Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podłaczenie nowej kuchni gazowej

Featured Replies

Napisano

Czyli, odkrecic wąż od starej i przykręcic go nazad do nowej. Musi byc papier by zachowac gwarancje?

Czy moze o czyms nie wiem i faktycznie musi to ktos z uprawnieniami przyjsc.?

Napisano

Teoretycznie by zachować gwarancję powinien być ktoś z papierami, bo co ludzie potrafią odwalić to głowa mała np. przyłącze na dętkę.

Jeśli dojdzie do naprawy gwarancyjnej gwarant może się wypiąć bez kwita.

Napisano
  • Autor

Teoretycznie.
Tyle ze jakos wole inne sposoby rozerwania sie [emoji1]
Dlatego pytam o praktyke

Napisano

akurat w kuchenkach WSZYSCY producenci,  jako warunek konieczny stawiają montaż przez uprawnionego instalatora. 

W przypadku kuchenki gazowo-elektrycznej musi posiadać uprawnienia SEP w gr.  1 i gr. 3, w zakresie montażu (dla gr.  1) i w zakresie montażu i kontrolno pomiarowym (dla gr.  3).

Jeśli chodzi o serwis gwarancyjny,  to ten po przyjeździe na miejsce usterki,  pierwsze co to woła kartę gwarancyjną,  aby sprawdzić w/w. 

Jak czegoś nie ma to gwarancji i naprawy brak  plus rachunek za bezpodstawne wezwanie serwisu. 

Napisano

Ile masz tej gwarancji że tak się martwisz

Napisano

pytanie powinno brzmieć ile masz różnych modułów sterujących / dotykowych,  które zaraz się wysrają. 

Tak BTW,  ja za taką usługę z dojazdem,  protokołem i fakturą VAT 23% biorę brutto 150 zł  -  to jakiś dramat jest? 

Napisano
  • Autor

Czy 150 to dramat?
Biorac pod uwage ze sie to sprowadza do przykrecenia weza gazu i włozenia wtyczki do gniazdka?
No to nie wiem czy to drogo.
Zreszta nie o koszta pytalem.

Napisano
Dnia 13.03.2019 o 20:43, WaWeR napisał:

Czyli, odkrecic wąż od starej i przykręcic go nazad do nowej. Musi byc papier by zachowac gwarancje?

Przyjść jak przyjść ale w karcie gwarancyjnej musisz mieć pieczęć instalatora z uprawnieniami ;)

Napisano
6 godzin temu, Oscar_ napisał:

Przyjść jak przyjść ale w karcie gwarancyjnej musisz mieć pieczęć instalatora z uprawnieniami ;)

Problem  z arogancją murowany

Kumpela kupiła z rtv agd ( bez reklamy ) z wypasem czyli z podłączeniem, transportem ,odebraniem starej kuchenki Po roku i3 miesiącach zaczeły sie dziać dziwne sprawy palniki nie paliły iskrownik przestał działać

reklamacja - pierwsze pytanie z serwisu kto gdzie i kiedy podłączał

Napisano
6 godzin temu, Przemaz napisał:

Problem  z arogancją murowany

Kumpela kupiła z rtv agd ( bez reklamy ) z wypasem czyli z podłączeniem, transportem ,odebraniem starej kuchenki Po roku i3 miesiącach zaczeły sie dziać dziwne sprawy palniki nie paliły iskrownik przestał działać

reklamacja - pierwsze pytanie z serwisu kto gdzie i kiedy podłączał

ale dlaczego uważasz to za arogancję? 

Napisano
16 godzin temu, WaWeR napisał:

Czy 150 to dramat?
Biorac pod uwage ze sie to sprowadza do przykrecenia weza gazu i włozenia wtyczki do gniazdka?

nie,  w tej cenie jest przyjazd,  podłączenie urządzenia,  sprawdzenie poprawności podłączenia owego gniazdka (bolec),  sprawdzenie szczelności instalacji gazowej,  wystawienie protokołu na powyższe i wzięcie odpowiedzialności za bezpieczeństwo Klienta i jego najbliższych. 

Dodatkowo pamiętaj,  że z takich 150 zł brutto,  na rękę zostanie 102 zł,  minus koszty dojazdu (kilka zl),  uprawnień  (2 kzl)  sprzętu (2kzl)

Napisano
Sprawdz warunki gwarancji a nie pytaj tutaj. Kazde moga byc inne. 

Gorenje życzy sobie elektryka z uprawnieniami, samo podłączenie jest bajecznie proste.

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka

Napisano
9 godzin temu, technix napisał:

Dodatkowo pamiętaj,  że z takich 150 zł brutto,  na rękę zostanie 102 zł,  minus koszty dojazdu (kilka zl),  uprawnień  (2 kzl)  sprzętu (2kzl)

Dla klienta to nadal 150 zeta, jak tańszy sprzęt to moze się zrobic i 20% ceny...

