Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czym wyczyscic g... którym czyszcza nowe auta?

Featured Replies

Napisano

Grrr, auto zostało wy-detalowane.

Użyli jakiejś k...y do ochrony plastików dzięki której się błyszczą ... Ale nic się do nich nie klei.

Od wyjazdu z salonu dosłownie jeżdżę że szmata... I czyszcze to coś że wnętrza.. Ale delikatnie mówiąc powoli zaczyna mnie to denerwować...

Auto stało u dealera 18miesiecy, ale zdjecli fabryczne folie i wysmarowali tym .... zanim sprzedali...

Czym to wyczyścić, żeby powierzchnię nie były śliskie??

Próbowałem już paru rzeczy i najskuteczniejsza okazała się h2o + mydlo ale dalej uparcie śliskie nawierzchnie pozostają....

Grr- jakieś pomysły? Potrzebuje żeby przynajmniej taśma się kleila....

63b49fa7a45d42efea42362694a256fe.jpgad5ce2f3879d0d90291f36bae66d0f70.jpg

Sent from my Samshiite Note8

Napisano
3 minuty temu, OZI napisał:

Użyli jakiejś k...y do ochrony plastików dzięki której się błyszczą ... Ale nic się do nich nie klei.

Od wyjazdu z salonu dosłownie jeżdżę że szmata... I czyszcze to coś że wnętrza.. Ale delikatnie mówiąc powoli zaczyna mnie to denerwować...

Auto stało u dealera 18miesiecy, ale zdjecli fabryczne folie i wysmarowali tym .... zanim sprzedali...

Próbowałem już paru rzeczy i najskuteczniejsza okazała się h2o + mydlo ale dalej uparcie śliskie nawierzchnie pozostają....

A skady my mamy wiedziec, czym lokalny dealer wysmarowal te plastiki? ;]

Zadzwon do niego, z tego co piszesz o obsludze klienta za 30 min bede pracownik ze szmatka i po klopocie :ok:

Napisano
6 minut temu, OZI napisał:

63b49fa7a45d42efea42362694a256fe.jpgad5ce2f3879d0d90291f36bae66d0f70.jpg

To może? https://www.kaercher.com/au/home-garden/cleaning-and-care-products/reinigungs-pflegemittel/high-pressure-cleaners/universal-cleaner/universal-cleaner-1l-62957530.html

Napisano
4 minuty temu, Maciej__ napisał:

Zadzwon do niego, z tego co piszesz o obsludze klienta za 30 min bede pracownik ze szmatka i po klopocie :ok:

Problemy pierwszego świata, plastiki są tak świetnie wyczyszczone, że taśma klejąca się do nich nie klei. ;l No kufa mega problem. :hehe:

Napisano

Silicone remover lub coś podobnego

Napisano
  • Autor

O 6:55pm w piątek lokalny dealer ma mnie w D... Tak jak jego.. :-)

AK nie wie? Przecież AK wszystko wie... tu przecież masa ludzi czyści auta co tydzień...

Nie taki laik jak ja co jego auto h20 nie widzi...

Pewnie wysmarowane czymś takim...

728f6bbca76d88c4c71c0dc3302a05be.jpg

Napisano
  • Autor

Problemy pierwszego świata, plastiki są tak świetnie wyczyszczone, że taśma klejąca się do nich nie klei. ;l No kufa mega problem. :hehe:
Tak jest problem - tak pierwszego świata, należy się kolektywnie zastanowić [emoji3] jak tu pomoc.

Po za tym radą do D.... wolalem 'kufa mega problem' .

I dalej się nie klei [emoji16]

Napisano
  • Autor
Silicone remover lub coś podobnego
[emoji106] dobra jadę do sklepu po to zobaczymy [emoji106]

Dzięki...

Napisano

APC rozcieńczony z wodą + delikatna szczotka i trochę robótek ręcznych. Nie ma lekko, ale nawet PLAK tym schodził. Tylko wody na raz nie za dużo, żeby czegoś nie zalać, nie przemoczyć. Po wyszorowaniu wilgotną gbką zbierasz i będzie OK.

Mi tak rok temu ASO załatwiło całe wnętrze po naprawie lakierniczej - fabrycznie ładnie matowe plastiki, a oni mi nabłyszczyli jakimś plakiem - śmierdziało, lepiło się,. świeciło się jak psu jaja :chory:

Napisano
  • Autor
APC rozcieńczony z wodą + delikatna szczotka i trochę robótek ręcznych. Nie ma lekko, ale nawet PLAK tym schodził. Tylko wody na raz nie za dużo, żeby czegoś nie zalać, nie przemoczyć. Po wyszorowaniu wilgotną gbką zbierasz i będzie OK.

Mi tak rok temu ASO załatwiło całe wnętrze po naprawie lakierniczej - fabrycznie ładnie matowe plastiki, a oni mi nabłyszczyli jakimś plakiem - śmierdziało, lepiło się,. świeciło się jak psu jaja :chory:

Cool , dzięki spróbuje jutro. [emoji106]

Identycznie to guana - tył siedzeń, całe wnętrze, drzwi - fudge... błyszczy się, pachnie, ale to chemikalia - których ja staram się unikać i jest sliskie... dwa razy już walnalem wywalajac własne 4 litery z auta...

