Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

młoto-wiertarka

Featured Replies

Napisano
mam do wykonania w suficie ok 130 otworow pod kotwy do mocowania styropianu.
fi 10mm, glebokosc 8cm.
wiertarka z udarem - jakos idzie, ale ciezko.
pomyslalem o mlotowiertarce - czy powinno byc lepiej?

na oku mam graphite 59GP501 (masa 3,2 kg) albo tryton TMM850K (1,8 kg).

moc prawie ta sama, cenowo mała różnica.

brać tego trytona ze względu na ciężar (w górze trzeba to utrzymać i jeszcze lekko dociskać)?

Napisano
mam do wykonania w suficie ok 130 otworow pod kotwy do mocowania styropianu. fi 10mm, glebokosc 8cm. wiertarka z udarem - jakos idzie, ale ciezko. pomyslalem o mlotowiertarce - czy powinno byc lepiej?  

brać tego trytona ze względu na ciężar (w górze trzeba to utrzymać i jeszcze lekko dociskać)?

Obawiam się, że mają coś nakłamane w specyfikacjach. Ten się sprawdzi:
https://www.castorama.pl/produkty/narzedzia-i-artykuly/elektronarzedzia-przenosne-i-akcesoria/wiertarki-wkretarki-i-mloty/mlotowiertarki/mlotowiertarka-macallister-sds-plus-1200-w.html
Napisano
1 godzinę temu, exor napisał:
fi 10mm, glebokosc 8cm.

Graphite robi dobre sprzęty ;).

Ja wierciłem swoim starym Skillem z udarem i było ok , póki nie trafisz na zbrojenie, wtedy i tak udar czy większy sprzęt nie wiele pomoże. Pamiętaj, że ważne, jest dobre i ostre wiertło.

Napisano
  • Autor
14 godzin temu, Olleo napisał:

Ale panie, masa 8kg? Czy to razem z walizką i dodatkami tyle waży?

Miałeś to w rękach?

Napisano

Ale panie, masa 8kg? Czy to razem z walizką i dodatkami tyle waży?
Miałeś to w rękach?
Mam podobną. Służy ponad 12 lat, raz wymieniane szczotki i raz przycisk. Dwa remonty i budowę przeżyła. Sporą wagę rekompensuje mocnym udarem i przyjemnością szybkiej pracy.
Napisano
16 godzin temu, Olleo napisał:

Z MacAllisterem loteria....

Koledzy na fuchach pierwszego wykonczyli dopiero po 4 latach ciezkiej pracy, nowy jest drugi raz w naprawie, a jeszcze dobrze sie nie dotarł:)

Ja zawsze bede polecal niebieskiego Boscha albo Makite... Warto dołożyc

Napisano

Z MacAllisterem loteria....
Koledzy na fuchach pierwszego wykonczyli dopiero po 4 latach ciezkiej pracy, nowy jest drugi raz w naprawie, a jeszcze dobrze sie nie dotarł:)
Ja zawsze bede polecal niebieskiego Boscha albo Makite... Warto dołożyc
Metabo, DeWalt, Milwaukee - pewnie - do firmy. Wydaje mi się, że pytanie było o domowe użycie.
Napisano

Do takich zastosowań mam sprzęt ze sklepu na L i daje rade. Całkiem poręczna i wierci wystarczająco. W porównaniu z wiertarką udarową to nie ma czego porównywać. W przyszłym tygodniu będzie w ofercie. klik

Napisano
Dnia 12.04.2018 o 16:57, Olleo napisał:

Mam tego macalistera. Na razie używałem go głównie do kucia w cegle czuć, że jest to urządzenie marketowe - tępy twardy udar, ale w sumie za te pieniądze to daje radę :ok:

Napisano
  • Autor
9 godzin temu, Harp napisał:

Do takich zastosowań mam sprzęt ze sklepu na L i daje rade. Całkiem poręczna i wierci wystarczająco. W porównaniu z wiertarką udarową to nie ma czego porównywać. W przyszłym tygodniu będzie w ofercie. klik

No spoko. A powiedz czy ciezka jest? Do sufitu nada się? 

Napisano
Mam tego macalistera. Na razie używałem go głównie do kucia w cegle czuć, że jest to urządzenie marketowe - tępy twardy udar, ale w sumie za te pieniądze to daje radę :ok:
To są takie pieniądze, że trzy weekendy bez alko amortyzują jego koszt ;)
Napisano
Dnia 13.04.2018 o 21:30, exor napisał:

No spoko. A powiedz czy ciezka jest? Do sufitu nada się? 

Uzywam w bloku z płyty wierci jak w masło,udar o sile 3j daje rade.Czy ciężką to dramatu nie ma. Jak masz siłe remontować to wiertarkę utrzymasz. 

Napisano
  • Autor

Plastik gorszy w odbiorze niz sprzety niebieskiego boscha, no ale to inna liga raczej.

Walizka tez widac ze z tych tanszych.

Ważne, żeby wierciło. Zobaczymy.

IMG_20180416_205217-800x600.jpg

IMG_20180416_212704-800x600.jpg

Napisano

Wierci wystarczająco dobrze, do tego 3 lata gwarancji i wymieniają bez dyskusji.

Napisano
Dnia 12.04.2018 o 15:52, exor napisał:
fi 10mm, glebokosc 8cm.

Ja taki wynalazek sobie sprawiłem. Póki co wyprodukowała nim 8m3 gruzu i żyje. Minusem jest to że to duże bydlę jest.

https://m.leroymerlin.pl/elektronarzedzia/wiertarki-wkretarki-mloty-udarowe/mlotowiertarki-mloty-udarowe/mlot-udarowo-obrotowy-z1c-hw-3218sep-1500-w-5-j-dexter-power,p419191,l166.html

Napisano
10 godzin temu, exor napisał:

Walizka tez widac ze z tych tanszych.

wyciąg sobie ten pojemnik ze smarem z niej, mi po lecie popłynęło trochę po leżącej walizce i musiałem wszystko wycierać z tego cholerstwa.

Napisano
  • Autor
15 godzin temu, Ozarek napisał:

wyciąg sobie ten pojemnik ze smarem z niej, mi po lecie popłynęło trochę po leżącej walizce i musiałem wszystko wycierać z tego cholerstwa.

right, bede trzymał osobno zatem.

dzieki za info.

Napisano
  • Autor
Dnia 13.04.2018 o 11:53, Harp napisał:

Uprzejmie donoszę, że pięknie wierci. W tym samym czasie zrobiłem 3x tyle i 2x mniej się zmęczyłem niż zwykłą wiertarką z udarem.

Jeszcze raz dzięki za podrzucenie info o ofercie w Lidlu. Nie zamierzałem zaglądać tam w tym celu.

Napisano

I niech dobrze służy. Do zastosowań domowych daje radę. Ja w zeszłym tygodniu też trochę powierciłem u ojca w schodach lanych, gdzie kruszywo betonu jest duże i aż mnie zadziwiało jak ładnie i bez wysiłku wchodzi wiertło. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.