Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowy Leon ST czy używany Superb Combi

Featured Replies

Napisano
3 minuty temu, bielaPL napisał:

Jeżeli autor nie planuje potomstwa Leon wystarczy. Ale jeśli za 2 lata będzie dzidzia to lepiej mieć większe auto.

Auto zawsze można zmienić, a teraz kupić to które spełnia oczekiwania. Nie ma co kupować na zapas, bo jak będą czworaczki, to i tak mu nie wystarczy. 

Napisano
7 godzin temu, leszcz napisał:

A jak to jeździ w porównaniu do Leona? :hmm:

pozdr.

Wysłane z mojego Archos 50 Saphir przy użyciu Tapatalka

Jak leon z 4x4 :) do 100 lepiej później gorzej.

Napisano
4 godziny temu, bielaPL napisał:

Jeżeli autor nie planuje potomstwa Leon wystarczy. Ale jeśli za 2 lata będzie dzidzia to lepiej mieć większe auto.

Jest wielu takich, co kupują sobie np. Mondeo i jeżdżą sami. Ciekawe, dlaczego?

Napisano

Nie wiem czy Superb kombi przy dziecku to nie bedzie za malo :hehe:

Napisano
5 minut temu, Polarny napisał:

Jest wielu takich, co kupują sobie np. Mondeo i jeżdżą sami. Ciekawe, dlaczego?

Bo lubia?

Napisano

Ale superb to też tylko segment D, dla dziecka może być ciasnawo... :facepalm:

Napisano
  • Autor
Po BMW celować w Skodę lub plastikowego Seata. Świat oszalał :phi:
Oszalały to ceny używanych aut, jak popatrzyłem ile miałbym zapłacić za używaną np. F11 z jakimś fajnym silnikiem i wyposażeniem, ile bym musiał dołożyć do pakietu startowego i co roku na naprawy, to wyszło mi że chyba jednak lepiej klasę/segment niżej ale nowe z gwarancją [emoji16]
Zastanawiałem się jeszcze nad astrą 1.6T kombi i kia proceed 1.6 GT.
Za ok 116tys mogę mieć 318d touring F31 wersja bieda z minimalnym przebiegiem, 2018r z oferty premium selection, albo lepiej wypasioną z tym samym silnikiem, ten sam rocznik i trochę większy przebieg za ok 137.
Ale IMO jak BMW to nie najsłabszy silnik i nie wersja zaślepka [emoji3]

pozdr.

Napisano
7 minut temu, leszcz napisał:

Oszalały to ceny używanych aut, jak popatrzyłem ile miałbym zapłacić za używaną np. F11 z jakimś fajnym silnikiem i wyposażeniem, ile bym musiał dołożyć do pakietu startowego i co roku na naprawy, to wyszło mi że chyba jednak lepiej klasę/segment niżej ale nowe z gwarancją emoji16.png
Zastanawiałem się jeszcze nad astrą 1.6T kombi i kia proceed 1.6 GT.
Za ok 116tys mogę mieć 318d touring F31 wersja bieda z minimalnym przebiegiem, 2018r z oferty premium selection, albo lepiej wypasioną z tym samym silnikiem, ten sam rocznik i trochę większy przebieg za ok 137.
Ale IMO jak BMW to nie najsłabszy silnik i nie wersja zaślepka emoji3.png

pozdr.

Może 

https://www.otomoto.pl/oferta/volkswagen-passat-comfortline-2-0-tdi-150km-active-info-display-led-top-od-reki-ID6BRNaa.html

Manual będzie tańszy.

Napisano
  • Autor
Żona już nie chce manualem jeździć i woli benzynę [emoji106]

pozdr.

Napisano
3 godziny temu, leszcz napisał:

kia proceed 1.6 GT

Brać! ;]

Ale serio, jakbyś miał pytania, to wal...

Napisano
  • Autor

Brać! ;]

Ale serio, jakbyś miał pytania, to wal...
Gdyby zwykły ceed SW był dostępny z tym silnikiem to byłby mocny kandydat [emoji106] proceed mi się bardzo podoba, niestety kształt bagażnika prz naszych potrzebach raczej go wyklucza [emoji20]

pozdr.

Napisano
14 minut temu, leszcz napisał:

Gdyby zwykły ceed SW był dostępny z tym silnikiem to byłby mocny kandydat emoji106.png proceed mi się bardzo podoba, niestety kształt bagażnika prz naszych potrzebach raczej go wyklucza emoji20.png

pozdr.

W Leonie jest podobnie ścięta klapa.