Napisano
3 minuty temu, Manx napisał:

Mnie tak załatwili wnętrze po zwykłym przeglądzie. Odbieram auto - a tam smród plaka, błyszczy, lepi się. Pytam - po kiego grzyba, powaliło was?? Zdziwieni, "bo wszystkim klientom się podoba tak". Kazałem im to guano wyczyścić, żeby śladu po tym nie było. Nie wiem jak to zrobili, po godzinie odebrałem, jako tako się im udało, następnym razem muszę pamiętać, żeby przypomnieć im, żeby nawet im do głowy nie przychodziły takie pomysły. :ogien:

Napisano
  • Autor
Całkowicie poważnie- używałem to do siedzeń w starym FJ i podłogi.

Używam w BT-50 - od tego są zatyczki w podłodze żeby woda odchodzila.

Ale na panelu [emoji16] nie da rady bo elektronika walnie...

Napisano
  • Autor

Mnie tak załatwili wnętrze po zwykłym przeglądzie. Odbieram auto - a tam smród plaka, błyszczy, lepi się. Pytam - po kiego grzyba, powaliło was?? Zdziwieni, "bo wszystkim klientom się podoba tak". Kazałem im to guano wyczyścić, żeby śladu po tym nie było. Nie wiem jak to zrobili, po godzinie odebrałem, jako tako się im udało, następnym razem muszę pamiętać, żeby przypomnieć im, żeby nawet im do głowy nie przychodziły takie pomysły. :ogien:
Śliskie było?

Napisano
2 minuty temu, OZI napisał:

Śliskie było?

Tak, śliskie, błyszczące, śmierdzące :facepalm:

Napisano
  • Autor

Pragnę zaraportowac że dalej nie wiem czym to guana wyczyścić ale problem klejenia się rozwiązalem po konsultacji z napojem bogofff.
Heat gun.

36f3cedfd6b7463c9e8daf3ac9423c7d.jpg

Trzymało się ok 1min akurat na tyle żeby dziury wywiercic...

Zrobione...

441e9fcfaa2e69f143882f336685f5c3.jpg

Może to komuś kiedyś pomoże a może nie...

Napisano
  • Autor
Tak, śliskie, błyszczące, śmierdzące :facepalm:
Czyli ten sam rodzaj guana jak mój.

[emoji21]

Napisano
11 minut temu, wladmar napisał:

Mnie tak załatwili wnętrze po zwykłym przeglądzie. Odbieram auto - a tam smród plaka, błyszczy, lepi się. Pytam - po kiego grzyba, powaliło was?? Zdziwieni, "bo wszystkim klientom się podoba tak". Kazałem im to guano wyczyścić, żeby śladu po tym nie było. . :ogien:

Oczywiście wysmarowali razem z kierownicą? I przy okazji mechanik wstawiający samochód ustawił fotel i lusterka pod siebie?

Mi też się dziwią, ale proszę zawsze nie sprzątać i nie myć, jeśli to nie jest niezbędne, bo myją chyba szczotkami do zamiatania podłogi.

Napisano
2 minuty temu, Manx napisał:

Oczywiście wysmarowali razem z kierownicą? I przy okazji mechanik wstawiający samochód ustawił fotel i lusterka pod siebie?

Oczywiście.

2 minuty temu, Manx napisał:

Mi też się dziwią, ale proszę zawsze nie sprzątać i nie myć, jeśli to nie jest niezbędne, bo myją chyba szczotkami do zamiatania podłogi.

Z zewnątrz niech myją, ale środka nie wolno im ruszać. 

Napisano

63b49fa7a45d42efea42362694a256fe.jpg&key=4f843f3f615d7ce0fba7c4b4cc43b5ef13240c51f5ee3e8aad9ff4ef003da639ad5ce2f3879d0d90291f36bae66d0f70.jpg&key=0662474d333fbf17a1a88062967588bd3a6d96733b4b85953da79fa88a14fbc4

Ja bym zmatowil papierem ściernym. Gradacja 40.
Napisano
5 godzin temu, amciek napisał:

Ja bym zmatowil papierem ściernym. Gradacja 40.

no na to to bym nigdy nie wpadł. Daruj sobie takie porady :facepalm:

Napisano

Chusteczki nawilżane dla dzieci ? ;)
klaptapatap

Napisano
11 godzin temu, OZI napisał:

To coś na bazie oleju silikonowego. Tylko wcale nie jestem pewny, czy środek do rozmiękczania silikonu pomoże.

:hmm:

Napisano
13 godzin temu, OZI napisał:

Rozpuszczalnik Nitro :idea::]

Napisano
Godzinę temu, Jaruga napisał:

Co to za fajne klasyczne auto ta z tyłu na zdjęciu? 

Jak to Ty nie wiesz co Ozi ma w garażu 😳

Napisano
  • Autor
Chusteczki nawilżane dla dzieci ? [emoji6]
klaptapatap

Thx ale przeszłam przez dwie paczki żeby wyczyścić siedzenia. Wygląda że działa na linoleum ale na plastikach nie robibzadnej roznicy.

Jak tylko wyschnie to znów to samo 🤤🤤[emoji22]

Napisano
  • Autor
Co to za fajne klasyczne auto ta z tyłu na zdjęciu? 
@Jaruga

BMW E9 1972 3.0l 6cyl... chyba znane na PMiHM [emoji6] od lat...

d1f667f3308a2f7a0c39cc7155385bfe.jpg

a90b6174cf0964192c45c872f57bfb61.jpg

80ed0e1b8dfcbb87e15b2f699126ee14.jpg

Sent from my iCrap X using Tapacrap
Napisano
  • Autor
pianka do komputerów bdb radzi sobie z tłustymi i wrednymi osadami na plastikach.
Thx spróbuje.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.