Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mój serwis nie dał rady...

Featured Replies

Napisano

To znaczy dał, przegląd obsługa i cena super ale nie mogli sobie poradzić z elektroniką albo z inną usterką... komputer sprawdzili w innym serwisie elektronicznym i jest dobry... przepływomierz założyli nowy i dalej komputer wywala błędy...Objawy takie, że nie ma mocy, obroty tylko do 2200 i kicha ale wystarczy odłączyć akumulator to się komputer resetuje i objawy ustępują na dzień lub dwa... Macie jakieś pomysły i serwis w Wawie co sobie poradzi z tym problemem, pacjent xsara II, 2.0 HDI 90 KM...

Napisano
28 minut temu, tommy__ napisał:

To znaczy dał, przegląd obsługa i cena super ale nie mogli sobie poradzić z elektroniką albo z inną usterką... komputer sprawdzili w innym serwisie elektronicznym i jest dobry... przepływomierz założyli nowy i dalej komputer wywala błędy...Objawy takie, że nie ma mocy, obroty tylko do 2200 i kicha ale wystarczy odłączyć akumulator to się komputer resetuje i objawy ustępują na dzień lub dwa... Macie jakieś pomysły i serwis w Wawie co sobie poradzi z tym problemem, pacjent xsara II, 2.0 HDI 90 KM...

Najprościej byłoby dorwać ECU z immobilizerem i podmienić, jak nie pomoże, to elektronik musi trzepać kable, posprawdzać masy na silniku, skrzynkę bezpieczników i przekaźników, bo tam często są problemy w Citroenach.

Napisano
  • Autor
26 minut temu, kaczorek79 napisał:

Najprościej byłoby dorwać ECU z immobilizerem i podmienić, jak nie pomoże, to elektronik musi trzepać kable, posprawdzać masy na silniku, skrzynkę bezpieczników i przekaźników, bo tam często są problemy w Citroenach.

A wiesz, że mnie się zapalił żółty kluczyk na desce rozdzielczej to chyba od immobilizera... ale wyłączyłem i włączyłem i kluczyka już nie było, może to słaba bateria w pilocie ? No to by były niezłe jaja :hehe:

Napisano
39 minut temu, tommy__ napisał:

A wiesz, że mnie się zapalił żółty kluczyk na desce rozdzielczej to chyba od immobilizera... ale wyłączyłem i włączyłem i kluczyka już nie było, może to słaba bateria w pilocie ? No to by były niezłe jaja :hehe:

Sam immo nie będzie robił takich jaj, on albo puszcza komputer, albo nie. Zostaje Ci dobra diagnostyka, szperanie w kablach i ewentualnie podmiana kompa.

Napisano
  • Autor
22 minuty temu, kaczorek79 napisał:

Sam immo nie będzie robił takich jaj, on albo puszcza komputer, albo nie. Zostaje Ci dobra diagnostyka, szperanie w kablach i ewentualnie podmiana kompa.

Ale komp sprawdzony, diagnoza OK 

Napisano

Ale ok bo ktoś go rozkręcił i zobaczył że nie zaśniedziałe i zimnych lutoww nie ma czy ok bo pod diagnoskop jakiś podpieli...?

...

Napisano

A jakie konkretnie wywala błędy ten komputer, błędy czego i czy to coś jest na 100% dobre:hmm:

Napisano
9 godzin temu, tommy__ napisał:

z tymi obrotami silnika to nie wiem , ale ostatnio kupiłem autko ze swojej firmy ale zanim kupiłem to walczyli cały czas z kluczykiem i zwalali wine na baterie, że coś się dzieje że zapala się immobilizer i auto nie chce odpalać, po zakupie auta za jakiś czas objawy się nasiliły,ale zauważyłem ze jak szybko przekręcę parę razy kluczyk w stacyjce to w końcu za którymś razem silnik załapał i to wszystko wskazywało na uszkodzoną kostkę stacyjki, więc ja wymieniłem i problemy się skończyły

Napisano
  • Autor
19 godzin temu, Fili_P napisał:

Ale ok bo ktoś go rozkręcił i zobaczył że nie zaśniedziałe i zimnych lutoww nie ma czy ok bo pod diagnoskop jakiś podpieli...?

...

Tak, komp wyjęty i zawieziony do specjalisty, nie, nie u pana Kazia :hehe:

Napisano
  • Autor
19 godzin temu, volf6 napisał:

A jakie konkretnie wywala błędy ten komputer, błędy czego i czy to coś jest na 100% dobre:hmm:

Tego to nie wiem ale wiem, że co mogli to sprawdzili i nic nie znaleźli...

Napisano

Wg mnie ecu moglbulys wykluczyc tylko przez podlozenie drugiej sztuki do swojego samochodu.

Napisano
  • Autor
6 godzin temu, Danielpoz. napisał:

Akumulator sprawny?

Ma rok, solidna bateria Varty...

Napisano
  • Autor
Dnia 12.03.2018 o 22:48, volf6 napisał:

Dziś byłem w innym warsztacie ale też nie dali rady a w google 4.9 gwiazdki :hehe: ale zapytałem o błędy... No więc tak, wywala dwa błędy, czujnika temperatury w przepływomierzu ale to eliminujemy bo w moim serwisie założyli nowy przepływomierz i było to samo... a drugi to błąd zaworu recyrkulacji spalin w pompie wtryskowej... 

Napisano
4 minuty temu, tommy__ napisał:

a drugi to błąd zaworu recyrkulacji spalin w pompie wtryskowej... 

W pompie wtryskowej ani nawet w pompie CR (skoro HDI) nie ma czegoś takiego...