Napisano
  • Autor
W Leonie jest podobnie ścięta klapa.
Jak złożysz tylną kanapę i spojrzysz z wnętrza do bagażnika to widać że nie są podobne [emoji106]

pozdr.

Napisano
Dnia 19.10.2019 o 09:33, leszcz napisał:

W Superbie 28OKM 4x4 na wypasie :hmm: myślę że mógłbym się pomęczyć emoji106.png

pozdr.

Niestety nawet w prasie sponsorowanej przez DE slabsza insignia ja lyka. Na prostej wciaga kura ale na zakretach gorzej. No ale to nie jest auto do pokonywania serpentyn tylko do udawania bycia premium za cene niepremium.

Napisano
15 godzin temu, wujekcybul napisał:

Niestety nawet w prasie sponsorowanej przez DE slabsza insignia ja lyka. Na prostej wciaga kura ale na zakretach gorzej. No ale to nie jest auto do pokonywania serpentyn tylko do udawania bycia premium za cene niepremium.

Łyka co?

Napisano
6 godzin temu, sdss napisał:

Łyka co?

Insignia Superba.

Napisano
47 minut temu, wujekcybul napisał:

Insignia Superba.

Szczegóły?

Napisano
12 minut temu, sdss napisał:

Szczegóły?

Ale co mam Ci wkleic skan z gazety? Po prostu przejechali sie po torze i jednym i drugim. Insignia lepiej sie prowadzi i byla szybsza od Superba. Subiektywnie Opel jest ladniejszy.

Napisano
Dnia 19.10.2019 o 18:14, zinger napisał:

Bo lubia?

I nie patrzą na fakt, że nie wożą potomstwa i bagaży? Niesamowite ...

Napisano
Dnia 20.10.2019 o 09:13, mrBEAN napisał:

Po BMW celować w Skodę lub plastikowego Seata. Świat oszalał :phi:

Pewne parametry uległy wyrównaniu w wielu markach. Te "premiumowe" się pogorszyły, a te "plebejskie" polepszyły.

Napisano
3 minuty temu, Polarny napisał:

I nie patrzą na fakt, że nie wożą potomstwa i bagaży? Niesamowite ...

To nie jest niesamowite, to jest zupelnie normalne. Wyobraz sobie, ze sa ludzie myslacy innymi kategoriami niz Ty :oki:

Napisano
Dnia 20.10.2019 o 16:54, wujekcybul napisał:

No ale to nie jest auto do pokonywania serpentyn tylko do udawania bycia premium za cene niepremium.

Jako właściciel superba pierwsze słyszę, że to auto ma służyć do udawania czegokolwiek.

I fakt - do serpentyn się nie nadaje. Co o tyle mi nie przeszkadza, że w mojej okolicy jest nieprzyzwoicie mało serpentyn. I jakoś ostatnio po torach nie jeżdżę ...

Napisano
Teraz, zinger napisał:

To nie jest niesamowite, to jest zupelnie normalne. Wyobraz sobie, ze sa ludzie myslacy innymi kategoriami niz Ty :oki:

I znowu okazało się, że moje ironie są zbyt mało czytelne.

Zwłaszcza że od jakiegoś czasu lansuję większe auta nie ze względu na możliwości załadunkowe, tylko na komfort jazdy.

Napisano
56 minut temu, Polarny napisał:

I znowu okazało się, że moje ironie są zbyt mało czytelne.

Moze to jakis znak ;)

Napisano
1 godzinę temu, Polarny napisał:

Jako właściciel superba pierwsze słyszę, że to auto ma służyć do udawania czegokolwiek.

I fakt - do serpentyn się nie nadaje. Co o tyle mi nie przeszkadza, że w mojej okolicy jest nieprzyzwoicie mało serpentyn. I jakoś ostatnio po torach nie jeżdżę ...

Na tor kupuje się Opla 🤣😁🤪

Napisano
1 godzinę temu, zinger napisał:

Moze to jakis znak ;)

I to niekoniecznie taki, jak ci się wydaje ...

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

No więc tak, jeździliśmy proceedem GT, i nie przypadł nam do gustu. Jeździliśmy superbem limuzyna 220 i kombi 272 4x4 i tu mieszane uczucia, gdybyśmy się zdecydowali to na wiosnę na pewno wrzuciłbym jakieś Eibachy + tuleje przednich wahaczy z RS3 bo auto niestety kiepsko się prowadzi [emoji20]

No a dzisiaj...

Wybraliśmy się do seata, ale z racji tego że nie mają żadnego Leona z DSG, nie mówiąc już o interesującym nas silniku, to jazdę próbną odbyliśmy cuprą 290 i... żona poczuła efekt łał [emoji16] nie wiem kiedy i czy jej to przejdzie, ale na razie jest zdecydowana na Leona [emoji7] gdyby demowka miała podgrzewane fotele to chyba dzisiaj wplacilaby zaliczkę [emoji6]

Zobaczymy co przyniesie jutro, jak już ohłonie [emoji6]

pozdr.

