Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przed rosołem i schabowym filmik motoryzacyjny.

Featured Replies

Napisano

Osobiście miałem przyjemność być w podobnej fabryce, raczej większej gdyż zwiedzałem sobie linie produkcyjne Audi w Ingolstadt.

Filmik tak fajny i wciągający że nawet moja żona z ciekawością obejrzała - polecam. 

You tube.

Produkcja skody octavi. 

Napisano
1 godzinę temu, Kovic napisał:

Osobiście miałem przyjemność być w podobnej fabryce, raczej większej gdyż zwiedzałem sobie linie produkcyjne Audi w Ingolstadt.

Filmik tak fajny i wciągający że nawet moja żona z ciekawością obejrzała - polecam. 

You tube.

Produkcja skody octavi. 

Simply Clever :skromny: a może Das Auto :hmm:

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, Slawcio napisał:

Simply Clever :skromny: a może Das Auto :hmm:

Konkluzja z mojej wizyty w Audi jest taka że wygląda to baaardzo podobnie. 

Napisano
5 minut temu, Kovic napisał:

Konkluzja z mojej wizyty w Audi jest taka że wygląda to baaardzo podobnie. 

Wszędzie dobrze, gdzie mnie nie ma :ok:

Napisano
51 minut temu, rwIcIk napisał:

Idealny świat :)

Jak patrzę na takie filmy to wydaje mi się, że to jest najgorsza z możliwych prac jakie człowiek może wykonywać :sciana:.

Napisano
52 minuty temu, amazaque napisał:

Jak patrzę na takie filmy to wydaje mi się, że to jest najgorsza z możliwych prac jakie człowiek może wykonywać :sciana:.

Filmowanie?

Bo chyba nie myślisz negatywnie o pracy w fabryce samochodów :hmm:

Napisano
21 minut temu, rwIcIk napisał:

Filmowanie?

Bo chyba nie myślisz negatywnie o pracy w fabryce samochodów :hmm:

Myślę właśnie o pracy przy montażu na takiej linii. 

Napisano

Kto nie pracował na linii montażowej, ten nie zrozumie

Napisano
54 minuty temu, Sharpy napisał:

Już Charlie Chaplin zauważył, że to nudna praca - swoja drogą całymi dniami montować drzwi to można zgłupieć - no chyba, że zmieniają miejscami co jakiś czas :)

Nawet jak zmieniają, to trzeba cały czas pracować. A jak się ogarnia temat, to nie można ściemniać i trzeba udawać że się pracuje. Osiem godzin na takiej oświetlonej hali pod okiem kamer i ściganym przez zaprogramowane roboty - mnie by po trzech dniach wywieźli do Tworek :facepalm:. Podziwiam ludzi pracujących w takich warunkach i w taki sposób za (chyba) nie godne tego pieniądze. 

Napisano
Nawet jak zmieniają, to trzeba cały czas pracować. A jak się ogarnia temat, to nie można ściemniać i trzeba udawać że się pracuje. Osiem godzin na takiej oświetlonej hali pod okiem kamer i ściganym przez zaprogramowane roboty - mnie by po trzech dniach wywieźli do Tworek :facepalm:. Podziwiam ludzi pracujących w takich warunkach i w taki sposób za (chyba) nie godne tego pieniądze. 
Ale z drugiej strony musisz myslec tylko o tym ci teraz robisz . Nie planujesz pracy na najbliższe dni czy tygodnie, po powrocie do domu nie zastanawiasz sie co masz na jutro zaplanowane i jak to zrobic, z którym klientem sie spotkac, jaka analizę wyslac itp. Reset i tyle...
Ma to swoje zalety

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Napisano
Dnia 30.11.2017 o 06:40, DZIDA napisał:

Ale z drugiej strony musisz myslec tylko o tym ci teraz robisz . Nie planujesz pracy na najbliższe dni czy tygodnie, po powrocie do domu nie zastanawiasz sie co masz na jutro zaplanowane i jak to zrobic, z którym klientem sie spotkac, jaka analizę wyslac itp. Reset i tyle...
Ma to swoje zalety

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Dokładnie tak. Kiedyś przez całe studenckie wakacje pracowałem w fabryce toyoty w Wałbrzychu (silniki 1.0 benzyna). To była moja pierwsza praca zarobkowa ;) Jak już wyrobisz sobie pamięć ruchową, to przechodzisz w tryb automatyczny i myślisz o czymś zupełnie innym i dzień mija błyskawicznie. 