Sugeruję zmianę warsztatu;]

Napisano
  • Autor
10 minut temu, volf6 napisał:

W pompie wtryskowej ani nawet w pompie CR (skoro HDI) nie ma czegoś takiego...

Sugeruję zmianę warsztatu;]

No właśnie... :hehe: Dzwonię jutro do gościa co dostałem namiar od swojego serwisu, podobno ogarnia temat HDI najlepiej w kraju, tylko poza Wawą i cenowo ok bo wiadomo mogę jechać do ASO i powiedzą, że trzeba wymienić pół silnika za 20 tysięcy ;] Ale dopytałem na miejscu w tym warsztacie co dziś byłem czy to EGR, nie, zawór w pompie wtryskowej...

Edytowane przez tommy__

Napisano
2 minuty temu, tommy__ napisał:

No właśnie... :hehe: Dzwonię jutro do gościa co dostałem namiar od swojego serwisu, podobno ogarnia temat HDI najlepiej w kraju i cenowo ok bo wiadomo mogę jechać do ASO i powiedzą, że trzeba wymienić pół silnika za 20 tysięcy ;] Ale dopytałem na miejscu w tym warsztacie co dziś byłem czy to EGR, nie, zawór w pompie wtryskowej...

Może chodzi o zawór regulacji ciśnienia paliwa w pompie CR... to akurat lubi się czasem psuć, nowy koło 300-400 zeta:hmm:

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, volf6 napisał:

Może chodzi o zawór regulacji ciśnienia paliwa w pompie CR... to akurat lubi się czasem psuć, nowy koło 300-400 zeta:hmm:

Dowiem się niebawem, mam nadzieję... Skoro wsadziłem już w to auto żony dobrze ponad 10 tysięcy (prawie całe zawieszenie i hamulce, sprzęgło, rozrząd z pompą wody, nowy akumulator, opony Nokian całoroczne klasy premium, o przeglądach i filtrach nie wspomnę)  to mały koszt, już nie opłaca się złomować, trzeba iść za ciosem...;]

Napisano
20 minut temu, volf6 napisał:

I za cholerę nie oszczędzać poprzez kupno zamiennika. Dieseltechnika w Wawie ma dobre ceny na te szpeje. Sam kupowałem u nich (przez allegro), do rhy'greka na boschu.

Napisano
31 minut temu, tommy__ napisał:

No właśnie... :hehe: Dzwonię jutro do gościa co dostałem namiar od swojego serwisu, podobno ogarnia temat HDI najlepiej w kraju, tylko poza Wawą i cenowo ok bo wiadomo mogę jechać do ASO i powiedzą, że trzeba wymienić pół silnika za 20 tysięcy ;] Ale dopytałem na miejscu w tym warsztacie co dziś byłem czy to EGR, nie, zawór w pompie wtryskowej...

Ja bym raczej zaczal szukac nowego auta ;]

Mnie tez w pewnym momencie Citroen zaczal mocno irytowac upierdliwymi awariami, z ktorymi ciezko bylo sobie poradzic :ok:

No ale mial prawo, bo to bylo chyba w wieku 13 czy 14 lat...

Napisano
  • Autor
18 minut temu, Maciej__ napisał:

Ja bym raczej zaczal szukac nowego auta ;]

Mnie tez w pewnym momencie Citroen zaczal mocno irytowac upierdliwymi awariami, z ktorymi ciezko bylo sobie poradzic :ok:

No ale mial prawo, bo to bylo chyba w wieku 13 czy 14 lat...

Mój ma 16 :hehe: Kilka lat jeździł bez awarii... W sumie to żona dostała w prezencie od teścia...No cóż, mam nadzieję, że da się naprawić bo przebieg tylko 210 kkm a auto przyjemne :ok:

Napisano
34 minuty temu, tommy__ napisał:

Mój ma 16 :hehe: Kilka lat jeździł bez awarii... W sumie to żona dostała w prezencie od teścia...No cóż, mam nadzieję, że da się naprawić bo przebieg tylko 210 kkm a auto przyjemne :ok:

Jak auto malo jezdzi I robi za drugie w rodzinie to mozna sie tak bawic ;)

Moj przyklad I klika innych z najblizszego otoczenia utwierdzilo mnie w przekonaniu, ze powyzej 10 lat to juz czesto loteria i lepiej szukac czegos mlodszego.

W pewnym wieku nie ma sily i jakies irtytujace duperela beda co chwila uprzykrzac zycie.

Z reszta ceny uslug dosc szybko rosna i takie auta beda coraz mniej chodliwe. Wez juz teraz sensownei sprzedaj 10+ letniego klekota.

Napisano

co za problem zrobić diagnostykę podczas jazdy i zobaczyć jaki jest problem przy tych obrotach:hmm: 

Napisano
Dnia 12.03.2018 o 19:33, tommy__ napisał:

Kolega w Octavii borykał się z problemem pilota samochodu.

Jeździła po fachowcach, co jeden to mądrzejszy, aż pojechał do jakiegoś zwykłego garażowego ziutka, który obrócił mu w kluczyku źle włożoną baterię.;]

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, fred77 napisał:

Kolega w Octavii borykał się z problemem pilota samochodu.

Jeździła po fachowcach, co jeden to mądrzejszy, aż pojechał do jakiegoś zwykłego garażowego ziutka, który obrócił mu w kluczyku źle włożoną baterię.;]

Wczoraj byłem na przeglądzie swoją kurą i się pożaliłem na cytrynę, dostałem kontakt do gościa co podobno jest mistrzem w elektronice i elektryce i to zaledwie 10 km ode mnie... :ok:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.