów traktowane są poważnie w centrali... Jakieś badania lekarskie, testy trzeba przejść, a taki przypadkowy gość z Ubera nic nie musi.

Widzę, że odzywanie się w tematach, o których nie ma się pojęcia, to wciąż popularne hobby.

Gość z Ubera, jeżeli zbierze kilka skarg na cokolwiek (np. bałagan w samochodzie, albo samochód zdezelowany), to z Ubera wylatuje. Połowa taryfiarzy by poleciała po tygodniu.

Co do "garniturków" - jest Uber Select, gdzie są lepsze auta, jakkolwiek w Pop też nie są złe - ani razu nie jechałem czymś, co sprawiało wrażenie, jak by się trzymało na drutach - w przypadku taksówek rozklekotany gruchot nie jest rzadkością.

Jechałem np. Hyundaiem Ioniq (20 kkm przebiegu) i Renault Talisman - nie wiem jaki przebieg, ale wyglądał na nowy ...

Napisano
Widzę, że odzywanie się w tematach, o których nie ma się pojęcia, to wciąż popularne hobby.
Gość z Ubera, jeżeli zbierze kilka skarg na cokolwiek (np. bałagan w samochodzie, albo samochód zdezelowany), to z Ubera wylatuje. Połowa taryfiarzy by poleciała po tygodniu.
Co do "garniturków" - jest Uber Select, gdzie są lepsze auta, jakkolwiek w Pop też nie są złe - ani razu nie jechałem czymś, co sprawiało wrażenie, jak by się trzymało na drutach - w przypadku taksówek rozklekotany gruchot nie jest rzadkością.
Jechałem np. Hyundaiem Ioniq (20 kkm przebiegu) i Renault Talisman - nie wiem jaki przebieg, ale wyglądał na nowy ...

Już kiedyś wyrzucałem zdjęcie z krakowskiego postoju taxi, same zabytki, takie z 10 lat najmłodsze.

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka

Napisano
16 godzin temu, aviator napisał:

A piekarz nie moze miec prawa jazby ABCDE?

W czym problem?

Pomijam ubezpieczenie w czasie transportu pasazerow bo nie wiem jak w taksowkach i jak w uberze, a roznie moze byc.

Napisano
17 godzin temu, Polarny napisał:

- brak taryf czasowych i strefowych

To jest największa zaleta dla mnie :ok:

Mieszkałem swego czasu 12 km od centrum miasta, ale już tak naprawdę w sąsiedniej gminie. Koszt taxi za te 12 km teraz to jakieś 70zł, koszt Ubera - koło 30.

W jednego ramach miasta nie ma takich różnic - obecnie kurs w nocy z centrum w to samo miejsce to 35zł Uber (bo zwykle jest mnożnik większy niż 1x) vs 40zł taxi (jakieś 10km)

Napisano
  • Autor
16 minut temu, iwik napisał:

W jednego ramach miasta nie ma takich różnic - obecnie kurs w nocy z centrum w to samo miejsce to 35zł Uber (bo zwykle jest mnożnik większy niż 1x) vs 40zł taxi (jakieś 10km)

To ciekawe, bo ja za nocny kurs (taki sam, ale w przeciwne strony) zapłaciłem 18 (Uber) vs 44 (Taxi).

Napisano

No bo niestety na taxi jeżdżą złotówy, na Uberze kierowcy trafiają się którzy chcą sobie pojeździć i do tego zarobić.

W Bangkoku jechałem nowym Mitsu Pajero, w Krakowie kilkuletnim Passatem CC, nową Mazdą 6 ale i też Fiatem Albea z Ukraińcem za kierownicą ;] A na Ukrainie .... no nowe nie były ;l

Napisano
3 godziny temu, Raku napisał:

Już kiedyś wyrzucałem zdjęcie z krakowskiego postoju taxi, same zabytki, takie z 10 lat najmłodsze.

Pierwszy lepszy postój Taxi jaki znam w swojej byłej okolicy

https://www.google.pl/maps/@52.2051312,20.9738271,3a,75y,28.57h,68.43t/data=!3m7!1e1!3m5!1slGu8SGm7ybwlz6mOy0Y_Ow!2e0!6s%2F%2Fgeo2.ggpht.com%2Fcbk%3Fpanoid%3DlGu8SGm7ybwlz6mOy0Y_Ow%26output%3Dthumbnail%26cb_client%3Dmaps_sv.tactile.gps%26thumb%3D2%26w%3D203%26h%3D100%26yaw%3D331.91467%26pitch%3D0%26thumbfov%3D100!7i13312!8i6656?hl=pl

Najnowsza to jest tam chyba ta Dacia, ale i tak ma z 10 lat.

Napisano

Taxi innemu taxi nie równe:phi:

Ja wieczorami i nocą jeżdżę ze stałym kierowcą, ma swoją własną 1 os. korporacje i wozi ludzi ze swojej listy kontaktowej. Szło mu na tyle dobrze, że kupił nowego rapida i przynajmniej jedziesz w nowym, pachnącym a nie starym i wypierdzianym W124 :phi: Zdarza mi się czasem wsiąść do jakieś korporacyjnej taxi i w 1/5 przypadków trafię normalnego, kulturalnego kierowcę z którym fajnie się rozmówia, reszta to gbury co wloką się mocno poniżej przepisów żeby nie spalić za dużo, auto się sypie i na koniec rachunek zazwyczaj najwyższy ze wszystkich. Poza tym wszystko też zależy jakie korpo, w każdym mieście są słabsze i lepsze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.