Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

diesel do miasta ?

Featured Replies

Napisano

4 km, 5 skrzyżowań, 1 rondo. Rondo zrobione z rozpędu więc się nie liczy [emoji6] Średnie spalanie z dziś rana po resecie tripa to 6,5/100.

Napisano
40 minut temu, bochumil napisał:

4 km, 5 skrzyżowań, 1 rondo. Rondo zrobione z rozpędu więc się nie liczy emoji6.png Średnie spalanie z dziś rana po resecie tripa to 6,5/100.

niby powinnismy miec odentyczne spalanie. Croma nieco ciezsza no i oponki  ma 225

Na jednym odcinku  spalanie niemiarodajne, warto wyjezdzic caly bak  i to daje realnego spalania.

Zwlaszcza, ze kazdy codzien  pokonuje jesli nie te same to baaaardzo podobne odcinki tu i tam.

Jestem przed wypalaniem DPF-a, jak wypale to tylko w miescei zmierze real bez pozamiejskich wycieczek do tesciowej.

Napisano
Dnia ‎2018‎.‎07‎.‎15 o 23:36, grogi napisał:

Zakazy wjazdu będą - ale wg konkretnej normy Euro, a nie rodzaju paliwa. Wpierw zabronią wjazdu pojazdom tylko z Euro3 albo Euro4, póżniej Euro5. 

No żebyś się nie zdziwił... Berlin od połowy 2019 wprowadza zakazy. Zaskoczyło mnie to, ale "Zakaz ma dotyczyć samochodów osobowych i ciężarowych spełniających normy czystości spalin Euro 1 do 5". 

Napisano
45 minut temu, aviator napisał:

No żebyś się nie zdziwił... Berlin od połowy 2019 wprowadza zakazy. Zaskoczyło mnie to, ale "Zakaz ma dotyczyć samochodów osobowych i ciężarowych spełniających normy czystości spalin Euro 1 do 5". 

Faktycznie, idą ostro do przodu :) 

Napisano
Godzinę temu, aviator napisał:

To wtedy jedziesz do Poczdam'u a nie do Berlina (równie fajne miasto) a i połączenie kolejką w razie czego jest też niezłe :P

Napisano
2 godziny temu, fanlan napisał:

Krotkie odcinki sa krotkim nierowne.

Mozna ruszyc i jechac 3-4 km bez zatrzymania, albo odpalic i co 300-500 m swiatla i dwa cykle czekania. I dizel masz 10 jak nic w 1.9-2.0

I min. 15 litrów w benzynie. 

Napisano
Godzinę temu, aviator napisał:

Z tego powodu Wiesiek z Cześkiem spod Radomia już się boją kupować diesla, choć do Berlina przypuszczalnie nigdy nie pojadą.

Napisano
5 minut temu, rostex napisał:

Bez przesady, takie 1.2T czy 1.4T z bezposrednim wtryskiem wcale nie wezmie duzo wiecej niz diesel w takich warunkach....

Chyba, ze bedziesz palowal do odciecia, to wtedy moze braknac ;)

Napisano
9 minut temu, rostex napisał:

Z tego powodu Wiesiek z Cześkiem spod Radomia już się boją kupować diesla, choć do Berlina przypuszczalnie nigdy nie pojadą.

Nie bój nic, u nas będzie to samo i to szybko...

Edytowane przez aviator

Napisano
Dnia ‎2018‎-‎07‎-‎15 o 11:40, Kris88 napisał:

do pracy mam tylko 4km, na siłownie 6km,

na to to sobie kup rower albo hulajnoge, szkoda auta, nawet benzyniaka.

Dnia ‎2018‎-‎07‎-‎15 o 11:40, Kris88 napisał:

w weekendy oczywiście zdążają się dłuższe trasy

a na to dowolny samochod, byle zadbany. jesli znajdziesz diesla o 10 tys tanszego i w miare zadbanego, to nawet zdrowy rozsadek mowi zeby kupic .... choc ja sam nienawidze diesli.;]

Napisano
  • Autor

odkopaliście stary wątek :)

kupiłem już 1.4 tjet

Napisano
odkopaliście stary wątek [emoji4]
kupiłem już 1.4 tjet
Jakbyś się wcześniej w tym temacie pochwalił, to może nikt by łopaty nie użył [emoji6]
Napisano
  • Autor
1 minutę temu, bochumil napisał:

Jakbyś się wcześniej w tym temacie pochwalił, to może nikt by łopaty nie użył emoji6.png

Co racja to racja :)

bravo 1.4 tjet sport 150 km

maserati blue:)

jak umyje to dodam jakieś fotki

Napisano
Dnia 12.10.2018 o 15:50, Maciej__ napisał:

Bez przesady, takie 1.2T czy 1.4T z bezposrednim wtryskiem wcale nie wezmie duzo wiecej niz diesel w takich warunkach....

