Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chevy Cruzeee 2.0 Diesel 163 kuni - co to za silnik?

Featured Replies

Napisano

163KM jest już z rozrządem na łańcuchu :ok:

Nie słychać o większych problemach. Trzeba tylko pilnować wypalania DPF (suchy, 'podlewany' ON) i poziomu / jakości oleju (żeby nie był rozrzedzony paliwem).

Napisano
1 godzinę temu, cesarz napisał:

http://outlet.leaseplan.pl/car/2951/

W sensie mniej więcej wychodzi że VMotori - z czym to sie je? Ktoś taki miał - jakieś poważne wady?

Silnik podobno dobry, tylko koniecznie przejedź się Cruze zanim kupisz ... dla mnie ten samochód samochód jest fatalny i byłem mocno rozczarowany nim jako całością - kiepskie prowadzenie, kiepskie hamulce, kiepskie zawieszenie, wnętrze z nieprzyjemnego plastiku ... i można by tak było jeszcze wymieniać. Dla mnie jazda nim to była udręka. Jeździliśmy zadbaną sztuką z przebiegiem ok 80kkm ... a wybraliśmy focusa z przebiegiem 150kkm, bo lepiej przetrwał ten okres użytkowania.

Napisano
36 minut temu, Azbest napisał:

Silnik podobno dobry, tylko koniecznie przejedź się Cruze zanim kupisz ... dla mnie ten samochód samochód jest fatalny i byłem mocno rozczarowany nim jako całością - kiepskie prowadzenie, kiepskie hamulce, kiepskie zawieszenie, wnętrze z nieprzyjemnego plastiku ... i można by tak było jeszcze wymieniać. Dla mnie jazda nim to była udręka. Jeździliśmy zadbaną sztuką z przebiegiem ok 80kkm ... a wybraliśmy focusa z przebiegiem 150kkm, bo lepiej przetrwał ten okres użytkowania.

Mnie fajnie się jeździło Cruzem - ale ja może mało wymagajacy jestem :)

Wnętrze bardzo przyzwoicoe wykonane, część plastików miękkich, trochę obszycia materiałem, nic nie trzeszczało :ok:

Zawieszenie całkiem dobrze trzymało drogi.  Ot zwykły, poprawny samnochód.

Napisano

To nie to samo co w Astrze i Insigni montowali?

Napisano
Godzinę temu, rwIcIk napisał:

Mnie fajnie się jeździło Cruzem - ale ja może mało wymagajacy jestem :)

Wnętrze bardzo przyzwoicoe wykonane, część plastików miękkich, trochę obszycia materiałem, nic nie trzeszczało :ok:

Zawieszenie całkiem dobrze trzymało drogi.  Ot zwykły, poprawny samnochód.

Właśnie opinie o tym samochodzie są bardzo dobre - stąd moje zdziwienie i rozczarowanie, kiedy chcieliśmy takiego kupić.

Może ten samochód miał większy sens kiedy jako nowy kosztował 10kPLN mniej niż konkurencja (wtedy można iść na małe kompromisy jesli samochód jest generalnie poprawny) .. ale ceny używanych są na równi z konkurencją .. a wtedy Cruze moim zdaniem mocno przegrywa

Napisano

Jechałem takim. Bez rewelacji, ale ogólnie pozytywne wrażenie. 

2.0 diesel jest ok, 1.8 benzyna to muł. 

Napisano
30 minut temu, Polarny napisał:

Jechałem takim. Bez rewelacji, ale ogólnie pozytywne wrażenie. 

2.0 diesel jest ok, 1.8 benzyna to muł. 

Silnik nawet fajny, gdy go wkręcać na wyższe obroty, ale masa Cruze rzędu 1,4 tony swoje robi.

Napisano
42 minuty temu, Azbest napisał:

Właśnie opinie o tym samochodzie są bardzo dobre - stąd moje zdziwienie i rozczarowanie, kiedy chcieliśmy takiego kupić.

Może ten samochód miał większy sens kiedy jako nowy kosztował 10kPLN mniej niż konkurencja (wtedy można iść na małe kompromisy jesli samochód jest generalnie poprawny) .. ale ceny używanych są na równi z konkurencją .. a wtedy Cruze moim zdaniem mocno przegrywa

Zgadza się.

Chevrolety były świetne, bo były grubo ponad 10 tys. zł tańsze np. od Opli :ok:

Napisano

Wiadomo kazdy swoje chwali ale ja akurat do zawieszenia bym sie nie przyczepial bo jest trwale, do tego dosc sztywno zestrojone i w polaczeniu z 17tkami naprawde bardzo dobrze lepi sie do asfaltu. Wersje 16 calowe byly na baloniastych oponach 205/60 stad moze dla kogos z odrobinka sportowego zaciecia dziwnie sie zachowywac. Hamulce rowniez bez zastrzezen. Najczesciej jak komus dam sie przejechac to w pierwszej kolejnosci zwraca wlasnie na to uwage, chociaz moze w przypadku ciezkiego Diesla odczucia z jazdy i hamowania sa inne. Co do plastikow, ja tam ich nie macam ani skladu w laboratorium nie badam, wazne ze nic nie skrzypi a wnetrze moim zdaniem ladniejsze niz w Astrze J, z ktorej zakupu zrezygnowalem na rzecz Cruze. Jedyne do czego bym sie przyczepil to mogloby byc lepsze wyciszenie (aczkolwiek przy mniejszych predkosciach jest calkiem dobrze) i lepsze naglosnienie (radio, glosniki). Do tego zawieszenie dosc glosno pracuje (przynajmniej na w/w 17tkach), ale nie chodzi o to ze stuka tylko przenosi dzwiek pracy opon na nierownosciach.

Silnika Diesla w Cruze nie znam, wiem jedynie ze auto i tak sporo wazy a wersje z silnikiem Diesla to kolejne kilkadziesiat kg wiecej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.