Dobrze, ze do włączenia pralki albo telewizora nie potrzeba uprawnień:)

Napisano
  • Autor
Dla klienta to nadal 150 zeta, jak tańszy sprzęt to moze się zrobic i 20% ceny...
Dobrze, ze do włączenia pralki albo telewizora nie potrzeba uprawnień[emoji4]
Dokladnie tak. Kuchnia za jakieś 800. Zadne cudo bo juz wyroslem z gadzetow.
Ale co smieszniejsze, jak juz zaplace to moge ja przeniesc do innego mieszkania, a tam nikt niczego nie sprawdzi. Mogę odłączac, podlaczac, przerobic instalacje a i tak w papierach pieczatka jest...i to jest bez sensu
Napisano
Dnia 13.03.2019 o 20:43, WaWeR napisał:

Zasadniczo musi. Ja natomiast po tym co kiedyś zrobił instalator (dobrze, że się nie skończyło jakimś bum, bo zawczasu wyczułem, że gaz śmierdzi) wolę sam sobie kuchnię podłączyć tyle, że mam gdzie papier załatwić. Do połączeń używam pasty anaerobowej Bisan GB2.

Napisano
4 godziny temu, WaWeR napisał:

Ale co smieszniejsze, jak juz zaplace to moge ja przeniesc do innego mieszkania, a tam nikt niczego nie sprawdzi. Mogę odłączac, podlaczac, przerobic instalacje a i tak w papierach pieczatka jest...i to jest bez sensu

nieprawda 

w karcie jest miejsce na wpis dot.  adresu zamontowania urządzenia 

Napisano
5 godzin temu, technix napisał:

nieprawda 

w karcie jest miejsce na wpis dot.  adresu zamontowania urządzenia 

Właśnie trzymam w ręku Kartę serwisową mojej płyty gazowej i miejsca na adres brak. W poprzedniej oidp tez nie było takiego miejsca.

Napisano

kilka lat temu,  jak bywałem w tej branży,  to było 

Napisano

W Amice jest miejsce na pieczątkę.

W Elektroluxie chyba niema. 

Zależy od producenta 

Napisano
Dnia 15.03.2019 o 10:18, Oscar_ napisał:

Przytoczę historię z życia.

Wesoły serwisant odmówił kumplowi naprawy gwarancyjnej kuchni, bo sam se podbił montaż (oczywiście papiery ma "nawet mocniejsze niż wymagane").

Musiał drugi raz przyjechać, sprzęt naprawił, ale dalszy kontakt był mocno nieprzyjemny (chyba czuł się urażony, że ktoś sam sprawę załatwił, zamiast jego wezwać).

Napisano
23 minuty temu, ZUBERTO napisał:

Przytoczę historię z życia.

Wesoły serwisant odmówił kumplowi naprawy gwarancyjnej kuchni, bo sam se podbił montaż (oczywiście papiery ma "nawet mocniejsze niż wymagane").

Musiał drugi raz przyjechać, sprzęt naprawił, ale dalszy kontakt był mocno nieprzyjemny (chyba czuł się urażony, że ktoś sam sprawę załatwił, zamiast jego wezwać).

No ale finalnie uznano gwarancję ?

Napisano
47 minut temu, Oscar_ napisał:

No ale finalnie uznano gwarancję ?

Oczywiście, po telefonach gdzieś wyżej niż do lokalnego serwisu i przesłaniu skanów uprawnień.

Edytowane przez ZUBERTO

Napisano
1 minutę temu, ZUBERTO napisał:

Oczywiście, po telefonach gdzieś wyżej niż do lokalnego serwisu i przesłaniu skanów uprawnień.

Czyli  wystarczy pieczęć uprawnionego ;)

Napisano
  • Autor

I przyszedl pan, i podlaczyl oraz podbił karte. 60pln.
2h po nim musialem i tak po swojemu ulozyc wąż gazowy czyli musialem go odlaczyc...
Bez sęsu te obostrzenia

Napisano
Dnia 16.03.2019 o 10:31, WaWeR napisał:

Jeśli takie są warunki gwarancji oraz chcesz ją zachować - to przykro mi, ale papier musi być.

Też montowałem kuchenkę (bardzo prostą) i olałem gwarancję.

Przyłączyłem sam, wymieniłem dysze na propan-butan, wyregulowałem pokrętła podkładkami, sprawdziłem szczelność mydlinami, piekarnik podłączyłem do gniazdka.

Ale to głównie z braku czasu na umawianie fachowców.

Kuchnię kupiłem w sklepie wracając z roboty, przewiozłem w bagażniku i tego samego wieczoru była gotowa do działania.

Edytowane przez wald0

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.