Napisano
11 godzin temu, leszcz napisał:

No więc tak, jeździliśmy proceedem GT, i nie przypadł nam do gustu. Jeździliśmy superbem limuzyna 220 i kombi 272 4x4 i tu mieszane uczucia, gdybyśmy się zdecydowali to na wiosnę na pewno wrzuciłbym jakieś Eibachy + tuleje przednich wahaczy z RS3 bo auto niestety kiepsko się prowadzi emoji20.png

No a dzisiaj...

Wybraliśmy się do seata, ale z racji tego że nie mają żadnego Leona z DSG, nie mówiąc już o interesującym nas silniku, to jazdę próbną odbyliśmy cuprą 290 i... żona poczuła efekt łał emoji16.png nie wiem kiedy i czy jej to przejdzie, ale na razie jest zdecydowana na Leona emoji7.png gdyby demowka miała podgrzewane fotele to chyba dzisiaj wplacilaby zaliczkę emoji6.png

Zobaczymy co przyniesie jutro, jak już ohłonie emoji6.png

pozdr.

Niemozliwe ceed zly? Gdzie jest @K3

Napisano
  • Autor
Niemozliwe ceed zly? Gdzie jest [mention=172430]K3[/mention]
Nigdzie tak nie napisałem [emoji85] nie zły, po prostu nam nie podpasowal i tyle. Zonie spodobało się i wnętrze i systemy i sama jazda, ale jako całość - nie. Natomiast z Cupry wyszła [emoji7] i nie chodzi o 290 koni bo jechała spokojnie w trybie NORMAL, ale o to "coś", efekt łał [emoji16]

pozdr.

Napisano
10 minut temu, leszcz napisał:

Nigdzie tak nie napisałem emoji85.png nie zły, po prostu nam nie podpasowal i tyle. Zonie spodobało się i wnętrze i systemy i sama jazda, ale jako całość - nie. Natomiast z Cupry wyszła emoji7.png i nie chodzi o 290 koni bo jechała spokojnie w trybie NORMAL, ale o to "coś", efekt łał emoji16.png

pozdr.

To bierz cupre, polecam ;]

Napisano
  • Autor

To bierz cupre, polecam ;]
Pewnie się skończy na 2.0TSI 190, [emoji20] ale nadzieja umiera ostatnia [emoji6]

pozdr.

Napisano
1 godzinę temu, leszcz napisał:

Pewnie się skończy na 2.0TSI 190, emoji20.png ale nadzieja umiera ostatnia emoji6.png

pozdr.

O to to stage 2 i 300KM dużo taniej niż Cupra.

Napisano
18 godzin temu, leszcz napisał:

No więc tak, jeździliśmy proceedem GT, i nie przypadł nam do gustu. Jeździliśmy superbem limuzyna 220 i kombi 272 4x4 i tu mieszane uczucia, gdybyśmy się zdecydowali to na wiosnę na pewno wrzuciłbym jakieś Eibachy + tuleje przednich wahaczy z RS3 bo auto niestety kiepsko się prowadzi emoji20.png

No a dzisiaj...

Wybraliśmy się do seata, ale z racji tego że nie mają żadnego Leona z DSG, nie mówiąc już o interesującym nas silniku, to jazdę próbną odbyliśmy cuprą 290 i... żona poczuła efekt łał emoji16.png nie wiem kiedy i czy jej to przejdzie, ale na razie jest zdecydowana na Leona emoji7.png gdyby demowka miała podgrzewane fotele to chyba dzisiaj wplacilaby zaliczkę emoji6.png

Zobaczymy co przyniesie jutro, jak już ohłonie emoji6.png

pozdr.

Weź ją jeszcze do Hondy, nawet tak z ciekawości... 

Mi też najlepiej się jeździło Leonem i właśnie Hondą Civic. 

Napisano
  • Autor
Póki gwarancja to nic nie ruszę

pozdr.

