Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana rozrządu co 210 tys. km...

Featured Replies

Napisano

Zaglądam do książki serwisowej passerati 2.0 TDI CR a tam interwał wymiany paska rozrządu 210tys. km... Bez podania interwału wiekowego czyli np co 5lat.

Żarty jakieś?

Napisano
Teraz, Chalek napisał:

Zaglądam do książki serwisowej passerati 2.0 TDI CR a tam interwał wymiany paska rozrządu 210tys. km... Bez podania interwału wiekowego czyli np co 5lat.

Żarty jakieś?

Na pewno nie ma czasowego interwału?

W Skodzie mam 210 kkm / 6 lat.

Napisano

To wymień po tych 210tys. km i potem zdaj nam relację. Stop - nie ufamy chwytom marketingowym - wymiana oleju raz na 30tysięcy km  albo brak wymiany oleju w automacie. Można tak robic ale potem to kosztuje wiecej niz chcemy zapłacić.

Napisano

nie ufamy chwytom marketingowym - wymiana oleju raz na 30tysięcy km

Ford przy wymianach co 50kkm spokojnie dojechał do 350kkm i poszedł do ludzi, dalej jeździł aż skończył w rowie, masz zamiar jeździć samochodem tyle?

Wysłane z mojego Tapatalka

Napisano

VW up! - po 240.000 km zalecana kontrola paska rozrządu-cokolwiek to znaczy..... 

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, mrBEAN napisał:

Na pewno nie ma czasowego interwału?

W Skodzie mam 210 kkm / 6 lat.

No nie. 

210 tys. km

Nic wiecej 😁

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, pcz napisał:

To wymień po tych 210tys. km i potem zdaj nam relację. Stop - nie ufamy chwytom marketingowym - wymiana oleju raz na 30tysięcy km  albo brak wymiany oleju w automacie. Można tak robic ale potem to kosztuje wiecej niz chcemy zapłacić.

Oooo przepraszam ale vw podaje dla dsg wymiane co 60tysi 🤣😂

Napisano
8 godzin temu, pcz napisał:

z tym olejem w automacie to tak jest różnie , kiedyś mechaniory wlewali do wszystkich skrzyń olej dekstron i niektóre skrzynie na tym oleju po prostu padały,w moim aucie nie ma korka spustowego oleju ze skrzyni i producent nie zaleca wymiany oleju, ale ja jako typowy Polak;] jak to się nie wymienia? i wymieniam statycznie co 60 tys.km i zlewam czyściutki olej wywalam czysty filtr i tak już 2 razy:phi:

Napisano

Chciałeś mieć korek spustowy w ASB? przez korek chciałeś filtr wymienić który jest w środku?;l

Napisano
3 godziny temu, Danielpoz. napisał:

Chciałeś mieć korek spustowy w ASB? przez korek chciałeś filtr wymienić który jest w środku?;l

Chyba latwiej jest wymienic ten filtr ktory jest w srodku skrzyni, wczesniej spuszczajac z niej olej....

Pozdr.

Napisano

W 1.2 tsi interwał wynosi 250tys.Tak wyglądał napinacz łańcucha po 70tys.km

20171216_140715.jpg

Napisano

w 307 1.6hdi były interwały 240kkm/10lat lub 180kkm/5lat w warunkach szczególnych ???

jedyną wymianę robiłem przy 200kkm i 5 latach, potem dojechałem do 340kkm i 10lat i sprzedałem

więc można ...

Napisano
40 minut temu, mrBEAN napisał:

W DSG6, w DSG7 brak wymian ;]

Są wymiany są. Tylko razem z olejem, wymienia się jego zbiornik. I wszystkie graty w jego wnętrzu. :P

Napisano
7 minut temu, jqr napisał:

w 307 1.6hdi były interwały 240kkm/10lat lub 180kkm/5lat w warunkach szczególnych ???

jedyną wymianę robiłem przy 200kkm i 5 latach, potem dojechałem do 340kkm i 10lat i sprzedałem

Ja w 2.0hdi 8V, wymieniałem po 66kkm od poprzedniej wymiany (przy 120kkm). Ale to tylko ze względu na wiek. Między wymianami minęło 8 lat. Nie chciałem ryzykować dobicia do 10-ciu lat, pomimo małych przebiegów tego auta w moich rękach. Fabryka zaleca wymiany co 180kkm (lub 120kkm w warunkach szczególnych) i bodaj 10 lat.

Napisano
2 godziny temu, kenickie napisał:

Są wymiany są. Tylko razem z olejem, wymienia się jego zbiornik. I wszystkie graty w jego wnętrzu. :P

Co ile kkm? ;]

Napisano
20 minut temu, mrBEAN napisał:

Co ile kkm? ;]

To już zależy od tego, jak wielkim psujem jest użyszkodnik.

Napisano
Teraz, kenickie napisał:

To już zależy od tego, jak wielkim psujem jest użyszkodnik.

Czyli obowiązują zmienne okresy między przeglądami ;]

Napisano
  • Autor
5 godzin temu, mack1805 napisał:

W 1.2 tsi interwał wynosi 250tys.Tak wyglądał napinacz łańcucha po 70tys.km

20171216_140715.jpg

My tutaj o paskach, nie lancuchach. 

A 1.2 tsi na lancuchu to z zalozenia zlo wcielone 😁

Edytowane przez Chalek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.