Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mondeo, Insignia

Featured Replies

Napisano

Jeśli nie ma ksenonów to może nie być spryskiwaczy.

Napisano
  • Autor

Byłem  przekonany, że  w mondeo soczewka= xenon

Napisano
34 minuty temu, Rylu napisał:

Cześć,

Szukam dla znajomego auta od jakiegoś czasu, ale albo ulepy albo sprzedane.

https://www.otomoto.pl/oferta/ford-mondeo-titanium-x-ID6zIB4L.html

Stoi u nas w Łodzi taki okaz. Czy nie powinno być tu spryskiwaczy lamp? Co sądzicie o tym aucie.

Seoczewka soczewką ale silnik 1.6 115KM do tak dużego auta. Przecież to nie ma prawa jeździć, szczególnie jak sie zapakuje w to cała rodzina.

Napisano
46 minut temu, Rylu napisał:

Cześć,

Ja z tych dwóch wybrałem... Avensis, może warto wziąć pod uwagę.

Napisano
18 minut temu, wesol napisał:

Seoczewka soczewką ale silnik 1.6 115KM do tak dużego auta. Przecież to nie ma prawa jeździć, szczególnie jak sie zapakuje w to cała rodzina.

Miałem takie Mondeo ale HB i dawało to rade.

Napisano
  • Autor

Silnik muł to wiem, ale jemu bez różnicy. Chodzi mi o to czy nie dostał przodem bo dla mnie brakuje spryskow do soczewki/xenonu.

Napisano
55 minut temu, Rylu napisał:

Cześć,

Stoi u nas w Łodzi taki okaz. Czy nie powinno być tu spryskiwaczy lamp? Co sądzicie o tym aucie.

Jeśli to są lampy halogenowe to nie, skombinuj VIN i tutaj zapytaj:

https://forum.fordclubpolska.org/forumdisplay.php?f=158

Albo odkoduj sobie:

https://ford.7zap.com/en/car/

Chłopaki potrafią dużo znaleźć. :ok:

Co do Mondeo 1.6, mam VC 1.6 i jeździ, ma przejechane 132kkm więc da się jeździć, po autostradzie, S'ce etc. na tempomacie 140km/h na luzie, paląc znośnie. :ok:

Napisano
Godzinę temu, Rylu napisał:

Cześć,

Reflektory soczewkowe skrętne. Halogenowe.

Były takie też w mondeo. Nie miały spryskiwaczy.

Napisano
19 minut temu, dobromir napisał:

Ja z tych dwóch wybrałem... Avensis, może warto wziąć pod uwagę.

Porównując rocznik i przebieg względem takiego Mondeo trzeba mieć +/-10k więcej budżetu.

I brałbym wtedy noPB :ok:

Napisano
Godzinę temu, AstraC napisał:

Co do Mondeo 1.6, mam VC 1.6 i jeździ, ma przejechane 132kkm więc da się jeździć, po autostradzie, S'ce etc. na tempomacie 140km/h na luzie, paląc znośnie. :ok:

Tam jest diesel, więc nijak się ma do tego Vectra 1.6 benzyna.

Każdemu polecam się przejechać Mondeo z tym silnikiem aby wiedzieć o czym się mówi. Większy 2.0 140KM mimo iż na papierze ma więcej koni, to nie idzie tak dobrze od dołu, być może to kwestia że 1.6 to 8V a 2.0 16V. Ten 1.6 dostaje zadyszki powyżej 130 km/h na autostradzie gdy trzeba przyspieszyć przed kimś szybszym z tyłu.

Na forum Forda ktoś sprzedaje coś takiego, cena obecnie to 30 tys zł.

mondeo.jpg

Edytowane przez rostex

Napisano
2 godziny temu, Rylu napisał:

Cześć,

Odpusc sobie sprowadzane wynalazki...

Tego sie tyle sprzedalo w PL, ze lepiej brac cos po leasingu :ok:

Napisano
3 godziny temu, AstraC napisał:

Jeśli to są lampy halogenowe to nie, skombinuj VIN i tutaj zapytaj:

https://forum.fordclubpolska.org/forumdisplay.php?f=158

Albo odkoduj sobie:

https://ford.7zap.com/en/car/

A nie lepiej u źródła? https://www.etis.ford.com/

Edytowane przez grogi

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, rostex napisał:

Tam jest diesel, więc nijak się ma do tego Vectra 1.6 benzyna.