Napisano
3 godziny temu, leszcz napisał:

Pewnie się skończy na 2.0TSI 190, emoji20.png ale nadzieja umiera ostatnia emoji6.png

pozdr.

a sa jeszcze dostepne 2.0 190 w cenniku? ;]

Leon już schodzi ze sceny

ale w Cuprze prawie cały czas jest banan na twarzy o ile nawierzchnia pozwala

bo jak się trafi na kiepską i da się pełen sandał, no to jest straszne wheel hop

ja jeździłem troche wersja przedliftowa ale 280, masakra, coś jak tutaj

13:52

Napisano
  • Autor
a sa jeszcze dostepne 2.0 190 w cenniku? ;]

Leon już schodzi ze sceny
ale w Cuprze prawie cały czas jest banan na twarzy o ile nawierzchnia pozwala
bo jak się trafi na kiepską i da się pełen sandał, no to jest straszne wheel hop
ja jeździłem troche wersja przedliftowa ale 280, masakra, coś jak tutaj

13:52

Tylko to co na placach.
A cupre może by się udało 4x4 :hmm:

pozdr.

Napisano
29 minut temu, leszcz napisał:

Tylko to co na placach.
A cupre może by się udało 4x4 :hmm:

pozdr.

jak oglądaliście Leona to może zerkniecie na Golfa?

trochę lepiej poskładany i lepiej wykonany od Leona, gorzej z zewnątrz, ale wewnątrz fajniej

https://www.otomoto.pl/oferta/volkswagen-golf-290km-gti-tcr-5-6sek-100km-h-ID6CpxrN.html#a38eda7b55

Napisano
  • Autor

trochę lepiej poskładany i lepiej wykonany od Leona, gorzej z zewnątrz, ale wewnątrz fajniej

https://www.otomoto.pl/oferta/volkswagen-golf-290km-gti-tcr-5-6sek-100km-h-ID6CpxrN.html#a38eda7b55

Ty to masz fetysz na punkcie golfa, co? [emoji16]

Brzydki

Nie kombi

Drogi

Ale podgrzewane fotele ma [emoji106][emoji16]

pozdr.

P.s

2 lata temu, przez kilka miesiecy, pracowalem u tego dealera [emoji6]

Napisano
4 minuty temu, leszcz napisał:

Ale podgrzewane fotele ma emoji106.pngemoji16.png

W Leonie też są ;)

Napisano
  • Autor
W Leonie też są [emoji6]
Wiem że są [emoji106] ale niestety nie było w tym którym jeździliśmy [emoji20]

pozdr.

Napisano
31 minut temu, K3 napisał:

Niemożliwe, patrz @wujekcybul...

Na pewno mniejsze niz w Kia. Trza zmienic poduszki na mocniejsze.

Edytowane przez wujekcybul

Napisano
5 godzin temu, wujekcybul napisał:

Bez sensu - bez szpery nie do ogarnięcia, będzie tylko jarał laćka. 190KM dla kompakta to naprawdę dużo - wręcz bym powiedział że więcej nie trzeba.

Napisano
2 godziny temu, Cinos napisał:

opon w nim już nie ma, a 1500 przebiegu ;]

Napisano
4 minuty temu, Vadero napisał:

Bez sensu - bez szpery nie do ogarnięcia, będzie tylko jarał laćka. 190KM dla kompakta to naprawdę dużo - wręcz bym powiedział że więcej nie trzeba.

Tak w takim przypadku tylko rolka takie 801-160 to moment. A Cupra ma mechaniczna czy elekroniczna?

Napisano
2 minuty temu, wujekcybul napisał:

Tak w takim przypadku tylko rolka takie 801-160 to moment. A Cupra ma mechaniczna czy elekroniczna?

mechaniczno-elektroniczną.

Z Cuprą jest tak, że w trybie comfort jest bardziej miękka niż leon FR, pali 8.6 przy normalnej, dynamicznej jeździe w trybie mieszanym, a jednocześnie jest to auto którym wieczorem zamiast iść pić piwo przy AK, jedziesz sobie pojeździć w trybach sportowych po mieście, ot tak dla czystej przyjemności (kiedy myślałeś że jesteś już stary i masz ten etap za sobą) ;)

Edytowane przez Vadero

Napisano
33 minuty temu, Vadero napisał:

mechaniczno-elektroniczną.

Z Cuprą jest tak, że w trybie comfort jest bardziej miękka niż leon FR, pali 8.6 przy normalnej, dynamicznej jeździe w trybie mieszanym, a jednocześnie jest to auto którym wieczorem zamiast iść pić piwo przy AK, jedziesz sobie pojeździć w trybach sportowych po mieście, ot tak dla czystej przyjemności (kiedy myślałeś że jesteś już stary i masz ten etap za sobą) ;)

To dobrze w sumie ostatnio jezdzilem Fiesta ST nowa i ma mechaniczna (tylko nie w standardzie) to niebo a ziemia vs moje padlo. Ja czasem BMka polatam wieczorem ale malo kto chce sie scigac :phi: Za to malolatki sie patrza to plus :serducha: 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.