Chyba, ze bedziesz palowal do odciecia, to wtedy moze braknac ;)

Porownanie do dizla 1.2-1,4??

...

Napisano
Dnia 12.10.2018 o 16:24, Kris88 napisał:

Co racja to racja :)

bravo 1.4 tjet sport 150 km

maserati blue:)

jak umyje to dodam jakieś fotki

A ile toto pali w miescie ze zapytam?

Hut-style  sie nie liczy:)

Napisano
Dnia 12.10.2018 o 15:43, rostex napisał:

Laguna III z 2,0 benzynowym silnikiem paliła mi na krótkich odcinkach w mieście 12-5-13 litrów... oczywiscie średnio...

Napisano
Godzinę temu, delco napisał:

Laguna III z 2,0 benzynowym silnikiem paliła mi na krótkich odcinkach w mieście 12-5-13 litrów... oczywiscie średnio...

Tylko nawet krótki odcinek, krótkiemu odcinkowi nierówny. Jak wyjeżdżasz spod domu i równo jedziesz 50km/h przez 3km, parkujesz i gasisz, to auto spali sporo mniej, niż jak na tych 3km zatrzymasz się 5 albo 10 razy na światłach.

Napisano
1 minutę temu, kenickie napisał:

Tylko nawet krótki odcinek, krótkiemu odcinkowi nierówny. Jak wyjeżdżasz spod domu i równo jedziesz 50km/h przez 3km, parkujesz i gasisz, to auto spali sporo mniej, niż jak na tych 3km zatrzymasz się 5 albo 10 razy na światłach.

W Lublinie to niestety  raczej druga opcja....

Napisano
Godzinę temu, delco napisał:

W Lublinie to niestety  raczej druga opcja....

Witaj w klubie marnotrawców paliwa. :P

Napisano
24 minuty temu, kenickie napisał:

Witaj w klubie marnotrawców paliwa. :P

Często rowerem jeżdzę  ....;l

ale widze że jesteś z Wrocławia... mam kolegę który miaszka przy ulicy Gęsiej czy innej Kukułczej... a pracował w Długołece... jeżdził do i z pracy poza szczytem i zawsze "kłócił sie do zabicia" że on w mieście mieści sie w 6 litrach (silnik benzynowy).... Jego zdanie ta trasa to "typowo miejska jazda"

Napisano
3 minuty temu, delco napisał:

ale widze że jesteś z Wrocławia... mam kolegę który miaszka przy ulicy Gęsiej czy innej Kukułczej... a pracował w Długołece... jeżdził do i z pracy poza szczytem i zawsze "kłócił sie do zabicia" że on w mieście mieści sie w 6 litrach (silnik benzynowy).... Jego zdanie ta trasa to "typowo miejska jazda"

Brawo on! :facepalm:

A rower? Też na dojazdy dom-praca-dom używam, ale wycwaniłem się i korzystam z miejskiego wypożyczaka. Nie chce mi się taszczyć mojego z 3-ciego piętra, na te głupie 4-5km.

Napisano
Teraz, kenickie napisał:

A rower? Też na dojazdy dom-praca-dom używam, ale wycwaniłem się i korzystam z miejskiego wypożyczaka. Nie chce mi się taszczyć mojego z 3-ciego piętra, na te głupie 4-5km.

Ja jeżdze własnym bo nie chce mi sie chodzić 500 metrów od domu i do pracy ;)

Napisano

Jakbyś się z nim zabierał i składał na paliwo to by palił więcej [emoji3]

Napisano
13 godzin temu, kenickie napisał:

A ja codzien 22 km rowerem do i z pracy. Jezdze bo lubie, banwet uwielbiam, to jak nalog, taki ze mnie cycloholic:)

A skoro pogoda  dopieszcza to do pierwszych rannych przymrozkow pokrece. W domu auto, moto kurza sie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.