Każdemu polecam się przejechać Mondeo z tym silnikiem aby wiedzieć o czym się mówi. Większy 2.0 140KM mimo iż na papierze ma więcej koni, to nie idzie tak dobrze od dołu, być może to kwestia że 1.6 to 8V a 2.0 16V. Ten 1.6 dostaje zadyszki powyżej 130 km/h na autostradzie gdy trzeba przyspieszyć przed kimś szybszym z tyłu.

Na forum Forda ktoś sprzedaje coś takiego, cena obecnie to 30 tys zł.

mondeo.jpg

Tak, ale umowe na niemca... niby ma ogarnąć opłaty zobaczymy.

Napisano
1 godzinę temu, Rylu napisał:

Tak, ale umowe na niemca... niby ma ogarnąć opłaty zobaczymy.

Nie rób wygłupów... 

Napisano

Tego na peczki poszlo w leasing. W jakim celu szukac klopotow ze sprowadzonym ulepem? Mariusz sprowadzil, naprawil i cofnal licznik. Bezwypadkowe to to nie jest.

Napisano
5 godzin temu, wujekcybul napisał:

Tego na peczki poszlo w leasing.

Tylko, że to golasy straszne raczej. Tych przyprowadzonych przez handlarzy też raczej nie polecam, bo zdecydowana większość ma kręcone liczniki. Czyli albo szukać krajowego z lepszym wyposażeniem, albo samemu coś ściągnąć.

Napisano
  • Autor
11 godzin temu, wujekcybul napisał:

Tego na peczki poszlo w leasing. W jakim celu szukac klopotow ze sprowadzonym ulepem? Mariusz sprowadzil, naprawil i cofnal licznik. Bezwypadkowe to to nie jest.

Skąd ta wiedza? 

Napisano
2 godziny temu, Rylu napisał:

Skąd ta wiedza? 

Bo pelnowartosicowych aut nie oplaca sie sprowadzac na handel...

Napisano

Jak szukałem samochodu to wyznaczyłem sobie parę modeli i stwierdziłem co się trafi konkretnego to kupię , ja zawsze kupuje samochody z salonu pl i żaden element nie ma być lakierowany , wyposażenie jest dla mnie drugorzędną sprawą , liczy sie bezpieczeństwo czyli mam mieć pewność że jak bedę miał zdarzenie to poduszki wystrzelą , a ja bede żył :) , kupiłem tak Puga 407 którego szukałem ponad rok i na moje szczęście trafiłem w 100% ponieważ poduszki uratowały mi życie , teraz mam Isie z salonu pl nie lakierowana wszystko oryginalne wyposażenie jak dla mnie ok wszystko jest nic mi nie brakuje , także nie wiem dlaczego ludzie się podniecają wyposażeniem , a bezpieczeństwo idzie na drugi plan , trzeba nad tym pomyśleć iż co mi z wyposażenia jak wypadku nie przeżyje :( bo dostanę szpachlą w łeb :( zwracajcie na to uwagę ja już się przekonałem na własnej skórze i nikomu nie życzę , do autora wątku , szukaj samochodu który ma poduszki i zadziałają , a nie patrzyć na wyposażenie , ja szukałem Isi niecały rok i znalazłem :)

pozdrawiam

Fatal powodzenie wiem nie jest łatwo ale podniecanie się jest złym doradcą , uważaj bo można trafić na minę :( taki kraj tacy ludzie :(

Napisano
3 minuty temu, Fatal napisał:

także nie wiem dlaczego ludzie się podniecają wyposażeniem , a bezpieczeństwo idzie na drugi plan ,

Wyposażenie to również osiem a nie cztery poduszki powietrzne, asystent pasa czy ostrzeganie o pojeździe w martwej strefie.