Do tego po każdej przerwie idziesz na inne maszyny żeby nie popadać w rutynę.

Wracasz z pracy, zjesz obiad i z wolną głową od wszelkich trosk korzystasz z reszty dnia, bo fizyczne zmęczenie łażeniem w kółko dookoła maszyn mija szybko. 

W przeciwieństwie do zmęczenia głowy obcowaniem z korporzeczywistoscią i asapami ;)

Napisano
Dnia 26.11.2017 o 18:48, amazaque napisał:

Podziwiam ludzi pracujących w takich warunkach i w taki sposób za (chyba) nie godne tego pieniądze

Ok. 4000-5000 na rękę średnio. I rozbudowany socjal.

Napisano
Dnia 4.12.2017 o 14:37, Jaruga napisał:

Wracasz z pracy, zjesz obiad i z wolną głową od wszelkich trosk korzystasz z reszty dnia, bo fizyczne zmęczenie łażeniem w kółko dookoła maszyn mija szybko. 

W przeciwieństwie do zmęczenia głowy obcowaniem z korporzeczywistoscią i asapami

Dodam, że zdecydowana większość z nas, też po prawdzie robi przy taśmie.

Taśma może być tylko przenośnią, ale zasadniczo codziennie robimy to samo w robocie.

Napisano
Dnia 26.11.2017 o 12:43, Kovic napisał:

You tube.

Produkcja skody octavi. 

Fajnie to wygląda.

Na podobny filmik trafiłem na innym forum.

Moim zdaniem to co jest przedstawione na filmie z Octavią, jest jakieś takie bardziej sterylne, chyba dużo lepsze.

No i praca ludzi montujących wnętrze wygodniejsza, bo są na takich ruchomych siedziskach.

Porównanie z Japonii

Napisano
25 minut temu, kravitz napisał:

Dodam, że zdecydowana większość z nas, też po prawdzie robi przy taśmie.

Taśma może być tylko przenośnią, ale zasadniczo codziennie robimy to samo w robocie.

Prawie. U mnie wydaje nam się, že kolejne opracowanie będzie podobne do poprzedniego, a potem okazuje się, że nie jest tak do końca :hehe:

Napisano
4 minuty temu, rwIcIk napisał:

Prawie. U mnie wydaje nam się, že kolejne opracowanie będzie podobne do poprzedniego, a potem okazuje się, że nie jest tak do końca :hehe:

Dla mnie jako programisty, tez każdy kolejny projekt jest niby inny. Jednak od pewnego czasu wiem, że jest to robota robotnika umysłowego, a nie żadna realizacja wyższych celów.

A zauważyłem to w momencie jak podczas rozmowy z jakimś head hunterem przestałem się wsłuchiwac kompletnie co robi klient do którego chcą mnie zatrudnić. Zupełnie jest to dla mnie nieistotne, bo moja praca i tak będzie polegać dokładnie na tym samym. Nie jest ważne czy to jakaś masarnia, czy producent papierosów, kosmetyków, czy bank.

To jest dla mnie DOKŁADNIE WSZYSTKO JEDNO :)

Tak samo jak dokładnie wszystko jedno jest dla pracownika przy taśmie, czy będzie montował dzisiaj Skodę Fabię, czy Toyotę Corollę.

Od jakiegoś czasu zajmuję się kontrolingiem finansowym i tutaj też jest to praca przy taśmie. Rok rocznie nowe budżety, rok rocznie delikatna zmiana na MPK i nowe maski dla innych dopuszczalnych wymiarów finansowych na danym koncie. Czasem jakaś delikatna rewolucja z kluczami rozliczeniowymi lub agregowanie kosztów na innym towarze/celu. Świat prawie jak w "Dniu Świstaka", tylko głowa trochę bardziej boli niż po pracy robotnika fizycznego.

Napisano

Nasze cale zycie oparte jest na schematach, nie tylko w pracy ;) 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.