Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowa Insignia vs nowa Mazda 6

Featured Replies

Napisano
2 godziny temu, Cinos napisał:

ciekawe czy są takie cuda które można oszukać, wykorzystując nawet swoj komputer silnika

czyli podpiac alarm czy inne urządznie, które rozpina połączenie przekaźnikiem np od pedału gazu albo pedału sprzęgła, które uniemożliwia z defaultu odpalenie samochodu ;] 

podpiać się we wtyczkę swoim urządzeniem pomiędzy czujnik wału korbowego, rozrządu czy sterowanie pompą paliwa

alarm wyłączony, przekaźniki są zwarte, alarm czy inne urządzenie włączone przekaźniki rozwarte

o ile spod pedału gazu taką wtyczkę da rade pewnie szybko wyjąć i połączyć z powrotem

to na pompie paliwa czy na dwóch czujnikach w komorze silnika może nie pójść tak łatwo

a w razie wizyty w ASO mozna zdjac

tak się robi z  pompą paliwa. Tylko pstryczek trzeba dobrze zchomikować aby nie był w tzn miejscu standardowym 

Napisano
Dnia 5.12.2018 o 12:13, tomy napisał:

Stare, dość absorbujące, mechaniczne zabezpieczenie może zaskoczyć - laska :phi:

Chyba, że będą bardziej zaangażowani i lawetą podjadą, no ale to już trochę więcej czasu.

Laska na kierownicę? To są mikrosekundy. Przecinają kierownicę i zdejmują laskę. 

Napisano
Dnia 3.12.2018 o 14:47, wujekcybul napisał:

Dziwne Superb jesst najlepszy tutaj jeden kolega @Polarny ma auto, ktore jest nie tylko dobrze wyposazone ale i przyspiesza podobnie do Porshe.

Skąd masz takie dane?

Bo z tego co pamiętam, to kilka razy podawałem ci mój cytat, z którego wynikało, że porsche przyspiesza lepiej, tylko że przy dużym ruchu mało to mu się przydaje.

Ale oczywiście masz zamiar do końca swych dni zachowywać się jak menda i kłamać na temat tego, co napisałem. Moderacja nie reaguje na twoje łgarstwa - więc masz zielone światło.

Napisano

Co z tego że superb 280 ps ma moc ( mialem jazdy testowe  2.0 280 ps.  w zakrętach to tragiedia, malo precyzyjny układ kierowniczy i to zawieszenie, nie ma informacji co sie dzieje z autem i kołami z zakręcie i  wcale nie ma pewności w prowadzeniu w szybkim zakręcie - dla mnie  to auto dla emetyra z prowadzenia i wyglądu.

Teraz juz superb ma inne osiagi bo moc spadla mniej koni i doszedl filtr gpf za miast dsg ma być tritronic skrzynia. 

Napisano
13 minut temu, trex11 napisał:

Co z tego że superb 280 ps ma moc ( mialem jazdy testowe  2.0 280 ps.  w zakrętach to tragiedia, malo precyzyjny układ kierowniczy i to zawieszenie, nie ma informacji co sie dzieje z autem i kołami z zakręcie i  wcale nie ma pewności w prowadzeniu w szybkim zakręcie - dla mnie  to auto dla emetyra z prowadzenia i wyglądu.

Teraz juz superb ma inne osiagi bo moc spadla mniej koni i doszedl filtr gpf za miast dsg ma być tritronic skrzynia. 

Nie wiem jak 280KM, ale przed zamówieniem takowej jeździłem kilka dni testową TDI 190KM. Silnik mi wyraźnie mi nie podpasował, ale do zawieszenia (adaptacyjne) nie miałem się do czego przyczepić. Nie testowałem jej na torze, ale trochę zakrętów szybszych zrobiłem, wszystko ok. Zachownie poprawne i przewidywalne.

Aha wtedy na codzień jeździłem Subaru, więc miałem porównanie ;).

Napisano

190 to nie prawie 300, na autostrade skoda jest ok.

Co do diesla to w De to powoli jego koniec, masz auto z 2013 z normami euro 5 ? to w de masz problemy.

To poczatek w lutym dołcza nastepne 15 miast  za dwa lata wszystkie euro 5 czyli diezle do 2014 nie beda mogly sie poruszac na terenie De.

Kupiesz teraz diezla a za 4 lat sprzedasz go za grosze bo nikt tego nie kupi.

https://polskiobserwator.de/aktualnosci/niemcy-zakaz-jazdy-dla-starych-diesli-w-essen-i-gelsenkirchen/

Edytowane przez trex11

Napisano
35 minut temu, trex11 napisał:

190 to nie prawie 300, na autostrade skoda jest ok.

Co do diesla to w De to powoli jego koniec, masz auto z 2013 z normami euro 5 ? to w de masz problemy.

To poczatek w lutym dołcza nastepne 15 miast  za dwa lata wszystkie euro 5 czyli diezle do 2014 nie beda mogly sie poruszac na terenie De.

Kupiesz teraz diezla a za 4 lat sprzedasz go za grosze bo nikt tego nie kupi.

https://polskiobserwator.de/aktualnosci/niemcy-zakaz-jazdy-dla-starych-diesli-w-essen-i-gelsenkirchen/

Czyli chcesz przez to powiedzieć że te dwie wersje (190KM vs 280KM) mają tak różne zawieszenia ?

Odnośnie prowadzenia od czasu Insigni jestem dość wyczulony na to, więc m.in po to były jazdy testowe. Poza tym byłem zaskoczony działaniem adaptacyjnego zawieszenia, Skoda mimo dużych kół (19") radziła sobie całkiem dobrze w mieście na nierównościach. ZTCW to jest to te same zawieszenie co w Passacie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.