Napisano
18 minut temu, shapyr napisał:

Wyposażenie to również osiem a nie cztery poduszki powietrzne, asystent pasa czy ostrzeganie o pojeździe w martwej strefie.

OK rozumiem , tylko trzeba na to patrzeć czy jak nawet bedzie miał dziesięć tych poduszek to czy one zadziałają , już nie jeden samochód widziałem który o panie on ma dziesięć poduszek itp. a jak się przyjrzałem to na moje ok nie miał ani jednej bo samochód był po dachowaniu :( także nie liczy się do końca ilość , a sprawność tych poduszek wolę mieć np. sześć poduszek i wystrzelą niż dziesięć które nie wystrzelą no ale fajnie powiedzieć do znajomego , a wiesz mój to ma dziesięć poduszek :)

Napisano
14 minut temu, Fatal napisał:

OK rozumiem , tylko trzeba na to patrzeć czy jak nawet bedzie miał dziesięć tych poduszek to czy one zadziałają , już nie jeden samochód widziałem który o panie on ma dziesięć poduszek itp. a jak się przyjrzałem to na moje ok nie miał ani jednej bo samochód był po dachowaniu :( także nie liczy się do końca ilość , a sprawność tych poduszek wolę mieć np. sześć poduszek i wystrzelą niż dziesięć które nie wystrzelą no ale fajnie powiedzieć do znajomego , a wiesz mój to ma dziesięć poduszek :)

Rozbierales swoje auto, zeby sprawdzic, ze te poduszki tam nadal sa? ;]

Napisano
13 minut temu, Maciej__ napisał:

U nas naprawiaja deski po wystrzale, wystarczy wpisac na allegro. Cena jak pol darmo. Tylko nawet jak tam poduszka jest to deska byla klejona i raczej male szanse, ze przez ta spoine prawidlowo wybuchnie. Po prostu strach tym jezdzic.

3 godziny temu, Rylu napisał:

Skąd ta wiedza? 

Wpisz sobie na mobile owszem czasem wyposazenie maja lepsze vs pl ale sa tez drozsze. Caly biznes polega na tym, ze kupujesz auto z duzym przebiegiem i cofasz albo po wypadku i lepisz. Trafienie ulepa po leasingu z PL jest duzo mniejsze. 

Napisano
1 godzinę temu, Maciej__ napisał:

Tak rozbierałem co do jednej śrubki :) , jak się wie gdzie patrzyć na co zwrócić uwagę to się żyje z przeświadczeniem że na 99.9 % jest ok :) , a że mam taki trick to już wiem :)

Edytowane przez Fatal

Napisano
11 minut temu, Fatal napisał:

Tak rozbierałem co do jednej śrubki :) , jak się wie gdzie patrzyć na co zwrócić uwagę to się żyje z przeświadczeniem że na 99.9 % jest ok :) , a że mam taki trick to już wiem :)

Nowka Panie!!! Poduszki sa i co z tego?

http://allegro.pl/deska-rozdzielcza-ford-mondeo-mk4-i7241538196.html

Tak wyglada prawie kazde sprowadzone auto.

Napisano
  • Autor

Spoko dzięki. Nie ma ciśnienia na to auto. Dzisiaj ma i obejrzeć isignie auto 100% pewne od mojego kumpla mechanika.

Napisano
Dnia 24.03.2018 o 08:52, Fatal napisał:

żaden element nie ma być lakierowany

masz dziwaczne podejscie do tematu, bo lakierowanie wcale nie oznacza, że auto jest po dzwonie. sam takie miałem- była obcierka na parkingu i trzeba było lakierować.

równie dobrze można kupić z wymienionym jakimś elementem po przekładce i też nie bedziesz wiedział o tym

Napisano
Godzinę temu, blue_ napisał:

masz dziwaczne podejscie do tematu, bo lakierowanie wcale nie oznacza, że auto jest po dzwonie. sam takie miałem- była obcierka na parkingu i trzeba było lakierować.

równie dobrze można kupić z wymienionym jakimś elementem po przekładce i też nie bedziesz wiedział o tym

No widzisz i może dla tego szukam samochodu rok lub ponad rok :) , każdy ma jakieś zboczenie :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.